021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

NEGAREA

Materiale folositoare, filme, texte, AA.
Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2739
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

NEGAREA

Mesajde tudor » 08 Mar 2010, 17:17

Dacă cineva ar întreba un alcoolic activ despre cum este viaţa lui, cel mai probabil va auzi un răspuns imediat de genul „bine” sau o expresie de acest gen. Conform înţelepciunii AA, băutul are loc în trei stadii: impulsiv, compulsiv şi repulsiv. Răspunsul alcoolicului va fi cam acelaşi de-a lungul acestor trei stadii. Dacă îl întrebi dacă a băut, el va spune „nu”, chiar dacă poate are un pahar în mână. Dacă te oferi să îl ajuţi, îţi va spune probabil că nu are nevoie de ajutor, în special din partea ta. „Vezi-ţi de treabă şi lasă-mă în pace” este cel mai probabil lucru pe care îl veţi auzi de la un alcoolic aflat în această situaţie. „Sunt bine, sunt puternic, deţin controlul”. Acestea sunt minciunile cu care trăieşte alcoolicul, din moment ce orice altceva ar însemna să admită că are o problemă.
Asa ma comportam si asa NEGAM ca nu am probleme cu alcoolul inainte de a ma interna pentru ca nu ma mai putem opri din baut !
[color=#0000FF] Oricine are probleme cu alcoolul se poate recunoaste aici ,daca are curajul sa faca asta ! DACA NU O FACE INSEAMNA CA MAI ARE CEVA DE PIERDUT !POATE CHIAR VIATA !

Negarea apare în toate formele şi mărimile, unele mai perverse decât celelalte. Orice lider care crede că nu poate face greşeli este în negare, dar şi cei care îi conferă onoruri şi demnitate, ca şi cum ar fi aşa, sunt, de asemenea, în negare. O persoană care are vederea parţială şi care, cu toate astea insistă să conducă o maşină fără ochelari este în negare. Cineva care refuză să admită realitatea a ceva important în viaţă - moartea unui partener, o boală foarte gravă – este în negare. A pretinde că suntem invincibili şi că vom trăi întotdeauna este negare[/color]
Negarea începe prin a fi un mecanism de coping. Avem nevoie de abilităţi de coping atunci când ne confruntăm cu o situaţie dificilă şi, de multe ori când începem ceva pentru a face faţă – doar pentru a trece de ceva – ne este foarte greu să ne debarasăm de acel comportament după ce nu ne mai e necesar.
Acţiunea de îndepărtare a tot ceea ce „gândeşte” cǎ ştie UN ALCOOLIC nu poate fi fǎcutǎ într-o manierǎ foarte directǎ . E imposibil sǎ îi luǎm creierul, sǎ îl spǎlǎm şi sǎ îl punem înapoi. Chiar şi aceastǎ posibilitate este departe, pentru că alcoolicul va lupta împotriva ei la orice nivel. În realitatea vieţii lui de alcoolic, nu existǎ nimic stabil, nimic benign, nimic care sǎ îi ofere confort; lumea lui e una în care a sta în durere necesită un control de fier asupra fiecărui aspect al vieţii lui. De aceea nu poţi sǎ spui unui om care ţine de realitatea lui cu o îndârjire de fier, cǎ trebuie sǎ se lase pur şi simplu de băut. Pentru el aceastǎ acţiune pare sinucidere curatǎ. Ai putea la fel de bine sǎ îi spui sǎ nu mai respire.Ce ai putea să îi ceri să facă, e sǎ admitǎ cǎ viaţa lui este lipsitǎ de control, şi cǎ este neputincios în faţa alcoolului SI SA SPERI CA ACESTA SA RECUNOASCA !Acesta poate sa fie primul pas spre drumului spre recuperare !
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Înapoi la “BIBLIOTECA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori