021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

RECUNOSTIINTA

Materiale folositoare, filme, texte, AA.
Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2710
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

RECUNOSTIINTA

Mesajde tudor » 25 Mar 2010, 05:28

Importanta recunostintei

A fi recunoscator ne ajuta sa ne concentram pe lucrurile pozitive din viata noastra. Mai ales intr-un moment dificil, ne ajuta sa vedem “partea buna” pentru a merge mai departe. Recunostinta “topeste” emotiile distructive (frica, furie) si ne schimba starea.

Dar, deseori ne concentram pe ceea ce “nu merge”. Iar acest lucru se intampla deparece avem sentimentul ca “ni se cuvine”. Suntem des nemultumiti de faptul ca nu avem mai multi bani, un loc de munca mai bun sau ca nu avem un partener mai atragator. Suntem frustrati ca nu avem viata pe care noi credem ca o meritam sau pe care ar trebui sa o avem.

Recunostinta ne ajuta sa intelegem ca nimic nu ne este cuvenit de la sine. Nu e firesc sa avem o familie, sa avem prieteni, dragoste si sanatate in viata noastra – toate acestea sunt daruri pe care multi nu le au.

Mai mult, recunostinta ne fereste de a ajunge in situatia sa apreciem ceva decat dupa ceea ce pierdem. De exemplu, a ne aprecia sanatatea doar dupa ce ne-am imbolnavit sau a regreta fostul parterner dupa ce ne-am separat.
Cum exprimam recunostinta?

Recunostinta este mai degraba in registrul lui “a fi” decat “a face”. Recunostinta presupune a fi intr-o stare de deschidere pentru a primi lucrurile bune care ni se ofera.

Putem multumi in multe moduri. Multumim universului prin rugaciuni si meditatie, in functie de orientarea noastra spirituala. Multumim celorlalati printr-un… “multumesc”, spus sau scris, sub forma unui buchet de flori sau a unui cadou. Dar mai mult decat orice, multumim lumii prin starea pozitiva pe care o emanam atunci cand suntem recunoscatori.
10 motive de recunostinta


In fiecare zi dimineata, notati cel putin 10 motive pentru care voi sunteti recunoscatori. Probabil la inceput va va fi mai dificil, dar sunt convinsa ca veti avea o lista lunga. Si iata cateva, pentru inspiratie: sunt viu, tocmai incep o noua zi, sunt sanatos, am o relatie armonioasa cu familia, am dragoste si prietenie in viata mea…
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Înapoi la “BIBLIOTECA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori