021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

Să ne restabilim echilibrul în viaţă

Materiale folositoare, filme, texte, AA.
Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2710
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Să ne restabilim echilibrul în viaţă

Mesajde tudor » 04 Apr 2011, 22:25

Nicăieri nu este exprimat mai bine faptul că avem nevoie să ne restabilim echilibrul în viaţă decât în Rugăciunea pentru Seninătate.

Doamne dă-mi seninătatea …
Seninătatea înseamnă că nu mă mai agăţ de trecut, nu mai sunt în pericol datorită comportamentului meu prezent sau să mă îngrijorez de viitorul necunoscut. Caut periodic timp să mă reculeg şi să evit epuizarea care mă face vulnerabil la disperare şi la vechi tipare auto-distructive.

Să accept ceea ce nu pot schimba…
Acceptarea schimbării înseamnă că nu îmi mai cauzez suferinţă, agăţându-mă de ceva ce nu mai există. Mă pot baza doar pe faptul că nimic nu va stabil – cu excepţia modului în care răspund la transformările ciclice din viaţa mea, naşterea, creşterea şi moartea.

Curajul să schimb ceea ce pot…
Renunţarea la încercările de control, nu înseamnă să renunţ la limitele mele sau să nu încerc să fac ce e mai bine. Înseamnă doar ce mai onestă limitare la ceea ce pot face.

Şi înţelepciunea să fac diferenţa.
Înţelepciunea este recunoaşterea acelor lucruri când mi s-a părut că nu există o cale de scăpare, şi a noilor căi care mi s-au deschis ca nişte miracole în viaţa mea.Pasul Unu: „ Am admis ca eram neputincioşi in fata alcoolului - ca nu mai eram stăpâni pe viata noastră”
• Nimănui nu ii place sa admită înfrângerea totala, cu toate ca este necesar înainte ca orice progres real sa se producă.


Acceptarea Pasului Unu, pavează drumul spre recuperare. Pe măsură ce evoluezi în înţelegerea neputinţei şi cât de lipsită de control a devenit viaţa ta, în încercarea de a controla dependenţa, vei începe să înţelegi puterea pe care dependenţa o are asupra ta. Conştientizarea neputinţei şi recunoaşterea lipsei de control din viaţa te va pregăti să poţi folosi restul celor 12 Paşi.

Pasul Unu necesită recunoaşterea lipsei de putere faţă de traiul în extremităţi. Ca parte a pasului, vei prezenta evidenţe care să ateste atât neputinţa cât şi lipsa de control asupra vieţii. Acesta este începutul înţelegerii poveştii bolii tale. Specificarea clară a istoriei devine o parte esenţială în despicarea părţilor poveştii.

NU POŢI FOLOSI, NU TE POŢI OPRI

Dacă aţi înţeles acum şi cu mintea şi cu sufletul că nu puteţi înceta băutul singur, prin voinţă – aţi încercat tot ce v-a stat în putere să vă schimbaţi viaţa, dar tot e scăpată de sub control - atunci aţi făcut Pasul 1 în programul d-voastră de recuperare.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Avatar utilizator

Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3799
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 4 ani
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Să ne restabilim echilibrul în viaţă

Mesajde Relus » 05 Apr 2011, 14:52

Cat calm ai reusit sa transmiti prin acest mesaj!Cat de greu mi-a fost acum cateva luni cand citeam si reciteam rugaciunea seninatatii.Cat de clar imi este acum,cat de minununat incerc sa ma simt si, intr-adevar ma simt.La fel ca in anii de pruncie,doar primii pasi sunt grei si,daca ne dorim putem deveni chiar alergatori de cursa lunga(nu la baut !!!? la recuperare).Daca exista putina dorinta de a depasi stadiul in care ne aflam ,vom reusi sa devenim ceea ce am fost haraziti sa fim "oameni cu abilitati multiple",Dumnezeu sa ne ajute ca in aceasta perioada premergatoare sfintei sarbatori de Paste,sa devenim mai umani,mai intelegatatori,mai receptivi la sfaturile primite de la cei dragi,mai doritori de schimbare,Isa reusim sa ne oprim la timp, sa nu mai privim viata prin aburii alcoolului.

dudaev
Senior
Senior
Mesaje: 133
Membru din: 05 Feb 2010, 21:21
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Să ne restabilim echilibrul în viaţă

Mesajde dudaev » 14 Apr 2011, 22:39

Doamne da-mi seninatatea
Sa accept ce ace nu pot schimbaAcesta rugaciune imi restabileste echilibru in viata
Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2710
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: Să ne restabilim echilibrul în viaţă

Mesajde tudor » 05 Mai 2011, 20:39

Traieste! Zambeste! Iubeste!
Multi dintre noi avem o existenta de birou si multi dintre noi la intrebarea: “Ce mai faci?” raspund cu:”Munca, casa, munca, casa, astept concediul sa plec in ….”

De ce asteptam concediul ca sa traim? De ce intotdeauna asteptam cate ceva ca sa putem trai?

In locul concediului pot fi enorm de multe exemple, nu?

De ce sa nu traim din plin fiecare zi a existentei noastre? Aceasta intrebare mi-am pus-o acum ceva timp in urma, si recunosc ca nu a fost de ajuns sa ma intreb o singura data pentru a luat masuri, dar sunt bucuros ca intr-un final m-am decis sa imi traiesc viata in fiecare zi.

E simplu. Doreste-ti ceea ce ai, bucura-te de ceea ce ai, zambeste!

Nu este simplu, avem griji, suntem stresati – e normal, dar totul consta in abordarea acestora – abordeaza viata cu zambet!

Articol preluat de pe: http://sanecitim.ro/citatul-zilei-motiv ... beste.htmlIncearca, nu ai nimic de pierdut!

Nu e simplu, dar vei ramane surprins de cate se vor schimba in viata ta!

Traieste! Zambeste! Iubeste!

De trait v-am spus, de zambet va mai spun: “Zambeste, e gratis!”
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Înapoi la “BIBLIOTECA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori