Pagina 1 din 1

Parinte alcoolic

Scris: 12 Dec 2017, 21:22
de Sitoaratat2
Buna seara,
Tatal meu este alcoolic si nu stiu cum sa-l ajut. Pana acuma nu era pensionar, avea obligatia serviciului si putea sa bea cu limita. De cand s-a pensionat si-a marit doza, devine violent,uneori recunoaste ca e alcoolic si ca nu poate daca nu bea in fiecare zi, dar nu considera ca are nevoie de ajutor specializat. Eu nu mai am idei, am incercat sub toate formele sa-l facem sa inteleaga. Crede ca daca ar avea mai multa vointa, ar reusi. Cum sa-i arat ca nu mai are control si ca are nevoie de ajutor?

Re: Parinte alcoolic

Scris: 13 Dec 2017, 09:49
de Sitoaratat2
Nicio idee? Chiar nu se poate face nimic daca el nu vrea?

Re: Parinte alcoolic

Scris: 14 Dec 2017, 10:08
de asido1973
Răspunsul l-ai dat singur, pentru el tu nu poți face nimic dacă el nu vrea. În schimb pentru tine poți face foarte multe. Atunci când trăiești lângă un alcoolic fără să vrei te îmbolnăvești și tu, această boală este mult mai gravă uneori și mult mai perversă. Citește "Labirintul codependentei". Dacă ești din București caută acolo la Aliat și au specialiști cu care poți vorbi. Au centre și în țara. Mergi dacă vrei la AA, au grupuri pentru persoane ca tine. Acolo poți învăța multe și să treci cu bine.

Re: Parinte alcoolic

Scris: 15 Dec 2017, 12:02
de admin
Buna, si bine ai venit pe forumul Alcohelp. Imi pare rau ca treci prin aceasta problema cu tatal tau. Nu este o problema de vointa aici, pentru ca dependenta de alcool este considerata o boala care modifica structura creierului intr-atat incat persoana in cauza nu mai reuseste sa faca alegeri rationale in ciuda consecintelor negative. De asemenea, dependenta de alcool mai poate fi considerata un simptom psihologic al unor probleme emotionale consistente pe care persoana in cauza nu reuseste sa le gestioneze si atunci "invata" sa puna aceasta haina a alcoolului care ii "usureaza" travaliul psihic. Familia nu trebuie sa se transforme intr-un terapeut ci sa invete sa puna limite clare pentru efectele consumului lui de alcool, trebuie sa afle cat mai multe despre aceasta boala si manifestarile ei, sa invete ca adictia este o boala foarte rezistenta la pedeapsa sau la vorbe, si in acelasi timp ca ascunderea sau nesuportarea consecintelor de catre persoana dependenta nu ajuta la recuperare. Adictia este cea care trebuie urata si nu omul in sine, chiar daca frustrarea, furia, tristetea si deprimarea pe care le poate provoca aceasta boala familiei va pot aduce intr-un punct in care sa il devalorizati complet. Intr-o consiliere cu o persoana specializata in adictii v-ar putea ajuta pe voi, membrii familiei sa va canalizati mai bine eforturile voastre de a-l ajuta. Va recomand ca prim pas sa sunati la 021.9335, linia de ajutor a ALIAT pentru a vedea ce solutii exista in zona voastra.