Pagina 1 din 1

Cum se poate scapa de problemele cu alcoolul?

Scris: 09 Mai 2023, 19:48
de Alexandram16
Buna seara!
Ma aflu intr-o situatie delicata care pare fara iesire. O persoana apropiata din familia mea are grave probleme cu alcoolul. In august 2022 a fost in sevraj si cu greu l-am convins sa se interneze intr-un spital de psihiatrie. In urma mai multor internari situatia dpdv fizic s-a ameliorat, insa, desi consumul de alcool s-a diminuat, persoana respectiva are iesiri temperamentale tot mai iesite din comun. S-a ajuns pana in punctul in care sa fie nevoie sa solicitam ajutorul politiei intr-unul dintre episoadele sale de violenta. In acest moment este internat din nou intr-un spital de psihiatrie dupa ce a fost dus acolo de politie.
Problema este ca intr-un asemenea spital, perioada de sedere este de aproximativ 10 zile, iar fara voia pacientului nu se poate prelungi perioada de spitalizare.
Am mare nevoie de o solutie pentru a gestiona situatia aceasta. Persoanele care locuiesc cu respectivul au fost amenintate chiar de fata cu politistii ca la revenirea acasa le va omori.
Pana acum am incercat toate metodele de a ajuta aceasta persoana, ajungand chiar sa imi neglijez propriile probleme pentru a fi alaturi de aceasta, dar nimic nu a functionat.
Va rog cu disperare sa imi sugerati o modalitate de a gestiona aceasta problema cat mai rapid.
Va multumesc anticipat!

Re: Cum se poate scapa de problemele cu alcoolul?

Scris: 22 Mai 2023, 22:53
de Lukian
Imi pare rau pentru ce vi se intampla dar nu poți ajuta pe nimeni pana persoana nu vrea sa se salveze.....nici pe mine nu m-a putut ajuta nimeni.....eram destul de rau....acum nu mai beau deloc de mult timp si m-am schimbat mult.....nici poftă nu mai am ....Ca si cum nu am băut niciodata.....singur m-am salvat....cerând ajutor acolo sus....eram aproape ateu....dar nu mai sunt....deocamdată pazestete pe tine