Pagina 1 din 1

Proiect intreprinderi sociale

Scris: 03 Sep 2013, 15:37
de admin
Buna ziua dragi forumisti,

ALIAT are posibilitatea sa depuna un proiect in care sa infiinteze 16 intreprinderi sociale (16 mici afaceri, aprox. 4 persoane angajate in fiecare afacere, cca 30.000 Euro investitie/afacere) prin care sa creeze locuri de munca pentru persoanele vulnerabile (inclusiv persoane dependente de droguri/alcool). Daca aveti idei de intreprinderi sociale pe care sa le implementam in zona voastra si in care doriti si sa va implicati activ ca si coordonator astept mesajele voastre pe adresa office@aliatong.ro.

O definitie a antreprenoriatului social: “Este acea activitate antreprenorială care porneşte de la identificarea unei probleme sociale (cu privire la educaţie, sănătate, dar şi cu privire la alte aspecte sociale importante pentru comunitate) şi porneşte la rezolvarea acestei probleme sociale prin metodele tipic antreprenoriale (respectiv structurând o organizaţie si găsind soluţiile de acţiune, finanţare şi dezvoltare a acestei organizaţii).”

Salariile lucratorilor vor fi acoperite pe o perioada de cca 15 luni din proiect urmand ca dupa terminarea proiectului aceste mici afaceri sa se autosustina. Pe langa partea care tine de afacere vor fi realizate o serie de activitati conexe precum: consiliere psihologica, psihiatrica, formare profesionala, consolidarea capacitatilor, competentelor cunostintelor si stimei de sine

Cred ca e o oportunitate buna pentru oricine doreste sa devina antreprenor si sa devina propriul lui sef.

Exemple de activitati de intreprinderi sociale deja infiintate in Romania: jucarii de plus, printuri, productie legume bio, organizare de evenimente, corpuri de iluminat, producere bijuterii, sacose din panza, ceramica samd.

Sper sa gasesc antreprenori si printre voi,
Cu respect,
Admin