021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Aplicatia mobila Alcohelp poate fi descarcata acum din App Store si Play Store.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti, Suceava, Brasov, Constanta: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Campulung Moldovenesc - Spitalul Municipal, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

ALCOOLICI ANONIMI :: VIZIUNE PENTRU TINE

Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2487
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență:

Gen: Masculin - Masculin
Contact:

VIZIUNE PENTRU TINE

Mesajde tudor » 27 Iul 2011, 20:49

Pentru cei mai multi oameni normali, bautura inseamna convietuire, prietenie si o imaginatie colorata. Inseamna degajarea de griji, de plictiseala si frica. Este o intimitate vesela cu prietenii si li se da parerea, caci viata este placuta. Dar aceasta nu mai este valabil pentru noi in acele ultime zile de betie turbulenta. Placerile erau povesti invechite, ori pur si simpu amintiri. Niciodata nu vom putea relua marile momente din trecut. Este o dorinta insistenta sa ne bucuram de viata asa cum ne-am bucurat odinioara si o obsesie dureroasa ca un miracol venit din ceruri ne va da din nou puterea de a controla bautura. Cu fiecare noua incercare a venit inca o infringere.

Cu cit cei din jur ne-au tolerat mai putin, cu atit mai mult ne-am retras din societate si din viata insisi. Cum noi deveneam subjugatii Regelui Alcool, populatia tremuratoare a regatului lui minios, ceata rece a singuratatii se asternea cit mai groasa. Se ingrosa, devenind din ce in ce mai neagra. Unii dintre noi s-au retras in locuri sumbre, in speranta de a gasi o noua intelegere, prietenie si aprobare. Pentru moment, am crezut ca am gasit – apoi venea uitarea de sine si mai tirziu trezirea groaznica in fata celor Patru Calareti Infricosatori: Teroarea, Consternarea, Frustrarea si Disperarea. Alcoolici napastuiti ce citesc aceasta pagina vor intelege!

Din cind in cind un betiv inveterat, intr-un moment de trezie zice: "nu-mi lipseste nimic. Ma simt mai bine. Lucrez mai bine." Ca fosti bautori cu probleme noi zimbim la o astfel de naivitate. Noi stim ca prietenul nostru este ca un copil fluierind in intuneric ca sa-si tina curajul. Isi fura singur palaria. In sinea lui ar da orice ca sa poate turna pe git sase pahare fara sa i se intimple nimic. El va incerca din nou jocul vechi, pentru ca treaz nu se simte fericit. Pentru el, viata fara alcool este de neconceput. Intr-o buna zi, el va fi incapabil sa confrunte viata fie cu alcool, fie fara el. Atunci va cunoaste singuratatea cum putini o cunosc. El va ajunge la marginea prapastiei si-si va dori sfirsitul.

Noi ti-am aratat cum am iesit la suprafata. Tu zici: "Da, sint de acord. Dar voi fi oare condamnat la o viata proasta, plictisitoare si ursuza, cum o traiesc oamenii religiosi pe care-i cunosc? Stiu ca trebuie sa ma descurc fara alcool, dar cum pot sa o fac? Poti tu sa-mi dai un substitut satisfacator?"

Da, exista un substitut si exista mai mult decit atit. Este grupul prietenos al Alcoolicilor Anonimi. Acolo tu vei gasi eliberarea de griji, plictiseala si frica. Imaginatia ta va fi in flacari. Viata va avea un inteles in sfirsit. Cei mai satisfacatori ani ai existentei sint inca inaintea ta. Asa intelegem noi organizatia noastra si asa vei intelege si tu.

"Cum va fi aceasta posibil?" intrebi tu." Unde pot gasi acesti oameni?"

tu vei gasi acesti prieteni noi in insasi comunitatea ta. Linga tine alcoolicii mor fara speranta ca pasagerii unui vas ce se scufunda. Intr-un oras mai mare sint sute de alcoolici. Inalti sau scunzi, bogati sau saraci, acestia sint viitorii membrii ai Alcoolicilor Anonimi. Printre ei vei face prieteni pe viata. Vei fi legat de ei cu noi si minunate legaturi, pentru ca veti scapa de inec impreuna si voi veti incepe umar la umar calatoria comunca. Atunci tu vei cunoste ce inseamna sa te dedici pentru ca altii sa supravietuiasca si sa redescopere viata. Vei intelege intr-adevar ce inseamna: "Iubeste-ti vecinul ca pe tine insuti."

Poate sa para de necrezut ca acesti oameni pot sa devina fericiti, respectati si folositori din nou. Cum pot sa se ridice din din aceasta stare de mizerie, reputatie proasta si lipsa de sperante? Raspunsul practic este ca atita timp cit s-a intimplat cu noi se poate intimpla si cu tine. Daca tu pui aceasta dorinta deasupra oricarei alteia si esti de acord sa te folosesti de experienta noastra, noi sintem siguri ca se va intimpla. Timpul miracolelor este inca cu noi. Reinsanatosirea noastra o dovedeste!

continarea o puteti citi accesind link-ul ! http://www.alcooliciianonimi.ro/carte/viziune.htm?8
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Înapoi la “ALCOOLICI ANONIMI”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori