Hei! Vrem să aducem ceva nou pe forum și avem nevoie de tine. Apasă aici ca să ne spui părerea ta!

Aplicatia mobila Alcohelp poate fi descarcata acum din App Store si Play Store. Apasa aici pentru a o descarca!

021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

ALCOOLICI ANONIMI :: „Doamne dă-mi Seninătatea să accept ceea ce nu pot schimba,

Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2668
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență:

Gen: Masculin - Masculin
Contact:

„Doamne dă-mi Seninătatea să accept ceea ce nu pot schimba,

Mesajde tudor » 20 Sep 2011, 14:00

„ Doamne, Salvează-ne……”


Dumnezeu este infinit de înţelept: El ştie ce este mai bine pentru tine. El ne iubeşte cu o dragoste nemărginită; El ştie ce e mai bine pentru noi. El este infinit de puternic; El poate să îndeplinească pentru noi. Noi, pe de alta parte, suntem ignoranţi, slabi şi neascultători. Cu toate acestea în slăbiciune stă puterea noastră. Suntem noi învinşi, bătuţi, lipsiţi de speranţă? Bine! Asta doar atunci când ne admitem totala neputinţa şi putem fi siguri de ajutorul lui Dumnezeu.
Nimeni altcineva, decât un monstru poate să treacă pe lângă un copil flămând, dezbrăcat ce îngheaţă pe o bancă, fără să îl ridice, să-l adăpostească, să-l hrănească şi să-l îmbrace. La fel e şi cu noi. Atâta timp cât insistăm , „ Pot să fac faţă!”- Dumnezeu va spune, „Mergi mai departe!” dar atunci când apelăm la el ca un copil neajutorat, El ne prinde în mâinile Lui gentile, ne leagănă pe braţele Lui puternice, iar grijile noastre au încetat.
Un scoţian foarte înţelept spunea în acest fel: „Atâta timp cât insist ca eu să conduc dau de probleme. După ultimul accident i-am spus lui Dumnezeu: ‚Bine. Conduce Tu!’ de atunci stau doar pe bancheta din spate bucurându-mă de peisaj. M-am lăsat complet în mâinile lui Dumnezeu în fiecare dimineaţa şi spun, ‚Doamne, îţi mulţumesc’ în fiecare seara. Şi asta este”
În rugăciuni, trebuie să ne amintim că „ Tatăl ştie cel mai bine”. De exemplu, să ne gândim că suntem pe punctul de a ne pierde slujba. Ar trebui să mă rog? Pentru ce anume să mă rog? Dumnezeu poate a ordonat că dacă nu mă rog, Va lăsa cursul naturii şi îmi voi pierde slujba; dacă Îl rog să îmi salveze locul de muncă, o Va face. Deci, cu o credinţă mare mă pot rugă, „ Doamne Dumnezeule fă ceea ce e mai bine pentru toţi”. În schimb, mă va lăsa să îmi pierd slujba doar ca să îmi iau una mai bună. Nu am nimic de pierdut dacă las la latitudinea lui. Şi la urma urmei, nu poate să nu fie bine, dacă îmi conduce viaţa pe care o am!
Toţi suntem înclinaţi să facem greşeala de a crede că discutând cu Dumnezeu câteva minute, este tot ceea ce contează. În realitate atitudinea mintala de-a lungul zilei este câtuşi de importantă. Daca te pui în mâinile lui Dumnezeu dimineaţa, şi de-a lungul zilei eşti gata să accepţi voia Lui care ţi se arată prin circumstanţele din viaţa ta zilnică, atitudinea ta de acceptare devine rugăciunea ta constantă.
Pentru a-ţi cultiva aceasta atitudine, ca să îţi aduci aminte cum să trăieşti cu tine însuti, începe de azi să spui Rugăciunea pentru Seninătate:

„Doamne dă-mi

Seninătatea să accept ceea ce nu pot schimba,
Curaj să schimb ceea ce pot, şi
Înţelepciune să le deosebesc.”

Trăieşte fiecare zi la timpul ei,
Bucură-te de fiecare moment la timpul lui;
Acceptă povara
ca şi o cale spre pace;
Ia, aşa cum a făcut şi El, aceasta lume păcătoasă aşa cum este, nu aşa cum vreau eu:
Ai încredere, că va îndrepta toate lucrurile dacă eu mă predau Voinţei Sale;
Voi fi destul de fericit în această viaţa şi fericit complet cu El pentru totdeauna. Amin.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Înapoi la “ALCOOLICI ANONIMI”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori