021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Aplicatia mobila Alcohelp poate fi descarcata acum din App Store si Play Store.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti, Suceava, Brasov, Constanta: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Campulung Moldovenesc - Spitalul Municipal, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

ALCOOLICI ANONIMI :: NOI ,AGNOSTICII !

Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2487
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență:

Gen: Masculin - Masculin
Contact:

NOI ,AGNOSTICII !

Mesajde tudor » 14 Noi 2011, 20:45

In capitolele anterioare aflat cite ceva despre alcoolism. Speram ca am reusit sa facem distinctia clara intre alcoolici si nealcoolici. Daca ati constatat ca desi vreti sa va lasati de baut cu toata onestitatea nu reusiti sau daca atunci cind beti aveti un control redus asupra cantitatii de alcool, sinteti probabil alcoolic. Daca este asa, atunci inseamna ca suferiti de o boala pe care numai o experienta spirituala o poate invinge.

Multora dintre noi aceasta experienta ni s-a parut imposibila, dar sa continuam sa bem insemna sa ne distrugem, mai ales cind eram un caz fara speranta. Nu este intotdeauna usor sa alegi intre o moarte alcoolica si o viata bazata pe principii spirituale noi.

Dar nu-i nici chiar asa de greu cum s-ar crede. Cam jumatate dintre primii alcoolici eram foarte rationali. La inceput, unii dintre noi am incercat sa ocolim problema sperind in zadar ca nu sintem alcoolici. Dar dupa un timp, a trebuit sa pricepem ca nu avem alta solutie decit gasirea unei baze spirituale a vietii sau … .

Poate ca asa ginditi si dumneavoastra. Dar nu va intristati, caci jumatate dintre noi am considerat ca sintem atei sau agnostici. Experienta noastra arata ca nu trebuie sa va descurajati.

Daca un alt cod moral sau o alta filosofie mai buna de viata ar fi suficiente sa invinga alcoolismul, multi dintre noi s-ar fi insanatosit de multa vreme. Dar am inteles ca asemenea coduri si filosofii nu ne-au salvat, oricit am incercat. Cit am dorit sa traim moral, cit am dorit sa ne simtim confortabil cu filosofia noastra de viata! Cit am dorit toate acestea de aprig! Dar nu in ele se gasea puterea necesara. Resursele noastre individuale, rinduite dupa voia noastra, nu erau suficiente; ele au esuat in totalitate.

Dilema noastra era lipsa puterii. Trebuia sa gasim o putere prin care sa putem trai si trebuia sa fie o putere mai mare decit puterea noastra individuala. Evident. Dar unde si cum sa gasim o asemenea putere?

Ei bine, exact despre aceasta este vorba in aceasta carte. Principalul ei scop este sa va ajute sa gasiti o putere mai mare decit puterea individuala care sa va rezolve problema. Intelegem prin aceasta ca am scris o care credem ca-i tot asa de spirituala ca si morala si aceasta inseamna, bineinteles, ca o sa vorbim de Dumnezeu. Aici au probleme oamenii agnostici. De multe ori stam de vorba cu un nou pacient si-l vedem prinzind sperante cind discutam problema alcoolismului sau cind ii explicam metoda. Dar se posomoraste de indata ce atingem problema spirituala mai ales cind mentionam pe Dumnezeu pentru ca am deschis un subiect pe care el il ocolise toata viata sau pur si simplu il ignorase.

Stim cum se simte. Am incercat si noi aceasta indoiala si aceasta prejudecata onesta. Unii dintre noi am fost violent antireligiosi. Pentru altii cuvintul "Dumnezeu" aducea cu o ideologie cu care cineva incercase sa-i impresionase in copilarie. Poate ca am respins aceasta idee deosebita pentru ca mi se parea nepotrivita. Si credeam ca respingind-o am ideea de Dumnezeu abandonat in intregime. Ne supara gindul ca credinta si dependenta de o Putere exterioara insemna slabiciune si chiar lasitate. Ne uitam la lumea asta de indivizi pusi pe rele, la toate acele conceptii dusmanoase ale religiilor, la nenorocirile inexplicabile cu un profund scepticism. Priveam cu neincredere la numerosii indivizi ce pretindeau sa fie religiosi. Cum se putea ca o Putere Divina sa auba de-a face cu asa ceva? Si cu toate acestea in alte momente ne surprindeam gindind cind eram incintati de noaptea plina de stele, " Cine, atunci, a facut toate acestea?" Era un sentiment de veneratie plina de respect si de mirare profunda, dar ne trecea repede.

Da, noi cei de temperament agnostic, am cunoscut toate aceste ginduri, am trait aceste experiente. Dar ne grabim sa va asiguram ca, de indata ce am fost in stare sa lasam la o parte prejudecatile si sa exprimam bunavointa de a crede intr-o Putere mai mare decit a noastra, am inceput sa obtinem rezultate, desi era imposibil pentru noi toti sa definim in intregime sau sa intelegem acea Putere-Dumnezeu.

Spre marea noastra usurare, am descoperit ca nu este nevoie sa luam in considerare conceptia altora despre Dumnezeu. Propria noastra conceptie, oricit de incompleta, a fost suficienta sa ne apropie si sa ne lege de Dumnezeu. De indata ce am admis posibilitatea existentei unei Inteligente Creatoare, a unui Spirit Universal dincolo de toti si de toate, am fost cuprinsi de un nou sentiment al puterii si al directiei, cu conditia sa facem alti citiva pasi. Am descoperit ca Dumnezeu nu s-a lasat mult rugat de cei ce-L cautau. Pentru noi, Tarimul Spiritului este mare, incapator, atotcuprinzator; nu exclude pe nimeni si nu se refuza nimanui care-L cauta. Este deschis tuturor oamenilor. Sintem convinsi.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Înapoi la “ALCOOLICI ANONIMI”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori