021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Aplicatia mobila Alcohelp poate fi descarcata acum din App Store si Play Store.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti, Suceava, Brasov, Constanta: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Campulung Moldovenesc - Spitalul Municipal, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

ALCOOLICI ANONIMI :: CUM VEDE MEDICUL CLANCY J. AA-ul

Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2487
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență:

Gen: Masculin - Masculin
Contact:

CUM VEDE MEDICUL CLANCY J. AA-ul

Mesajde tudor » 26 Noi 2011, 10:02

Ceea ce face din A.A. un program aparte fata de alte incercari de a contracara acoolismul, este efortul incununat de succes, de a modifica literalmente relatia dintre alcoolic si lumea sa interioara, avand ca efect o perceptie diferita a aceleiasi realitati inconjuratoare.
Cea mai izbitoare caracteristica a alcoolismului, atat pentru alcoolic, cat si pentru cei ce au de-a face cu el, este paradoxul prin care conflictul cu "realitatea abstinenta" devine aproape intotdeauna de nesuportat, conducand la reintoarcerea la drog si/sau alcool, pentru "relaxare" (usurare, alinare, ajutor, destindere, detensionare, eliberarea spiritului).
Oamenii de stiinta care studiaza alcoolicii au stabilit ca pacientul poate ajunge la un anumit punct in abstinenta in care el ar trebui de fapt, sa bea pentru a-si pastra sanatatea mentala.
Apoi "relaxarea" pe cale chimica incepe sa prezinte o problema evidenta. Presiunile din afara privind utilizarea alcoolului (drogului) incep sa creasca si durerea si disconforul pacientului se amplifica. Nici abstinenta, nici contraponderea chimica (pentru durere si disconfort) nu mai pot asigura o incetare a conflictului (interior cu realitatea exterioara) care sa capate si sa aiba sens.
Aceasta conditie fara speranta a mintii si a trupului este numita alcoolism, o afectiune ciudata, in care simpla renuntare la consumul de alcool are un efect nesemnificativ si duce adesea la intensificarea agoniei emotionale.
Asa numitul miracol al AA-ului consta in capacitatea sa - daca principiile sunt aplicate cu rigurozitate - de a schimba in mod treptat perceptia asupra realitatii a acestor personalitati tulburate (anxioase).
Scopul, adesea atins, este de a experimenta in mod real un confort al vietii ce mai inainte nu ar fi fost niciodata posibil pentru oameni impartasind aceasta afectiune a trupului si a mintii.
Si, odata ce simptomele alcoolicului abstinent par sa fie aproape identice cu cele a le unui nevrotic (exagerat de sensibil si anxios) aceleasi principii AA pot fi aplicate in numeroase alte adictii. Principiile trebuie insa folosite, practicate, nu numai analizate, evaluate si acceptate cu pasivitate ...
Sunt multi aceia care ne vor spune cum, si putini aceia care ne-o vor si demonstra.
Clancy J.
Los Angeles, 1983
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Înapoi la “ALCOOLICI ANONIMI”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori