021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

VIZIUNE PENTRU TINE

Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2744
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

VIZIUNE PENTRU TINE

Mesajde tudor » 11 Mai 2011, 20:27

Text din "Cartea mare "(Big book) a Alcolicilor Anonimi

VIZIUNE PENTRU TINE


"Pentru cei mai multi oameni normali, bautura inseamna convietuire, prietenie si o imaginatie colorata. Inseamna degajarea de griji, de plictiseala si frica. Este o intimitate vesela cu prietenii si li se da parerea, caci viata este placuta. Dar aceasta nu mai este valabil pentru noi in acele ultime zile de betie turbulenta. Placerile erau povesti invechite, ori pur si simpu amintiri. Niciodata nu vom putea relua marile momente din trecut. Este o dorinta insistenta sa ne bucuram de viata asa cum ne-am bucurat odinioara si o obsesie dureroasa ca un miracol venit din ceruri ne va da din nou puterea de a controla bautura. Cu fiecare noua incercare a venit inca o infringere.

Cu cit cei din jur ne-au tolerat mai putin, cu atit mai mult ne-am retras din societate si din viata insisi. Cum noi deveneam subjugatii Regelui Alcool, populatia tremuratoare a regatului lui minios, ceata rece a singuratatii se asternea cit mai groasa. Se ingrosa, devenind din ce in ce mai neagra. Unii dintre noi s-au retras in locuri sumbre, in speranta de a gasi o noua intelegere, prietenie si aprobare. Pentru moment, am crezut ca am gasit – apoi venea uitarea de sine si mai tirziu trezirea groaznica in fata celor Patru Calareti Infricosatori: Teroarea, Consternarea, Frustrarea si Disperarea. Alcoolici napastuiti ce citesc aceasta pagina vor intelege!

Din cind in cind un betin inveterat, intr-un moment de trezie zice: "nu-mi lipseste nimic. Ma simt mai bine. Lucrez mai bine." Ca fosti bautori cu probleme noi zimbim la o astfel de naivitate. Noi stim ca prietenul nostru este ca un copil fluierind in intuneric ca sa-si tina curajul. Isi fura singur palaria. In sinea lui ar da orice ca sa poate turna pe git sase pahare fara sa i se intimple nimic. El va incerca din nou jocul vechi, pentru ca treaz nu se simte fericit. Pentru el, viata fara alcool este de neconceput. Intr-o buna zi, el va fi incapabil sa confrunte viata fie cu alcool, fie fara el. Atunci va cunoaste singuratatea cum putini o cunosc. El va ajunge la marginea prapastiei si-si va dori sfirsitul.

Noi ti-am aratat cum am iesit la suprafata. Tu zici: "Da, sint de acord. Dar voi fi oare condamnat la o viata proasta, plictisitoare si ursuza, cum o traiesc oamenii religiosi pe care-i cunosc? Stiu ca trebuie sa ma descurc fara alcool, dar cum pot sa o fac? Poti tu sa-mi dai un substitut satisfacator?"

Da, exista un substitut si exista mai mult decit atit. Este grupul prietenos al Alcoolicilor Anonimi. Acolo tu vei gasi eliberarea de griji, plictiseala si frica. Viata va avea un inteles in sfirsit. Cei mai satisfacatori ani ai existentei sint inca inaintea ta. Asa intelegem noi organizatia noastra si asa vei intelege si tu.
Speranta noastra este ca atunci cind aceasta carticica va fi citita de un alcoolic acesta sa ii foloseasca sugestiile !Cartea noastra incearca sa fie numai sugestiva.

Iata patru motouri scurte pe care vrem sa le impartasim cu voi:


Nu te atinge de primul pahar :primul este prea mult iar o suta sint prea putine .

Rezolva problemele in ordinea importantei.

Traieste si lasa si pe altii sa traiasca.

Cauta solutii simple."
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Înapoi la “ALCOOLICI ANONIMI”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori