021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

Programul A.A partea a 3-a

Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2749
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Programul A.A partea a 3-a

Mesajde tudor » 16 Mai 2011, 19:44

MIJLOACE SUPLIMENTARE PENTRU O ABSTINENTA IMPLINITA
Factorii vitali care contribuie la inregistrari durabile de abstinenta satisfacatoare in vietile a mii de membrii A.A. sunt umilinta, onestitatea, credinta, curajul si aprecierea lor. Toti membrii pot sa cultive aceste calitati si sa le aplice in practicarea programului A.A. Urmatoarele definitii A.A. vor fi de ajutor pentru o interpretare acceptabila a fiecarui pas.
UMILINTA
O evaluare reala a starii in care se afla; dorinta de a privi lucrurile in fata; recunoasterea statutului nostru de alcoolici; eliberarea de mandria falsa si de aroganta; intelegerea legaturii adecvate dintre noi si o Putere Superioara; dintre noi si confratii nostri; acceptarea acestei legaturi de-a lungul celor 24 de ore de abstinenta.
ONESTITATEA
Eliberarea de autodeceptie; gandirea cinstita; sinceritate in dorinta de recuperare din alcoolism; dorinta de a recunoaste o greseala; corectitudine in toate relatiile cu ceilalti.
CREDINTA
Increderea ferma in programul de recuperare A.A.; credinta ca ne putem recupera ca si ceilalti membri; ca practicarea celor Doisprezece Pasi este necesara pentru obtinerea unei abstinente satisfacatoare si fericite, dorinta de a primi ajutor de la o Putere Superioara.

CURAJ
O calitate a mintii care ne ajuta sa cunoastem si sa rezolvam problemele si realitatile vietii fara sa ne bazam pe alcool; puterea de a indura lucrurile care nu se pot schimba; hotararea de a sta pe
picioarele noastre si de a “Ne Tine Bine”, in ciuda tuturor problemelor, placute sau nu, care ar putea sa ne arunce din nou in bratele bauturii; practicarea fara teama a credintei, umilintei si onestitatii.
APRECIERE
Aprecierea faptului ca miracolul abstinentei noastre este o stare de spirit sanatoasa pe care trebuie sa o cultivam. Pe masura ce se dezvolta aprecierea ne largim sansele de fericire, succes si abstinenta satisfacatoare. Lipsa aprecierii si betia sunt amici vechi - merg mana in mana.
Cei Doisprezece Pasi ai Programului A.A. furnizeaza alcoolicului mijloace pentru o existenta fericita si lipsita de bautura. Sansele noastre de fericire si abstinenta multumita sunt dintre cele mai bune daca ne
insusim temeinic fiecare pas al mijloacelor de ajutor A.A. catre abstinenta.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Înapoi la “ALCOOLICI ANONIMI”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori