021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Programul A.A partea a 2-a

Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Programul A.A partea a 2-a

Mesaj de tudor »

Obiectivul filosofiei A.A este abstinenta permanenta., dar scopul in sine nu este suficient. Odat` cu asta devenim [i oameni responsabili, multumiti si fericiti.Cei Doisprezece Pasi din cadrul Programului A.A. ne-au oferit mijloace de recuperare sigure si dovedite; n-am intalnit inca un alcoholic care, dorindu-si in mod sincer sa invinga boala si urmand constiincios cei Doisprezece Pasi, sa nu reuseasca. Este adevarat ca unii dintre bautori nu au reusit. Enumeram catevadintre motivele esecului lor:
1. Cei care vad in alcoolism mai degraba o problema morala decat o boala.
2. Cei care au suferit deteriorari ale creierului din cauza alcoolului (Deteriorare).
3. Unii au esuat din cauza dependentei de droguri - ei consumau bautura, dar alcoolul nu era problema lor principala.
4. Unii erau fortati sa se alature asociatiei; le lipsea sinceritatea, asa ca abstinenta lor nu avea s` dureze.
5. Unii erau bautori inraiti, dar nu alcoolici. Acestia faceau parte din
punct de vedere mental sau fizic din procentul de 1 din 7 la fiecare o
mie de adulti care sunt alcoolici.
6. Ocazional exista cate un ateu care nu dorea sa accepte conceptul
spiritual care sta la baza programului A.A.
7. Alcoolicul care este “in mod organic” nesincer are sanse putine.Nu poate fi sincer cu sine insusi.
8. Unii au cautat ajutorul nostru pentru a-si linisti sotiile, angajatorul sau un judecator; altii pentru a evita neplacerile care urmau dupa o betie prelungita. Problema acestora era una temporara. Nu avem nimic de oferit unor astfel de oameni pana cand nu se autocalifica drept alcoolici si pana cand nu isi doresc sa se lase de baut.
9. Cei cu o perioada alcoolica relativ scurta, pentru care bautura este mai mult un incovenient decat o chestiune de viata [i de moarte.
10. Cei care accepta numai o parte a Programului de Doisprezece Pasi, care nu vor incerca sa traiasca conform intregului program. Aceia care doresc sa dea o interpretare deformata si egoista tuturor pasilor pentru scopuri personale.
11. Cei care sunt psihotici. Eventualii membri care apartin uneia din grupele enumerate, cu exceptia motivului nr.9, au putine sanse de recuperare pana cand nu vor vedea in alcoolism o boala si pana cand nu sunt interesati in mod vital sa se vindece.
Asociatia A.A. nu este o religie. Nu se numara printre organizatiile religioase, medicale sau psihologice. A preluat totusi, valori terapeutice din toate acestea, integrandu-le intr-un “Model de Existenta” prin care traim zi de zi intr-o abstinenta multumita si prin care suntem redati serviciului si respectului societatii.
Alcoolicii care s-au vindecat prin intermediul Comunitatii Alcoolicilor Anonimi, au demonstrat in intreaga lume netemeinicia convingerii invechite ca toti alcoolicii sunt oameni nedemni de incredere si ca sunt meniti sa ramana betivi, fara speranta de vindecare. Mii si mii de oameni au demonstrat contrariul, si zilnic sute de noi alcoolici dovedesc ca, traind conform filosofiei A.A., alcoolismul poate fi oprit.

Membrii in devenire ce apartin de punctul 9 nu trebuie sa se alarmeze daca sunt alcoolici si doresc in mod sincer sa se vindece. Ei pot fi la fel de bine recuperati ca oricare alt membru. Pur si simplu au nimerit intro grupa care a avut dificultati mai numeroase decat cei aflati in stadia mai avansate. Sugestia pentru ei este sa fie in alerta - sa aiba credinta - sa-si tina mintea deschisa.*
Unii oameni se gandesc ca desi nu sunt alcoolici, alcoolismul poate fi evitat prin apartenenta lor la un grup A.A. Acest lucru este discutabil, deoarece pana cand un alcoolic nu se pedepseste aspru pe sine si familia sa, nu are motive serioase sa se gandeasca la incetarea bautului. Chiar si atunci, trebuie sa-si dovedeasca faptul ca “nu mai poate”. Trebuie sa ne lovim mult timp de peretele dur al alcoolismului inainte de a ne convinge c` avem o problema.
Pentru cei care se recunosc a fi alcoolici si doresc sa accepte programul A.A. ca pe un mijloc de recuperare din alcoolism, recomandam un studiu atent al cartii Alcoolicii Anonimi. Cititi-o in mod repetat. Aceasta carte are toate raspunsurile pentru voi; a fost scrisa de alcoolici pentru alcoolici si se bazeaza pe intamplarile si experientele primilor 100 de membri ai asociatieii Alcoolicii Anonimi. Ei au elaborat un program de recuperare care s-a dovedit a fi sigur si eficace. Folosindu-l ca o carte de baza al dvs., asistand in mod regulat la intrunirile A.A., [i raportandu-va la interpretarile celor Doisprezece Pasi pe masura ce progresati, veti dobandi o baza solida prin care va puteti reface viata.
Nu ne deranjeaza realizarea faptului ca aderenta stricta la acest program cere perfectiune. Stim ca perfectiunea este imposibila. Ne straduim doar sa ne perfectionam intr-un mod de viata care estenecesar pentru a obtine o abstinenta permanenta, o stare de bine si fericire pentru bautorii care nu-si pot controla bautul.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Scrie răspuns