021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Caravana ALCOHELP 2013

Aici vom posta anunturi si informatii din partea ALIAT/Alcohelp si ne puteti pune intrebari.
Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Caravana ALCOHELP 2013

Răspunsul #1 scris

Mesajde admin » 19 Iun 2013, 14:00

ALIAT lansează cea de-a patra ediţie a Caravanei Alcohelp
Bucureşti, 19 iunie 2013.

Caravana Alcohelp - primul program integrat de prevenire şi intervenţie adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool şi familiilor acestora - va începe pe 20 iunie pentru al patrulea an consecutiv.

Călătoria Caravanei va începe în Bucureşti, Craiova si Iaşi, continuând la Constanţa şi Braşov. Timp de 4 săptămâni, Caravana Alcohelp va ajunge în peste 20 de oraşe şi sate din Romania, punand la dispozitia locuitorilor servicii specializate de prevenire şi intervenţie pentru persoanele cu un consum problematic de alcool si rudele acestora.

În Bucureşti, Caravana va fi prezentă pe 20 iunie între orele 12.00 şi 19.00 în parcul Herăstrău, pe aleea principală de la intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle.

Ce se va întâmpla în Caravana Alcohelp
Caravana va fi prezentă timp de o zi în fiecare comunitate. Vizitatorii caravanei îşi vor putea testa nivelul de consum de alcool, prin efectuarea testului AUDIT al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vor putea primi informaţii documentate cu privire la consumul responsabil si efectele consumului abuziv de alcool, şi vor putea beneficia de consiliere.

Intervenţiile specializate disponibile în Caravana din acest an se vor concentra pe detectarea timpurie a consumului problematic de alcool, consiliere psihologică, dar şi asupra investigaţiilor medicale generale, precum verificarea tensiunii arteriale, sau metode alternative de tratament, cum ar fi terapia prin artă.

Caravana Alcohelp va începe în 5 oraşe mari şi va continua în comunităţi mai mici, cum ar fi Siret, Pojorâta, Paşcani, Târgu Frumos, Ciurea, Câmpulung Moldovenesc, Lipovu, Malu Mare, Filiaşi, Vama Veche, Costineşti sau Eforie Nord.

Specialiştii ALIAT vor informa oamenii cu privire la consecinţele negative ale consumului abuziv de alcool şi le vor arăta soluţiile disponibile pentru a le putea gestiona. Prin Caravana Alcohelp dorim să arătăm în mod deschis că intervenţiile de sănătate publică făcute în cadrul comunităţii de către specialişti formaţi în domeniu, sunt utile, necesare şi au întotdeauna un impact pozitiv asupra stării generale de sănătate a populaţiei.

Până în prezent, Caravana Alcohelp a ajuns în 63 de comunităţi locale, peste 10.000 de oameni au fost informaţi cu privire la efectele negative ale consumului abuziv de alcool şi au fost efectuate peste 5.000 de teste Audit.

Ediţia 2013 a Caravanei va fi implementată cu ajutorul următoarelor asociaţii partenere: Asociaţia Vasiliada Craiova, Primăria Iaşi - Direcţia de Asistenţă Comunitară, Aras Constanţa şi Centrele Alcoinfo deschise de ALIAT, în Bucureşti, Miercurea Ciuc, Câmpulung Moldovenesc şi Craiova.

Despre Alcohelp

Alcohelp este un program dezvoltat de ALIAT din 2009. Printre proiectele cheie se numără:
- 2009: lansarea primei platforme online ce oferă ajutor persoanelor care se confruntă cu un consum problematic de alcool, www.alcohelp.ro,
- 2010: lansarea primei editii a Caravanei Alcohelp, care acum are loc anual.
- 2011: lansarea primei Hărţi Naţionale de Servicii, care prezintă centrele de tratament specializat pentru probleme legate de consumul abuziv de alcool din fiecare judeţ.
- 2011: lansarea primului Studiu Naţional despre necesitatea serviciilor de sănătate pentru persoanele care se confruntă cu consumul problematic de alcool.
- 2012: deschiderea primelor centre AlcoInfo, oferind servicii specializate pentru persoanele care se confruntă cu un consum problematic de alcool în spitalele generale, în Bucureşti (Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon), Craiova (Spitalul Municipal de Boli Infecţioase), Câmpulung Moldovenesc (Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc) şi Miercurea Ciuc (Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc).


Despre ALIAT - www.alcohelp.ro www.aliatong.ro www.alcocentru.ro www.aptdemunca.ro


Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, o asociaţie formată din specialişti în sănătate mintală (psihiatri şi psihologi, asistenţi sociali şi asistenţi medicali). A fost înfiinţată în 1993 cu scopul de a dezvolta programe de prevenire şi tratament pentru problemele asociate consumului de alcool şi droguri. În august 2011, ALIAT a deschis în Bucureşti şi Târgovişte primele 2 centre care oferă tratament şi sprijin gratuit pentru reintegrarea socială a persoanelor cu un consum problematic de alcool şi familiile acestora. În prezent, aceste 2 centre oferă servicii sociale şi tratamente complexe complet gratuite pentru probleme legate de abuzul şi dependenţa de alcool.
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline

asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Braila
Gen: Nespecificat - Nespecificat
Contact:

Re: Caravana ALCOHELP 2013

Răspunsul #2 scris

Mesajde asido1973 » 19 Iun 2013, 17:45

Va doresc succes la caravana! Daca va pot fi de folos in vreun fel, si va pot ajuta cumva, cu cea mai mare placere.
Cu drag, asido!
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: Caravana ALCOHELP 2013

Răspunsul #3 scris

Mesajde admin » 20 Iun 2013, 12:03

Multumim Asido,
Anul asta mergem in alte regiuni. Multumim pentru ajutorul dat anul trecut in orasul tau si pentru prezenta la cortul AlcoHelp. A fost minunat si un plus extraordinar pentru cele doua zile de acolo. Oamenii au fost mult mai receptivi la tine decat la noi.
Cu mult bine,
Admin
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline

Înapoi la “INFORMATII / INTREBARI / DIVERSE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori