021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Aplicatia mobila Alcohelp poate fi descarcata acum din App Store si Play Store.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Campulung Moldovenesc - Spitalul Municipal, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

PREZENTATI-VA :: Ghita-alcoolic

Aici puteti povesti experientele personale.
Avatar utilizator

cloughie79
Veteran
Veteran
Mesaje: 353
Membru din: 04 Feb 2014, 19:15
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ghita-alcoolic

Mesajde cloughie79 » 23 Feb 2014, 13:46

Îmi era dor de tine pe forum, prietene Ghita.
Trebuie să recunosc că întro oarecare măsură mă simt şi eu cu musca pe căciulă dacă mă raportez la unele observaţii din postarea ta. Mai exact, sunt pe deplin conştient că nu am nici pe departe pregătirea de specialitate pentru a da sfaturi alcoolicilor de pe forum, nici măcar celor mai noi dintre ei. Ce ştiu practic despre alcoolism am trăit pe pielea mea, fără însă a suferi daune majore, cum este cazul celor mai mulţi de pe aici. Teoretic, am înţeles caracteristicile şi modul de manifestare a bolii numită alcoolism citind materiale şi cărţi de specialitate, dar şi (sau mai ales) trecând prin filtrul gândirii mele experienţele voastre de viaţă puse gratis, cu onestitate şi cele mai nobile intenţii pe această platformă. Tentativele mele de a ajuta alţi alcoolici de pe forum, mai ales pe cei aflaţi în primele zile de după despărţirea de alcool, au vizat exclusiv latura psihologică, de încurajare şi de a le insufla speranţa că se poate. Dacă tu sau alţii ca tine, cu multe cunoştinţe şi experienţă în spate consideraţi, din varii motive, că noi, cu experienţă relativ redusă în domeniu putem face mai mult rău procedând astfel, trebuie numai să spuneţi (dar să şi argumentaţi!) şi cel puţin eu unul mă voi conforma imediat, renunţând la a mai da sfaturi cuiva de pe aici.
Celelalte aspecte puse de tine în discuţie nu cred că mă privesc şi drept urmare, nu mă pronunţ, pentru că acolo unde nu mă pricep, nu mă bag.
Îţi doresc o după-amiază minunată!
Viaţa nu are subtitrare, ori o înţelegi, ori nu... (Wolf Wildfire)

Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
ghita1999
Veteran
Veteran
Mesaje: 859
Membru din: 23 Iun 2013, 22:24
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ghita-alcoolic

Mesajde ghita1999 » 23 Feb 2014, 14:04

Clou,in Aa nu se dau deloc sfaturi..Asa ca ai procedat bine.in general tre sa te gandesti ce ar fi functionat in cazul tau.Ce anume te-ar fi putut opri pe tine din baut?Raspunsul il stie doar un alcoolic veritabil..
Sustinerea e altceva.Si a scrie ca esti alaturi e un lucru bun.
Nu e nevoie sa faci scoala de ajutorare a unui alcoolic.E de ajuns sa fii un alcoolic si sa fi autentic.
Adica,simplu.Eu sunt X..si sunt alcoolic.
Si sutinerea reciproca a incepatorilor e mai benefica decat avizul sau sfatul unui abstinent de x ani.
De ce?
Pentru ca ei trec exact prin aceleasi stari,Amintiri care la multi abstinenti s-au cam estompat..

Avatar utilizator

cloughie79
Veteran
Veteran
Mesaje: 353
Membru din: 04 Feb 2014, 19:15
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ghita-alcoolic

Mesajde cloughie79 » 23 Feb 2014, 14:05

Ah, scuză-mă te rog, am uitat ceva (ce vrei, vârsta şi băutura!) :ras:
Îmi recunosc limitele cu toată francheţea de care sunt capabil, mărturisindu-ţi că eu nu pot efectiv să înţeleg nimic dincolo de pasul 1. Pentru mine, acel prag este finalul. Am recunoscut că sunt neputincios în faţa alcoolului, dar nu oricum ci 1000% şi gata, pentru mine e suficient. Restul e irelevant şi nu-mi mai bat capul cu nimic altceva. Îmi mai pun totuşi două întrebări, fiind conştient că dacă nu pot să răspund în mod rezonabil la ele şi dacă nu reuşesc să găsesc căile de punere în aplicare a concluziilor ce se desprind din răspunsurile la aceste două întrebări, mai devreme sau mai târziu voi relua băutul. Iată întrebările:
1. Cum reuşesc să-mi restabilesc echilibrul mental şi să scap de manifestările stărilor de anxietate, ale depresiilor şi fobiilor?
2. Cum reuşesc să mă dezvolt spiritual (cu precădere în plan religios) şi cum îl pot (re)găsi pe Dumnezeu?
Viaţa nu are subtitrare, ori o înţelegi, ori nu... (Wolf Wildfire)

Avatar utilizator

dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4239
Membru din: 23 Iun 2012, 23:14
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ghita-alcoolic

Mesajde dani » 23 Feb 2014, 14:39

Neata Ghita ! Neatza tuturor !

Daca doresti inca un sut in cur ma ofer si eu voluntar :ras: No,gata gluma ca dezbatem chestii serioase .Deci preocuparea principala a noastra pe Alcohelp este sa stam departe de consumul de alcool.Restul sunt aiureli.De exemplu acum in cazul tau,nu cred ca stie nimeni ca ai avut niste momente mai grele in viata in ultimele zile peste care ai trecut cu bine si consider ca acum e foarte bine ca ai dat drumul la ''o supapa'' sa-ti scazi presiunea acumulata prin abordarea unui subiect ce era de discutat.Ai dreptate in unele privinte dar in altele nu sunt de aceeasi parere si de fapt o stii.

Deci nu cred ca are nimeni capacitatea si dreptul sa-i imparta pe membrii de pe forum in categoria X sau Y.Nici nu consider ca unul care este alcoolic are doua perechi de coaie si altul care a baut o idee mai putin ca sa-si inece o depresie e cetatean de rangul doi,numa` cu-n coi..Amandoi sunt bolnavi si pot primi de pe site-ul Alcohelp un important sprijin.Mult din terapizarea asta este sustinerea de ordin psihic.Recapatarea stimei de sine,a increderii,a unei gandiri ce sa evite factorii de recadere,sunt foarte necesare la inceput.Asta poate venii din toate partile ca nu-i nicio problema.Cu sfaturile despre consum controlat...ntz,nu e bine.Intradevar sunt persoane care nu sunt alcoolice si care pot ''virusa'' gandirea altuia care e alcoolic.

Ce conteaza si ce-i poate ajuta pe toti ca sunt alcoolici 100% sau semi-depresivi cu probleme la consumul de alcool este ONESTITATEA.Nu-i foloseste la nici unul sa joace un alt rol,daca e sincer cu trairile sale poate va primi sustinerea corecta.Si pana la urma ce ajutor as putea da eu cuiva daca n-am avut depresii si nici nu sunt de meserie psiholog ? In afara de un umar de camarad,nu am ce.Si mai este si a alta categorie,a celor ce consuma peste masura si probabil intr-un viitor vor putea reduce consumul.Aia au nevoie de alte exemple dupa care sa se ia.

Nu stiu cum fac altii,dar eu nu imi permit sa port resentimente,ura,sa particip la scandaluri etc,pentru ca mi-as strica fengshuiu si abstinenta mea s-ar clatina.De fiecare data cand simt ca exista posibilitatea sa ma clatin pot sa reiau Pasul 1 si daca ii cazul sa-mi cer scuze unde am gresit.

No, hai ca am scris destul,pa pa!
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.

Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
ghita1999
Veteran
Veteran
Mesaje: 859
Membru din: 23 Iun 2013, 22:24
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ghita-alcoolic

Mesajde ghita1999 » 23 Feb 2014, 17:30

In mare ai punctat destul de clar problema,Dani.Cu remarca acida la impartirea forumului nu ai prea nimerit-o si clasificarea alcoolicilor in categorii..
Parca mai spunea cineva pe aici ca nu poti fi gravida pe jumatate..
Ori esti ori nu esti.iar capacitatea de a se diagnostica le sta in putinta daca sunt onesti.
Pe aia cu ONESTITATEA ai nimerit-o la fix,Dani .Ca aia am sugerat si eu,sa fie cinstiti si onesti cu ei insisi.
Iar daca printre motivele pentru care se scrie aici se numara :
"Ma simt ca chiorul in tara orbilor" sa stiti ca aceasta e intr-adevar o motivatie josnica.Am auzit expresia asta de la cineva de pe forum si ea se cam potriveste unora.Senzatia asta m-a incercat si pe mine atunci cand am ajuns in Cluj la grupul de la Casa Alba unde jumatate erau boschetari.La iesirea de la grup insa am realizat ca nu sunt cu nimic mai bun si ca eu doar am avut putin mai mult noroc..
In calitate de OM uneori am sugerat unor persoane din grup sa ceara ajutor medical,psihologic sau chiar psihiatric.
Pentru ca deseori alcoolul este ca gravitate cam a cincea roata de la caruta in ordinea gravitatii problemelor pe care le au unii.Sau uneori ca efect secundar al alcoolismului apar si boli mentale.
Incepand de la depresie si pana la schizofrenie,am vazut de toate..Si nu cred ca se poate erija cineva in "vindecatorul" acestor oameni.Nici AA nu se substituie vreunui tratament medical. ALIAT are specialisti care se pot ocupa si de aspectul asta. Ca alcoolul pretinde ca vindeca si unii il folosesc o perioada din viata ca medicament,asta e o alta poveste.
Ma gandeam demult la cateva aspecte de pe forum.A venit si momentul in care cineva din familia mea ar fi avut nevoie de ajutor.Eu stiu ca nu pot sa ajut,asta si din experienta altor alcoolici care au incercat sa isi ajute membri familiei.Si in gand am inceput sa fac o lista..Pe ala nu,pe ala nu...pe ala nu..si asta a declansat in final reactia mea de astazi.Am ajuns sa stiu destule ca sa realizez cine e alcoolic si cine nu ..prea..Iar pe urma gandul vinovat care a calculat cam cat timp am pierdut eu cu aceste persoane,asta apropo de faptul ca mi-am aruncat timpul pe geam in loc sa fii facut ceva util.
Deci fratilor,din punct de vedere medical,o repet,dependenta=sevraj si reciproc.
Cei care nu au inca sevraj aproape sigur reusesc sa controleze bautul.
Nu intentionez sa creez vreo rumoare sau inconfort cuiva.E doar un semnal ca unii poate au nevoie si de alt ajutor.
Iar apelul meu face referire la onestitate ,sinceritate.Pe care nu trebuie sa o scrie aici.Va trebui sa isi clarifice singuri situatia.
Marius-alcoolic, lovit profund sus la mansarda,da prost de cinstit.. :ras: :ras: ca mincinos si prefacut am fost mult prea mult timp. :ras: :ras: Probabil ca de aia recunosc falsitatea..Am practicat-o!
In continuare dispus la a primi suturi! :ras: Bine primite de la alcoolici! :ras: Pe care nu ma pot supara niciodata..
Si daca cineval crede ca l-am jignit,eu imi cer scuze.Ma declar vinovat.


DALIA
Veteran
Veteran
Mesaje: 681
Membru din: 18 Aug 2013, 16:54
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ghita-alcoolic

Mesajde DALIA » 23 Feb 2014, 18:04

da chiar nu aveti de gand sa ne potolim? a aruncat unu cu piatra in lac si noi stam sa numaram cercurile!.. gata, hoooo, ca poate avem si alte treburi! :luminita:
UNII ISI TIN VIATA IN VULTURI, ALTII VULTURII IN VIATA! Calistrat Hogas

Avatar utilizator

cloughie79
Veteran
Veteran
Mesaje: 353
Membru din: 04 Feb 2014, 19:15
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ghita-alcoolic

Mesajde cloughie79 » 23 Feb 2014, 20:00

Mulţumesc mult Ghita pentru răspunsuri, dar la cele două întrebări trebuie să-mi răspund eu, nu altcineva, însă nu neg că orice ajutor sau opinie pertinentă în acest sens îmi sunt de un real ajutor.
Am detaliat puţin (împreună cu Criss şi cu Gladi, cred) manifesările de anxietate, depresive şi fobiile (socială, de apă întinsă şi înălţime) trăite de mine în trecut. Deşi sunt convins că alcoolul a stat la baza apariţiei lor, nu-mi dau seama dacă faptul că nu mai consum alcool a determinat scăderea lor în intensitate, însă curiozitatea mea cea mai mare este să văd dacă vor dispărea odată cu prelungirea duratei de abstinenţă. În paralel, am urmat şi tratament medicamentos (Cipralex, Lexotan şi Spitomin) însă, la indicaţiile psihiatrei l-am redus foarte mult, în momentul de faţă apelând la el “just in case…”.
Chestia care m-a uluit şi m-a revoltat cel mai mult dintre toate ciudăţeniile astea referitoare la metamorfoza mentală a fost schimbarea percepţiei şi părerii despre mine, de la un complex de superioritate dus la extrem (şi nejustificat, oricât de deştept păream eu şi de săraci cu duhul cei din jurul meu) până la sentimentul de inutilitate, goliciune spirituală, lipsă de valoare şi o neîncredere totală în mine. Cum poate face alcoolul aşa ceva, îmi e peste putinţă să înţeleg. Cel puţin, deocamdată…
Îţi doresc o seară liniştită şi spirit justiţiar atenuat! :ras:
Viaţa nu are subtitrare, ori o înţelegi, ori nu... (Wolf Wildfire)


Joy
Veteran
Veteran
Mesaje: 6858
Membru din: 10 Dec 2011, 05:05
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ghita-alcoolic

Mesajde Joy » 23 Feb 2014, 21:11

Draga Ghita Lee sper sa nu te irit deoarece nu aceasta este intentia mea ci doar vreau sa-mi spu si eu parerea. :jos-palaria:
In primul rind ma bucur ca nu ai raspuns la telefon acum citeva zile deoarece sigur as fi crezut ca faceai referire la persoana mea :ras: :jos-palaria:
Ceea ce am vrut sa-ti spun este ca si psihologul uneori (profesorul) are nevoie de psiholog si stiu ca nici macar acolo nu se dau sfaturi ci doar am vazut la tv(de fapt nu stiu pt ca nu am fost niciodata si nici nu am incredere in ei) dar privind din afara problema, ma uit la tine ca incerci sa faci prea multe pentru toti si fiind atit de incarcat si ocupat, te neglijezi tocmai pe tine.Spun asta deoarece in permanenta lucrind, vei fi obosit, iritat etc si in consencinta nai cum sa fii linistit si destins plus ca te vei incarca negativ cu problemele tuturor si nu spun ca faci mult si mai ptin bine dar fa mai putin si ajuta-te in primul rind pe tine,linistit fiind putind fi de ajutor mult mai bine si altora. :jos-palaria:
Sa ma ieri daca mi-am dat cu parerea direct si poate nici n-am inteles bine totul dar este numai o nevinovata parere personala. :jos-palaria:
Te imbratisez cu mult drag si ai grija de tine.
ilyuta :hug: :impreuna: :jos-palaria:
''Viața este suma opțiunilor noastre'' Albert Camus

Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
ghita1999
Veteran
Veteran
Mesaje: 859
Membru din: 23 Iun 2013, 22:24
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ghita-alcoolic

Mesajde ghita1999 » 23 Feb 2014, 22:03

Ilie draga,nu ma pot eu supara asa usor.Iar in legatura cu ceea ce mi-ai sugerat tu am ajuns eu singur la aceeasi concluzie.Multumesc pentru ca mi-ai confirmat si tu,Schimbarea prioritatilor.
Ironia face ca mie imi acord timp dar am neglijat familia.Iar atunci cand asta se intampla si din cauza unor asa zis alcoolici,ironia asta se transforma in vinovatie si asta deja e un lucru periculos pentru abstinenta.Ultimul meu sentiment de vinovatie l-am innecat intr-un an si jumatate de alcool.
Clou,nu sunt io specialist dar alcoolul te face cu siguranta sa iti pierzi increderea in tine si in capacitatile tale.Starea asta poate persista o perioada mai lunga.Daca ea se suprapune si cu criza varstei de mijloc..poate deveni destul de urata situatia.Golul pe care l-a lasat alcoolul in urma lui se poate umple cu spiritualitate,ai intuit bine.

Avatar utilizator

sorel
Veteran
Veteran
Mesaje: 1425
Membru din: 21 Iun 2013, 22:39
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ghita-alcoolic

Mesajde sorel » 23 Feb 2014, 22:10

:salutare: Salutare fratioare Ghita!Iti doresc o seara linistita si saptamana ce vine binecuvantata cu abstinenta senina! :lumanari: :hug:

Înapoi la “PREZENTATI-VA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google [Bot], MSN [Bot] și 49 vizitatori