021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Aplicatia mobila Alcohelp poate fi descarcata acum din App Store si Play Store.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Campulung Moldovenesc - Spitalul Municipal, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

PREZENTATI-VA :: Cuplu alcoolici

Aici puteti povesti experientele personale.

steluta
Boboc
Boboc
Mesaje: 86
Membru din: 18 Ian 2010, 15:25
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Cuplu alcoolici

Mesajde steluta » 08 Feb 2010, 01:27

Curaj Alexa! Orice s-ar intampla! Curaj in abstinenta ta!
Ceea ce spunea Minodor, daca iti iubesti sotul, incearca sa disociezi : sotul tau si alcoolul. Pe sot il iubesti, impotriva alcoolului duci lupta!
Cand sotul e sub influenta alcoolului, pe el il iubesti in continuare, alcoolul iti repugna!
Pe el il iei in brate si-l mangai si NICIODATA nu incepi discutii pe tema abstinentei atunci cand perfidul alcool e prezent!
Si daca "prietenul" ALCOOL e perfid, viclean, tu trebuie sa fii mai abila si isteata pentru a invinge!
Nu lupti impotriva sotului, pe el il iubesti si ii dovedesti asta de cate ori ai ocazia- lupti impotriva unui prieten nemernic ce va face viata amara, deci merita distrus, nemernicul!


asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5469
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență:

Gen: Nespecificat - Nespecificat
Contact:

Re: Cuplu alcoolici

Mesajde asido1973 » 08 Feb 2010, 09:55

o saptamana frumoasa iti doresc alexa ! Ce faci , cum a fost acest wikend . Numai bine , si lupta cat poti , pentru ca merita !
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: alcohelpbraila@yahoo.com


Tahca
Boboc
Boboc
Mesaje: 8
Membru din: 23 Ian 2010, 19:55
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Cuplu alcoolici

Mesajde Tahca » 08 Feb 2010, 15:48

Bună, Alexa! Sunt Aura şi sunt alcoolică! Eu merg la Alcoolicii Anonimi şi acolo am reuşit să-mi păstrez abstinenţa. Sună-mă la 0724768348 şi mergem împreună, dacă nu ai curaj să vii singură.
Fă-o pentru copilul tău care are o viaţă în faţă. Lasă-l pe soţul tău să hotărască singur ce are de gând cu viaţa lui. Eşti într-adevăr într-o situaţie dificilă, lasă-mă să te ajut!


asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5469
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență:

Gen: Nespecificat - Nespecificat
Contact:

Re: Cuplu alcoolici

Mesajde asido1973 » 08 Feb 2010, 15:56

tahca , are copilu mic ! daca poti , cauta sa o ajuti momentan altfel , poate accepta o vizita de-a ta , etc. alexa , da un semn !
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: alcohelpbraila@yahoo.com


boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Cuplu alcoolici

Mesajde boboc » 08 Feb 2010, 17:23

Iată ( asido ?!) poate ca să îți amintești cât este de greu, și cât de importantă este părerea ta pentru toți !!!
Părerea lui boboc, nu contează . Nu am experiența necesară să dau sfaturi. De aceea nu am scris despre mine. NU AM CE SCRIE!
.............................................

-Când ne-am lăsat pentru prima dată de băut, sau de alt comportament dependent, a fost minunat să descoperim că oamenii ( prietenii, pe care îi întâlneam într-un Program sau altul), erau cu totul diferiți decât erau descriși de cei care se împotriveau acestei comunități! Nu am fost primiți cu critici și suspiciune, ci cu înțelegere și preocupare. Cu toate astea, tot mai întâlneam oameni care să ne calce pe nervi, atât în Programe dar și în afara lor. Evident, trebuie să începem să acceptăm faptul că vor exista întotdeauna oameni care să spună lucruri care să ne deranjeze, sau să facă lucruri cu care nu suntem de acord.
- Încep eu să îmi dau seama că a trăi cu diferențele este esențial pentru liniștea mea, dar și recuperării mele continue ?!

Rugăciunea de azi :
Fie ca eu să recunosc că diferențele dintre oameni , fac ca lumea mea să își găseasca sensul și că am nevoie să-i tolerez pe cei care sunt în sens opus cu mine. Fie ca eu să înțeleg că trebuie să le acord spațiu, pentru că unele dintre atitudinile mele ostile sunt ramașițe ale zilelor nesănătoase, pe când îi vedeam pe ceilalți ca fiind împotriva mea.

Ce să-mi amintesc azi :
Învață să trăiești cu diferențele.

Vă iubesc! (impersonal, desigur! virtual!)

Avatar utilizator

tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2590
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență:

Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: Cuplu alcoolici

Mesajde tudor » 08 Feb 2010, 21:26

Extras dintr-o carte cu impartasiri ale experientelor reusite ale unor sotii de alcolici :
' Poate că soţul dumneavoastră v-a adus la disperare. A fost internat de nenumărate ori. Este violent sau pare de-a dreptul nebun când bea. Uneori, bea chiar pe drumul de la spital spre casă. Probabil că a trecut deja printr-un delirium tremens fie medicii vă sfătuiesc să-l internaţi definitiv. Poate că este deja internat la azil. Dar nici această imagine nu este chiar aşa de sumbră cum pare. Soţii multora dintre noi au ajuns atât de departe. Şi totuşi, s-au făcut bine.
Să ne întoarcem acum la soţul dv. Oricât de ciudat ar părea, se ajunge greu la un capăt cu el. Îi place să bea pentru că băutura îi stimulează imaginaţia şi se simte mai aproape de prieteni când bea cu ei. Poate că şi dumneavoastră vă cade bine un păhărel în compania lui, atunci când nu bea prea mult. Aţi petrecut multe seri fericite împreună, tăifăsuind şi bând la gura sobei. Poate că amândurora vă plac acele petreceri care nu sunt plictisitoare tocmai pentru că se serveşte băutură. Şi nouă ne-au căzut bine asemenea seri de amuzament. Ştim ce efect benefic are alcoolul asupra relaţiilor sociale. Unele dintre noi, dar nu în una¬nimitate, credem chiar că băutura îşi are şi partea ei bună, când este consumată rezonabil.
Cel dintâi principiu al succesului este să nu vă înfuriaţi niciodată. Chiar dacă soţul devine atât de insuportabil încât trebuie să plecaţi de acasă pentru o vreme, faceţi-o fără ranchiună. Răbdarea şi calmul vă sunt indispensabile.
Următoarea sugestie este aceea că ar fi bine să nu-i spuneţi niciodată ce să facă în legătură cu băutul. Dacă îi intră în cap că îl cicăliţi sau că vreţi să-i stricaţi buna dispoziţie, şansa de a realiza ceva vi se reduce la zero. Va fi pentru el o scuză, ca să bea mai mult. Vă va spune că este un neînţeles şi apoi vor veni serile în care veţi fi mereu singură. Îşi va căuta pe cineva care să-l consoleze - şi nu întotdeauna un alt bărbat.
Luaţi hotărârea de a nu lăsa ca băutul soţului să vă ruineze relaţiile cu copiii şi prietenii. Ei au nevoie de compania şi ajutorul dumneavoastră. Chiar dacă soţul bea, viaţa vă poate rămâne plină şi utilă. Noi cunoaştem femei care şi-au păstrat curajul şi fericirea, chiar şi în asemenea condiţii. Nu vă irosiţi vlaga în încercări de îndreptare a soţului. Cu toate eforturile, s-ar putea să nu vă stea în puteri s-o faceţi.
Ştim că asemenea sugestii sunt uneori greu de urmat. Dar vă veţi scuti de multe dureri de inimă, dacă veţi reuşi să le luaţi în considerare. Şi se prea poate ca soţul să vă aprecieze răbdarea şi înţelepciunea. O asemenea atitudine poate crea baza unei discuţii prieteneşti în legătură cu băutul său. Lăsaţi-l pe el să deschidă su¬biectul. Feriţi-vă de a-l critica într-o asemenea discuţie. Încercaţi să vă puneţi în locul lui. Dovediţi-i că vreţi să-I ajutaţi, nu să-l cri¬ticaţi.
Când se iveşte o asemenea discuţie, îi puteţi sugera să citească această carte sau cel puţin capitolul despre alcoolism. Spuneţi-i că îngrijorarea dumneavoastră este mai mult ca sigur neîntemeiată; că sunteţi convinsă că el ştie mai bine despre ce este vorba; că este bine ca fiecare om care bea să înţeleagă clar ce riscuri îşi asumă atunci când bea prea mult. Arătaţi-i că aveţi încredere în puterea sa de a lăsa băutura de-o parte sau de a bea cu măsură. Spuneţi-i că nu vreţi să-i luaţi plăcerile, ci doar ca el să-şi îngrijească sănătatea. Poate veţi reuşi astfel să-i stârniţi interesul pentru înţelegerea alcoolismului.
Deseori v-aţi simţit obligată să spuneţi patronului şi prieteni¬lor soţului că era bolnav, când, în realitate, el era beat. Evitaţi cât se poate să răspundeţi la întrebările pe această temă. Lăsaţi-l pe el să se explice, ori de câte ori este posibil. Din dorinţa de a-l proteja, nu trebuie să ajungeţi să recurgeţi la minciuni în faţa unor oameni care au dreptul să ştie unde este el şi ce face. Când a treaz şi în toane bane, discutaţi problema cu el. Întrebaţi-l ce vrea el să faceţi data viitoare când vă va parte în acea postură. Dar aveţi grijă să nu manifestaţi ranchiună pentru ultima dată când a făcut-o.
Mai există o teamă care vă poate paraliza, aceea că soţul îşi va pierde postul. Vă gândiţi la ce dezonoare şi ce vremuri grele vă aşteaptă, pe dumneavoastră şi pe copii şi s-ar putea chiar să treceţi prin aşa ceva. Poate aţi mai trecut prin acea situatie. deseori v-aţi simţit obligată să spuneţi patronului şi prietenilor soţului că era bolnav, când, în realitate, el era beat. Evitaţi cât se poate să răspundeţi la întrebările pe această temă. Lăsaţi-l pe el să se explice, ori de câte ori este posibil. Din dorinţa de a-l proteja, nu trebuie să ajungeţi să recurgeţi la minciuni în faţa unor oameni care au dreptul să ştie unde este el şi ce face. Când a treaz şi în toane bane, discutaţi problema cu el. Întrebaţi-l ce vrea el să faceţi data viitoare când vă va parte în acea postură. Dar aveţi grijă să nu manifestaţi ranchiună pentru ultima dată când a făcut-o.
Mai există o teamă care vă poate paraliza, aceea că soţul îşi va pierde postul. Vă gândiţi la ce dezonoare şi ce vremuri grele vă aşteaptă, pe dumneavoastră şi pe copii şi s-ar putea chiar să treceţi prin aşa ceva. Poate aţi mai trecut prin acea experienţă, chiar de multe ori. Dacă se mai repetă, priviţi-o într-o lumină nouă. Poate că va fi o binecuvântare! Poate că este ceea ce-l va convinge pe soţ că vrea să înceteze băutul pentru totdeauna. Iar dumneavoastră ştiţi acum că poate s-o facă dacă vrea! În nenumărate cazuri, această aparentă calamitate s-a dovedit a fi un avantaj, ea deschizând cărarea care ducea spre abstinenta!
Draga ALEXA am postat extrasul acesta in speranta ca te va ajutat si pe tine asa cum a facut-o cu mine ! LILI ,sotia lui Tudor.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine


Sunt autorul acestui subiect
Adorable
Veteran
Veteran
Mesaje: 318
Membru din: 30 Ian 2010, 23:00
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Cuplu alcoolici

Mesajde Adorable » 10 Feb 2010, 12:43

Salut tuturor!Asido am avut un week-end linistit ,sotul a avut niste bani dar a cumparat tot ce trebuie pentru copil,a renuntat chiar si la tigari ca sa ia ce trebuie pentru asta mic.Eu cred ca si-a dat seama de greseala pe care a facut-o iar acum incearca sa o indrepte.Pina azi dimineata nu am vorbit decit asa formal dar nu am mai suportat situatia,am izbucnit in lacrimi si l-am imbratisat.Fara cuvinte,fara reprosuri,doar l-am imbratisat.Il iubesc foarte mut si ma doare sa vad ca se autodistruge dar sper ca o sa-si revina si el.Nu a baut decit o bere la cutie sambata de ziua lui mama in rest a venit treaz zilnic de cind cu cearta,a petrecut mult mai mult timp cu baietelul nostru.Si eu am gresit,am fost furioasa si i-am aruncat vorbe urite atunci poate nu asa trebuia sa procedez dar tot raul spre bine.Eu tot abstinenta sunt ma simt foarte bine si sper ca D-zeu sa ma tina asa.Visez aproape in fiecare seara ca beau,chiar si tarie dar vad ca au scris si altii despre asta asa ca consider ca e normal dar asi vrea sa dispara si visele astea.Multumesc tuturor care va interesati de soarta mea Steluta,Boboc,Minodor ,Tudor si sotia si toti ceilalti am citit sfaturile voastre si incerc sa le aplic.Aura multumesc esti draguta,mi-am notat numarul tau de telefon in caz ca nu voi reusi vei fi prima persoana pe care o voi suna dar acum vreau sa incerc prin forte proprii e prima oara cind incerc sa ma las de baut si sper ca D-zeu ma va ajuta.Strabunicul meu a baut cind era tinar si pe cind avea vreo 30 de ani{ca mine} era sa omoare un alt barbat,beat fiind.Dimineata a luat sticla de alcool a aruncat-o in fintina si a jurat ca nu va mai bea niciodata.Si a reusit!A trait pina la 93 de ani si mi-l amintesc ca pe un om blind foarte calculat la vorba si cu inima plina de dragoste.Seara de seara citea BIBLIA si a murit cu ea pe piept.A inlocuit alcoolul cu credinta si a reusit si vreau sa spun ca nu era habotnic sa vorbeasca doar despre D-zeu mereu,era un om normal cu o viata frumoasa si implinita.Asa ca o sa pun si eu mina pe Biblie si o sa-i urmez exemplul.Va pup pe toti si sunt si eu aici zilnic dar nu am timp mereu sa scriu ,mai mult citesc ce scrieti voi dar o sa va tin la curent cu situatia mea.O zi buna tuturor!


boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Felicitări !

Mesajde boboc » 10 Feb 2010, 13:15

Şi boboc te îmbrăţişează şi se bucură cu tine că reuşeşti :P Eşti o fiinţă puternică şi Doamne Doamne te va ajuta!
Pup la tine :P


sebi
Boboc
Boboc
Mesaje: 20
Membru din: 20 Dec 2009, 10:55
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Cuplu alcoolici

Mesajde sebi » 10 Feb 2010, 13:35

Bravo Alexa, ma bucur si eu pentru bucuria ta. Mi s-a facut "pielea gaina" cand am citit povestea strabunicului tau. Succcccccessss


boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Bună , din nou!

Mesajde boboc » 10 Feb 2010, 15:41

Bună din nou ! Am citit mesajul cu durerea de spate.
-Din cauza impregnării hormonale din timpul sarcinii și alăptării, precum și din cauza lipsei de exercițiu, tonusul muscular a scăzut. Astfel după exercițiile efectuate, fără o pregătire prealabilă bănuiesc și prea multe dintr-o dată, normal că organismul a protestat în felul lui. Adică, probabil, printr-o contractură musculară. Aceasta va trece prin repaus relativ, unguente (folosește de exemplu unguent cu Arnică) și nu mai ridica greutăți (adică cele 13 kg :P ) . Leagă-te cu un brâu (un fular mai lung eventual).
Și pentru că nu ești grasă (așa bănuiesc) după ce trece durerea vei începe să faci exerciții, progresiv. Sunt convins că admin. nu va avea nimic împotrivă să ți le dau, având în vedere că o minte sănătoasă și păzită de ispite nu se poate manifesta ,, plenar'' , decât într-un corp sănătos!
-Aaaa, mi-a venit o idee :idea: :idea: . Ai spus că soțul tău te-a ajutat în aceste momente. Ce-ar fi să îl lași să te mai ajute puuuțin? Să îi arăți cât de mult apreciezi ce face el pentru tine ?! Bineînțeles fără să exagerezi și fără să minți. Orice minciună se întoarce mai devreme sau mai târziu împotriva noastră! Lasă realitatea (faptul că te doare) să vorbească, exagerând un pic pe ici pe colo, dar fără să-ți atragi păcate!
Te pup și aștept vești. Dacă sunt solicitat, răspund PREZENT! Dacă nu , tot răspund...prin tăcere.

Înapoi la “PREZENTATI-VA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 48 vizitatori