Pagina 1 din 32

Sunt o mama alcoolica?

Scris: 05 Aug 2014, 18:22
de emilia
In sfarsit mi-am facut curaj sa scriu.Buna seara eu sunt Emilia si asta seara citind ce a scris acel copil de mama sa oare asa s-au simtit si copii mei cand m-au vazut prima data ca beau?

Re: Sunt o mama alcoolica?

Scris: 05 Aug 2014, 18:30
de Relus
Te poți amagi?copilasii tai sunt mari?orice copil simte cand mama sau tata sunt bolnavi,dar cand sunt mărisori si cand mama sau tata miros a alcool cu siguranță in capusorul lor apare o întrebare"oare este băut",apoi trece timpul ei cresc,afla despre aceasta cumplita boala si sunt nefericiți ca au așa părinți,dar spre bucuria noastră așa cum suntem,ei copii noștri ne iubesc si ne doresc recuperarea. Toată nefericirea lor se poate transforma intr-o zi,in cea mai fericita zi,parintele se poate recupera,trebuie doar sa si dorească.S untem aici oameni recuperati,pentru ca ne am recunoscut Neputința in fata alcoolului si ne am asigurat ca putem fi Ajutați-l dacă vrem. Bine ai venit si felicitări pentru curaj,rămâi alături de noi. Cu drag.

Re: Sunt o mama alcoolica?

Scris: 05 Aug 2014, 19:34
de sa1548
Draga Emilia,

Depinde cat de des si cat de mult bei ! Poate ne dai mai multe detalii Facand micul pas de a pune intrebarea asta ... ai dat dovada de curajul de a te intreba daca nu cumva ai probleme ... si asta denota faptul ca vrei sa te indrepti spre vindecare (in caz ca ai probleme) !

Ramai alaturi de noi,
Cu drag,
Alin

Re: Sunt o mama alcoolica?

Scris: 05 Aug 2014, 19:46
de admin 1
Bine ai venit Emilia !

Re: Sunt o mama alcoolica?

Scris: 05 Aug 2014, 20:18
de catatl
Emilia esti binevenita printre noi!Curaj!

Re: Sunt o mama alcoolica?

Scris: 05 Aug 2014, 21:35
de freedom
Bine ai venit printre noi, draga Emilia.
Ma bucur intotdeauna cand se inscrie o femeie aici si ma simt apropiata si solidara cu tine.
Iti doresc sa gasesti calea spre tine, spre sanatate si seninatate si in masura in care consideri ca ti-e de folos sa-ti clarifici starea ta, aici poti sa pui orice fel de intrebari si vei gasi intelegere si apreciere.
Cu drag, Free :hug:

(cel mai simplu ar fi daca ai scrie aici in ce oras locuiesti, ca sa-ti poata spune forumistii ce posibilitati de evaluare, terapie, recuperare ai la tine in zona)

Re: Sunt o mama alcoolica?

Scris: 05 Aug 2014, 21:52
de emilia
Multumesc ptr urarile de bun venit si sunt din Bucuresti.Cat despre baut am zile 2-3 cand nu beau nimic am zile cand gasesc orice pretext sa beau ceva.Este o stare ce nu o pot exprima.Eu zic ca ma pot "ascunde"bine cand beau.Oare copii mei au simtit vreodata ca eram bine dispusa?Pana acum nici unul dintre ei nu a spus nimic ( am o fata si un baiat ) nici chiar sotul meu.Dar cu el scap mai usor este mai mult plecat cu serviciul.

Re: Sunt o mama alcoolica?

Scris: 06 Aug 2014, 00:02
de dani
Bine ai venit Emilia!
Stii cum ii cu ascunsul...de multe ori credem noi ca ne ascundem perfect...cand colo toata lumea din jurul nostru stie ca Houston are o problema.
In Bucuresti ai multe posibilitati de terapie...dar lasa ca vorbim de ele mai incolo...nu te iau tare sa nu te sperii...
Felicitari pentru cele trei zile de abstinenta...poate ar trebui sa vorbim putin despre ce e aia sevraj si ce te poate ajuta la inceput.
O seara cu pace si liniste

Re: Sunt o mama alcoolica?

Scris: 06 Aug 2014, 12:09
de HOPE
Dani, sa nu te recunosc, parac-ai fi Mos Craciun. :ras:

Emilia, eu nu ma bucur ca se ingroasa randul alcoolicelor, insa e foarte bine ca ai avut curaj sa constientizezi problema si sa ceri ajutor.
Eu sunt din Bucuresti ca si tine, daca vrei sa afli ce m-a ajutat pe mine si-ti pot fi de ajutor in vreun fel imi poti scrie pe adresa de e-mail hoppe_71@yahoo.com.

Toate bune si sa auzim de bine!

Re: Sunt o mama alcoolica?

Scris: 06 Aug 2014, 14:19
de Relus
Atunci cand venim pentru prima data la Program, cea mai obisnuita forma a autocompatimirii incepe cu „Saracul de mine! De ce eu nu reusesc sa beau la fel ca ceilalti? De ce mi se intampla mie?” Daca acestei atitudini i se ingaduie sa persiste, ea devine o invitatie catre mizeria in care eram inainte de a veni la Program. Atunci cand stam o vreme in preajma grupului, descoperim ca nu suntem doar noi asa; suntem implicati in relatii cu oameni, din toate categoriile vietii, care sunt exact in aceeasi barca ca si mine. Imi pierd eu interesul fata de familiara si confortabila „cutie a milei”?

Rugaciunea de azi

Atunci cand auto-compatimirea ma blocheaza, fie ca eu sa-mi ridic fruntea si sa merg mai departe. Cu voia Domnului, auto-compatimirea dispare in lumina problemelor impartasite de ceilalti membri. Fie ca eu sa am prieteni suficient de onesti care sa ma confrunte daca vad ca imi sap din nou drum catre vechea mea oala a milei.

Ce sa-mi amintesc azi

Transforma preocuparea de sine in preocupare.