Pagina 1 din 10

Salut, prieteni!

Scris: 05 Aug 2015, 19:58
de loopoo
Numele meu este M, am 35 de ani şi sunt alcoolic. Azi am luat decizia, la sfatul unor oameni adevăraţi, să nu mai pun alcool în gură, sper că niciodată. E aproape imposibil să te controlezi, odată alcoolic ajuns, să crezi că poţi bea doar o bere-două şi să te opreşti. Aproape niciodată nu te poţi abţine şi sfârşeşti beat. Am băut inclusiv spirt. Deci, cel mai simplu e să te laşi de tot, e cel mai sigur aşa. Le poţi spune şi prietenilor, căci e mai ruşine să te faci de râs beat decât să recunoşti că nu te poţi abţine. Mereu am crezut că pot bea ca un om normal, dar de fiecare dată am eşuat. Mi-am supărat părinţii, socrii, cumnata, dar cel mai rău soţia, evident. Pentru a nu mă îmbolnăvi grav şi pentru a nu avea probleme şi la servici, am decis să mă opresc de tot. Sper că mă va ajuta Bunul Dumnezeu să rezist cu bine, la fel ca pe toţi cei care devin abstinenţi. Numai bine, pe curând!

Re: Salut, prieteni!

Scris: 05 Aug 2015, 20:10
de loopoo
Simptomele mele erau de necontestat: am băut pe stradă, am băut dimineaţa, seara, la orice oră, am ascuns băutură în casă, am băut, cum spuneam, inclusiv spirt. Mâine este sărbătoarea Schimbării la faţă, şi vreau să fie şi pentru mine Marea Schimbare pe care o aşteaptă rudele şi prietenii, şi pe care trebuia s-o fac, ce-i drept, mai de mult.

Re: Salut, prieteni!

Scris: 05 Aug 2015, 20:47
de styx
Salut Lupu!
Bine ai venit pe forum, aici suntem oameni la fel ca tine , care avem aceeasi problema , alcoolismul, unii dintre noi s-au oprit din prima, altii dupa recaderi, altii nici acum.Alegerea este a ta, e greu al naibii mai ales acum la inceput, dar se poate cu siguranta, sunt destule exemple aici,Pentru inceput iti recomand sa citesti prin topicurile celor de aici, alegi ce-ti place si vezi cu cine rezonezi, alta sugestie este sa consulti un specialist ALIAT sau sa contactezi un grup AA. NU stiu din ce oras esti dar exista Aliat in mai multe orase din tara, si in perioada asta au si reduceri. IN AA daca vrei sa intri nu sunt necesari bani, grupuri AA se găsesc in mai toate orasele din tara. Asa cum am zis alegerea e a ta, insa indiferent ce alegi eu unul iti doresc succes. Si inca ceva, intra in sectiunea biblioteca si ai acolo mai multe date despre boala asta. In principiu noi mergem pe 24 de ore de abstinenta nu ne gandima la perioade lungi, Azi nu beau si uite asa se mareste abstinenta . Viata fara bautura este o carte pe care ti-o recomand cu caldura.
Mult succes ! Styx , alcoolic.

Re: Salut, prieteni!

Scris: 05 Aug 2015, 20:58
de loopoo
Am găsit cartea deja. Mulţumesc mult pentru sfaturi şi încurajări. Pentru început, voi folosi un îndemn de genul Azi nu beau alcool, pe care îl voi rosti zilnic. Doamne ajută!

Re: Salut, prieteni!

Scris: 05 Aug 2015, 21:01
de styx
E foarte bine asa !
SI eu il folosesc si functioneaza de minune !
Abstinenta senina !
P.S. indiferent de ce ai nevoie sa afli scrie aici si se va gasi intotdeauna cineva care sa-ti raspunda.

Re: Salut, prieteni!

Scris: 05 Aug 2015, 21:25
de dani
Bine ai venit Loopoo!
Sa-ti fie de bun augur "Marea Schimbare"...mai povestim noi,pana atunci Hai Steaua!

Re: Salut, prieteni!

Scris: 05 Aug 2015, 21:31
de denispericolpublic
Bine ai venit Loopoo, mie mi-a făcut bine acest forum...succes și citește ... citește mult ... avem multă literatură există informație, există putere, există încărcătoare pentru baterii...și multă prietenie...

Re: Salut, prieteni!

Scris: 05 Aug 2015, 21:37
de loopoo
Doamne, dă-mi înţelepciune să aflu ce e bine, şi putere să pun în practică!

Re: Salut, prieteni!

Scris: 05 Aug 2015, 21:46
de almaM
Bine ai venit Loopoo! Aici găsești literatură și prieteni sinceri, însă voința ține de tine! Te îmbrățișez cu drag și îmi doresc să ne fi alături cât mai mult timp!
Te îmbrățișez cu tot sufletul,
Alma! :hug:

Re: Salut, prieteni!

Scris: 05 Aug 2015, 21:51
de loopoo
Da, Alma, şi cumnata mea, care a fost foarte fermă în sfatul ei de a renunţa definitiv, mi-a spus la fel, că doar de mine depinde! Voi fi aici des, îmi propun chiar zilnic, pentru a păstra legătura cu voi. Vă mulţumesc pentru primire!