021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

alcoolic stabilit in strainatate

Aici puteti povesti experientele personale.

Sunt autorul acestui subiect
catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1248
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde catalinul » 14 Sep 2016, 00:53

Multumesc Ilyuta, mult noroc si seninatate si tie! A zecea zi fara alcool si tigari. Sunt bucuros. Inca 24 ore nu beau. Catalin, alcoolic

Sunt autorul acestui subiect
catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1248
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde catalinul » 14 Sep 2016, 23:50

11

ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde ilyuta » 15 Sep 2016, 00:36

Buna Catalin si ceea ce-ti scriu acum ti-am scris si ieri dar am sters din greseala! :surprins:
Deci sa stii ca toti suntem la fel in aceasta problema cu alcoolul, nu conteaza cine esti, nu conteaza unde esti(in tara sau strainatate), nu conteaza sexul, cariera, ocupatie, inteligenta sau mai sarman cu duhul daca esti, nu conteaza religia, apartenenta politica, etc, nimic nu conteaza deoarece alcoolul distruge la fel netinind cont de nimic. :plans: Trist este ca a pierde material nu-i cel mai grav , pe linga familie si tot ce avem dar in final, mai devreme sau mai tirziu ne pierdem VIATA. :plans:
Eu multumesc zilnic lui Dumnezeu care m-a ajutat sa gasesc acest forum care mi-a salvat viata prin prietenii adevarati si de suflet intilniti aici, care in egala masura, fiecare asa cum a putut m-a ajutat sa-mi salvez VIATA. :cuminte:
Grija mea cea mai mare este ca nu cumva vrodata sa-mi spun ca sunt ok si sa cred ca m-am curat deoarece eu am inteles ca daca as incerca sa beau o bere, ar insemna inceputul sfirsitului pentru mine.Nu, nu a devenit o povara deoarece abstinenta este asa cum respir, pt mine, acum dar am grija sa nu uit de unde-am plecat.Viata m-a incercat cu probleme si necazuri peste masura dar si cu bucurii si fericire si invatind cum sa gestionez situatiile de orice fel de pe acest forum, sunt bine acum.Ce-o fi mine?Nu stiu si nici nu vreau sa ma gindesc deoarece am invatat tot aici ca "trecutul nu poate fi schimbat iar viitorul nu-l poate sti nimeni, asadar traiesc doar in prezent si stiu ca ASTAZI n-o sa beau"!Atit!

PS Sa nu cumva sa crezi ca am scris toate astea pt ca sunt un om bun, nu, am scris pt mine in primul rind ca sa nu uit ceea ce am invatat, este un egoism constructiv care te va ajuta si pe tine, deci nu-mi ramine decit sa-ti multumesc pt abstinenta mea! Totodata , la rindul meu vreau sa dau altora mai departe ceea ce eu am primit gratis. 😉
Cind proaspat venit pe forum, mentorul meu care este Old TUDOr imi multumea pt abstinenta lui, nu intelegeam de ce, eu fiind cu citeva zile de abstinenta fata de el care avea ani iar ulterior am inteles de ce... 😉
Deci toate cele bune, Catalinul si tine aproape si tu! :jos-palaria:
Nume anterior: ilyuta

Sunt autorul acestui subiect
catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1248
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde catalinul » 16 Sep 2016, 21:57

Multumesc pentru sfaturi si incurajari ilyuta! Maine ma intorc acasa dupa o saptamana prin Europa. 13 zile fara alcohol si fara tigara. E super! Maine e iar cu zbor, dar fara alcohol!

Sunt autorul acestui subiect
catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1248
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde catalinul » 19 Sep 2016, 23:22

16

colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2317
Membru din: 11 Iul 2011, 10:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 1 an
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde colica zis alcoolica » 21 Sep 2016, 22:54

Felicitari Catalin pentru cele 2 saptamani de abstinenta !
Un text dintr-o varte care eu am gasit-o utila si in care am gasit multe raspunsuri la intrebarile mele , in acest capitol vorbind doar despre alcool :
4.Ţinând minte că alcoolismul este o boală incurabilă, progresivă, fatală
Mulţi oameni, pretutindeni în lume ştiu că nu pot mânca anumite mâncăruri precum scoici, ouă, castraveţi, zahăr sau altele deacest fel – fără să îşi provoace mari neplăceri sau fără să se îmbolnăvească. Poate că cine este alergic la anumite mâncăruri îşi plângede milă şi se văicăreşte în faţa oricui vrea să asculte, pentru această interdicţie nedreaptă; poate că se lamentează fără încetare înlegătură cu faptul că nu i se permite să consume ceva delicios, pentru că-i este dăunător sănătăţii.Evident, chiar dacă ne simţim nedreptăţiţi , nu este înţelept să ne ignorăm constituţia fiziologică. Neluând în seamă limitele, putem ajunge la mari neplăceri sau la boală. Ca să ne păstrăm sănătatea şi fericirea, între cote rezonabile, trebuie să învăţam să trăimcu corpul pe care-l avem.Una dintre noile obişnuinţe de a gândi, pe care şi-o poate dezvolta alcoolicul în recuperare, este convingerea („fără nervi”)că este necesar să evite substanţele chimice (alcoolul şi celelalte droguri care-l substituie), dacă vrea să-şi menţină sănătatea.Avem dovezi, din vremea băutului şi din experienţa cu alcoolul a sute de mii de bărbaţi şi femei de-a lungul veacurilor: ştimcă pe parcursul anilor de băut, problemele noastre legate de alcool s-au înrăutăţit continuu. Alcoolismul este progresiv.O desigur, mulţi am avut perioade de luni sau chiar de ani, când credeam că maniera de a bea ni s-a îmbunătăţit de la sine.Păream a fin în stare să consumăm destul de mult, fără pericol. Sau, ne abţineam de la băutură, cu unele mici excepţii, când o făceamlată într-o seară, dar băutul nu se înrăutăţea vizibil, cel puţin nu în ochii noştri. Nu se întâmpla nimic oribil sau dramatic.Totuşi acum, ne dăm seama că, mai devreme sau mai târziu, problema băutului devenea, inevitabil, din ce în ce maiserioasă.Unii medici experţi în alcoolism nu au nici o îndoială în privinţa faptului că alcoolismul se înrăutăţeşte constant, odată cuvârsta. (Cunoaşteţi pe cineva care nu îmbătrâneşte?)Suntem, de asemenea, convinşi – după nenumărate încercări de-ale noastre de a dovedi contrariul – că alcoolismul esteincurabil, exact ca alte boli fără remediu. Este „nevindecabil”, în sensul că nu putem modifica structura chimică a corpului nostru casă redevenim băutori normali, de societate, cum am fost mulţi în tinereţe.Cum zicem unii dintre noi, nu ne putem schimba structura, exact aşa cum un castravete murat nu mai poate redevenicastravete proaspăt. Nici un medicament, nici un tratament fiziologic nu a vindecat alcoolismul cuiva.

În plus, după ce am văzut mii de alcoolici care nu s-a oprit din băut, suntem absolut convinşi că alcoolismul este o boalăfatală. Pe lângă faptul că am văzut mulţi alcoolici murind din cauza băuturii, fie în timpul unor simptome de sevraj de tip deliriumtremens sau convulsii, fie de ciroză a ficatului legată direct de consumul de alcool, ştim şi că multe decese, neatribuite oficialalcoolismului, sunt în realitate cauzate de acesta. Adesea, când cauza decesului în acte apare ca: accident rutier, înecat, sinucidere,victimă a uni omor, criză cardiacă, incendiu, pneumonie sau infarct, băutul nemăsurat a condus la starea sau evenimentul fatal.Desigur, majoritatea celor care astăzi suntem în AA, pe vremea băutului ne simţeam departe de astfel de primejdii şi probabil că cei mai mulţi nici nu atinseserăm, nici pe departe, oribilele faze finale ale alcoolismului cronic.Dar am constatat că, bând în continuare, puteam ajunge acolo. Cine a luat un tren care are destinaţie o localitate la mii de kmdepărtare, va ajunge exact acolo unde îl duce trenul, câtă vreme nu coboară ca să ia altul, în altă direcţie.Ce poate face cineva care tocmai a aflat că suferă de o boală incurabilă, progresivă şi fatală – alcoolism sau altceva de acestfel, precum o afecţiune cardiacă sau cancer?Mulţi neagă, pur şi simplu, realitatea, ignoră starea de boală, nu acceptă nici un tratament, suferă şi mor.Dar există şi o altă cale.Omul acceptă „diagnosticul” – convins de doctor, de prieteni sau de sine însuşi. Apoi, descoperă ce poate face pentrumenţinerea stării „sub control”, aşa încât poate trăi încă mulţi ani fericiţi, productivi, cu sănătate,
câtă vreme are grijă de sine aşacum se cuvine
. Recunoaşte din plin seriozitate condiţiei în carte se află şi face lucrurile de bun simţ necesare vieţii sănătoase. Se parecă acest procedeu este surprinzător de uşor în cazul alcoolismului, dacă omul vrea într-adevăr să-şi menţină sănătatea. Şi fiindcă înAA am învăţat să savurăm atât de mult viaţa, vrem cu adevărat să rămânem sănătoşi.Încercăm să nu scăpăm niciodată din vedere faptul că nu ne putem schimba condiţia de alcoolici, dar învăţăm să nu ne lăsămdescurajaţi, să nu ne plângem de milă şi să nu vorbim tot timpul despre boala noastră. O acceptăm ca pe o caracteristică aorganismului nostru – aşa cum ne acceptăm înălţimea sau nevoia de-a purta ochelari ori alergiile.Apoi, încercăm să învăţăm cum să trăim confortabil – nu cu amărăciune – ştiind acest fapt, cât timp pornim de la ideea de aevita pur şi simplu acel prim pahar (vă amintiţi?) doar pentru azi.Un membru AA, nevăzător, spunea că alcoolismul este pentru el exact ca0020şi cum nu vede:-Odată ce am acceptat faptul că mi-am pierdut vederea şi a urmat programul de readaptare care mi s-a pus la dispoziţie,explică el, am descoperit că mă pot deplasa în siguranţă cu adevărat, oriunde vreau să merg, ajutat de baston şi decâinele meu, câtă vreme nu uit şi nu ignor faptul că sunt orb. Dar atunci când nu ţin serios cont de acest fapt, mă trezescrănit sau la necaz.O membră AA zicea:- Dacă vrei să te faci bine, urmezi tratamentul şi instrucţiunile. Şi continui să trăieşti. E uşor, cât timp nu uiţi noile faptedespre sănătatea ta. Cine are timp de pierdut, ca să cultive sentimente de frustrare sau de autocompătimire, când existăatâta desfătare într-o viaţă fericită şi lipsită de teamă de boală?În sumar: Ţinem minte că suferim de o boală incurabilă, potenţial fatală, numită alcoolism. Şi, în loc să persistăm în a bea, preferăm să găsim şi să folosim căi mai plăcute pentru traiul fără alcool. Nu trebuie să ne fie ruşine că suntem bolnavi. Ne este ceva degradant. Nimeni nu ştie cu precizie de ce unii oamenii devinalcoolici, iar alţii nu. Nu am alergat după alcoolism, să-l contactăm.La urma urmelor, nu din plăcere am suferit noi de alcoolism. Nimic din ce-am făcut – lucruri de care apoi ne-a fost ruşine – n-am făcut deliberat şi cu răutate. Le făceam, deşi raţiunea şi instinctele ne spuneau altceva pentru că eram într-adevăr bolnavi şi nicimăcar n-o ştiam.Am aflat că, din regretele şi neliniştile în inutile, legate de cum am ajuns în această stare, nu iese nimic bun. Primul pas pecare îl putem face, spre a ne simţi bine şi a ne depăşi boala, este să nu bem pur şi simplu.Experimentaţi ideea. N-aţi prefera să ştiţi că sănătatea vă este afectată dar că există un tratament, decât să petreceţi multtimp torturându-vă cu întrebări de genul: „ce-o fi cu mine?”. Noi am descoperit că noua imagine despre sine este mult mai agreabilăşi ne face să ne simţim mai bine, decât cea lungubră pe care o avuseserăm înainte. Noua imagine este şi mai conformă cu realitatea. Noi ştim acest lucru. Dovada se află în felul în felul în care ne simţim, acţionăm şi gândim – acum.Oricine doreşte, este invitat să „încerce pe gratis” acest nou mod de a fi. După perioada de încercare, cine doreşte să seîntoarcă la „vremurile cele bune”, este perfect liber să o facă. Aveţi tot dreptul să vă întoarceţi la mizerie, dacă doriţi. Pe de altă parte,vă puteţi păstra noua imagine despre sine, dacă preferaţi. Şi ea vă aparţine, de drept.

https://www.scribd.com/fullscreen/84877026?access_key=key-16uwzjs3cd8crwhg3eou
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
Avatar utilizator

dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4239
Membru din: 23 Iun 2012, 23:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 5 ani
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde dani » 22 Sep 2016, 15:15

Bine ai venit Catalin si felicitari pentru cele doua saptamani de abstinenta!
Pun si la tine linkul cu ''Viata fara bautura'' si iti recomand sa o citesti.Ce vreau sa retii? Ca SE POATE!
https://www.scribd.com/fullscreen/84877026
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.

Sunt autorul acestui subiect
catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1248
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde catalinul » 24 Sep 2016, 17:00

Multumesc colica si dani! Nu am prea avut timp saptamana asta sa ma intru pe forum, revin de luni. Azi se implinesc 3 saptamani fara alcool si fara tigari! Vad ca se poate si fara, macar inca o zi o mai merge! Cu respect, Catalin, alcoolic
Avatar utilizator

lupica
Veteran
Veteran
Mesaje: 3669
Membru din: 04 Ian 2011, 14:18
Zile de abstinență: 18,10,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 6 ani

Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde lupica » 25 Sep 2016, 09:05

"Catalinule",bine ai venit printre noi...citeste din postarile noastre anterioare si invata din greselile facute de noi.Singur nu ai sa reusesti mult timp sa stai departe de alcool.
Succes si sa ai grija de tine.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."

danstop
Senior
Senior
Mesaje: 114
Membru din: 05 Dec 2012, 22:05
Zile de abstinență: 19,04,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 5 ani
Localitate: Bucuresti
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde danstop » 25 Sep 2016, 21:45

Salut, Catalin!

Asa cum spun si colegi mai sus sunt destule exemple ca se poate, ce se intampla cu tine acum este o adaptare la o noua viata, trebuie efectiv sa inveti sa traiesti fara alcool si tutun si repetabilitatea actiunilor te va antrena sa intelegi ca poti sa traiesti alte placeri, cu mult mai placute si intense fara aceste doua droguri alaturi. Este o chestiune normala, de durata, eu la inceputuri o calculasem la 10 la suta din perioada de consum, ca si la tine ieseau vre o 2 ani juma. Atat eram dispus sa indur pentru a ma vindeca.

Acum am doi ani si juma de abstinenta de la ambele si singurul lucru de care imi pare rau este ca nu am realizat mai devreme ca sunt alcoolic. Efectiv simt ca m-am nascut a doua ora, asta e sentimentul. Poti sa faci asta in multe feluri dar sansele de reusita sunt reale doar daca tratezi aceasta problema ca o chestiune de viata si moarte, eu asa am tratat o si nu am facut rau. Nu are nici cea mai mica relevanta cum iti pastrezi abstinenta, poti sa faci treaba asta singur, cu ajutorul forumului, a familiei, a aa ului, etc. In perioada asta de inceput leaga'te de orice te ajuta dar inca o data trateaza problema serios...nu conteaza ca nu bei wekeedul asta, nu conteaza ca nu bei cand zbori, nu conteaza ca nu poti sa iesi in oras , nu conteaza ca nu poti face sex fara sa bei, nu conteaza ca nu poti face asta un an , toate astea sunt irelevante fata de unde te poate duce alcoolul... tot ce conteaza e sanatatea, viitorul si viata ta.
In functie de organisum tau si puterea lui de refacere vei incepe sa te simti mai bine, asa cum ai invatat sa fumezi si sa bei asa vei invata si sa traiesti fara ( lucru de fapt normal). eu simt ca esti un om intelgent si vei reusi.

Zile usoare!
Cel mai mare dusman al tau esti Tu

Înapoi la “POVESTEA MEA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Ivan Petre Paul, Nalina, Vbc și 245 vizitatori