021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Aplicatia mobila Alcohelp poate fi descarcata acum din App Store si Play Store.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Campulung Moldovenesc - Spitalul Municipal, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

PREZENTATI-VA :: alcoolic stabilit in strainatate

Aici puteti povesti experientele personale.

Sunt autorul acestui subiect
catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1004
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde catalinul » 31 Aug 2019, 10:48

Buna doamnelor, azi sunt bine, ma bucur de ultima zi de canicula la mare.
Beau foarte multa apa, ma ajuta sa trec peste pofta de alcool care apare in fiecare zi de vineri.
Toate bune si multumesc de gandul bun!


Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1017
Membru din: 21 Sep 2016, 14:06
Gen: Feminin - Feminin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde Airam » 01 Sep 2019, 06:49

Buna dimineata Catalin, concediu frumos iti doresc!

Avatar utilizator

Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1087
Membru din: 17 Apr 2017, 22:50
Gen: Feminin - Feminin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde Ambasador » 02 Sep 2019, 05:49

Buna dimineata Catalin. Ma bucur sa aud ca iubesti apa. Si eu tot la mare sunt, ieri am ajuns si din pacate am incheiat prima seara fara a respecta acel "Azi nu beau!". Ce pot sa spun? M-am trezit impreuna cu vinovatia si mai ales cu gandul la colacul meu de salvare inca. La voi. Cei de aici cu povestile voastre de suflet si din suflet. Sa vedem cum va decurge cea de-a doua zi de concediu aici.. Avea dreptate Speranta, e mult alcool in jur. Mult prea mult alcool in balanta cu creierul nostru setat sa tot ceara, sa tot vrea..
Te imbratisez si te incurajez Catalin la cat mai multa apa! 🤗
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma


Speranta16
Veteran
Veteran
Mesaje: 363
Membru din: 05 Iun 2019, 12:19
Gen: Feminin - Feminin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde Speranta16 » 02 Sep 2019, 08:23

Mult? Enorm! Poate daca nu eram alcoolica, nu eram atat de vigilenta sa-l observ, dar asa e peste tot, de parca ar fi un maniac de care vreau cu disperare sa scap si e dupa mine mereu....

Avatar utilizator

tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2589
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență:

Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde tudor » 03 Sep 2019, 21:09

Ambasador scrie:...Avea dreptate Speranta, e mult alcool in jur. Mult prea mult alcool in balanta cu creierul nostru setat sa tot ceara, sa tot vrea...
Mai jos este incheiere dintr-o carte scrisa de un psiholog din USA despre AA
"Secretul este să îi şi oferi ceva în schimbul alcoolului, ceva care să umple vidul creat de pierderea unei soluţii la o problemă.
Alcoolicii Anonimi reuşesc minunat să implementeze acest lucru. Efectiv, îi oferă un nou mod de viaţă, în schimbul alcoolului său. Comunitatea AA, a da o mână de ajutor la nevoie, împărtăşirea experienţei, şi dedicarea aproape totală serviciului pus în slujba altor alcoolici aflaţi în suferinţă, înlocuieşte alcoolul cu singurul dar măreţ, pe care cineva îl poate oferi – iubirea aproapelui.
În timp ce e adevărat că TENSIUNE + ALCOOL = TENSIUNE REDUSĂ, poate fi la fel de adevărat că TENSIUNE + AA = TENSIUNE REDUSĂ.
A.A. sugerează elaborarea unui plan de acţiune. Dacă în programul de recuperare se investeşte aceeaşi cantitate de energie mentală ca în alcoolismul activ, succesul e asigurat.
Bătălia fiecărui om este bătălia pentru a avea un rost în viaţă. Vrea să fie acceptabil pentru el însuşi şi pentru cei pe care îi iubeşte. Are nevoie de ajutor pentru a vedea bunătatea care există în fiecare om. Dar înainte de toate, trebuie să simtă că e un om util.
Maslow spune că nevoile umane pot fi categorisite în cinci arii – fizică, de securitate, de dragoste, de stimă şi de realizare a sinelui.
Am atins deja problema urgenţei de a răspunde la nevoile fizice. Supravieţuirea e imposibilă dacă aceste nevoi foame – sete – căldură sunt ignorate. Există triburi în Africa, de exemplu, care, în afară de dormit, îşi petrec tot timpul cu căutarea hranei. Cred că nu e nevoie să spunem, că până nu-şi satisfac nevoile fizice, nu sunt preocupaţi de alte nevoi.
Nevoia de siguranţă sau securitate, este următoarea preocupare. Individul se străduieşte să se asigure, că nevoile de bază îi vor fi satisfăcute în continuare, apoi face o desprindere pentru a descoperi care îi sunt limitele confortabile. A opera în cadrul acestor limite, conferă securitate.
Odată ce nevoile de supravieţuire şi de siguranţă sunt satisfăcute, Maslow afirmă că următoarea motivaţie a oamenilor este căutarea sentimentului de a aparţine. Aceasta e nevoia de dragoste. Ea implică nu numai capacitatea de a fi iubit, ci şi de a iubi pe alţii. A oferi dragoste presupune un risc, riscul că ceilalţi nu o vor accepta, şi atunci noi vom fi răniţi şi respinşi. Teama de respingere din partea altora, ne împiedică să riscăm. Aceasta este una din situaţiile când intervine retragerea ca sistem defensiv. Tendinţa este să evităm situaţiile de risc, sursa posibilei vătămări, şi să căutăm situaţii confortabile. Dar totuşi, trebuie să ştim că aparţinem, că suntem o parte a lucrurilor din viaţă. Pe măsură ce ne maturizăm, devenim dispuşi să oferim dragoste, chiar cu riscul respingerii. La Valley Hope, iubirea este definită ca o dedicare necondiţionată, fără a aştepta ceva în schimb; întinderea unei mâini de ajutor, pur şi simplu pentru că aşa vrem, nu pentru că aşa trebuie. Un membru A.A., de pildă, merge să ajute un alcoolic activ. Este un lucru riscant. Există cu siguranţă posibilitatea de a fi respins de către alcoolicul activ. Totuşi, membrul A.A. a găsit o pace interioară, şi pentru a o păstra, o dă mai departe. El riscă, şi recompensele pot fi imense.
În esenţă, noi oamenii suntem fiinţe foarte egoiste. Vrem să fim recunoscuţi de alţii, şi ei să facă diferite lucruri pentru noi. Suntem dispuşi chiar să îi ajutăm, câtă vreme ei ne oferă recunoaşterea potrivită, pentru ceea ce facem. Partea grea, e să iubeşti pe cineva pur şi simplu pentru ceea ce este, şi nu pentru ceea ce doreşti ca el sau ea să fie. Asta nu înseamnă să acceptăm comportamentul inadecvat al cuiva, ci mai degrabă să oferim dragoste şi celui care nu se comportă aşa cum trebuie.
Al patrulea nivel este cel al nevoii de stimă. Asta e, când sugerez că toată bătălia vieţii se desfăşoară de fapt, în acest scop – învăţarea dezvoltării unui simţ sănătos de utilitate personală. Trebuie să avem parte de un anumit grad de succes în viaţă, şi să fim în stare să ne respectăm. De aceea este atât de important să ne concentrăm asupra unor intervale scurte de timp, în periodele grele. Teoria A.A. “Fiecare zi la timpul ei”, permite individului să obţină un succes zilnic, reîntărind astfel o imagine de sine deseori decăzută. Consider vital de interesant faptul, că nevoia de dragoste vine înaintea nevoii de stimă de sine. Probabil din cauza asta e atât de dificil, dacă nu imposibil, să ne dedicăm altora cu dragoste, şi să rămânem în acelaşi timp cu sentimentul de nevrednicie.
Descoperirea şi aprecierea sinelui este un pas vital în evoluţia omenirii.
Satisfacerea celorlalte nevoi, ne permite să ne concentrăm asupra nevoii de realizare a sinelui. Aceasta se referă la nevoia dezvoltării întregului nostru potenţial. Semnificaţia acestei nevoi variază
desigur, de la om la om, fiecare având un potenţial diferit. Pentru unii, înseamnă afirmare în domeniul literar sau ştiinţific; pentru alţii, înseamnă funcţie de conducere în politică sau în comunitate; iarăşi pentru alţii, înseamnă pur şi simplu a-şi trăi viaţa în deplinătatea ei, fără restricţii nerezonabile din partea convenţiilor sociale. Putem găsi “realizatori de sine” printre profesori, oameni de afaceri, misionari, artişti, sau gospodine. Dar nu toţi din oricare aceste categorii pot atinge realizarea de sine; mulţi au numeroase nevoi nesatisfăcute, şi datorită faptului că realizările lor sunt doar compensaţii, rămân frustraţi şi nefericiţi în alte privinţe.
Fără teama de a mă contrazice, sugestia mea este că odată ce găsiţi sentimentul de utilitate personală acompaniată de pacea interioară, prin acordarea iubirii dumneavoastră altor oameni, sunteţi pe cale de a deveni o persoană realizată.

Îmi căutam sufletul,
Dar nu-l vedeam nicăieri,
Îmi căutam Dumnezeul,
Dar El îmi scăpa mereu,
Îmi căutam fratele –
Şi i-am găsit pe toţi trei

- Autor Necunoscut
"Numai tu poti reusi dar nu poti de unul singur "


Imagine
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine


Sunt autorul acestui subiect
catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1004
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde catalinul » 03 Sep 2019, 21:35

Va multumesc tuturor ca imi mai oferiti ceva lectura inainte de a incheia ziua! Cumva legat de secventa din film, imi dau sperantele momentele, orele (chiar zilele!!! - candva nu le credeam posibile) cand uit complet de bautura. Sunt foarte norocos ca am o munca frumoasa.

E ca atunci cand eram in depresie, nu vedeam iesirea, si totusi am iesit din namolul ala. Nici acum nu imi vine sa cred ca am scapat de ea. Poate voi uita incet incet si de alcool, asa cam a facut-o taica-miu acu vre-o 10 ani.

"Doamne, apara-ma de mine insumi!"


Speranta16
Veteran
Veteran
Mesaje: 363
Membru din: 05 Iun 2019, 12:19
Gen: Feminin - Feminin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde Speranta16 » 06 Sep 2019, 15:43

Da, si cam nimeni nu te crede ...


Sunt autorul acestui subiect
catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1004
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde catalinul » 06 Sep 2019, 16:40

Buna Speranta, nu am inteles mesajul tau, poti dezvolta putin? Daca nu, e totul ok.
O seara linistita!

PS am citit mesajul postat de tine la topicul tau si am inteles, cred.


Sunt autorul acestui subiect
catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1004
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde catalinul » 19 Sep 2019, 17:06

Mai Ilie, tu crezi ca eu nu vreau sa cred in DD, cum ii zici tu, si sa imi fie bine? Din pacate vad cam tot ce e rau in oameni si pun asta in baza lipsei lui DD si din pacate ma influenteaza mult.
Ma chinui cu abtinerea, cum ii zici, ca altfel nu vad cum. Poate nu o sa reusesc, insa ma gandesc la cei din jurul meu.
Zic si eu, desi nu cred: Doamne ajuta si apara-ma de mine!


Joy
Veteran
Veteran
Mesaje: 6829
Membru din: 10 Dec 2011, 05:05
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: alcoolic stabilit in strainatate

Mesajde Joy » 20 Sep 2019, 04:30

Catalin, este inutil sa spun cit de rau imi pare de iesirile mele si n-am venit sa-ti cer scuze cum fac de obicei ci sa clarific un lucru si asa sa-mi ajute Dumnezeu(ca spun adevarul) pt ca eu cred in EL .🤔Am venit sa-ti raspund la ceea ce ai scris mai sus si m-a miscat foarte mult pt faptul ca tu inca nu ma cunosti si probabil nu ma vei cunoaste niciodata(prietenii mei de aici stiu cum sunt de fapt...) si eu raspund asa compulsiv pt ca asa imi este felul daca sunt atacata, este un sindrom al ciinelui batut la cite am trecut si eu prin viata dar te asigur din tot sufletul meu ca doar vorbesc vorbe goale si sub nici-o forma nu cred ceea ce spun ci doar am vrut sa ranesc.Nu sunt mindra de felul asta de a fi dar am acest "dar" (IARTA-MA daca poti, te rog) de a rani pe cineva unde il doare cel mai tare, fara ca asta sa fie adevarat sau sa cred ceea ce spun...😞Imi dau seama de acesta meteahna si primul meu sot aproape m-a omorit din bataie(nu glumesc) din cauza asta ...😞😓
Sunt sigura ca intr-o zi ai sa ai ceea ce-ti doresti si tu, nu te izola de Forum si de oamenii de aici deoarece ei mie mi-au salvat viata...🤔🙏

Ps Te rog mult sa nu-mi raspunzi si ignora-ma total, fapt pentru care iti multumesc!
''Viața este suma opțiunilor noastre'' Albert Camus

Înapoi la “PREZENTATI-VA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 62 vizitatori