Pagina 1 din 4

Am nevoie de un sfat

Scris: 06 Mar 2010, 11:38
de roana86
Tatal meu are probleme serioase cu alcoolul. Inca din 1990 a inceput sa consume alcool, la inceput in cantitati moderate, dar a ajuns in cativa ani sa nu isi mai dea seama de cat de mult i-a afectat alcoolul mentalitatea si modul de viata: a renuntat la viata familiala, sexuala in favoare alcoolului lucru foarte dureros pentru noi toti. De vreo 2 ani a ajuns sub orice critica, daca inainte doar se imbata si mergea la culcare, acum nu se mai putea controla incepuse sa vorbeasca foarte urat, sa aiba vedenii. Dupa foarte multe discutii nereusite si ani pierduti in van, mama l-a amenintat ca divorteaza daca nu se lasa de acest viciu, se pare ca a fost singura care i-a ajuns la inima si a reusit sa se lase de bautura (i-am luat si un ceai naturist). Pe 16 ianuarie 2010 s-a lasat de acest viciu, totul parea de vis, desi avut o saptamana de cosmar: in fiecare noapte visa lucruri necurate, avea vedenii etc, a reusit sa isi invinga viciul. Ajunsese sa ne povesteasca cat de usor a fost sa se lase si chiar recunostea cat de mult pierduse din viata noastra. dar ce pacat ca totul a durat doar patru saptamani. S-a apucat din nou de baut, de data aceasta este de ajuns un singur pahar ca sa nu se mai poata tine pe picioare si pentru a nee jigni fara sa isi dea seama de ceea ce spune. Ieri, 06.03.2010, comportamentul lui ne-a marcat pe toti, a amenintat ca se va sinucide, dar inainte va face ceva rau...nu stiu la ce se referea. Mi-e foarte teama de ce se poate intampla, cand nu este sub influenta alcoolului este o alta persoana, dar asta se intampla doar 3-4 ore din zi. Imi fac griji pentru mama si sora care inca locuiesc in aceeasi casa cu el. Am nevoie sa ma ajutati...ce este de facut in acest caz?

Multumesc din suflet!

Re: Am nevoie de un sfat

Scris: 06 Mar 2010, 13:25
de tudor
Sint Tudor alcoolic abstinent !
Si eu am fost ca tatal tau ,un alcoolic ce nu recunostea ca ca are probleme cu alcoolul !ALCOOLISMUL ESTE O BOALA A NEGATIEI !Pina nu va recunoaste el insusi ca are o problema cu consumul de alcool nu va reusii sa se recupereze !Eu intii am recunoscut ,m-am internat cu scpul de a ma refece fizic ,si dupa aceea am mers la alcoolicii anonimi Am doi ani de cind nu am mai baut ,insa merg saptaminal la alcoolicii anonimi.Alcolocul este ultima persoana care trebuie sa te porti cu manusi ! el nu trebuie menajat pentru ca se va folosi de slabiciunile celorlalti si va continua sa bea pina ii va distruge pe el dar si pe ceilalti ! EL sa recunoasca si apoi va fi mai bine.AM SA POSTEZ citeva Materiale pentru familie !SA -MI MAI SCRI !Daca doresti materiale AA LASA ADRESA TA DE MAIL PE MESAJE PRIVATE AICI PE FORUM PENTRU TUDOR! SUCCES ! :)
Un ghid pentru familia alcoolicului
Cea mai bună apărare a familiei în faţa impactului emoţional al alcoolismului este câştigarea unor cunoştinţe şi atingerea unei maturităţi emoţionale şi curajul de a pune în practică aceste lucruri.
Cei care îi asistă pe alcoolici în afara familiei pot să devină confuzi, persoane distructive dacă unul dintre membri familiei lor devin alcoolici activi. Acest lucru este în special adevărat dacă persoana care bea este soţul, soţia sau copilul.
Ruda cea mai apropiată, sau persoana cea mai responsabilă pentru alcoolic, poate are nevoie de mai multă asistenţă şi consiliere decât alcoolicul, dacă există un program eficient de recuperare. Alcoolismul este o boală care are un mare impact emoţional asupra familiei. Cei mai mult afectaţi de alcoolism sunt partenerii, soţii / soţiile, părinţii, sora, fratele şi copilul. Cu cât aceste emoţii vor mai mult distorsionate cu atât ajutorul va fi mai puţin adecvat. Interacţiunea dintre ei poate, şi de cele mai multe ori devine distructivă în loc de a fi ajutătoare.
De exemplu, soţiile vor ajunge să dea vina pentru tot ceea ce este rău pe căsnicia cu un alcoolic. Au ajuns la un punct la care să se teamă că ar putea fi adevărat. Cu toate acestea alcoolismul este o boală. Soţia nu este responsabilă pentru alcoolism aşa cum nu este responsabilă nici pentru diabetul sau tuberculoza soţului ei. Nici o soţie nu şi-a făcut vreodată soţul un alcoolic, astfel încât nici o soţie nu poate fi responsabilă pentru recuperarea lui. Cu toate acestea, prin lipsa cunoştinţelor, permite bolii să treacă neobservată. Prin lipsa unei înţelegeri adecvate şi a curajului, poate îngădui la evoluţia bolii. Pentru existenţa bolii, soţia nu este responsabilă, dar îl poate încuraja pe soţ să evite tratamentul, sau să facă paşii unei recuperări timpurii, chiar dacă acest lucru nu poate fi absolut garantat.
Aceleaşi principii sunt valabile şi pentru ceilalţi membri din familie, în special pentru persoana de care depinde în ultimul rând alcoolicul. Aceasta persoană primară din viaţa alcoolicului, nu poate „trata” boala. La fel cum nici un doctor nu ar trebui să îşi trateze propria boală puţini dintre ei vor face pe medici pentru membri familiei apropiate, mai ales pentru partener, soţ / soţie sau copil. Pe măsură ce alcoolismul progresează rudeniile devin implicate emoţional. Cel mai bun ajutor pe care îl pot oferi iniţial este de căuta ajutor şi tratament pentru propria lor situaţie astfel încât să nu joace ei un loc în progresia bolii alcoolismului, în schimb să participe la recuperare. Greşelile făcute de familiile bine intenţionate, sunt de neînchipuit şi de cele mai multe ori îngreunează recuperarea alcoolicului.
La început trebuie să se înţeleagă că familia face absolut tot ce ştiu sau cred că ar fi bine, iar boala să treacă pe lângă ei neîntrebată. Dar, dacă familia este doritoare să înveţe câte ceva despre alcoolism, şi să le pună în aplicare şansele pentru recuperare sunt mult crescute. De fapt cel mai bun mod de a ajuta un alcoolic să se recupereze este de a îndepărta ignoranţa, însuşirea unei atitudini adecvate bazate pe cunoştinţe şi să aibă curajul de a pune în practică aceste principi atunci când se confruntă cu alcoolicul. Pentru a începe într-o manieră obişnuită, aceea de a-l forţa pe alcoolic să se oprească din băut, fără ca întâi să învăţăm să ne schimbăm propria persoana, pur şi simplu va înrăutăţi lucrurile.
În primul rând trebuie să înţelegem că problema alcoolismului nu este în sticle ci în persoană. Cu toate acestea, recuperarea nu începe atâta timp cat alcoolicul nu se va rupe complet de sticle şi să practice o continuă abstinenţă. Recuperarea este de asemenea similară cu construcţia unui arc Gotic. Acestea sunt fundaţii nevăzute, multe persoane adăugând pietre fundaţiei arcului, dar piatra cheie trebuie pusă de alcoolic, pentru ca structura să nu se prăbuşească. Nimeni nu poate face pentru alcoolic ceea ce trebuie să facă el. Nu îi poţi lua medicamentele pacientului, şi să aştepţi ca el să beneficieze. Alegerile trebuie făcute şi luată acţiune de către alcoolic din propria lui voinţa dacă se vrea ca recuperarea să aibă o bază permanentă.
Este îngrozitor felul în care alcoolicul îşi controlează familia, în special soţia, soţul sau mama. Alcoolicul bea şi iar bea şi iar bea. Familia urlă , plânge, imploră, ţine pledoarii, se roagă, ameninţă sau practică tratamentul silenţios. De asemenea acoperă, protejează şi îl păzeşte pe alcoolic de consecinţele băutului său. Dacă alcoolicul continuă să se comporte ca un mic zeu, este pentru că familia este inadecvată în a se opune acestei atitudini încurajând perpetuarea acestei atitudini de iluzie a omnipotenţei.
În menţinerea nevrozei omnipotente, alcoolicul are două arme primare. Familia trebuie să înveţe să se apere împotriva acestora sau să devină sclavi virtuali bolii, creându-şi astfel boala emoţională sau mentală de mai mici proporţii.

Re: Am nevoie de un sfat

Scris: 06 Mar 2010, 14:09
de tudor
Salut ROANA !
Aceste manifestari pe care le are tatal tau le-am avut si eu !Lui sau oricarui alcoolic ii este greu sa recunoasca ca este slab in fata alcoolului !Dupa cele scrise de tine se pare ca este nevoie sa fie internat si tinut sub supraveghere !Eu fiind nevoit de evidenta faptului ca nu ma puteam rupe de dependenta de alcool am cerut sa fiu internat sub supraveghere insa dorinta nestavilita de a bea m-a determinat sa insel vigilenta corpului medical si a paznicilor si aproape ca reusam sa fug din spital !Nu as fi fost primul alcoolic si nici ultimul !Alcoolicul poate sa-si foloseaca puterea de convingere si de manipulare pe care sint sigur ca si familia ta o cunoaste si el stie foarte bine sa manipuleze oamenii pentru a-si procura alcool !Daca se interneaza sa nu ii dati bani ,se va folosi de ei pentru a-si procura alcool
Il puteti interna ,chiar daca el nu o doreste ,si fara acordul lui daca este agitat si devine violent !ii va parea bine mai tirziu !Va spun din propria experienta ,dar si din cele povestite de prietenii mei de la alcoolicii anonimi !SCRIE CIND AI NEVOIE DE SFATURI ! Aici pe forum poti primi sfaturi de la specialisti din domeniu ,eu nu am facut decit sa-mi impartasesc experienta personala de alcoolic ce a fost odata ca tatal tau si doreste a ii ajuta si pe altii sa se recupereze de pe urma dependentei de alcool !SPER DIN TOT SUFLETUL SA-TI AJUTE CELE SCRISE !

Re: Am nevoie de un sfat

Scris: 08 Mar 2010, 12:19
de admin
Roana, daca, considerati ca reprezinta un pericol pentru el insusi sau pentru cei din jurul lui, puteti face internarea lui nevoluntara.

Extras din Legea 487 din Iulie 2002 - din Legea sanatatii mintale

Sectiunea 2 - Internarea nevoluntara

Art. 44 Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate incercarile de internare voluntara au fost epuizate.
Art. 45 O persoana poate fi internata prin procedura de internare nevoluntara numai daca un medic psihiatru abilitat hotaraste ca persoana sufera de o tulburare psihica si considera ca: a) din cauza acestei tulburari psihice exista pericolul iminent de vatamare pentru sine sau pentru alte persoane;
b ) in cazul unei persoane suferind de o tulburare psihica grava si a carei judecata este afectata, neinternarea ar putea antrena o grava deteriorare a starii sale sau ar impiedica sa i se acorde tratamentul adecvat.
Art. 46 Internarea nevoluntara se realizeaza numai in spitale de psihiatrie care au conditii adecvate pentru ingrijiri de specialitate in conditii specifice.
Art. 47 (1) Solicitarea internarii nevoluntare a unei persoane se realizeaza de catre:
a) medicul de familie sau medicul specialist psihiatru care are in ingrijire aceasta persoana;
b ) familia persoanei;
c) reprezentantii serviciilor abilitate ale administratiei publice locale;
d) reprezentantii politiei, jandarmeriei, parchetului sau ai pompierilor.
(2) Motivele solicitarii internarii nevoluntare se certifica sub semnatura de catre persoanele mentionate la alin. (1), cu specificarea propriilor date de identitate, descrierea circumstantelor care au condus la solicitarea de internare nevoluntara, a datelor de identitate ale persoanei in cauza si a antecedentelor medicale cunoscute.
Art. 48 Transportul persoanei in cauza la spitalul de psihiatrie se realizeaza, de regula, prin intermediul serviciului de ambulanta. In cazul in care comportamentul persoanei in cauza este vadit periculos pentru sine sau pentru alte persoane, transportul acesteia la spitalul de psihiatrie se realizeaza cu ajutorul politiei, jandarmeriei, pompierilor, in conditiile respectarii tuturor masurilor posibile de siguranta si respectarii integritatii fizice si demnitatii persoanei.
Art. 49 Medicul psihiatru, dupa evaluarea starii de sanatate mintala a persoanei aduse si dupa aprecierea oportunitatii internarii nevoluntare, are obligatia de a informa imediat persoana respectiva cu privire la hotararea de a o supune unui tratament psihiatric, precum si de a informa reprezentantul personal sau legal al pacientului, in termen de cel mult 72 de ore, asupra acestei hotarari.
Art. 50Daca medicul nu detine informatii referitoare la existenta sau la adresa unui reprezentant personal ori legal al pacientului, are obligatia de a informa autoritatea tutelara.
Art. 51Daca medicul psihiatru considera ca nu exista motive medicale pentru internare nevoluntara, nu va retine persoana adusa si va inscrie decizia sa, cu motivarea respectiva, in documentatia medicala.
Art. 52(1) Decizia de internare nevoluntara se confirma in termen de cel mult 72 de ore, pe baza notificarii facute de catre medicul care a internat pacientul, de catre o comisie de revizie a procedurii, alcatuita din 3 membri numiti de directorul spitalului, si anume: 2 psihiatri, pe cat posibil altii decat cel care a internat persoana, si un medic de alta specialitate sau un reprezentant al societatii civile.
(2) Aceasta comisie procedeaza la examinarea periodica a pacientului internat nevoluntar, in termen de maximum 15 zile, sau la solicitarea medicului care are pacientul in ingrijire.
(3) Comisia are obligatia de a consemna decizia luata in dosarul medical al pacientului si de a informa pacientul si reprezentantul sau personal sau legal asupra deciziei luate.
Art. 53(1) Decizia de internare nevoluntara este notificata in cel mult 24 de ore si este supusa revizuirii parchetului de pe langa instanta judecatoreasca competenta. In acest scop unitatea spitaliceasca in care se afla internat pacientul este obligata sa puna la dispozitie parchetului de pe langa instanta judecatoreasca competenta documentele medicale referitoare la pacientul in cauza.
(2) In situatia in care parchetul de pe langa instanta judecatoreasca competenta considera ca internarea nevoluntara este nejustificata, se va dispune efectuarea unei noi examinari psihiatrice de catre o alta comisie medico-legala, in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.
Art. 54(1) Impotriva hotararii de internare nevoluntara pacientul, reprezentantul personal sau legal al acestuia poate sesiza instanta judecatoreasca competenta, potrivit legii. In cadrul procesului, daca starea sa o permite, pacientul este audiat de catre judecator; in situatia in care acest lucru nu este posibil, judecatorul se deplaseaza la unitatea in care este internat pacientul pentru audieri. Judecarea se face in procedura de urgenta.
(2) Pacientul, familia sau reprezentantul sau legal ori personal are dreptul sa solicite efectuarea unei noi expertize medico-legale psihiatrice, in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.
Art. 55 In cazul in care un pacient internat voluntar isi retrage consimtamantul si sunt intrunite conditiile prevazute la art. 45, medicul psihiatru curant declanseaza procedura de mentinere a internarii nevoluntare.

Re: Am nevoie de un sfat

Scris: 15 Mar 2010, 18:54
de roana86
Multumesc din suflet pentru sfaturi, m-au sensibilizat foarte tare. As vrea ca tatal meu sa poata intelege aceste lucruri, dar ma conving pe zi ce trece ca este foarte greu. Ma gandesc de fiecare data cand am o discutie mai aprinsa cu el pe aceasta tema, cine sunt eu sa il judec, sa il critic? Ce drept am? Dar oare mama mea cu ce a gresit sa sufere atat? Chiar as vrea sa il ajut, sa pot face ceva pentru el dar nu mai stim cum. Daca inainte mai recunostea ca are o problema cu alcoolul, acum nu mai recunoaste deloc acest lucru. Mi-e teama foarte tare sa nu i sa intample ceva si eu sa nu mai apuc sa il vad...

Re: Am nevoie de un sfat

Scris: 30 Mai 2010, 21:25
de dudaev
Buna ziua de la un timp am inceput sa beau in fiecare zi cite 4,5 beri sau daca nu beau bere 200 300 g votca mam hotarit sa numai beau deloc simt ca nui in regula ceva cu mine ..de acea am apelat la acest forum poate ma puteti ajuta cu ceva sfaturi sa pot trce peste nenorocirea asta cu stima

Re: Am nevoie de un sfat

Scris: 02 Iun 2010, 19:28
de tudor
Salut si bine ai venit!

Numele meu este TUDOR si iti sugerez sa-ti faci o evaluare a consumului de alcool si sa-ti completezi jurnalul zilnic de consum si o rubrica a ta la "Prezentati-va" un NEW TOPIC IN CARE SA SPUI DESPRE TINE SI PROBLEMELE TALE SI IN CARE POT SA-TI SCRIE CEI CE DORESC SA TE AJUTE CU SFATURI!

Re: Am nevoie de un sfat

Scris: 05 Iun 2010, 17:23
de dudaev
Buna ma numesc victor si asi vrea sa ma las si eu de alcol ce trebuie sa fac care sint primi pasi

Re: Am nevoie de un sfat

Scris: 05 Iun 2010, 17:31
de dudaev
Multumesc TUDOR de sfatul tau de o saptamina nu am mai pus gura pe alcol si vad ca ma simt excelent imi vad de treaba mea fac miscare dimineata seara daca am timp ,incerc sami schimb unele obiceiuri rele pe care le faceam inainte am o misiune SA MA LAS DE ALCOL sper sa reusesc sami iese din cap vreu sa urasc alcolu atita rau mia facut de nul mai suport am pierdut o gramada de lucruri SANATATE BANI AFACERI noroc ca mai am o familie care mia fost alaturi pina acum daca nu ma las de alcol nustiu unde o sa ajung cine ma poate ajuta cu ceva sfaturi asi fi recunoscator cu stima VICTOR

Re: Am nevoie de un sfat

Scris: 05 Iun 2010, 17:47
de dudaev
Buna TUDOR mersi mult pentru articole si pentru ajutorul acordat dumnezeu sa fie cu tine