021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

Depistarea alcoolismului

Aici puteti povesti experientele personale.

Sunt autorul acestui subiect
chioru
Boboc
Boboc
Mesaje: 7
Membru din: 19 Mar 2010, 15:15
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Depistarea alcoolismului

Mesajde chioru » 19 Mar 2010, 21:56

buna seara! orice persoana care crede ca are o problema cu alcoolul ,ar trebui sa-si faca o autoevaluare si anume:
1.daca consumul de alcool este zilnic
2 consumul a crescut in ultimul an
3 bautul a devenit o solutie pentru depasirea anumitor situatii din viata noastra
4lipsa alcoolului pe o perioada mai mare de timp,ne face sa fim irascibili,anxiosi,depresivi
5 bem abuziv chiar si la perioade mai indelungate

depistarea alcoolismului cat mai devreme ne poate ajuta sa intram intr-un program de recuperare!
Avatar utilizator

tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3191
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: depistarea alcoolismului

Mesajde tudor » 20 Mar 2010, 19:50

Salut ! Sint Tudor AA !Bine ai venit! :)

Poate ne spui si cite ceva de tine ,sa te cunoastem .Numele meu este Tudor ,sint alcoolic abstinent de doi ani .poti afla mai multe despre mine la topicul deschis de mine si la "povesti de succes!"
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Avatar utilizator

tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3191
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: depistarea alcoolismului

Mesajde tudor » 24 Mar 2010, 16:02

Salut ! Sint Tudor AA !Bine ai venit! :)

Poate ne spui si cite ceva de tine ,sa te cunoastem ! :)
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

proco
Veteran
Veteran
Mesaje: 848
Membru din: 25 Mar 2010, 17:14
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: depistarea alcoolismului

Mesajde proco » 25 Mar 2010, 19:08

Salut Tudore! E O.K. acum, pana am intrat cu tehnica in forum a durat ceva cred ca am accesat gresit ceva la inceput. Ce sa-ti mai spun despre mine sunt BOBOC AA mi-a placut, asa e, dar sunt PROF. DR. DOCENT in consumul de alcool. Povestea mea este lunga sa zicem asa de vreo sase ani incoace si vreo trei de intensiv. Glumesc acum cu tine sau cu altii care ma vor incuraja dar cand intri in sevraj si lingura de ciorba se varsa pe masa, mananci daca mananci cu farfuria, ai paharul de suc sau apa??!!! :lol: in mana si il duci la gura cu 2 maini si-ti clantane in gura. Eh, asta vreo 3 zile, dupa care ma linistesc usor, ii dau pe goarna cu rivotril pt. ca altfel notiunea de somn nu exista si ma gandesc cum peste alte cateva zile sa o iau de la capat. Partea grava este cand sunt izolat in casa si ma catar pe pereti in cautarea unui gram de alcool. Incet daca ne cunoastem mai bine iti voi vorbi sau iti pot scrie episoade chiar distractive din romanul vietii mele, adica internari, patanii, glume cu baietii de la dili-bau vorba ceea colegi de camera. Esti internat cu unul cu scufita la izolator nu-ti dai seama decat dupa ce-ti revii, intri in sevraj, mai ai si mainile legate de pat cu "bratarile de rigoare" rugand politicos asistenta sa-ti dea drumul ca de maine "nu mai bei". Ti se raspunde: ce nu mai bei "apa" ? :lol: :D. Vom glumi dar cu siguranta am nevoie de ajutorul vostru sa fiu si eu As ca voi dar de prtea cealalta a baricadei adica cu VOI ITI MULTUMESC! Oare sa fie luminita de la capatul tunelului?
Avatar utilizator

tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3191
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: depistarea alcoolismului

Mesajde tudor » 25 Mar 2010, 21:08

salut PROCO

NIMIC NU ESTE NOU SUB SOARE ! SI EU AM FOST CA TINE !BA CHIAR I-M INCHIS PE DOCTORI ASISTENTA SI BODY GUARDUL IN CAMERA DE TRIERE DE LA SPITALUL 9 !
"De câte ori nu ni s-a spus: "Eu pot să beau sau să nu beau deloc. El de ce nu poate?"; "Dacă nu poţi bea cu măsură, de ce nu te laşi de băut?"; "Omul acesta nu ştie să bea."; "De ce nu încerci să bei bere sau vin?"; "Renunţă la băuturile tari!"; "N-are voinţă!"; "Dacă ar vrea, s-ar lăsa el!"; "Ar putea să se lase de băut măcar de dragul ei, că-i aşa o fată bună!"; "Doctorul i-a spus că dacă mai bea, o să moară; iar el bea din nou".
Acestea sunt cele mai obişnuite observaţii care se fac la adresa băutorilor. Ele se bazează pe un noian de neştiinţă şi con¬fuzie. Este evident că sunt generate de oameni care reacţionează la băutură altfel decât noi.
Băutorii temperaţi renunţă total la băutură fără nici o difi¬cultate, dacă au un motiv întemeiat s-o facă. A bea sau a nu bea nu prezintă o problemă pentru ei.
Apoi, există tipul de băutori care beau excesiv. Poate că băutul a devenit un obicei prost de-al lor care le afectează rău sănătatea fizică şi mintală. Poate că se îndreaptă chiar spre o moarte prematură. Dacă apare un motiv destul de serios - precum o sănătate şubrezită, o nouă iubire, o schimbare de mediu sau o avertizare din partea medicului, aceşti băutori vor reuşi fie să se lase de băut, fie să revină la băutul moderat, chiar dacă le este greu şi poate au nevoie de atenţie medicală.
Dar ce se întâmplă cu alcoolicul veritabil?
Poate că la început este doar un băutor moderat, care mai târziu devine sau nu băutor abuziv; dar, la un anumit stadiu în cariera sa alcoolică, ajunge la faza în care pierde orice control asupra cantităţii consumate, imediat după prima înghiţitură.
Este tipul de om care te lasă perplex, mai ales prin lipsa de auto-control. Când bea, face lucruri absurde, incredibile, tragice. Este un om bun când a treaz, dar devine un monstru când bea. Rareori e doar afumat. Întotdeauna este mai mult sau mai puţin mort de beat. Când bea este de nerecunoscut. Poate fi unul dintre cei mai cumsecade oameni din lume, dar, când bea, devine dezgustător de anti-social şi chiar periculos. Are darul de a se îmbăta în cele mai nepotrivite momente, mai ales atunci când trebuie să ia o decizie importantă sau când trebuie să-şi îndeplinească un angajament. Este, adesea, un om echilibrat şi plin de bun simţ cu privire la orice, în afară de băutură; în privinţa băuturii este incredibil de egoist şi de lipsit de onestitate. Adesea, este un om deosebit de dotat, cu aptitudini speciale şi cu o carieră promiţătoare înaintea lui. Îşi foloseşte aceste haruri pentru a-şi construi un viitor strălucit familiei şi sieşi, pentru ca apoi, printr-o suită de beţii fără noimă, să năruie tot ce a clădit. Este omul care se duce la culcare aşa de beat, încât ai zice că va dormi ne-ntors cel puţin vreo douăsprezece ore. Numai că se scoală cu noaptea-n cap şi caută înnebunit sticla pe care nu mai ştie unde a ascuns-o în ajun. Dacă îi permite buzunarul, îşi ascunde băutură prin toată casa, de teamă ca nu cumva să i se ia toate proviziile şi să i se toarne la chiuvetă. Pe măsură ce lucrurile se înrăutăţesc, începe să combine alcoolul cu sedative puternice, ca să-şi calmeze nervii şi să poată merge la lucru. Apoi vine ziua în care pur şi simplu strategia lui nu mai ţine şi el iar bea până se îmbată. Poate că se va duce la doctor şi va primi morfină sau un sedativ ca să o poată lăsa mai moale treptat. Apoi, încep internările la spital şi sanatoriu.
Aşa cum l-am schiţat aici, portretul adevăratului alcoolic este departe de a fi complet, deoarece tiparele comportamentului nostru sunt diferite de la om la om. Dar cele de mai sus îl descriu în linii generale.
De ce se comportă el astfel? Dacă sute de experienţe i-au arătat că "un singur pahar" înseamnă întotdeauna începutul dezas¬trului, cu toate suferinţele şi umilinţele care urmează, atunci de ce bea el acel pahar? De ce nu se poate ţine departe de băutură? Ce s-a întâmplat cu bunul lui simţ şi cu voinţa lui, de care mai dă dovadă în alte domenii?
Poate că nu va exista niciodată un răspuns complet la aceste întrebări. Opiniile diferă considerabil în privinţa reacţiei alcooli¬cului la băutură, reacţie atât de diferită de cea a oamenilor normali. Nu ştim sigur de ce, odată ce s-a atins un anumit punct, prea puţine se mai pot face pentru el. Nu avem răspunsul la această enigmă.
Ştim că, atâta timp cât stă departe de băutură - şi o poate face pe perioade de luni sau de ani - el are reacţii de om normal. Ştim tot aşa de bine că, de îndată ce o cantitate (oricât de mică şi sub orice formă) de alcool pătrunde în organismul său, se întâmplă ceva la nivel fizic şi mintal care îl face să nu se poată opri. Experienţa oricărui alcoolic confirmă cu prisosinţă acest fenomen."
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Înapoi la “POVESTEA MEA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google [Bot] și 153 vizitatori