021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

Sunt un alcoolic care vrea schimbare

Aici puteti povesti experientele personale.

paparuda
Boboc
Boboc
Mesaje: 60
Membru din: 28 Sep 2019, 18:37
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Sunt un alcoolic care vrea schimbare

Mesajde paparuda » 29 Mai 2020, 21:56

Buna seara Mihai, si tuturor,


Eu am inteles ce spui Mihai. Si este corect ce spun Joy si Colea ca frica are scopul sau si ca e necesara. In acelasi timp, daca e s.o explic, frica.si are locatia tot in amigdala care e cea mai veche parte a creierului si cam "invechita" si reactioneaza la orice stimul de stres cu frica, deci nu te poti baza pe frica ca fiind un mecanism corect in vremurile noastre. Putem simti frica pt orice prostie, ca de exemplu ca urmeaza sa ploua sau cum spui tu - primul pahar. Si cred la fel ca si tine ca daca poti elimina frica, nu mai pui atata energie in ceva ce nu merita energia noastra, si atunci pt ca nu ne mai simtim amenintati de astfel de lucruri, nu mai suntem atasati de ele si e ca si cand am stii ca va ploua, dar nu ne supara asta...
Nu stiu daca are sens felul in care am pus.o, dar am inteles ce spui si sunt de acord cu tine si mai ales daca pentru tine functioneaza, este excelent. Si ai vrut sa dai mai departe si altora, ceea ce mi se pare corect si frumos!

Cu totii avem de depasit fricile!
Avatar utilizator

Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1192
Membru din: 17 Apr 2017, 22:50
Gen: Feminin - Feminin

Re: Sunt un alcoolic care vrea schimbare

Mesajde Ambasador » 02 Iun 2020, 05:12

Frica de dupa alcool... frica in abstinenta! Mmm.. eu o experimentez inca, recunosc. In zilele cand nu consum alcool. Totusi nu e o frica atat de acuta.. nu e patologica. A mai degraba ingrijorare. O preocupare de a ma tine de promisiunea acelui "Astazi nu beau", stii? Dar mi se pare logic ce spui Mihai, legat de frici. Si ma refer cele cu privire strict la consumul de alcool. Ai tot felul de frici pana sa obtii abstinenta. Ok, obtii abstinenta si ghici ce? Ramai cu frica de a gestiona apoi abstinenta "a la long" cum se spune.. Dar asa cum au spus Joy si Colea, din ce am inteles eu, aceasta frica dispare in timp. Pentru ca inevitabil, apar mereu altele.. nu-i asa? Se numeste cerc vicios, dar poate nu la fel de vicios daca e fara alcool..
Frumos scris insa. 🙂
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma

Înapoi la “POVESTEA MEA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Airam, Google [Bot], Nalina, Vbc și 91 vizitatori