Pagina 1 din 1

Aoleu

Scris: 23 Sep 2019, 18:18
de Zarathustra
Doar așa pot sa rezum (printr un cuvânt) experiența mea cu paharul/sticla/damigeana ș.a.m.d. (plus ca este și cuvântul pe care l spun de fiecare data când maiarunc amintirile de noaptea trecută in vreo gaura neagră). Despre vârsta mea pot sa zic dosr ca e frageda, mult prea frageda pentru aceste probleme, dar ce sa i faci?Sunt precoce... 21 de ani și beauzilnic (cu o pauza de 2 luni acum un an, cauzată de o intervenție chirurgicală urgentă cauzată tot de câteva nopți îmbibate in citirică) de vreo 6 ani. Am tratat totul cu un minim de interes pana de curând dând vina pe vârsta sau anturaj. Am fost relativ cuminte la petreceri sau prin baruri (sunt o fire rușinoasa), dar asta n a durat la infinit. Am și intrat in Belele, am și făcut tâmpenii, am și pierdut oameni. Am o viața foarte buna, nu pot sa mint, sau ma rog, pot, dar nu vreau ca n am de ce aici și acum. Cea vinovata sunt eu, nu altcineva. am avut parte de tot ce am vrut și n am avut niciodată vreo lipsa (acum am o lipsa de sănătate mentala).
Cum am ales sa scriu aici și sa vreau o schimbare de macaz? M am saturat de regretele și remușcările de după un maraton de distilărie.
Problema e destul de spinoasa. Nu ma văd abstinenta pe viața. Nu văd nimic normal in asta. Mi separe un fel de “amputam piciorul nu-l tratam”.
Scuze de atitutindea care poate parea radicala din final, dar am încercat sa fiu cât mai transparentă.

Lisa

Re: Aoleu

Scris: 23 Sep 2019, 20:39
de Vbc
Buna
Daca ai scris aici inseamna ca dores ti o schimbare, asta e clar, ai ocazia si poti sa o faci,daca iti doresti sa renunti cu adevarat si constientizezi raul care ti l-a facut alcoolul, iar pe viitor elpoate sa ti provoace regrete, remuscari mult mai grave,stari de panica, boli psihologice.
Esti foarte tanara, si dependenta nu cred ca este instalata la "cote mari" deci recuperarea poate fii mai usoara, ca la orice boala descoperita din timp.
Mult succes!

Re: Aoleu

Scris: 24 Sep 2019, 10:32
de admin
Bine ai venit Zarathrustra ! Pare ca ai trait multe lucruri la varsta ta "precoce". Inteleg ca te lupti cu perspectiva aceasta a abstinentei pe viata, pe de o parte, si cu regretele si remuscarile cauzate de absenta abstinentei pe de alta parte. S-ar putea ca lucrul asta sa te blocheze un pic si poate ar fi bine sa schimbi un pic abordarea, sa folosesti o strategie care sa ti se potriveasca tie, acum. In primul rand, una care sa scada incidenta comportamentelor riscante cauzate de consum, si care sa scada riscul asupra sanatatiii. Un "harm-reduction" daca vrei. Orice schimbare pozitiva, este utila si importanta, pentru a-ti creste increderea in capacitatea ta de a depasi aceasta etapa. Creierul isi va apara adictia cu orice pret, dar este nevoie sa incepi sa ii dai semnale ca doresti sa preiei controlul. Ai avut o pauza de doua luni, in urma cu un an, iar asta spune despre tine ca ai resurse. Nu ezita sa folosesti resursele pe care le ai la dispozitie: 021.9335 linia Alcoline de consiliere, http://www.alcohelp.ro cu 10 sedinte online, aplicatia Alcohelp pentru smartphone, grupurile de AA, sau chiar consiliere la ALIAT. Din experienta noastra "o fire rusinoasa" reprezinta un potential factor de risc pentru dezvoltarea unei adictii pentru ca vorbim de anxietate, de mici traume sociale, de stres, samd. Tine aproape de forum.

Re: Aoleu

Scris: 24 Sep 2019, 19:52
de Speranta16
Buna,
Te inteleg mai mult decat crezi...Cam asa a debutat si problema la mine, dar, important in cazul tau, e ca constientizezi mult mai repede ca ai o problema. Am facut si eu de toate, am pierdut oameni, incredere, bani, respect sau reputatie... Esti foarte tanara, crede-ma! Eu, la randul meu, undeva la 22 de ani, ma vedeam o fosila. Ce as da acum sa acum acei ani si sa vad lucrurile diferit. Iti spun doar atat... Daca nu te aduni acum si nu renunti, cat inca iti este usor, va fi foarte greu pe viitor!