021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

Nu ma descurc

Aici puteti povesti experientele personale.

Sunt autorul acestui subiect
paparuda
Boboc
Boboc
Mesaje: 60
Membru din: 28 Sep 2019, 18:37
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Nu ma descurc

Mesajde paparuda » 20 Apr 2020, 03:38

Salutare voua,
Nu stiu exact ce sprijin as putea avea aici, dar totusi scriu.
Control zero odata ce beau primul pahar.
Ma simt atat de bine la primele, dar nu stiu sa opresc consumul, nu.mi dau seama. Ma mai trezesc uneori in timpul consumului, stiu ca am exagerat iar, stiu ca sunt intoxicata, dar ma simt foarte treaza. A doua zi regret mereu, imi dau seama ca eram complet intoxicata chiar si cand simteam ca sunt limpede, jur pentru a o mia oara ca am grija, ca probabil trebuie sa las de tot, pentru ca nu pot controla. Apoi mi.e frica sa nu am macar un pic de alcool in casa, ca si cu tigarile... teama absurda, ca cine stie ce patesti daca nu ai "la nevoie". Complet absurd. Dar e frica reala cu care ma confrunt, nu inteleg de ce exista ea si ce inseamna, si nu inteleg de ce nu pot exista fara aceasta carja, sau ce o fi.
As vrea sa aflu, daca aveti ceva articole de specialitate, legate de consum de alcool sau alte adictii. Ma intereseaza mai exact sub ce forma reactioneaza creierul unui om cu adictie cand e obisnuit cu o substanta si cand nu primeste substanta, ce neurotransmitatori si hormoni functioneaza sub ce forma, cand si cum.
Multumesc!

Vbc
Veteran
Veteran
Mesaje: 499
Membru din: 11 Sep 2019, 22:34
Gen: Masculin - Masculin

Re: Nu ma descurc

Mesajde Vbc » 20 Apr 2020, 10:19

Salutare,
Daca iti doresti cu adevarat sa renunți definitiv la alcool, ai nimerit bine pe acest forum, care te poate ajuta.
Dacă citesti povestile celor care sunt înscriși, vei descoperi cate lucruri in comun avem , toate provocate de aceasta substanta nocivă, alcoolul.
"Fara Primul pahar, ele nu s-ar fi povestit aici..."
Schimbarea vine de la tine, trebuie doar sa vrei cu adevarat sa renunti, ai foarte multe exemple aici, de oameni care sunt abstinenti de mult timp.
Eu unul sunt abstinent de scurt timp, aproape 7luni... dar se vede o schimbare mare, in bine , in tot acest timp.
Ca si articole poti citi cartea cei 12 pasi si 12 traditii ai alcoolicilor anonimi.
Sanatate multa !! Cale senină!
E pur si muove!
Avatar utilizator

styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2595
Membru din: 01 Iul 2014, 19:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 6 ani

Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Nu ma descurc

Mesajde styx » 20 Apr 2020, 11:20

paparuda scrie:Salutare voua,
Nu stiu exact ce sprijin as putea avea aici, dar totusi scriu.

Salutare si bine si venit!
Probabil că singurul sprijin sigur pe care l-ai putea avea aici este acela că esti printre cei care s-au confruntat si se confruntă cu aceeasi problemă ca si tine, mai departe depinde doar de tine ce vrei...
Cateva link-uri sper eu, utile:
https://psihiatrie.org/efectele-alcoolu ... anismului/
https://www.csid.ro/health/sanatate/con ... i-14930276
https://www.descopera.ro/stiinta/149279 ... are-le-bei
...
https://www.clinica-aliat.ro/ce-se-inta ... la-alcool/
https://www.alcooliciianonimi.ro/

Cale senină!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!

colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2309
Membru din: 11 Iul 2011, 10:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 1 an
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Nu ma descurc

Mesajde colica zis alcoolica » 20 Apr 2020, 23:33

Bine ai venit pe forumul alcohelp Paparuda, un forum care a salvat multe vieti .
Ai spus foarte bine :,, ca probabil trebuie sa las de tot, pentru ca nu pot controla. .."
Am gasit scris aici , pe forum ceva de genul , ca mii si mii de persoane au ajuns la conncluzia ca este mai usor sa fii abstinent decat sa incerci sa controlezi bautul .
Sunt foarte multe metode , zeci ( terapia telefon , literatura , grupuri de suport , forum , etc )care impreuna ajuta foarte foarte mult , important este sa fim impreuna , sa nu ma intepartez pentru ca singur nu am nici o sansa , alcoolul fiind mult mai puternic , dar impreuna reusim si drumul (prin viata) este chiar frumos .
Planul de 24 de ore , sa ma gandesc si sa fiu concentrat doar azi sa nu beau , fara sa ma gandesc la maine , poimaine , etc :

Pe vremea când beam, aveam adesea momente atât de neplăcute, încât juram: „Nu mai beau cât trăiesc”. Ne luam angajamentede nebăut ori promiteam cuiva că nu ne mai atingem de „pileală” trei săptămâni sau trei luni. Şi desigur, am încercat să le lăsăm de băut pentru intervale mai lungi sau mai scurte.Eram absolut sinceri în timp ce făceam aceste declaraţii scrâşnind din dinţi. Voiam, din toată inima, să nu ne mai îmbătămniciodată. Eram hotărâţi. Juram că ne lăsăm de băut de tot, cu intenţia de a o face cu adevărat, începând cu o dată definită, în viitor.Şi totuşi, în ciuda intenţiilor noastre bune, rezultatele erau întotdeauna – inevitabil – acelaşi. Mai devreme sau mai târziu,amintirea jurămintelor şi a suferinţelor care ne-au forţat să le facem pălea. Beam din nou şi sfârşeam în mai mari necazuri. Astfel „numai beau cât trăiesc” nu durase prea mult.Unii dintre cei care făcuserăm asemenea jurăminte, nutream gândul secret că promisiunea de a nu mai bea privea doar „tăriile” şinu şi berea sau vinul. Astfel am aflat, dacă n-o ştiam deja, că berea şi vinul ne puteau îmbăta tot aşa de bine – doar că trebuia să bemcantităţi mai mari, ca să obţinem acelaşi efect pe care-l obţinuserăm din băuturile distilate. Iar îmbătarea cu vin sau cu bere era totatât de gravă, ca şi cea cu „tării”. Da, unii ne-am lăsat de tot de băut, exact până la data promisă; ne-am ţinut angajamentele. Apoi, puneam capăt „regimului de secetă” cu băutura şi, curând, sfârşeam iar în necazuri, cu o povară şi mai mare de vinovăţie şiremuşcări.Cu asemenea bătălii la activ, în AA încercăm să evităm expresii precum: „lăsat de băut” şi „făcut promisiuni”. Acestea nu facdecât să ne amintească de eşecurile trecute.Deşi ştim că alcoolismul este o stare permanentă, ireversibilă, experienţa ne învaţă să nu mai facem promisiuni de abstinenţă-petermen-lung. Găsim că este mult mai realist – şi mai de succes – să spunem: „Azi nu beau”.Chiar dacă ieri am băut, ne putem face planuri să nu bem azi. Poate că vom bea mâine (cine ştie dacă mâine vom mai fi în viaţă?), dar decidem să nu bem în cele 24 de ore prezente. Indiferent de tentaţii sau de provocări, suntem determinaţi să mergem până în pânzelealbe cu efortul de-a evita paharul,
azi
.Este de înţeles că prietenii şi familia sunt sătui până peste cap să ne audă spunând: „Zău că de data asta vorbesc serios”,numai ca apoi să ne vadă împleticindu-ne în drum spre casă. Deci, nu promitem nimănui, nici lor, nici altor membri AA, că nu vommai bea. Ne-o promitem doar nouă înşine. La urma urmelor, este vorba de
propria noastră
viaţă şi sănătate, care sunt în cumpănă. Noi înşine trebuie să facem paşii însănătoşirii, nu familia, nici prietenii.Dacă dorinţa de a bea este foarte puternică, mulţi dintre noi „tranşăm” cele 24 de ore în „felii” mai mici. Decidem să nu bem, să zicem, cel puţin o oră.
Putem
îndura disconfortul temporar al nebăutului timp de numai încă o oră; apoi, încă una şi aşa maideparte. Mulţi ne-am început recuperarea exact în acest fel. De fapt, fiecare caz de recuperare din alcoolism a început cu o oră deabstinenţă.
O variantă a acestei metode este amânarea următorului pahar......

Sursa si continuare este in cartea ,,Viata fara bautura "
https://it.scribd.com/fullscreen/84877026?access_key=key-16uwzjs3cd8crwhg3eou
Bine ai venit Paparuda, ma bucur ca esti aici azi.
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "

Sunt autorul acestui subiect
paparuda
Boboc
Boboc
Mesaje: 60
Membru din: 28 Sep 2019, 18:37
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Nu ma descurc

Mesajde paparuda » 24 Apr 2020, 21:37

Va multumesc!

Vbc, cred ca am intrat aici pe forum odata cu tine, doar ca eu nu am facut eforturi in a sta abstinenta, pentru ca nu sunt convinsa ca nu se poate altfel... Nu ma recunosc cred a fi alcoolic, dar cu siguranta imi place prea mult sa beau si nu detin controlul de prea multe ori. Am fost la psihoterapie cu speranta ca voi primi sprijin si explicatii inspre vindecare, dar am nimerit tare gresit.. omu' nu voia decat sa faca exercitii de relaxare, cu restul timpului sa critice si sa intrebe "ce pedeapsa sa.mi dea" pt ca nu m.am supus complet exercitiului.. teribil.. Nimerit omul gresit, desi cel mai scump.. Am renuntat dupa cateva sedinte si nu am mai cautat altul...

Styx, multumesc pt link.uri, este exact ce voiam sa aflu, sunt informatii bune. Incerc sa stiu cum functionam, ca sa ma prind de mecanismele (pacalelile) mintii. Odata ce le recunosti, cred ca poti sa alegi daca reactionezi ori nu la ele. Si atunci e chiar alegere si nu poti da vina pe impuls, odata ce constientizezi felul in care percepi si faptul ca este un simplu mecanism si felul in care.ti vine sa (re)actionezi.

Colica, multumesc, ca e mai usor sa fi abstinent decat sa incerci sa controlezi trebuie inca sa aflu... am aplicatia alcohelp, unde pui obiectivul si introduci cat bei zilnic si cum te simti zilnic. Ma ajuta sa vad cum si cat beau.. fara acest jurnal, efectiv uitam, dar asa vad clar ce se intampla. Nu arata minunat, dar vazand zilnic istoricul parca am inceput sa reglez consumul, sau poate e doar o impresie. Acolo am primit mesaj ca "daca.ti este greu, mergi pe forum" ca o varianta, alta era numarul de telefon. Dar m.a ajutat sa consum mai putin pentru ca in mare parte e obisnuinta pe care o bat cu bere fara alcool. Beau maxim cat e obiectivul, daca pofta.i nesaturata beau bere fara alcool ce.mi da impresia ca continui cu bautul, asa cum imi cere pofta, dar dupa se potoleste setea de alcool pe ascunselea si apoi nu.mi mai trebuie nimic, ca ma umple si.mi taie cheful de a mai bea.. se arata de fapt oboseala din spate ca nu mai e alcoolul care sa te tina in priza.. asa ca.ti vine sa te bagi in pat la odihna...

Acuma... eu vad ca acest forum militeaza pt abstinenta totala si nu exista alte opinii sau abordari.. de aceea nu stiam daca sa scriu, n.as vrea sa fiu huiduita... incerc doar sa gasesc echilibru...

asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5484
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Braila
Gen: Nespecificat - Nespecificat
Contact:

Re: Nu ma descurc

Mesajde asido1973 » 25 Apr 2020, 08:15

"îmi place prea mult să beau, de multe ori nu dețin controlul" concluzie nu sunt alcoolic....
Sincer în situația asta eu unul nu pot să te ajut, pentru că asemenea simptome la un om care nu este alcoolic nu am întâlnit. Ești primul caz.
Soluția pentru cei care nu dețin controlul și le place să bea, este una singură și anume abstinenta. Dar nu confundați abstinenta cu o strângere din fund, cu un zgâriat de pereți cu unghiile, cu un munte stâncos greu de urcat. Abstinenta este un alt mod de viață. Abstinenta înseamnă să-ți înlocuiești o plăcere cu alta care nu îți face rău. Când vei face asta, abstinenta va însemna un masaj de relaxare, vei simți că mâinile ating cea mai fina catifea, iar munteleva fi greu de urcat,insa pe fiecare stâncă vei găsi o floare de colț...
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: alcohelpbraila@yahoo.com

Speranta16
Veteran
Veteran
Mesaje: 1707
Membru din: 05 Iun 2019, 12:19
Gen: Feminin - Feminin

Re: Nu ma descurc

Mesajde Speranta16 » 25 Apr 2020, 21:33

Of, of, of... Si care ar fi fost ajutorul, Joy? Si aici fara urma de rautate. Cred ca stim prea bine ca pana unei persoane nu I se acreste de baut, pana nu simte ca pierde totul, nu se lasa. Indiferent de sfaturi primite, povesti de viata citite, ajutor specializat si restul. Impulsul si decizia definitiva sta in fiecare din noi. Restul e Can Can.
Avatar utilizator

tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3018
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: Nu ma descurc

Mesajde tudor » 26 Apr 2020, 08:28

Bine ai venit pe acest forum ,"Paparuda"

Ai scris printre altele ceva care spune ceva conceret despre dependenta ta :
"...Nu ma recunosc cred a fi alcoolic, dar cu siguranta imi place prea mult sa beau si nu detin controlul de prea multe ori..."
"...tratamentul implică, în primul rând abstinenţa de la băutură ”… (Asociaţia Medicală Americană)Deci, a nu bea deloc – adică, a nu ne atinge de alcool – devine baza recuperării din alcoolism.
Dependenta de alcool este o boala a negarii dar este si o boala a lipsei de control asupra consumului Consumul este manifestarea bolii insa motivele sunt adanc inradacinate in persoana dependenta . Daca nu se elimina sau minimalizeaz aacele "probleme" consumul va continua progresiv pentru ca dependenta de alcool este o boala cronica , primara, psihica, spirituala, si in final, letala.
Daca vei vrea sa te bucuri in viata fara alcool vei putea .Am putut noi ...VEI REUSI SI TU !

O intrebarea pe care poti sa ti-o poti pune sincer inainte sa bei "primul pahar" :
"Imi mai pot permite eu sa pierd ceva din cauza alcoolului? "
Imagine
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1241
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: Nu ma descurc

Mesajde catalinul » 26 Apr 2020, 10:48

asido1973 scrie:"îmi place prea mult să beau, de multe ori nu dețin controlul" concluzie nu sunt alcoolic....
Sincer în situația asta eu unul nu pot să te ajut, pentru că asemenea simptome la un om care nu este alcoolic nu am întâlnit. Ești primul caz.


Din cate cunosc, scopul Aliatului, cel care detine acest forum se ocupa cu tratarea alcoolismului dar si cu reducerea consumului, ceea ce si doreste Paparuda. Asido, gasesc ca e totul ok daca nu poti sa ajuti pe toti, nu trebuie dezamagit oricine incearca sa isi controleze bautul.

@Speranta: da, asa e cu cei care sunt alcoolici, pana nu pierd totul alcoolul e inca trecut la lucruri pozitive. Insa mai sunt persoane care nu sunt alcoolice, dar faptul ca nu beau le da increderea ca detin ei (sau Dumnezeu) controlul si asta ii ajuta foarte mult. Si ei sunt castigatori in sensul ca sunt fericiti. Ii invidiez.

catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1241
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: Nu ma descurc

Mesajde catalinul » 28 Apr 2020, 13:27

paparuda scrie:... incerc doar sa gasesc echilibru...Buna Paparuda, cum iti mai merge? Ai inceput saptamana in regula?
Nu renunta la scris aici pe forum, nu deranjezi pe nimeni si doar tu vei avea de pierdut.
Mult succes!

Înapoi la “POVESTEA MEA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 113 vizitatori