021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

Alcool

Aici puteti povesti experientele personale.

colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2306
Membru din: 11 Iul 2011, 10:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 1 an
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Alcool

Mesajde colica zis alcoolica » 11 Iun 2020, 19:10

Bună Ana , salut Tudor ,
Acum am citit postarea și am văzut că am scris cam același idee despre ziua de astăzi Tudore , gând în gând cu bucurie 👋.
Ana , eu nu ți-am scris încă pentru că nu prea mă pricep la co-dependenti , dar pot să îți spun că eu am inceput sa mă gândesc să fac ceva pentru alcoolismul meu doar când am rămas singur , atunci nu mai aveam pe cine da vina , iar ca si copil de alcoolic , tatăl meu fiind unul , nu am înțeles cum mama ne-a putut ține Intr-un mediu atât de agresiv și bolnav , așa cred că este decizia cea mai buna pe care ai ales-o .
O seara frumoasa, prieteni !
Colea , alcoolic .
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "

Sunt autorul acestui subiect
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 10:38
Gen: Feminin - Feminin

Re: Alcool

Mesajde Ana M » 11 Iun 2020, 19:29

Bună seara Tudor... Toată ziua am citit ce mi-ai trimis,când aveam timp la servici ca să uit. De pe la ora 16 mă simțeam agitată că ceva se va întâmpla...și când să vin la autobuz spre casă el era în autobuz, nu l-am observat și era să mă pun lângă el...și când am întrebat dacă e liber și m-am uitat mai bine era cu capul in telefon...și am plecat mai in spate...iar când am coborât în sat m-a așteptat eu am traversat și am luat-o la fugă pe partea cealaltă. Țipă după mine hei hei stai... m-am dus la brutărie să iau o pâine, mă aștepta afară. Am rămas înăuntru până a plecat la pizzerie, probabil să bea ceva...e mai slab și schimbat decât înainte. Știe doar că n-are voie să se apropie de mine, probabil m-a urmărit să vadă dacă am pe altcineva că mi-am schimbat programul să nu ne întâlnim... A primit și notificare de la avocată ca să îmi transfere în 15 zile jumătate din economiile noastre in contul meu. Nu știu dacă a făcut-o azi sau doar mă urmărește...părea treaz, dar schimbat...poate o să înțeleagă odată că e mai bine așa. Să se facă bine să înțeleagă de ce l-am lăsat... Știi? Simțeam că mă întâlnesc cu el... Cred că m-o urmărit la magazin și programul meu...eu evit orice vorbă cu el. E mai bine așa că nu se va schimba, nu acuma curând ... E nevoie de timp și să priceapă el de ce ce și cum... așa că mă rog încă ca și azi... Doamne putere să am și curaj înainte că înapoi nu mai dau... Mulțumesc din suflet Tudor că îți faci timp pentru a mă încuraja.

Sunt autorul acestui subiect
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 10:38
Gen: Feminin - Feminin

Re: Alcool

Mesajde Ana M » 11 Iun 2020, 21:14

Bună seara colică. Știi o fost cea mai grea decizie care am luat-o cu protecția civilă și divorțul care urmează. Poate așa va realiza ce pierde, tot timpul zicea că e stresat de mine și copil de asta bea...acu de ce mai bea de ce s-a dus la pizzerie? Că eu am incercat să îl evit că așa trebuie, desi că a încercat să vorbim, părea treaz...e greu copilul mă întreabă de el, i-am explicat că așa trebuie să stea tati singur o perioadă că așa fac oamenii mari...cum să mai stea cu noi cu alcoolul zilnic și chef de ceartă? Mai ales noaptea, și fata era cea mai afectată de toate. Ce tată ce om ce exemplu să vadă fetița? Eu am avut un tată alcoolic și am trăit o viață urâtă de mică, iar el mi-a promis că nu va ajunge ca tatăl meu sau ca tatăl lui având și el o copilărie grea...unde am greșit? Nu știu dar nu merită copii viața așa urâtă... Greșeala mea să fie că am ales așa dar trebuie să se trezească la realitate omul ăsta. Dacă nu se va autodistruge dar nu lângă mine. Eu nu îi mai permit asta. Poate așa dragă colică va înțelege că nu e bine ce face... uneori stau cu gândul că dacă va face o prostie...dar sper că nu. Îmi doresc să realizeze că greșește și să își găsească puterea de a pune stop alcoolului. Realizez că era mai grăsuț un pic când era cu mine, probabil bea mult și nu mănâncă dar ce pot face? Trebuie voință și putere în a reuși cu adevărat.

Joy
Veteran
Veteran
Mesaje: 7598
Membru din: 10 Dec 2011, 05:05
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Alcool

Mesajde Joy » 11 Iun 2020, 21:28

Ana, buna seara, buna TUDOR!
Ceea ce ti-a scris TUDOR astazi m-a ajutat la inceputuri si pe mine ca sa pot trece peste toate traumele din trecut si nu-mi face bine sa mi le reamintesc si eu.
Daca pot sa sugerez ceva a cuiva care a trecut prin ceea ce treci si tu:asadar nu te mai speria pt ca nu-ti va face nimic, din contra dezarmeaza-l cu calmul si intelegerea ta, lasa-l sa vorbeasca si asculta-l fara sa-l intrerupi si "omoara-l" cu blindetea.Indiferent ce-ti spune fii de acord cu el dar tu mergi inainte cu ceea ce trebuie sa faci si faci extrem de bine.Inchipuia-ti sa fii cu mititica ta de mina si sa asiste ea la scenele de frica, fuga etc, ar fi cumplit pt copil si nu le va uita niciodata.Fii puternica prin atitudinea FERMA dar blinda totodata pt ca oamenii nu am cum sa-ti faca rau daca esti asa.Nu-l ameninta, nu-i spune ce vei face in continuare, vorbeste diplomatic dar mai mult asculta.Despartiti-va civilizat, asa as facea eu daca as poutea da timpul inapoi dar nu pot...🤔
Toate cele bune iti doresc cu drag!🙏
''Viața este suma opțiunilor noastre'' Albert Camus

Sunt autorul acestui subiect
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 10:38
Gen: Feminin - Feminin

Re: Alcool

Mesajde Ana M » 12 Iun 2020, 20:22

Bună seara Joy. Ideea e că eu trebuie să respect ordinul de protecție, ceea ce ar trebui să facă el. Evit orice discuție, întâlnire cu el că așa e cel mai bine. Dacă avea de discutat cu mine trebuia să fie frumos să o terminăm nu să fure toate economiile din casă să lase copilul fără un leu de pâine. Mă scuzi dar nu e tată în halul ăsta... Suntem oameni, părinți ai acestui copil dar după că mă lovești și jignești de atâtea ori în fața copilului, fetița văzând tot și nu a lăsat-o să iese afară ca să ceară ajutor, adică să conștientizeze fata că asta e ce merita mama ei nu? Lasă că o să fie bine, eu citesc zilnic ce mi-a trimis Tudor mă rog la Dumnezeu să am putere și credința să merg înainte nu înapoi, că acolo am fost deja. Iar fiica mea are nevoie de o mamă sănătoasă, frumoasă, stabilă psihic și puternică. Trebuie să fiu un exemplu pentru ea, și așa a văzut prea multe până acum la cei 7 anișori ai ei. Adică chiar nu mai am ce discuta cu el...eu respect ordinul de protecție că tocmai de asta l-am cerut, când a plecat a zis că dacă îi iau fata mă omoară așa că nu știi ce-i poartă mintea omului...da acu pare el așa blând și tot frumos, am fost blândă și eu, am încercat în toate felurile să știi. Și am rezistat 8 ani cu el... pentru ce? Mai stăteam un pic așa și ajungeam sub 2 metri în pământ... Nu Joy asta nu e viața. Avem un copil dar atâta ne mai leagă...și vedem după 6 luni cu copilul ce va fi, ce va face el. Te pup o seară bună.
Avatar utilizator

tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3002
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: Alcool

Mesajde tudor » 12 Iun 2020, 20:50

Bună seara, Ana!
Nu lasa trecutul să îți întunece prezentul.
Nu lasa resentimentele să îți întunece gândirea lucidă.
Concentreaza-te pe ce ai de facut fiecare lucru la timpul lui .
Nu te mai gândi la ce crede el despre voi, ca vei fi prizoniera lui.
Ai fetița, ai serviciu, ai casa părintească unde locuiești ai grijă să fie în ordine toate dar mai ales ai grijă de tine.
Sa fi odihnită, să mănânci la timp, să nu te mâniezi si sa nu iei decizii la mânie Sa nu te insingurezi. Stai mai mult cu mama ta și cu fetița or8 cu prietene apropiate de tine.
"Pierderi materiale
Lucrurile materiale vin şi pleacă. Se sparg, se uzează, se pierd, şi îşi pierd utilitatea. Moda şi gustul individual se schimbă. Banii se câştigă şi se cheltuiesc. Nimic din ce-i material nu ţine o veşnicie. Totuşi, dacă pierdem ceva la care ţinem, ne supărăm. Ne încearcă un sentiment de nesiguranţă şi vulnerabilitate. Dar pierzând ceva putem învăţa că de fapt, nu avem nevoie deloc de el.

În realitate, putem supravieţui confortabil chiar cu foarte puţin. Calitatea vieţii noastre nu vine din afară. Ea vine de la o imagine sănătoasă despre sine, seninătate, şi relaţia personală cu Puterea Superioară.
Putem accepta pierderea materială ca o lecţie preţioasă. Când ne concentrăm atenţia asupra creşterii spirituale, descoperim că putem fi perfect fericiţi şi în siguranţă cu sau fără lucruri materiale.

Sunt perfect în regulă, chiar când pierd lucruri materiale.


Puterea cuvântului

Dacă am asculta de pe o bandă tot ce am spus într-o zi, am fi probabil surprinşi. Am auzi multe cuvinte negative cum ar fi nu pot, nu am să, nu face asta, nu puteam să şi nu ar trebui să. Ne putem auzi de multe ori declarând vehement: "Urăsc…".
Conştientizarea cuvintelor negative ne ajută să ne identificăm gândurile negative. Poate avem impresia că credem în schimbările pozitive şi suntem optimişti în legătură cu viitorul, dar folosim cuvinte ca nu pot, întotdeauna, niciodată şi imposibil. Nu am crede că întreţinem gânduri de mânie sau resentimente, dar vorbele noastre sunt de multe ori pline de cuvinte care ne desconsideră pe noi sau pe alţii.
Cuvintele sunt indicii pentru gândurile şi sentimentele noastre. Ascultându-ne, putem învăţa multe despre noi înşine. Putem da drumul atitudinilor şi comportamentelor negative prin abandonarea cuvintelor negative.

Am să caut să elimin cuvintele negative din gândurile şi vorbele mele.


Răbdarea

În fiecare zi, avem de ales de multe ori între a fi răbdători sau nu. Trebuie să aşteptăm
pentru oameni, calculatoare, semafoare şi pregătirea mâncării. Nerăbdarea nu ne face să ne simţim mai bine. Ne provoacă numai nervozitate, mânie, şi incapacitatea de ne simţi plăcut.
Răbdarea o învăţăm exersând. Când ajungem la un semnalizator de cale ferată, în loc să ne întoarcem să găsim alt drum, putem aştepta. Oprim motorul, ne relaxăm, reflectăm, ne rugăm, ne uităm împrejur, sau ascultăm muzică. Ne putem uita la vagoanele de marfă, aşa cum fac copiii, întrebându-ne oare ce transportă, observând semnele care arată de unde vin sau unde merg. Un astfel de moment liniştit nu ne va strica ziua sau distruge programul. Ne ajută numai să ne reîmprospătăm, ne calmează, şi ne reaminteşte să avem răbdare.

Dau drumul impacientării şi savurez fiecare clipă.


"Am greşit."

Admiterea greşelilor poate fi greu. Simţim că întotdeauna ar trebui să facem şi să spunem lucrul corect. Poate credem că alţii ne plac sau ne respectă numai când avem dreptate. Ne putem simţi atât de rău din cauza greşelilor încât le negăm sau le atribuim altora. Dar asta ne face erorile şi mai complicate, şi ne umple cu sentimente de vinovăţie, mânie, şi frică de expunere.
A spune "Am greşit", poate fi ca şi plombarea unui dinte cariat. Ştim că doare un pic, dar pe termen lung ne scuteşte de dureri mai mari. După ce l-am făcut de câteva ori, devine mai puţin dureros, fiindcă ştim că ne va face să ne simţim mai bine.
Recunoaşterea greşelilor previne acumularea sentimentelor de vinovăţie, mânie, negare şi teamă. Nu trebuie să fim perfecţi. Trebuie doar să acceptăm că nu suntem.

Recunosc când greşesc, şi îmi accept imperfecţiunea.


Obsesia

A fi obsedat înseamnă a fi tulburat, bântuit, sau preocupat excesiv de o idee sau gând. Acesta este modul în care co-dependenţii se gândesc adesea la alţii şi la problemele lor. Este evident că a fi obsedat de cineva sau ceva, face aproape imposibilă gândirea limpede la alte probleme. Obsesiile ne împiedică să ne gândim la noi înşine.
Toate îngrijorările, imaginările, manipulările şi încercările noastre de a-i schimba pe alţii sunt sortite eşecului. Putem da drumul obsesiilor prin acceptarea neputinţei noastre, şi prin concentrarea gândurilor şi energiei asupra responsabilităţilor proprii.
Avem puterea de a abandona gândurile obsesive şi de a-l lăsa pe Dumnezeu să se ocupe de lucrurile pe care nu le putem schimba. Apoi ne putem îndrepta atenţia spre moduri de
îmbunătăţire a fiinţei şi a vieţii noastre."

Dau drumul gândurilor obsesive.
Imagine
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Joy
Veteran
Veteran
Mesaje: 7598
Membru din: 10 Dec 2011, 05:05
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Alcool

Mesajde Joy » 13 Iun 2020, 03:46

Buna Ana , m-ai inteles gresit.Ai dreptate in tot ceea ce spui fata de sotul tau dar ideile mele erau pt faptul daca va mai intilniti intimplator si mai poti fi si cu fetita ta.Am vrut sa zic ca nu ar fi potriviti sa fugi, sa te ascunzi etc pt ca ai speria f tare copilul.Pe cit posibil sa te porti normal , asta am vrut sa transmit, nu altceva.
''Viața este suma opțiunilor noastre'' Albert Camus

Sunt autorul acestui subiect
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 10:38
Gen: Feminin - Feminin

Re: Alcool

Mesajde Ana M » 13 Iun 2020, 18:10

Bună seara Tudor. Îți citesc tot timpul ce mi-ai trimis să știi că mă întărești cu tot ceea ce îmi scrii. Ești un om minunat să știi. Uite acum în seara asta am ajuns de la servici, mai plâng că mă dor uneori toate, dar trebuie să mă ridic. Lacrimile și faptul că scriu pe acest site mă eliberează. O să îmi revin, durează un timp dar capul sus și înainte nu înapoi. Am să mă rog mult mai mult deși că la noi catolicii e păcat divorțul, prefer să mă duc să mă spovedesc și ce o fi o fi, Dumnezeu e cu mine m-a văzut în greul meu. Eu nu îmi pot asuma propria moarte cu un așa om. Îmi petrec timpul liber cu fata, trebuie să mai ieșim și noi în plimbari dar să îmi revin psihic. Viața e frumoasă și sunt tânără, abia pe 9 august fac 28 de ani, ca să vezi că am uitat că încă am 27...și am uitat că îmi place să citesc, să mă realizez cu ceva...am uitat de mine în toți anii ăștia. Avocata m-a sfătuit să îmi continui studiile în psihologie că aș fi expertă cu trauma din copilărie și astea de acum, și m-a felicitat că mă exprim super bine sau altceva să fac ce îmi place cu studiile mele. Am doar liceul și bacalaureatul luat, dar n-am continuat că eram cu el iubiți, ne-am căsătorit a venit copilul. M-am sacrificat să îi ofer un copil că asta își dorea o familie a lui ca să ce? După atâta timp ce a fost capabil el să îmi facă în anii ăștia. Și m-a intrebat avocata de ce am pierdut eu atâția ani? Și merit mai mult, nu o simplă vânzătoare la o măcelărie..e frumos și ce fac îmi întrețin copilul și pe mine dar păcat de mine așa mi-a zis. Și are categoric dreptate... M-am cunoscut doar de 3 ori am stat de vorbă atâta, e o simplu om care cunoaște oamenii și caracterele lor. Are dreptate că nu am avut sprijin, încurajare de asta n-am continuat studiile. Ce oameni iar tu Tudor dacă te-as cunoște în viața reală ți-aș mulțumi înzecit pentru toate vorbele frumoase și încurajatoare. O seară minunată.
Avatar utilizator

tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3002
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: Alcool

Mesajde tudor » 13 Iun 2020, 19:11

Buna seara ,Ana !
Iti multumesc pentru vorbele frumoase adresate mie .Nu sunt singurul, singura persoana, de pe acest forum caruia ii pasa de tine, de cei ca tine care sufera ,fie ca sunt codeendenti sau ca sunt "de ai mei " adica persoane dependente de alcool si care vor sa scape de robie a codependenteisau a alcolului.
Ana ,Tudor cel care sunt acum le 12 ani de abstinenta si de lucru la Programul AA in 12 pasi este departe de de Tudor cel care era innecat in alcool. Acel Tudor in consum se afla in "cealalta baricada" , eram o persoana egoista, orgolioasa, plina de sine si acuzatoare ca celorlalti erau de vina pentru bautul meu .Nu vedeam decat papil din ochiul celorlalti ,vina lor si nu vedeam barna din ochiul meu , rautatea mea.Mi-ar fi usor sa imi acuz parintii ca au fost severi , ca nu mi-au aratat iubire ,ca m-au batut crezand ca ma educ dar nu am sa zic ca ei sunt de vina .Am avut liberul arbitru cand am ajuns la varsta majoratului dar am facut, procedat la fel ca ei . Alcoolicii anonimi mi-au aratat ce alte valori morale conteaza si ca daca le pun in aplicare viata mea se schimba pentru ca eu m-am schimbat si asa si fost .
In AA exista si o rugaciune de multumire :
Doamne,
Cat de departe sunt de ce as vrea sa fiu,
Cat de depart sunt de ce ar trebui sa fiu ,
Cat de departe sunt de ce urmeaza sa fiu ,
dar Doamne ,
Iti multumesc ca nu mai sunt ce am fost !
Tot asa exista un program in 12 pasi pentru codependenti care ca si programul AA este un Program de VIATA . Ajuta sa suferi mult mai putin si sa te bucuri de viata cat poti.Nu sa razi cu gura pana la urechi ci sa incepi sa apreciezi ceea ce ai .
Idetifica-ti calitatile ,cantarestele, alege teluri realizabile tie ca sa nu fi dezamagita si STRADUIESTE-TE sa pui in valoare calitatile.
Revin la ce iti spui depre sotul tau sau de trecutul tau cu parintii .Este trecut , nu m ai trai acolo.Ce a fost a trecut .Trieste in prezent ca asa iti construiesti viitorul. Nu sunt texte motivationale cu iti scri din propriea experienta. Gnadeste despre cei care tia-au facut rau asa cum scrie in cartea Alcoolicii anonimi

"Iată cum am procedat. Ne-am dat seama că se prea putea ca cei care ne prigoneau să fie bolnavi spiritual. Deşi simptomele şi efectele bolii lor asupra noastră ne zdruncinau echilibrul, erau şi ei, ca şi noi, suferinzi. I-am cerut lui Dumnezeu să ne ajute să manifestăm faţă de ei răbdare, milă şi toleranţă, ca faţă de nişte prieteni bolnavi. Când cineva ne irita, ne spuneam în sinea noas-tră: "Omul acesta este bolnav. Cum aş putea să-i fiu de ajutor? Doamne, apără-mă de mânie. Facă-se voia Ta".
Evităm răzbunările şi disputele, pentru că ele nu constituie o purtare adecvată faţă de bolnavi. Certurile şi răzbunările ne dis¬trug şansa de a fi de ajutor. Nu-i putem ajuta pe toţi oamenii, dar cel puţin, Dumnezeu ne va arăta cum să-i privim cu blândeţe şi toleranţă pe fiecare în parte."
Despre cei ca tine ai mult de lecturat aici : https://alanonromania.wordpress.com/
Ai grija de tine !
O seara frumoasa sa avem cu totii!
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Sunt autorul acestui subiect
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 10:38
Gen: Feminin - Feminin

Re: Alcool

Mesajde Ana M » 14 Iun 2020, 19:15

Bună seara Tudor. Vreau să îți zic că azi am fost de dimineață la slujbă cu fetița m-am rugat și am citit ce mi-ai trimis tu. Îți mulțumesc mă simt deja mai bine, eu nu pot schimba nimic deja e trecut totul. Trebuie să îmi văd de mine să fiu bine pentru copil, de prezentul ăsta și de viitor. Mi-au dispărut sentimentele de vină, accept ce a fost și nu am putut schimba, aștept ce vine cu drag și ce pot face mai mult. Și mă rog mult să știi, rugăciunea este sfântă în toate necazurile noastre. O seară bună să aveți dragi oameni de pe acest forum minunat.

Înapoi la “POVESTEA MEA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: lupica și 118 vizitatori