021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

Alcool

Aici puteti povesti experientele personale.
Avatar utilizator

tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3003
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: Alcool

Mesajde tudor » 15 Iun 2020, 17:57

Buna seara !
Am scris mai mult dar ..un pic de neatentie si ..a zburat 🙁
Scrise din experienta codepentilor: http://alanoniasi.xhost.ro/contact.html
"...Ruda cea mai apropiată, sau persoana cea mai responsabilă pentru alcoolic, poate are nevoie de mai multă asistenţă şi consiliere decât alcoolicul, dacă există un program eficient de recuperare. Alcoolismul este o boală care are un mare impact emoţional asupra familiei. Cei mai mult afectaţi de alcoolism sunt partenerii, soţii / soţiile, părinţii, sora, fratele şi copilul. Cu cât aceste emoţii vor mai mult distorsionate cu atât ajutorul va fi mai puţin adecvat. Interacţiunea dintre ei poate, şi de cele mai multe ori devine distructivă în loc de a fi ajutătoare.
De exemplu, soţiile vor ajunge să dea vina pentru tot ceea ce este rău pe căsnicia cu un alcoolic. Au ajuns la un punct la care să se teamă că ar putea fi adevărat. Cu toate acestea alcoolismul este o boală. Soţia nu este responsabilă pentru alcoolism aşa cum nu este responsabilă nici pentru diabetul sau tuberculoza soţului ei. Nici o soţie nu şi-a făcut vreodată soţul un alcoolic, astfel încât nici o soţie nu poate fi responsabilă pentru recuperarea lui... "
"Începe cu tine însuţi
Locul cel mai bun în familie, de a începe în ajutorul recuperării din boala alcoolismului, este cu tine. Învaţă cât poţi. Pune în practică şi nu doar în cuvinte. Este mult mai eficient decât orice altceva ai încerca să faci pentru alcoolic.
Pe scurt, iată câteva reguli care pot fi observate.
1. Învaţă toate lucrurile şi pune-le la lucru în viaţa ta. Nu începe cu alcoolicul.
2. Participă la întâlnirile Al-Anon, AA şi dacă este posibil la o clinică pentru boli mentale, la un centru de informare despre alcoolism sau la un consilier competent sau un preot care are experienţă în acest domeniu.
3. Ţine minte că eşti implicat emoţional. Schimbându-ţi atitudinea şi abordarea faţă de problemă îţi poate grăbi recuperarea.
4. Încurajează toate activităţile benefice pentru alcoolic şi cooperează în a le face posibile.
5. Învaţă că dragostea nu poate exista fără compasiune, disciplină sau nedreptate, şi să accepţi dragoste sau să o dai fără acele calităţi care o pot distruge eventual.

Este mai uşor să găseşti o listă cu “nu-urile” în a face faţă alcoolicului, fiind mai uşor să înţelegi de ce eşuezi decât să şti de ce câştigi. Următoarea listă nu este completă, dar înseamnă un bun început.
1. Nu îi ţine lecturi, moralizări, ocărî, nu învinovăţii, ameninţa, certa când e beat sau treaz, nu arunca lichiorul, nu iţi pierde firea sau să acoperi consecinţele băutului. Te poţi simţi mai bine, dar situaţia se va înrăutăţi.
2. Nu iţi pierde firea distrugându-te astfel pe tine şi orice posibilitate de ajutor.
3. Nu lăsa anxietăţii să te silească să faci pentru alcoolic ceea ce ar trebui să facă ei pentru ei înşişi.
4. Nu accepta promisiunile, aceasta fiind doar o metodă de a amâna durerea. În acelaşi fel nu schimba angajamentele. Dacă aţi stabilit ceva ţine-te de acel ceva, nu te răzgândi.
5. Nu permite alcoolicului să te mintă şi să accepţi acel lucru ca adevăr, făcând doar să încurajezi acest proces. Adevărul este uneori dureros, dar nu îl pierde.
6. Nu îl lăsa pe alcoolic să facă pe deşteptul cu tine, pentru a-l învăţa să evite responsabilitatea să piardă respectul pentru tine, în acelaşi timp.
7. Nu îl lăsa pe alcoolic să profite de tine, pentru ca făcând asta poţi deveni un complice în evadarea de responsabilitate.
8. Nu încerca să foloseşti acestea ca nişte reguli de carte. Este doar un ghid ce poate fi folosit cu inteligenţă. Participă la întâlnirile Al-Anon şi dacă simţi nevoia, poţi căuta şi tu ajutor profesional. Se poate să găseşti ajutor la fel şi alcoolicul.
9. Nu te retrage de la a confrunta realitatea că alcoolismul este o boală progresivă ce se înrăutăţeşte pe măsură ce consumul creşte. Învaţă acum să înveţi, să înţelegi, şi să planifici recuperarea. A nu face nimic este cel mai rău lucru posibil pe care îl poţi face.
Multe familii nu mai trăiesc cu alcoolicii dar simt că viaţa lor le-a fost profund afectată de boala familiei, sau de reacţiile familiei la ea. Descoperă că vieţile lor de adulţi sunt incontrolabile, datorită puternicei implicări emoţionale cu trecutul. Ei de asemenea au găsit confort în grupurile familiale Al-Anon."
Imagine
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Andreea Simina
Senior
Senior
Mesaje: 134
Membru din: 04 Dec 2019, 21:21
Gen: Feminin - Feminin
Contact:

Re: Alcool

Mesajde Andreea Simina » 01 Iul 2020, 07:11

Ana, nu mai stim nimic de tine
Esti ok?

Sunt autorul acestui subiect
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 10:38
Gen: Feminin - Feminin

Re: Alcool

Mesajde Ana M » 01 Iul 2020, 22:38

Bună seara. N-am mai intrat de mult pe forum. Am reușit să obțin ordin de protecție în instanță de 6 luni pentru mine și copil plus custodia totală pe 6 luni în data de 5 iunie dar el nu s-a prezentat. In acest timp a încercat să mă sune deși nu are voie sau să mă aștepte când veneam de la serviciu. O încălcat ordinul cu astea, iar deacuma urmează divorțul în instanță. Avocata i-a trimis notificare de 2 ori de bun comun să îmi înapoieze jumătate din economii, dar nu mi-o înapoiat nimic. Mi-a zis avocata să aștept citația în tribunal pentru divorț cat de curând...și am să văd dacă se prezintă și el. Între timp mi-am operat fata ieri de polipi că avea probleme el știa de asta dar tot m-o lăsat fără niciun în casă...iar împuternicirea mea de la CEC care a schimbat-o pe numele lui maicasa era furată de mult din casă și cardurile mi le furat pe1 iunie....deci sunt destule. Eu îmi revin ușor ușor trebuie să am grijă de mine că fetița are nevoie de mine. Am noroc că mă ajută părinții cu ea îmi continui și serviciul și aștept să termin cu bine toate în tribunal că dacă altfel nu s-o putut. Și avocata mea a rămas uimită că trebuie să se roage de el privind economiile fiind și un copil la mijloc...o să fie obligat de instanță atunci și gata. Urât am ajuns la cei 28 de ani ai mei dar îmi revin total atunci când termin cu el definitiv.

catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1241
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: Alcool

Mesajde catalinul » 01 Iul 2020, 23:56

Mult succes iti doresc, Ana! Felicitari pentru curajul tau si sper sa fii un model pentru foarte multe femei in situatia ta.

Alcoolul, ca orice drog, face rau nu doar celui ce il consuma.

Joy
Veteran
Veteran
Mesaje: 7598
Membru din: 10 Dec 2011, 05:05
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Alcool

Mesajde Joy » 02 Iul 2020, 02:12

Bravo Ana, te felicit si eu si asa este, esti un exemplu pentru multe femei "chinuite" care merg asa toata viata sacrificindu-se in zadar.Inca odata felicitari pt decizia sanatoasa luata pt tine si fetita ta.Mai scrie-ne si noua pt ca dupa cum vezi multi suntem alaturi cu sufletul de tine si copilul tau.🍀
''Viața este suma opțiunilor noastre'' Albert Camus

Sunt autorul acestui subiect
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 10:38
Gen: Feminin - Feminin

Re: Alcool

Mesajde Ana M » 02 Iul 2020, 07:42

Bună dimineața. Mulțumesc frumos pentru încurajări.Sincer să vă spun m-ați ajutat foarte mult de când am intrat pe forum. Eu nu vorbeam cu nimeni de problemele astea deși mulți din jurul meu și-au dat seama...mai ales mama mea. Așa am început într-o zi să vă scriu. Intram zilnic să văd un răspuns o încurajare de la voi, și faptul că mi-ați împărtășit gândurile voastre spre binele meu m-a ajutat să iau o alegere înțeleaptă. Până acuma am plâns, m-am enervat pe toți, dădeam vina pe mine în toate dar am realizat că nu e așa... Copilul meu merită o viață decentă frumoasă și liniște... Știți ce bine e când vin seara de la servici vorbesc cu fata, stăm împreună, ne jucăm si liniștea asta e a noastră acuma. E o diferență mare în gândirea mea acuma. E bine că m-a lăsat în pace de o săptămână jumătate și cu telefoanele...restul legal le rezolv. Iar copilul nici nu mai întreabă de el, e așa liniștită, doarme se joacă socializează nu mai e frică să spună ceva, e așa fericită. E mică dar de mult îmi zicea când pleacă tată departe la muncă sau la bunica dincolo să nu mai stea cu noi... Sărăcuța simțea totul, mai ales trăirile mele, frică mea când veneam de la servici seara weekenduri le când era beat toată ziua, alteori își varsă nervii și pe copil când eram la servici. Am inceput să mă rog mult mai mult, să fiu mai răbdătoare, mai înțelegătoare, să ofer un zâmbet oamenilor care mă salută. Lucrez la o măcelărie vânzătoare și lucrez cu oameni...Totul constă în mine de a face mai mult iar eu dacă am reușit după atâția ani să pot pune capăt abuzurilor psihice și fizice înseamnă că sunt puternică. Și pot mult mai mult categoric, ce dacă sunt o mamă singură, tânără de 28 de ani..Sunt mândră că am putut pot și orice sfârșit categoric are și un nou început. Nu îl urăsc pe fostul, l-am iertat, problemele se vor rezolva legal deoarece avem un copil împreună de care nu îi permit nimănui să își bată joc, mai ales lui că e tată să zicem...iar Dumnezeu are grijă de fiecare, ce dăm cam aia o să primim de la viață. Deci vă mulțumesc din suflet că m-ați ajutat și m-ați încurajat să pot lua o decizie mare, care sincer nu credeam că pot pune vreodată capăt la toate. Am lasat timpul ăsta să îmi revin singură, să meditez la tot ce a fost fără a merge la psiholog, psihiatru...nu am nevoie singură în liniștea mea mi-am revenit treptat. Și am fost încurajată de mulți oameni necunoscuți că și voi de altfel. Vă 😘 pe toți, toate cele bune și vă mai scriu bineînțeles. O zi minunată și toate cele bune dragi prieteni!

Andreea Simina
Senior
Senior
Mesaje: 134
Membru din: 04 Dec 2019, 21:21
Gen: Feminin - Feminin
Contact:

Re: Alcool

Mesajde Andreea Simina » 02 Iul 2020, 07:52

Ma bucur ca esti bine, Ana si consecventa in decizia ta!
Te imbratisez!

Joy
Veteran
Veteran
Mesaje: 7598
Membru din: 10 Dec 2011, 05:05
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Alcool

Mesajde Joy » 02 Iul 2020, 13:49

Buna Ana si ce cuvinte intelepte scrise din suflet cu hotarire controlata, pt ca putea fi si o hatarire in rau, de a incerca sa faci rau asa cum am incercat si eu in timpuriule de demult si este graznic sa vrei sa razbuni pe cineva chiar daca este fostul tau sot si mi-a lua putin timp pina am realizat si eu ca nu acesta era solutia.Iertarea, da iertarea este cel mai bun lucru deoarece asa cum spui, ceea ce oferi se intoarce la tine, plus ca nu mai esti concentrata cum sa faci rau si acesta intorcindu-se la tine mereu...Asadar iti poti spune si tu ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, asa cum si eu imi spun mereu asta.🙏
Felicitari si ma bucutr enorm pt tine si puiul tau si se simte deja linistea din vietile voastre.👍
Multumim pentru cuvintele frumoase si succes in succes!🍀
''Viața este suma opțiunilor noastre'' Albert Camus

catalinul
Veteran
Veteran
Mesaje: 1241
Membru din: 04 Sep 2016, 13:03
Gen: Masculin - Masculin

Re: Alcool

Mesajde catalinul » 08 Iul 2020, 11:58

buna Ana, sper ca sunteti bine tu, fetita ta si parintii tai

Sunt autorul acestui subiect
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 10:38
Gen: Feminin - Feminin

Re: Alcool

Mesajde Ana M » 31 Iul 2020, 18:36

Bună seara. Sunt bine dar mă aștept la orice din partea lui, o fost acum 2 săptămâni noaptea în casă, bine că eram încuiată... O tras de ușă și m-am făcut că sun la poliție, o plecat. Mai umblă noaptea crede că am plecat sau dorm cu altul, e cazul ăla de psihopat nu așa, se credea stăpânul meu si vrea să mă întoarcă probabil, mi-o trimis aseară cerere pe Facebook de pe alt cont mai vechi, nu îi dau niciun accept. Aștept divorțul cât mai curând în tribunal, și am mare grijă de mine pe stradă servici și acasă
O seară frumoasă tuturor! Vă pup. Numai bine.

Înapoi la “POVESTEA MEA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: lupica și 148 vizitatori