021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

Tatal meu este navigator

Aici puteti povesti experientele personale.

Nalina
Senior
Senior
Mesaje: 104
Membru din: 24 Mai 2017, 07:09
Gen: Feminin - Feminin

Re: Tatal meu este navigator

Mesajde Nalina » 04 Aug 2020, 17:25

Asa cum pentru un alcoolic pare de neimaginat sa nu mai bea toata viata, asa pentru codependent, mai ales pentru sotii, femei, pare imposibil sa-si vada viata, in viitor, fara cel care le-a stat alaturi niste ani. E nevoie de curaj si hotarare pentru a lua o decizie. Si la fel ca la alcoolici: vezi de ziua de azi. Cu cat incerci sa te duci mai adanc in viitor, cu atat mai mari sunt frica si panica de o altfel de viata.
Mama mea zice "rau cu rau, da' mai rau fara rau". Din pacate e mentalitatea majoritatii mamelor codependente.

Multa putere pentru a lua cele mai bune decizii pentru tine! Si mamei tale la fel!

Rely
Boboc
Boboc
Mesaje: 80
Membru din: 29 Iul 2020, 11:47
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Tatal meu este navigator

Mesajde Rely » 04 Aug 2020, 21:20

Am citit tot topicul. Nu sunt in masura sa dau sfaturi pot spune că si el își îneacă o durere o suferință, o depresie pe care nu o recunoaște. Il chinuie ceva iar alcoolul adoarme acel ceva si nu mai iese la suprafață si asa nu il mai înfrunta.Poate daca iese il face alt om poate vulnerabil, iar el nu vrea sa fie văzut asa de către copii, nevasta, familie.Pot fi regrete, a stat plecat de lângă familie, nu a făcut parte din toata viata de familie. A facut greseli pe care le regret dar nu le poate discuta asa ca bea sa nu simtă frustrarea frica durerea.

Înapoi la “POVESTEA MEA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google [Bot] și 90 vizitatori