SCOR

Aici puteti posta informatii si intrebari despre efectele alcoolului, manifestarile tulburarilor legate de consumul de alcool, alte probleme asociate

SCOR

Mesajde vizitiul » Lun Mar 15, 2010 1:00 pm

Am facut testul si mi-a iesit un scor de 12, adica risc ridicat pe viitor.
Nu stiu ce sa fac mai departe.
la primul pas mi s-a cerut sa imi stabilesc un obiectv si am ales sa vad daca chiar am probleme si daca chiar trebuie sa iau masuri.
Sa nu ziceti ca sunt in faza de negare............ca nu tine.........eu chiar vreau sa vad daca am probleme..........sincer sa fiu.........singura problema pe care simt eu ca o am este faptul ca sotia imi zice ca beau cam mult. Nu ne certam si nu ne-am certat pe tema asta dar.......daca ea zice.......poate ca e cazul sa fiu atent.
Astfel am ajuns pe site-ul asta si va cer sfatul.

Sincer sa fiu nu vreau sa ajung sa am probleme si sa distrug viata celor din jurul meu, asa ca.....incerc si eu sa vad care e treaba....

Voi ce parere aveti ?
la pasul 2 imi cere sa identific situatii de risc si sa dezvolt strategii de evitare.....chestia e ca.....nu se prea potriveste.......adik.....ce sa zic ?
Ca beau seara cand vin de la servici, inainte de masa ?
pai....lucrurile stau cam asa.....
Singurul moment cand beau este inainte de masa de pranz ( in weekend ) iar in timpul saptamanii, seara cand vin de la servici, tot asa, inainte de a manca.
Cat beau ?
pai ....primul pahar.......cca 50-70 ml vodka(nu stiu exact pentru ca masor cu un semn de pe pahar - adica are paharul un desen si eu pun sub semn ) cu cca 100 ml de tonic. Uneori schimb pe whiskey cu apa minerala. :lol:

Al doilea pahar idem........si apoi ...gata......mai rar pun si al treilea.
Cu cine beau ?
Pai....mai gusta si sotia din paharul ala :lol:
Se pare ca avem amandoi probleme ?

Aaaaaaaa..........si am uitat.........mai fumez in timpul asta ( pe balcon ), mai vorbesc la telefon cu parintii.......etc....
si inka ceva.........daca spre exemplu trebuie sa plec cu masina la film sau la teatru sau ....eu stiu...avem treaba.....nu beau NICIODATA........mi-e frica. Recunosc ca ma cam enerveaza, ca si cum as avea un tabiet ( asta cred ca e partea naspha ) dar nu fac urat.....

Voi ce parere aveti ?
vizitiul

Re: SCOR

Mesajde admin » Lun Mar 15, 2010 3:16 pm

Exact asa cum iti zice si rezultatul auditului, prezinti un risc ridicat pe viitor, in sensul in care datorita consumului zilnic pe care il ai, este posibil ca pe parcurs sa maresti numarul de unitati consumate datorita cresterii tolerantei la alcool si pentru a obtine efectul dorit sa fii nevoit sa consumi mai mult.

Incearca sa faci pauze de consum. Incearca sa disociezi venitul de la servici cu, consumul de alcool. Incearca sa gestionezi senzatia de pofta.
Incearca sa consumi alte bauturi non-alcoolice care iti plac. De ex sa iti faci tu singur un suc naturale de fructe, un fresh de portocale, poti sa iti dezvolti un hobby vis-a-vis de ceaiuri.

Ai identificat la timp faptul ca, consumul tau poate deveni periculos. Asta este extraordinar. Felicitari si succes !!!
admin
Administratorul site-ului

Înapoi la Intrebari si Informatii