021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

VEI CUNOASTE O NOUA LIBERTATE SI O NOUA FERICIRE 1 !

Aici puteti povesti reusitele voastre.
Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2710
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

VEI CUNOASTE O NOUA LIBERTATE SI O NOUA FERICIRE 1 !

Mesajde tudor » 15 Feb 2010, 19:53

Vei cunoaşte o nouă libertate şi o nouă fericire.

Mogens A - Danemarca

Mă numesc Mogens. Sunt alcoolic.
Întâi de toate sunt foarte fericit şi recunoscător că mă aflu astăzi aici.
Cine ar fi crezut asta? Nu eu, privind în urmă la cel care am fost acum 14 ani.
Pe 20 februarie 1995 la vârsta de 49 de ani mi-am terminat educaţia ca alcoolic, dar n-am ştiut asta atunci pentru că timp de 25 de ani am crezut că deveneam un individ de înaltă clasă. Foarte încrezător în sine, mereu cu un răspuns pregătit, mereu cu o părere despre orice, indiferent dacă ceilalţi erau sau nu interesaţi de opinia mea. Am avut un serviciu bun ca director financiar, soţie şi doi copii, casă, 2 maşini în garaj şi o mulţime de prieteni.
Reuşisem dar cu toate acestea de ce începusem să mă simt singur, să simt că nu eram destul de bun, de ce lucrurile nu decurgeau aşa cum vroiam eu ? De ce nu eram fericit, cum se putea una ca asta? Aveam o mulţime de de ce în vremea aceea.
Nu mi-a trecut niciodată prin cap că astea ar avea vreo legătură cu obiceiurile mele privind băutul. Bine-nţeles că ştiam că beau ceva mai mult decât alţii şi probabil îmi formasem un tabiet diferit de ceilalţi, dar îmi făceam munca fără reclamaţii şi dacă alţii credeau că beau prea mult asta era problema lor, nu a mea. Eram sigur că nu este nici o problemă. Dacă voiam puteam să mă las de băutură în dimineaţa următoare. Un mod de gândire tipic pentru un alcoolic, presupun.
Dar de-a lungul anilor am dezvoltat un consum în creştere de la băutul social la un consum zilnic în ultima perioadă. Dimineaţa beam 5-6 beri tari în maşină spre serviciu ca mic dejun, plecam de la serviciu şi beam 3-4 beri (pretextul era că mă duc să cumpăr şi să citesc ziarul de după amiază pentru a fi informat), în drum spre casă alte 4 beri, terminam ziua acasă la cină împărţind o sticlă de vin cu soţia mea. Puteţi să vă daţi seama cine bea mai mult.
De ce deveniseră soţia şi copiii mei, brusc, mai puţin fericiţi şi prietenoşi?
De ce simţeam şi eu că nu mă mai bucur de viaţă şi nu mai am chef de viaţă?
De ce nu mi se mai părea interesant serviciul meu aşa ca altădată?
Şi în cele din urmă, de ce am ajuns brusc în situaţia ca angajatorul meu să-mi spună să mă tratez altfel va trebui să-mi caut alt serviciu?
Am fost într-o situaţie în care trebuia să-mi dau seama că va trebui să abandonez vechea mea prietenă, sticla.

Înapoi la “POVESTI DE SUCCES”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori