021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

Daca iti doresti cu ardoare ,se poate!

Aici puteti povesti reusitele voastre.
Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 2749
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Daca iti doresti cu ardoare ,se poate!

Mesajde tudor » 14 Mar 2011, 22:12

Salut ,sint Tudor , alcoolic abstinent !

Acum 3 ani , in 2008 ,pe 14 martie am intrat in abstinenta .Singurul lucru pe care il stiam atunci era ca nu mai doream sa beau toata viata .M-am internat si apoi la externare ajungand acasa ,stind in canapea ,eu si cu gandurile mele ,m-am intrebat ce urmeaza ,ce mai fac de acum incolo .Incercasem in ultimii 5 ani si ceva ,de la prima internare ,sa beau cu masura ,sa beau controlat si cu cit ma straduiam mai tare cu atat ma adanceam in dependenta in asa fel incit ultima data nu ma mai putem opri.ASA ca in acea zi de 12 aprilie am sunat la la spital sa ma interesez de programul Alcoolicilor anonimi !Aveam 28 m de zile de abtinere!
Nu mai doream sa reiau viata de cosmar pe care singur mi-o facem mie si familieI, band .Asa ca luni 14 aprilie am participat la prima sedinta de AA .Acolo am gasit oameni ca mine care erau acolo pentru cea ce venisem si eu !Ei doreau sa nu mai bea sa-si schimbe viata !Acolo am gasit certitudinea ca se poate trai si fara sa bei alcool si ca te poti simtii bine si poti sa simti ca traiesti .Am sa postez mai jos promisiunile programului AA ,promisiuni care la mine au devenit realitati dar si la cei ce au intrat in abstinenta si nu mai sint sclavii alcolului !Nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat daca nu mi-as fi schimbat modul de gandire ,nu mi-as fi .schimbat felul in care privesc viata si relatiile cu membri familiei mele ,cu toti oamenii .Cuvintele nu pot sa descrie stare de bine ce o simt si cit de grozav este sa fi stapan pe tine si pe ceea ce faci si gandesti fara ca mintea sa iti fuga la alcool sau la alt drog !


"PROMISIUNILE PROGRAMULUI AA"

"Dacă suntem serioşi şi meticuloşi în eforturile noastre, vom fi uimiţi de rezultate chiar înainte de a ajunge la jumătatea drumului.
Vom cunoaşte o nouă libertate şi o nouă fericire.
Nu vom regreta trecutul şi nu vom dori să zăvorâm uşa dinspre el.
Vom înţelege cuvântul seninătate şi vom cunoaşte pacea.
Nu contează cât de jos am ajuns; vom vedea cât de mult vor putea beneficia alţii de experienţa noastră.
Sentimentul de inutilitate şi auto-compătimire vor dispărea.
Vom lăsa de o parte interesele egoiste şi ne vom interesa mai mult de soarta semenilor.
Nu ne vom mai frământa cu gânduri legate de propria persoană.
Atitudinea faţă de viaţă şi unghiul din care o privim se vor schimba radical.
Teama de oameni şi insecuritatea financiară ne vor părăsi.
Intuiţia ne va dirija în situaţii care odinioară ne derutau.
Brusc, vom constata că Dumnezeu face pentru noi ceea ce noi nu am putea face pentru sine.
Sunt acestea promisiuni extravagante? Credem că nu. Ele se împlinesc zi de zi, în cazul nostru uneori repede, alteori încet. Ele se concretizează întotdeauna, dacă facem efortul necesar."

Ceea ce scrie mai sus nu este utopie !Este realitate si o traiesc acei dependenti care au renuntat la drog ,fie el alcool, heroina .sau chiar tutun si si-au schimbat si modul de viata!


Rugaciune de multumire :
Doamne ,
Cit de departe sint de ce as vrea sa fiu,
cit de departe sint de ce ar trebui sa fiu ,
Cit de departe de ce urmeaza sa fiu ,
dar DOAMNE ,
iti multumesc ca nu mai sint ce am fost.


Sint Tudor ,alcoolic si va multumesc pentru abstinenta mea
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Avatar utilizator

Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3799
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 4 ani
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Daca iti doresti cu ardoare ,se poate!

Mesajde Relus » 15 Mar 2011, 09:51

Felicitari si La multi ani de abstinenta Tudor.Iti multumesc pentru "mana intinsa" in momentul in care totul se surpa in jurul meu.Daca nu as fi citit (destul de putin)din materialele grupului AA,daca nu v-as fi cunoscut pe voi cei de la AA(mi-a fost suficient sa va intalnesc o data)chiar as fi spus ca totul este o utopie.Insa,totul este real,nu sunt promisiuni extravagante si nici trairi false.Eu sunt convinsa ca, in momentul in care mi-am dorit cu ardoare sa ma schimb, Dumnezeu m-a simtit.Citind cei 12 pasi,realizez ca intr-adevar noi suntem cei care ar trebui sa ne schimbam,sa devenim buni, iertatori,recunoscatori si cu multa credinta in ceva superior noua.Nu pot spune ca sunt habotnica,dar acum incerc sa-mi dedic fiinta lui Dumnezeu,si ma simt eliberata de frica,necaz si durere.Tot ce se intampla in jurul meu ma face sa cred ca asta este vrerea LUI . In anii mei de declin am avut un sentiment inexprimabil,ca apartin altui loc,altui spatiu, altei lumi.Aveam sentimentul de "sete" de intregire,imi lipsea ceva,cautam sa umplu acest gol cu lucruri din afara mea si atunci a intervenit dependenta. Aceasta "sete "de intregire ne conduce catre prabusire sau dimpotriva catre gasire caii spirituale. Pierzania si salvarea au aceeasi radacina,devenind constienti de aceasta forta putem alege.Sa ne bucuram de fiecare zi de abstinenta,a noastra si a altora.Exemplul tau, al lor,al nostru este o mare speranta pentru cei ce vor sa se recupereze. Dumnezeu sa ne ajute.! Multumesc ca existati.

Înapoi la “POVESTI DE SUCCES”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori