021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

VEI CUNOASTE O NOUA LIBERTATE SI O NOUA FERICIRE 2

Aici puteti povesti reusitele voastre.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

VEI CUNOASTE O NOUA LIBERTATE SI O NOUA FERICIRE 2

Mesaj de tudor »

Mogens A - Danemarca
IMPARTASIRE FACUTA PE 10 FEB 2010 LA MITINGUL AA ZONA EUROPA


De ce eu?
La început am căutat răspunsuri. M-am născut alcoolic oare. S-a produs asta în timp sau avea legătură cu întâmplările A trebuit să înţeleg că sunt alcoolic.din copilăria mea ?
N-am găsit răspunsul atunci şi nu-l am nici acum, dar de fapt nici nu contează pentru mine ce anume a cauzat suferinţa acestei boli. A trebuit să înţeleg şi să fac ceva. A trebuit să înţeleg adevărul crud că eram diferit de ceilalţi, am avut nevoie de curaj ca să recunosc că sunt alcoolic.
Am fost confuz la început, cum să fac faţă ruşinii şi vinovăţiei, cum să fac faţă vieţii? Puteam avea cu adevărat un viitor, având acest defect?
Vei cunoaşte o nouă libertate şi o nouă fericire.
Acestea au fost cuvintele ce au ajuns la mine atunci când am avut nevoie de ele. Asta mi s-a promis atunci când am cunoscut comunitatea şi am participat la întrunirile AA! Puteam oare avea încredere atunci când îi auzeam pe cei din AA spunând că viaţa se poate schimba în bine?
Cum să trăiesc fără singurul meu prieten despre care credeam eu că mă ajută să supravieţuiesc?
Ei povesteau despre o putere superioară, despre un Dumnezeu, rugăciune, meditaţie şi multe altele la care nu mă gândisem niciodată. Sau pentru care n-am avut niciodată timp să mă gândesc, majoritatea timpului folosindu-l pentru a pune la cale unde să beau. Ajungând la fundul prăpastiei, având ceva timp acum, ne mai având voie să beau, am dat o şansă comunităţii şi am început pentru prima dată în viaţa mea să ascult cu mai multă atenţie ceea ce aveau alţii de spus la întruniri, fără să-i întrerup şi să încep discuţii sterile. După 6 luni fără băutură dar frecventând întrunirile AA, mă aflam într-un orăşel mic montan în Alpii Italieni. Într-o dimineaţă însorită, răcoroasă, fără zgomote, cu soarele strălucind pe vârful munţilor şi zăpada colorată în roz mi-a venit brusc în minte: Asta nu a fost creaţie a omului; o Putere Superioară a făcut posibile toate acestea. Apoi m-am gândit: N-ai mai băut de 6 luni – dorinţa de a bea mă lăsase – mai bine de 20 de ani n-am putut să mă opresc singur. Înseamnă că această putere despre care am auzit în AA trebuie s-o fi făcut pentru mine. Un gând simplu m-a cuprins: Dacă această Putere Superioară mi-a luat dorinţa de a bea, ar fi inutil să mai am acea dorinţă şi atunci care ar fi rostul să o mai fac? Toate eforturile ar fi în zadar.
Acela a fost momentul de cotitură pentru mine. Am simţit în acel moment o pace în sinea mea ce era nouă pentru mine, putea fi oare atât de simplu? Credinţa într-o Putere Superioară (mai mare decât singura pe care o cunoscusem în trecut – alcoolul) a fost adevărata cotitură pentru mine. Ceea ce simţeam era pacea, o pace adevărată şi nouă pentru mine ce consta în simplitatea programului.
Din acea zi totul a mers într-o singură direcţie – spre mai bine.
Ce am descoperit în ultimii 14 ani, zi după zi?
Totul în jurul meu îmi spune că am devenit o persoană mai bună, mai zâmbitoare şi mai de ajutor.
Soţia mea este mândră de mine iar copiii mei cresc armonios.
La serviciu sunt deseori solicitat să rezolv probleme complicate iar colegii îmi cer de multe ori sfatul.
În aceşti 14 ani am avut momente şi experienţe asemănătoare celor din perioada când beam dar comportamentul meu în aceste cazuri a fost complet diferit.
Care sunt propriile mele credinţe şi sentimente?
Am învăţat că viaţa este aşa cum e, că văd şi simt ca orice altă fiinţă umană.
Nu pot schimba lucrurile din jur dar am învăţat printr-un miracol să trăiesc în armonie cu propriile mele sentimente. Pot privi într-o oglindă fără să mă tem, pot trăi fără să mă mint pe mine. Am ajuns la o poziţie de persoană respectabilă în societate.
De aceea răspunsul meu este:
Vei cunoaşte o nouă libertate şi o nouă fericire intrând în comunitate.
Mi-am cerut iertare pentru greşelile făcute sub influenţa alcoolului. Am încercat să răsplătesc comunitatea pentru ceea ce mi-a oferit gratis, îndeplinind serviciile acolo unde confraţii mei mi-au cerut să particip. Începând cu serviciul în cadrul grupului, apoi în regiune şi în final în cadrul GSO, dar neuitând nici o clipă să mă întorc acolo unde a început totul – la grup – preparând cafeaua încă, discutând cu cei noi veniţi înaintea unei întruniri. Dar ştiu din experienţa anilor că trebuie să muncesc şi să mă dezvolt încontinuu. Nu voi fi niciodată deplin educat. Să vezi un nou venit trecând de la un individ plin de frică şi disperare la o persoană abstinentă şi fericită prin intrarea în AA, merită fiecare clipă.
Sunt deci fericit dar smerit să mă aflu aici în seara aceasta cu voi la acest eveniment special care este ESM. Învăţ şi sper să fiu capabil de a oferi experienţa mea succesorilor. Scopul este pentru mine clar; să crească comunitatea noastră, să fim capabili de a întâmpina pe alcoolicul suferind, aşa cum eu am fost.
Dumnezeul vostru fie cu voi!
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Scrie răspuns