021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Salut ! Sunt Anca

Aici puteti povesti experientele personale.
anca
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 22 Noi 2009, 10:00

Salut ! Sunt Anca

Mesaj de anca »

Buna ,sunt anca, mama unei tinere de 19 ani care are un consum problematic de alcool.
Nu stiu cum sa manageriez aceasta problema pentru ca ea nu accepta ca are o problema si se enerveaza cand incerc sa discut cu ea despre asta.Eu, la randul meu am consumat mult alcool in perioada studentiei, dar asta nu m-a impiedicat sa imi termin studiile si sa am o viata onorabila si un statut social bun. Sotul meu consuma alcool cu moderatie dar constant.Ocazional cosuma excesiv. In studentie si cand era foarte tanar avea un consum problematic.El spune ca fiica noastra va renunta de la sine la excesele pe care le face asa cum am facut si noi.Eu insa sunt ingrijorata pentru ca are si o stare depresiva si mi-e teama de suicid sau ca pur si simplu se va imbolnavi si isi va rata viata.Si eu am o problema in sensul ca o data sau de doua ori pe an am un episod de consum excesiv de alcool. HELP! Nu am reusit sa-i fac evaluarea consumului de alcool pe site, nu stiu de ce nu au fost active butoanele.As fi vrut sa postez mesajul meu ca subiect nou la "prezentati-va" dar nu am reusit nici asta.
boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48

Re: Salut!

Mesaj de boboc »

Bună anca tot eu boboc sunt.
Ţi-am scris un mesaj lung în alt loc (nu mă întreba unde că şi eu sunt nou pe net) , dar cred că dintre cele două locuri descrise, cel mai bun ar fi Centrul de Sănătate Herghelia, pentrucă oamenii deja s-au specializat pe câteva "chestii" ca să zic aşa. Dar respectând condiţia ca şi fiica ta să vrea, acolo ar fi bine.
Desi la vârsta ei nu ştiu cât poţi conştientiza că aceasta ar putea ,,deveni,, o problemă :!:
Spun pentru a deveni pentrucă în afara încărcăturii moştenite de la voi,nu cred că a devenit încă. Aţi cerut totuşi sfatul unui specialist?
Depresia netratată corect, asociată cu alcolul creează un cerc vicios din care cu greu se poate ieşi. Beau pentrucă sunt deprimat (dar de ce sunt deprimat, ştiu!?), şi fără ca omul să-şi dea seama devine şi mai deprimat deoarece dupa prima fază care este de stimulare cerebrală, alcoolul provoacă depresie...! Şi tot aşa.
În orice caz fiica ta are norocul că are o mamă ce ştie intra pe internet şi căuta ajutor.
Deşi cum bine spunea tata (şi el un beţiv dealtfel):
-ai grijă de tine că altfel nu are nimenea , sau altfel spus -ajută-te singur (cu condiţia, aş adăuga eu, să fii conştient că ai nevoie de ajutor)
:|
anca
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 22 Noi 2009, 10:00

Re: Salut!

Mesaj de anca »

Multumesc...fiica mea nu vrea nicaieri, m-am interesat pentru mine caci vorba tatalui tau e tare inteleapta...
Eu trec printr-un proces de redefinire si am nevoie de ajutor.Eu nu mai am probleme cu alcoolul de mult, dar avand o personalitate de tip adictiv...am facut alte adictii: mancare, dulciuri, persoane... e cam acelasi mecanism...nu pot face mai mult decat sa-i arat ei cum imi rezolv propriile-mi probleme caci destul i-am dat un exemplu negativ pana acum si am batut-o la cap in cel mai neinspirat mod cu efecte contrare celor dorite de mine...ea poate nu are acum o mare problema, dar trebuie sa lucreze pe ea cu ajutor specializat pentru contracararea acestor predispozitii (mostenite) la consum problematic de alcool si depresie , neaparat...Mai vorbim...
boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48

Re: Salut!

Mesaj de boboc »

buna!ma bucur ca ai spus ca despre tine era vorba ;) iar cel mai bun specialist pentru a o ajuta esti tu prin puterea exemplului personal, fara ai atrage atentia asupra acestor lucruri. va imbratisez cu drag si... mai vorbim :P
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Salut!

Mesaj de tudor »

Va multumesc si va ramin recunoscator pentru ca imi oferiti ocazia sa fac impartasiri din trecutul meu si din experienta mea de alcoolic abstinent unor oameni care au probleme cum am avut eu cu speranta ca le-ar putea fi de folos in incercarea lor de duce o viata normala ,asa cum am eu acum!
FELICIT TOATE PERSOANELE CARE AU AVUT INITIATIVA ACESTEI PLATFORME ONLINE SI IN SPECIAL ADMINISTRATOR ! va multumesc!

Tudor
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: Salut!

Mesaj de admin »

Multumim frumos. Aprecierea Dvs. ne motiveaza.
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
Scrie răspuns