021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Baclofen, Naltrexona

Aici vom posta anunturi si informatii din partea ALIAT/Alcohelp si ne puteti pune intrebari.
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Baclofen, Naltrexona

Mesaj de admin »

Baclofen este un medicament folosit in prezent pentru tratarea bolilor care provoaca o contractura musculara prelungita si incapacitanta - cum ar fi scleroza multipla. In ce priveste folosirea acestui medicament in tratamentul dependentei de alcool, datele de eficienta sunt putine si nu putem afirma in prezent eficienta sa. Sfatul meu foarte ferm este ca nimeni de pe acest forum sa nu inceapa sa ia acest tratament de unul singur. Doza, modul de administrare si monitorizarea posibilelor efecte secundare care pot fi foarte grave trebuie supravegheate de un medic.

Exista in prezent un tratament dovedit ca eficient in tratamentul dependentei de alcool - Naltrexona. Nu cred ca cineva care nu a urmat un tratament prescris de un medic cu Naltrexona ar trebui sa apeleze la Baclofen care este, in cel mai bun caz, in stare experimentala. Indiferent ce se va intampla in viitor, sunt convins ca Baclofen sau orice alta substanta chimica nu vor putea fi un tratament-minune. Mintea umana este mult prea complexa pentru a fi "reparata" doar cu o pastila."

In toate situatiile tratarea medicamentoasa nu se va face fara supravegherea unui specialist !!

Dr. Eugen Hriscu
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Braila
Contact:

Re: Baclofen, Naltrexona

Mesaj de asido1973 »

multumim !
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
florinus50
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 05 Feb 2011, 21:11

Re: Baclofen, Naltrexona

Mesaj de florinus50 »

Personal stiu, cunosc, am luat, o sumedenie de medicamente contra dependentei de alcool. Rezultatul a fost pe termen scurt, iar de multe ori am asociat medicamentele cu votca. In timp, am constientizat ca alcoolismul este o boala proggresiv fatala, ce tine de suflet, de minte. Prin 2004 am aruncat toate pastilele din casa si am decis sa-mi vad de boala sufletului, cum am zis. In AA, avem mai multe principii, cutume. Una dintre ele zica: cu rabdarea, treci marea. Adica nu pot eu ca peste noapte sa-mi rezolv o problema pe care am avut-o mai bine de 25 de ani. Ce am retinut eu din acest comentariu si din strigatul de ajutor: ca exista medici ce vor sa se implice, dincolo de scrierea unei retete cu hap-uri. Daca cineva doreste sa stie prin ce am trecut shi cum, in mare parte, am reusit. Sa scrie pe blog. 24/24 vreau sa fiu aici. Si asta ptr. ca "gratis am primit ceva si tot gratis vreau sa dau mai departe".
Florin
staval
Veteran
Veteran
Mesaje: 1153
Membru din: 16 Ian 2011, 22:06

Re: Baclofen, Naltrexona

Mesaj de staval »

Florin, ne bucuram ca vrei sa transmiti si altora din experienta ta.
Oricare din experientele voastre sunt utile...Iata, eu am invatat mult citind povestile celorlalti. M-ar interesa cum ai primit sprijin de la cei apropiati. Cum s-au vindecat ei de fricile lor codependente...
Paula
Boboc
Boboc
Mesaje: 7
Membru din: 09 Apr 2012, 17:42

Re: Baclofen, Naltrexona

Mesaj de Paula »

Buna ziua,

Sunt sora unui alcoolic si pt prima oara am auzit de cele doua medicamente: naltrexona si baclofen; vreau sa stiu cum si de unde pot fi cumparate; ce specializare trebuie sa aiba un medic pt a recomanda aceste medicamente; vreau sa stiu daca este obligatorie consultarea unui medic ( apoi poate imi recomandati unul..sunt din Brasov, dar la nevoie ma deplasez oriunde in tara)

Va rog impartasiti-mi experientele dvs cu privire la aceste doua medicamente.

Va multumesc.
Scrie răspuns