021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Buna, sunt leul in iarna.

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
leul in iarna
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 28 Noi 2009, 09:48

Buna, sunt leul in iarna.

Mesaj de leul in iarna »

Sunt alcoolic. Conteza cum si de ce am inceput sa beau? Recunosc ca imi e tare greu sa scriu despre mine, nu-mi place sa ma dezbrac in public, mai ales daca imaginea pe care o proiectez nu e cea mai favorabila, dar poate un ajutor ar putea veni de aici. Am inteles care sunt principiile intrajutorarii, si am ales sa apelez la ele. Am incercat de mai multe ori sa renunt la baut, dar de fiecare data am recazut, Qui a bu, boira, cine a baut, va mai bea. Pare greu de infrant. Cu toate astea, daca exista oameni care au reusit, am sa incerc si eu. Am sa incerc sa va povestesc de cate ori sunt tentat sa beau, si am va spun si daca am reusit sa rezist, sau daca dimpotriva, am cedat. Si va astept sa-mi fiti alaturi, si promit ca in masura in care voi ajunge sa fiu mai stapan pe mine si prin urmare sa fiu de vreun ajutor, voi face si eu acelasi lucru pentru voi.
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: Buna, sunt leul in iarna.

Mesaj de admin »

Bine ai venit. Succes
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48

Re: Buna, sunt leul in iarna.

Mesaj de boboc »

Salut leule! şi bună dimineaţa ! sunt fericit :D că mi-ai răspuns. Am ales să-ţi răspund aici unde ştiu sigur că te găsesc rapid. Nu ştiu încă unde mi-ai scris tu dar eu am găsit mesajul tău la mine la vizualizare mesaje proprii, ceeace este perfect. Probabil ai procedat ca mine, care m-am apucat să citesc toate mesajele de pe forum căutând cu cine să comunic. I-am scris şi lui vikido care spune că a scăpat de alcool dar încă nu am găsit povestea nicăieri. Ar fi interesant de aflat cum a reuşit să renunţe total la consum. Cred că cel mai bine ar putea scrie aceasta la Povestiri de succes unde n-am găsit încă nici un mesaj. Bineînţeles că doresc să-mi scrii despre tine. Şi eu ard de nerăbdare să comunic cu ceilalţi, cred că şi pe administratori i-am excedat cu insistenţele dar, credeam că am greşit eu cu ceva :? Mă bucur că au rezolvat problema şi că eu nu am stricat nimic pe aici :) Dacă nu ştii îţi spun eu că maximum de caractere pe care le poţi scrie odată este de 3000. Şi eu m-am apucat odată să scriu şi am depăşit numărul, dar am împărţit mesajul în două şi a mers ;)
Îţi urez să ai o zi bună fără alcool şi tentaţii :twisted:
Şi apropos locul de care povesteam este lângă Tg. Mureş şi nu este numai pentru vară. Aceleaşi activităţi se derulează tot anul la intervale de 10 zile. Am impresia că nu avem voie să dăm adrese exacte(nu sunt sigur) dar poţi afla mai multe din revista Viaţă şi Sănătate (asta am voie să scriu administratorilor?!). Lângă Sibiu din câte ştiu eu se află 2 centre de dezalcoolizare, unul pt.bărbaţi şi unul pt.femei. Acolo unde am fost eu în concediu este un fel de centru de sănătate care promovează schimbarea stilului de viaţă.
Pa :P
leul in iarna
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 28 Noi 2009, 09:48

Re: Buna, sunt leul in iarna.

Mesaj de leul in iarna »

Buna, bobocule. Am mare nevoie de ajutor. Spune-mi de ce nu vreau sa mai beau. Spune-mi de ce nu mai bei tu. Omul pe care il iubesc ma indeamna, prietenii ma indeamna. Tu cum faci sa ramai pe pozitie?
boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48

Re: Buna, sunt leul in iarna.

Mesaj de boboc »

bună din nou! ţi-am scris un mesaj lung mai acum câteva minute dar când am dat previzualizează programul ăsta de ... nu spun ce, a şters tot după ce am dat refresh că se blocase pagina web. acum trebuie să plec la servici dar dacă voi primi un semn de la tine îţi voi scrie din nou pe larg. ai promis că-mi vorbeşti despre tine dar nu ai mai dat niciun semn o săptămână. te rog să scrii. te va ajuta foarte mult!
pa! să ai o săptămână bună lipsită de ispite :twisted:
:P
leul in iarna
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 28 Noi 2009, 09:48

Re: Buna, sunt leul in iarna.

Mesaj de leul in iarna »

Buna, bobocule. Ce bine e sa te aud. De fapt, si eu ti-am scris un ditamai mesajul, care s-a sters inainte sa ti-l pot trimite.
Sa-ti povestesc despre mine. Am inceput sa beau in urma cu 12 ani. Stiu exact, pentru ca am facut-o ca sa scap de gandul ca un om pe care il iubeam tare mult urma sa moara. Stiam ca nu pot face nimic sa-l ajut, medicina de atunci, atat cat o cunosteam eu, nu permitea nicio interventie. Nu numai ca murea, dar avea si dureri. Timp de un an, numai la asta m-am gandit si numai despre asta am vorbit, zi si noapte, fara scap de aceste ganduri decat in scurte episoade de "coma" nocturna, la care ajungem band. Dupa ce a murit, am tot incercat sa ma opresc, in fiecare dimineata ma trezeam cu dorinta de a ma opri, si in fiecare seara o luam de la capat cu bautul. Cu timpul am ajuns sa nu-mi mai pot inchipui seara fara un pahar, iar despre adormit nici nu mai putea fi vorba. Dimineata mi-era rau de foarte multe ori, si aveam probleme de concentrare si de invatare.
Pe vremea aceea aveam o familie foarte solida, cu atat mai solida cu cat bautul era o ocupatie comuna. Eu am incercat de mai multe ori sa ma opresc, si chiar am si reusit pentru scurte perioade de timp, dar am fost doborat de fiecare data de obiceiul comun, de "binele" serilor petrecute impreuna. Apoi s-a petrecut ceva absolut extraordinar: m-am indragostit. Prin urmare, mi-am parasit familia. Viata mea este din acest punct, o insiruire de dezastre, pe toate planurile, sentimental si profesional. Si fara alcool, am multe rele de infruntat, iar depresia si instabilitatea emotionala sunt majore. Cam asta ar fi.
In urma cu mai bine de o luna, am baut si am luat si somnifere.Apoi am facut un accident cu masina. Credeam ca asta m-a dezmeticit, dar a durat o luna si acum am inceput din nou sa beau. Nu-mi place deloc viata mea.
boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48

Re: Buna, sunt leul in iarna.

Mesaj de boboc »

Bună!
Cred că de fapt îţi dai seama că beai din frica de a confrunta realitatea morţii pe care mulţi dintre noi o refuză. Dar băutul nu a ajutat persoana în cauză iar ţie ţi-a provocat rău.Nu mă pricep prea bine, dar cred că acesta a fost numai pretextul,factorul declanşator a ceva ce exista deja undeva, acolo, profund în tine. O nemulţumire,ceva.Ştii bine că mulţi, dacă nu toţi băutorii ,spun că beau de tristeţe, de bucurie, că le-a fătat pisica..orice numai să găsească un pretext.De fapt se ascund după deget!Spui că băutul în familia ta era un loc comun. S-a putea ca şi ,,îndrăgosteala" să fi fost o modalitate de a fugi din respectivul mediu. Sper că mai eşti cu persoana respectivă căci spui undeva că omul pe care îl iubeşti şi prietenii te susţin. Dar în acest caz cum de afirmi că viaţa ta este un total dezastru, inclusiv sentimental. Ce se întâmplă, că aici parcă este o mică contradicţie, nu crezi!?
Sper ca profesional să nu ai necazuri şi să nu îţi pierzi locul de muncă. Dacă este aşa şi mai ai un loc de muncă, spune-mi ce te nemulţumeşte pe acest plan. Şi ca să nu zici că îţi pun numai întrebări iată, îţi spun că menirea mea în viaţă este să ajut oamenii şi am o profesie prin care o pot face nemijlocit.Dar simt că nu mi-am dat întreaga măsură în această privinţă. Ştiu şi pot mai mult. Pentrucă orientarea sau mai bine spus ramura domeniului profesional nu o pot schimba din mers, acum că mi-am pus internet, am început să caut locuri unde să le răspund oamenilor care au întrebări legate de domeniul în care mă pricep.Mă întrebai cum rezist şi nu mai beau. Nu am spus că nu mai beau. Beau şi încă destul de mult,cred.Dar am convingerea că odată ce voi găsi acea modalitate de care îţi spuneam, de a fi mai mult de folos altora, dar la modul care-mi place mie! odată cu mulţumirea sufletească va veni de la sine şi renunţarea la alcool. Oricum nu face bine. mai vorbim. Curaj! :P
leul in iarna
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 28 Noi 2009, 09:48

Re: Buna, sunt leul in iarna.

Mesaj de leul in iarna »

Buna seara, bobocule. Dupa cum merg lucrurile in curand cred ca vom ramane doar noi, intr-un perpetuu tete-a-tete.
Sunt mai mute lucruri in mesajul tau la care simt nevoia sa raspund. In primul rand, sa nu ma crezi atat de naiv incat sa sustin ca am inceput sa beau numai pentru ca cineva foarte drag si apropiat mie urma sa moara si eu eram sigurul posesor al acestei cunosteri dureroase. Beam ca sa fug de durere si de neputinta mea - sunt medic, ca si tine? -dar mai ales beam ca sa ajung la acele momente de coma, de amortirea mintii, in care se putea in sfarsit opri pentru un moment caruselul ingrozitor al lui: Dar daca as face asta, sau cealalta, dar daca n-are de fapt asta, si are altceva, ganduri pe care nu le poti opri, desi rational te indoiesti de valoarea lor de adevar, doar pentru ca nu s-a gasit nimeni sa-mi spuna ca ar trebui doar sa accept si atat. Si apoi, cand s-a sfarsit, dependenta era constituita, si incepuse sa se extinda si la restul familiei, in asa fel incat de la un punct incolo ne-am antrenat unul pe celalalt. Eu cred insa ca asta e mai putin important. Ideea e ca pana la urma bautul asta e un comportament autodestructiv, si nici nu e nevoie sa fii prea destept sau analitic sa te prinzi ca asa stau lucrurile. Evident ca bem ca sa fugim de ceva, dar oare si ca sa distrugem ceva in noi? Uite, eu iti povestesc despre mine, si daca vrei astept sa-mi spui si tu despre tine. Eu am incercat sa nimicesc o anume situatie, sa nu o recunosc, sa o fac sa sa inceteze sa existe, si aici e vorba de altceva decat de evenimetul initial, e ceva ce avea stricta legatura cu relatia mea de cuplu, si pe care ani de zile am ignorat-o si am ascuns-o in spatele alcoolului.
La un moment dat, unilateral, am decis: Tu poti face ce vrei, dar eu nu mai beau. Am trait o mare bucurie in acele luni, ma simteam puternic si eliberat si plin de energie. Ma simteam minunat, si prin urmare m-am indragostit. Asta ca sa fie clar ca, cel putin in cazul meu, alcoolul n-a reusit sa acopere chiar totul si chiar de tot.Au urmat ani foarte grei, de mari tensiuni si durere, pentru ca am facut mult rau unor oameni pe care ii iubesc inca, si asta fara ca pana la urma sa rezulte vreun bine evident. Cei din jurul meu in niciun caz NU ar accepta ca eu am o problema, asa ca nici nu concep ca as putea sa-mi schimb comportamentrul fata de alcool. Sa nu ma intelegi gresit, ei nu au ei insisi vreo problema legata de alcool, dar in virtutea vechilor obiceiuri, nu pot accepta o schimbare pe care o considera inutila, in cel mai bun caz, si indreptata impotriva lor, in cel mai rau. Ca sa pot renunta la alcool, trebuie, cel putin pentru moment, sa raman singur, iar asta nu usureaza lucrurile.
De aceea, cand ma intorc acasa, vorbesc cu tine.
Povesteste-mi despre tine.
boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48

Re: Buna, sunt leul in iarna.

Mesaj de boboc »

Salut! Într-adevăr cred că numai noi am rămas pe aici şi asta cred că din cauză că amândoi am căutat de fapt pe cineva cu care să comunicăm şi nu vreun alt fel de ajutor, care în lipsa voinţei proprii nu poate fi decât iluzoriu. Of Doamne, uneori nu te pot urmări! Deci ai plecat din acea relaţie de cuplu care era ce-i drept cam distructivă, se pare. Buun. Ne-am îndrăgostit. Minunat!
Dar nu pricep cine din jurul tău nu ar accepta că ai o problemă? Specifică cine. Nu cred că soluţia cea mai bună ar fi să rămâi singur. Atunci ai să bei de urât, ţi-o spune cineva care ştie ce înseamnă! A, că vrei să rămâi singur ÎN CAMERĂ si să vorbeşti cu mine de exemplu da, se poate. Dar vezi după aia să nu fii acuzat dealte-ălea pe internet :lol:
Practic despre mine ce să-ţi spun. Am gustat prima dată dintr-o vişinată când aveam 5 ani şi eram la ţară. Buun, vine popa cu ajunul şi după ce cinsteşte un păhărel cu gazdele acestea bunînţeles îl conduc la poartă. Eu, hai să gust şi eu din chestia aia roşie. Hei, e dulce! Şi tot gustând, mătuşa mai stând să-l întrebe pe popă ba de una ba de alta, ce să veţi s-a terminat siropul!
după care cred că am adormit. Mătuşa cred că a zis :ce copil cuminte! Dar nu trece mult şi mă trezeşte să mănânc. Eu bineînţeles că eram în faza de după. Nu-mi făcusem somnul de recuperare, cum i-aş zice acum. Şi să te ţii scandal, încât au trebuit să plece cu mine pronto, acasă. Cred că numai de molestare sexuală nu i-am acuzat că nu ştiam până nu ne-au deşteptat occidentalii, ce e aia! În rest tot ce vrei. De atunci şi până la facultate nu cred că m-am mai atins de vreo băutură dar în facultate! Ei în facultate , cum să nu bei când sărbătoream tot ce putea fi sărbătorit, ziua Ghanei nefiind ultima de pe listă!
Urmarea în episodul următor. Somn uşor!
leul in iarna
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 28 Noi 2009, 09:48

Re: Buna, sunt leul in iarna.

Mesaj de leul in iarna »

Salut, bobocule, sunt bucuros ca esti prin preajma.
Hai sa ne lamurim cu singuratatea. Ce crezi ca e de preferat: sa fii singur sau sa fie cineva langa tine care sa otina una si buna cu Nu bei si tu un pahar?, sau Te deranjeaza daca eu beau o bere?, sau Ce vin vrei sa luam azi?, sau Eu as vrea sa mergem la R sa bem un coqteil, sau Nu vrei sa petrecem o seara linistita la televizor cu un pahar in mana?, etc, etc. Trebuie sa spun inca o data ca acestia nu sunt niste oameni care, ei personal sa aiba vreo problema cu alcoolul. Nu spun ca nu le place sa bea, dar se opresc la timp, sau cel putin asa cred eu, si in orice caz asa cred si ei, si oricum e problema lor.Ca sa fiu explicit, e vorba atat de persoana cea mai apropiata, cat si de un cerc mai larg de prieteni. Pe de alta parte, iti dai seama cat de ingrozitor de frustrant e sa incerci sa rezisti zi de zi si seara de seara unor asemenea invitatii? Cat de furios (eu la lectia asta am ajuns) poti deveni pe ei, ca te indeamna intr-o directie gresita, si eventual si pe tine insuti daca nu reusesti sa rezisti? Marturisesc ca am preferat pentru moment sa ma retrag din relatia prezenta, si uite ca asa merge mai bine. Crezi ca e corect sa apreciez ca daca ii ceri ajutorul cuiva si ii spui Uite, am o problema cu alcoolul, si persoana respectiva, chiar daca nu crede ca ai dreptate, refuza sa te ajute, crezi ca e corect sa consideri, spuneam, ca nu ii prea pasa de tine? Sau e pur si simplu fapt ca un nonalcoolic nu poate in ruptul capului pricepe cum ca un alcoolic nu mai e stapan pe vointa lui odata ce a depasit primul pahar?
Ca sa ma intorc, mi se pare mai usor de indurat acum depresia si insingurarea, decat incercarea de a rezista permanent la o ispita insinuanta prezentata ca un BINE cotidian.
Si tu? Incercarile alcoolice prescolare sunt irelevante, toti cred ca am cazut in damigeana cu visinata o data in copilarie, totusi sunt absolut convinsa ca nu de acolo ni se trage. Deci, tu de ce bei? Ca sa incepem de undeva, de ce ai baut ultima data cand ai facut-o fara sa te mai poti opri?
Scrie răspuns