021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Aici puteti povesti experientele personale.
Bogdan
Boboc
Boboc
Mesaje: 23
Membru din: 25 Noi 2012, 13:47

Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Mesaj de Bogdan »

Salut. Sunt Bogdan si sunt Alcoolic. Abstinent de noua ani.
În primii trei ani de abstinenta, am frecventat aproape zilnic cate o ședința AA (uneori și doua pe zi). Apoi, treptat am rărit participarea mea la grupurile AA. O vreme mergea lunar la grupul de limbă engleza, dar, in ultimii cinci ani, nu am mai pronunțat cuvintele magice care deschid orice ședința.
Vreau sa adaug faptul că încă din prima zi am fost fericit sa constat ca am avut o abstinența senină, fără remușcări, resentimente, pofte, etc, etc.
Abstinenţa devenise un reflex, mai mult sau mau puțin condiționat. Am participat în acești nouă ani la extraordinar de multe petreceri, băute, chefuri. Prietenii m-au luat așa cu eram, adesea făcând provizii serioase de apa tonica pentru mine.

Între timp, mi-am întemeiat o familie minunată, am evoluat în carieră şi ma bucur de o sănătate, fizică şi morală de indvidiat (practic şi un sport foarte greu).

Toate bune și frumoase, până acum trei luni, când, o idee bizară m-a făcut să beau o doză promoționala de CIUC RADLER. A fost începutul. Au urmat doua doze, apoi, patru, apoi Heineken, vin și, evident, whisky. Nu m-am îmbătat niciodată în acest răstimp, însă, simţeam prin toți porii și prin toți neuronii ca ceva nu era în regulă.

În atare situație, am reluat participarea la grupul nr. 1 AA și am ajuns la următoarele concluzii, pe care îndrăznesc să le împărtășesc aici, pentru eventualele cazuri similare:
-un alcoolic nu se vindecă NICIODATĂ;
-se poate avea o cădere și după câteva zile, și după câteva luni, și după mulți ani. Garda trebuie să rămână mereu sus.
-Pasul 1 este extraordinar de important. Cred faptul că, dacă înțelegeam acum noua ani pasul 1 în întregimea înțelepciunii lui, reușeam să trec peste curiozitatea de a bea o doză de Radler.
-este esențiala participarea, măcar săptămânală la o ședința AA;
-"Dacă ești într-o groapă, oprește-te din săpat". Pare ilară această cugetare a celebrului Murphy, dar, mi-au explicat domnii de la grup că o cădere nu e sfârșitul lumii, ci, mai degrabă, contează cei nouă ani de sobrietate de care m-am bucurat.

Deocamdată atât, fiindcă se face timpul să plec către Pavilionul XVII (cunoscătorii știu de ce).
O să-mi permit ca în zilele viitoare să revin cu textul pe care l-am conceput acum noua ani privitor la Pasul 1.

"Doamne, da-mi seninătatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba;
curaj sa schimb lucrurile pe care pot; și ințelepciunea sa le deosebesc."

Bogdan
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Mesaj de Relus »

Fara cuvinte!
chiar m am bucurat cand am vazut ca cineva nou scrie pe forum,dar nu la fel de mare mi-a fost bucuria ,cand am citit de recaderea ta dupa 9 ani,
dar,asa cum imi spun de multe ori toate sunt trecatoare in aceasta lume.
Deci,sus si de la capat,se poate,si inca cum,dovada abstinentei indelungate esti tu.
Sanatate maxima,si nu uita zilele,anii in care ai fost multumit de tine.
Gladiator73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1735
Membru din: 07 Noi 2011, 21:14

Re: Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Mesaj de Gladiator73 »

Multumesc Bogdane ca ne-ai impartasit experienta ta!Mai ales ca se apropie,mult-temutele sarbatori de iarna,cu tot felul de promotii de bere,avertismentul tau si indemnul spre atentie,luciditate si garda ridicata este mai mult decat binevenit.
Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asta,dar nadajduiesc sa te refaci repede!
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Mesaj de admin »

Bine ai venit pe Forum Bogdan ! imi pare rau pentru recaderea ta dar daca de asta a fost nevoie pentru intelegerea Pasului 1 presimt ca o sa ai o noua abstinenta foarte indelungata. Pe langa Pavilionul XVII si Forumul Alcohelp iti poate fi un instrument util pentru mentinerea abstinentei. De asemenea poate fi utila si parcurgerea celor 10 sedinte din programul AlcoHelp. Toate cele bune.
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Mesaj de dani »

Impresionanta poveste,Bogdan! Ne aduci aminte sa nu lasam garda jos niciodata indiferent de timpul petrecut in abstinenta.Ma bucur ca ti-a dat Dumnezeu puterea sa iei repede masurile de reintrare in abstinenta si stii foarte bine ce trebuie sa faci.Tine aproape de noi.
Cu respect Dani
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Mesaj de colica zis alcoolica »

Salut Bogdan .
Iti multumesc pentru ceea ce ai scris despre tine si asta imi aduce aminte de gravitatea bolii , dar mai ales ca nu trebuie sa uit calea de urmat in abstinenta .
iti urez bine ai venit si te asteptam dupa vizita la Pavilionul XVII ,aici pe forum .
Colea , alcoolic.
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
Bogdan
Boboc
Boboc
Mesaje: 23
Membru din: 25 Noi 2012, 13:47

Re: Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Mesaj de Bogdan »

Draga Gladiator73,

"Mult-temutele sarbatori de iarna" se petrec mult mai placut impodobind bradul cu familia, ascultand colinde, si tinand postul Craciunului. Dupa parerea mea, desfacutul sampaniei e un gest mult mai important decat golitul continutului, iar soricul si carnatii ies mai gustosi daca ii faci treaz.
In esenta, nu ma sperie cu nimic apropierea sarbatorilor, ci gandul bizar ca nu as fi alcoolic. Cu toate ca am trecut cu brio prin toate fazele acestei boli.
Merci mult pentru incurajari, abstinenta senina si tie.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Mesaj de tudor »

Salut Bogdan !
Bine ai venit la noi pe forum !
Numele meu este Tudor .Aici pe forum "sint " old Tudor pentru ca mai sint inca doi prieteni cu numele de Tudor.
Povestea ta am ascultat-o in direct la AA cind am fost si eu prezent la pavilinul 17 .Si atunci si acum iti multumesc pentru sinceritate ca ne-a povestesti pentru ca numai asa putem invata mai usor din greselile sau reusitele celor cu mai multa abstinenta.Experienta si anii petrecuti nu ti-i poate lua nimeni asa ca sigur iti va fi fe folos dar si noua daca ne mai povestesti ce ai facut tu in acesti ani si cum ai trecut peste tentatii de ai ajuns la 9 ani de abstinenta.
Sper sa ne vedem pe aici si pe la grupAA oriunde in Bucuresti.Acum sint 7 grupuri si se tin sedinte in fiecare zi .
Cu respect ,
Tudor
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
proco
Veteran
Veteran
Mesaje: 848
Membru din: 25 Mar 2010, 17:14

Re: Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Mesaj de proco »

Salut Bogdane! Bine ai venit in randurile noastre, noi cei care calcam stramb, dar stim sa ne ridicam asa cum o faci tu. Ma bucur ca practici un sport, dar daca poti sa-mi spui de care categorie este, m-as bucura sa mai schimbam impresii. Tu esti al doilea mai bine imbracat dupa o persoana cu 17 ani de abstinenta, care a baut cateva pahare de sampanie la nunta copilului lui, iar dupa o saptamana s-a internat. NU ESTE DE GLUMIT SI NICI LUXUL DE A NE PERMITE PROBE IN POLIGONUL DE INCERCARI !!
Apropos de promotia savurata de tine, in contrabalanta a aparut o bautura finlandeza care a depasit in vanzari Coca-Cola si Pepsi. Se numeste ANGRY BIRDS. Cutiile au o prezentare deosebita, sunt mai multe tipuri iar Mac-ul in China a facut furori cu ea. Zic si eu sa incercam astfel de promotii, cu zero grade alcool.
Interesant ar fi sa aflam de la tine, ce te-a determinat sa faci o astfel de incercare si ce ai simtit si gandit inainte de a marii doza si a trece la bauturi cu grade mai multe.

Cu respect, PROCO!
Avatar utilizator
Ovidiu73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1196
Membru din: 04 Dec 2011, 09:19
Zile de abstinență: 09,01,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Salut, sunt Bogdan si sunt Alcoolic

Mesaj de Ovidiu73 »

Salut Bogdan,

Ma bucur ca scrii aici, avem cu totii de invatat de la tine.

“este esențiala participarea, măcar săptămânală la o ședința AA” Mare adevar. Fac ce fac si macar o data pe saptamana merg la grup. Cel mai adesea de 2 ori pe saptamana. Dar un lucru fac zilnic: vorbesc la telefon cu 1,2,3 sau mai multi alcoolici. Am incercat sa imi amintesc cand a fost ultima zi in care nu am vorbit cu unul dintre ai mei. Nu am reusit sa imi amintesc. Terapia prin telefon.

Faptul ca ai recazut dupa 9 ani nu e nici o tragedie.S-a mai intamplat si altora cu abstinenta mai indelungata. Important este sa prelucrezi corect recidiva, sa redescoperi principiile AA-ului si sa aderi la un grup de support.
Mult succes in demersurile tale privind abstinenta!

Doamne ajuta!
Scrie răspuns