021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Apropo de alcool...

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
gabriel1968
Boboc
Boboc
Mesaje: 22
Membru din: 20 Apr 2010, 00:38

Re: Apropo de alcool...

Mesaj de gabriel1968 »

Buna tuturor,
Da,mi-am gasit de munca,dar nu e ceva permanent pt ca nu e de lucru mereu,este vorba de un atelier auto care l-a inchiriat un baietas si care din vorba in vorba am auzit eu ca ar avea nevoie de un ajutor de mecanic,fiindca din 2 ajutori unul a plecat in alta parte.Pana aici toate's bune si frumoase,partea nasoala n-ar fi ca nu e de lucru zilnic,ci faptul ca se bea la atelierul asta cat nu se bea intr-o carciuma de cartier,nu e zi sa nu vina cate 2-3 insi cu traistele pline cu bere.Ce sa va mai spun,ca va dati seama ca iar am baut... :oops:
Oricum nu am mai sarit calul,adica n-am mai baut sa devin inconstient,sa nu mai stiu ce-am facut sau ce-am vorbit si cu cine am vorbit.Mediul in care lucrez nu ma ajuta deloc,dar ce sa fac,unde sa ma angajez ?
In ce priveste permisul de conducere,s-a mai amanat odata termenul de judecata din cauza grevei generale care a fost,si oricum mi-a zis avocatul ca minimul de pedeapsa este 1 an cu suspendare si anularea permisului,iar dreptul de redobandire dabea la un an dupa hotararea definitiva si irevocabila il voi avea...
Asta e,DOMNIA SI PROSTIA SE PLATESC ! (in cazul meu PROSTIA)
Pai cam atat as avea de spus,mai vorbim,va doresc NUMAI BINE TUTUROR !
CU STIMA,
Gabriel ALCOOLIC RECIDIVIST... :oops:
mire245
Boboc
Boboc
Mesaje: 24
Membru din: 27 Apr 2010, 11:49

Re: Apropo de alcool...

Mesaj de mire245 »

Imi pare si bine si rau pentru tine. Poate nu ar fi rau sa iti mai cauti de lucru si in alta parte. Poate tot la un service dar unde sa nu ai asemenea anturaj. Uite, sotul meu cat a lucrat la service, acolo nu se bea. Si apoi daca ceilalti beau de ce trebuie musai sa bei si tu. Poti sa spui ca iei medicamente si nu ai voie sa bei (asta ca sa nu ti-i pui pe toti in cap spunandu-le ca nu vrei sa bei) - pur si simplu ai niste probleme de sanatate si iei un tratament.
Deceaba te amagesti ca nu ai exagerat .... O sa vina (din pacate) si partea asta.
Oricum, ai grija si bafta in continuare.
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: Apropo de alcool...

Mesaj de admin »

Felicitari ca ai reusit sa iti gasesti de munca. Pe de alta parte trebuie sa inveti sa spui NU si sa iti gestionezi senzatia de pofta. Pofta nu este o senzaţie continua, ci este o reacţie de scurtã duratã ! Senzaţia dureazã o perioadã limitatã în timp, având un început, o pantã ascendentã, un maxim sau un vârf, un traseu descendent şi un sfârşit. Gândurile despre senzaţiile experimentate cum ar fi "va dura la nesfârşit" sau "este imposibil sã suport aceastã senzaţie" sau "simt cã trebuie sã beau ceva" sunt cele care menţin intensitatea poftei la un nivel ridicat sau o fac sã revinã în mod frecvent. Gândurile cum ar fi "va trece chiar dacã nu beau", "ştiu cã nu poate dura foarte mult" scad pofta şi scad în consecinţã probabilitatea consumului.
Dacã reuşeşti sã nu consumi în momentul de maximã intensitate a potfei, vei observa o scãdere a intensitãţii acesteia şi chiar a duratei care nu va depãşi 10 - 15 minute.
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
gabriel1968
Boboc
Boboc
Mesaje: 22
Membru din: 20 Apr 2010, 00:38

Re: Apropo de alcool...

Mesaj de gabriel1968 »

Ziua buna la dvs (tuturor) !


Sa stiti ca sunt bine sanatos,ceea ce va doresc si dvs.
Vreau sa va spun ca nu am mai "sarit calul",ceea ce cred eu ca e bine,din cauza efortului fizic mare nici nu mai pot sa beau mult chiar daca as vrea(dar nu vreau),beau asa la 3-5 zile cate o tarie(100ml)inainte de masa la pranz,iar dupa masa 1-2 beri si atat. M-am familiarizat cu lumea la atelier,si ei cu mine si totul e bine (mai putin banii ca e inca criza),iar cu "colegii de spritz" am rarit-o si vreau s-o tai definitiv,in rest toate bune.
Va las cu bine,sanatate tuturor !
Cu stima,
Gabriel alcoolic recidivist !
gabriel1968
Boboc
Boboc
Mesaje: 22
Membru din: 20 Apr 2010, 00:38

Re: Apropo de alcool...

Mesaj de gabriel1968 »

P.S. era sa uit sa va multumesc pt felicitari,deci :
MULTUMESC ! :D
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: Apropo de alcool...

Mesaj de admin »

FELICITARI GABRIEL !!!!!!

SEDINTA 3 - POFTA DE ALCOOL

Pofta nu este o senzaţie continuã, ci este o reacţie de scurtã duratã! Senzaţia dureazã o perioadã limitatã în timp, având un început, o pantã ascendentã, un maxim sau un vârf, un traseu descendent şi un sfârşit. Gândurile despre senzaţiile experimentate cum ar fi "va dura la nesfârşit" sau "este imposibil sã suport aceastã senzaţie" sau "simt cã trebuie sã beau ceva" sunt cele care menţin intensitatea poftei la un nivel ridicat sau o fac sã revinã în mod frecvent. Gândurile cum ar fi "va trece chiar dacã nu beau", "ştiu cã nu poate dura foarte mult" scad pofta şi scad în consecinţã probabilitatea consumului.
Dacã reuşeşti sã nu consumi în momentul de maximã intensitate a potfei, vei observa o scãdere a intensitãţii acesteia şi chiar a duratei care nu va depãşi 10 - 15 minute.

Pofta nu apare din senin, ci ca urmare a expunerii persoanei la o situaţie de risc (vezi şedinţa 2) De aceea, un aspect important pentru a putea gestiona eficient momentele de poftã îl constituie identificarea factorilor declanşatori ai poftei.

Cea mai eficientã cale de identificare a factorilor declanşatori ai poftei este auto-monitorizarea, cu ajutorul jurnalului

Pofta poate fi declanşatã şi întreţinutã de gânduri sau amintiri. Adesea, pofta apare cand eşti în prezenţa altor oameni care beau, în locuri în care înainte obişnuiai sã bei, la vederea sau mirosul bãuturii. Dar pofta poate fi declanşatã şi de gânduri sau amintiri despre bauturã. Mai mult, în timpul poftei, gânduri de tipul "ce bunã ar fi o bere acum", "aş bea ceva, dar mi-am propus sã nu beau" tind sã creascã intensitatea şi durata poftei! Mai mult, chiar şi un gând de tipul "nu voi bea bere" va creşte pofta, pentru cã noi nu ne putem gândi la ceva fãrã sã ne gândim, de fapt, la acel ceva.
Cu alte cuvinte, nu te poţi gândi la un "elefant roz" fãrã ca, automat, sã te gândeşti, de fapt, la un "elefant roz".

Aşadar, cel mai bun lucru pe durata unei pofte este SÃ TE GANDEŞTI LA ALTCEVA! Sã-ţi ţii mintea ocupatã cu lucruri care nu au nimic de a face cu alcoolul. De exemplu, în loc sã te gândeşti "am poftã de bere", sã te gândeşti la "care a fost componenţa echipei naţionale de fotbal a României la campionatul mondial din 1986".

Recomandãri pentru a gestiona senzaţia de poftã:

Evitarea acelor situaţii în care poţi fi destul de sigur cã va apãrea pofta (situaţiile de risc)

Sau
Confruntare activã

* Cautã sã îţi distragi atenţia prin diverse activitãţi (ex.: mişcare fizicã);
* Vorbeşte cu prietenii, cu membrii familiei despre ceea ce simţi, despre poftã ;
* Gândeşte diferit! Gânduri ca "O datã ce am început sã simt pofta, este imposibil sã mã abţin de la consum" nu te vor ajuta sã rezişti. în schimb, Ti-ar putea fi de ajutor dacã în acele momente ti-ai spune de exemplu: "Este un sentiment nasol, dar pot face faţã", sau "O sã treacã, nu dureazã o veşnicie".
* În loc sã te strãduieşti din rãsputeri sã te împotriveşti poftei, aşteaptã liniştit. Contemplã de la distanţã şi observã cum senzaţia de poftã scade şi apoi trece de la sine.
* încearcã sã faci câteva exerciţii scurte de relaxare.
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
mire245
Boboc
Boboc
Mesaje: 24
Membru din: 27 Apr 2010, 11:49

Re: Apropo de alcool...

Mesaj de mire245 »

Felicitari! Nu am mai intrat de multa vreme pe forum si nu pot decat sa ma bucur de progresele tale. Cel mai important este ca ai reusit cat de cat sa fi impacat cu tine si multumit de tine. La mine lucrurile nu stau pe roze dar speranta moare ultima ... s-au mai intamplat cateva chestii... i-a fost rau de la stomac, a fost 2 saptamani cuminte apoi iar a inceput si dupa inca vreo 3 saptamani iar i0a fost rau ... Sper ca de data asta sa fi realizat ce se poate intampla. In octombie urmeaza sa mergem sa vedem un doctor bun (care acum e in vacanta) si imi doresc sa nu fie ceva grav dar imi doresc sa devina constient si responsabil de viata lui si a mea.
Inca o data felicitari si ai grija de familia ta. Sunt oamenii care te iubesc si care merita sa vada ca-i iubesti si tu. Sacrificiul nu este deloc prea mare!
larisa
Boboc
Boboc
Mesaje: 16
Membru din: 20 Dec 2009, 11:08

Re: Apropo de alcool...

Mesaj de larisa »

Buna gabriel. Mai spune-ne despre tine.
gabriel1968
Boboc
Boboc
Mesaje: 22
Membru din: 20 Apr 2010, 00:38

Re: Apropo de alcool...

Mesaj de gabriel1968 »

Bun gasit tuturor,


Incep prin a va ruga sa nu ma mai felicitati,pt ca bineinteles ca am recidivat si sunt iar intr-o pasa deosebit de proasta,nu vreau sa mai vad pe nimeni,dabea ma suport pe mine...
Nu mai lucrez la acel atelier auto deoarece tipul care-l inchiriase s-a dovedit a fi de 3 ori mai nenorocit ca mine,nu a mai platit chiria 6 luni,( bineinteles din cauza bauturii )si a fost dat afara cu tot cu scule si "angajati".
Vreau sa va spun ca fizic n-am nimic,dar psihic sunt VARZA,am un sentiment profund de vinovatie pt toti anii irositi prin carciumi,in loc sa-mi fi plimbat familia si sa le fiu alaturi...
V-as ruga totusi sa-mi spuneti DEZALCOOLIZAREA la spital la "9" costa bani ?
As vrea totusi sa ma detoxific,poate scap si de fumat,adica de asa zisa pofta...
Nu mai stiu ce si cum sa fac...
Mi'aduc aminte ca mi-a ghicit o tiganca in cafea acum 24 de ani si mi-a zis asa : O SA CUNOSTI O BRUNETA,TE VEI CASATORI CU EA,VETI AVEA 2 COPII FRUMOSI DAR... si dupa DAR nu a mai vrut sa-mi zica,pana la DAR totul s-a implinit...
Cine stie...
Haideti ca mai vbm,parca m-am mai linistit asa un pic.
Sanatate tuturor !
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Apropo de alcool...

Mesaj de tudor »

Salut Gabriel !Bine ai venit !

Bineinteles ca era de asteptat ca vei revenii (nu te cert si nici nu te critic ) .Este tipic ceea ce faci tu acum pentru perioada cind eram la stadiul de a consuma si a da vina pe altii la ceea ce mi se intimpla mie .In perioada bautului meu compulsiv,cand eu dadeam vina pe toti ,insa nu faceam nimic sa ies din necaz ,dimpotriva beam si mai mult,schimbam servici dupa servici si cand nu aveam imparteam si alcocatia copiilor ,pentru paine si bautura.Bani marunti nu erau in casa ca ii adunam eu.

Ce poti face tu acum este sa iei adeverinta ca este asigurata medical sotia spre a-ti servi tie pentru internare la spitaL SI SA TE PREZINTI CU SOTIA LA spital (nr. 9 sau GH. Marinescu cum ii spune acum ) si sa inncerci sa te interneze ea pe asigurarea eiPe mine ma poti suna pe numarul ce ti-l trimit pe mail si pe mesaj privat.

Gandeste optimist ,esti in viata si restul depinde de Dumnezeu si de alegerile pe care le faci in momentele dificile cum sint cele prin care treci .Insa fara sa "rastorni galeata cu lapte "ASA CUM O FACEAM EU "dupa ce ma restabilem fizic ,psihic si financiar !
BOALA NU COSTA DOAR IN NUMARUL DE STICLE PE CARE LE BEI .ea consta in ce faci cand bei ,cand nu ai de baut si cum te comporti in ultima vreme ,de cate ori te-ai tinut de cuvant. si de cate ori ti-a reusit SA MAI POTI SA BEI CONTROLAT ATUNCI CAND TI-AI PROPUS.

Sa citim numai de bine !

Suna-ma !
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Scrie răspuns