021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Va salut si mult respect!

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
sica072
Boboc
Boboc
Mesaje: 9
Membru din: 19 Dec 2012, 17:07

Va salut si mult respect!

Mesaj de sica072 »

Va salut si mult respect!

Numele meu este Ghita, prietenii-mi zic Sica, va scriu aici din cauza alcoolului. Sincer sa fiu, ai mei amici sunt doar de pahar, si de la ei nu pot primi decat "sprituri", sfaturi bune nu primesc... Sper sa-mi raspunda cineva, sa-mi dea ceva sfaturi, nu trebuie sa mai continui asa.. nu mai sunt cine eram...

Va multumesc,
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: Va salut si mult respect!

Mesaj de admin »

Bine ai venit Ghita pe forum-ul alcohelp !
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Va salut si mult respect!

Mesaj de colica zis alcoolica »

Salut Sica si bine ai venit .
Alcoolismul este o boala fatala , progresiva ,dar ce nu imi placea si ma deranja cel mai mult era decaderea morala :(
Mie imi spun prietenii Colea , mai ales cei cu care beam .Dar asa erau toti prietenii mei :)
In legatura cu alcoolul iti pot spune ca noi nu suntem specialisti sau medici (sunt si exceptii) , eram doar profesionisti in consum(eu vorbesc pentru mine acum)si aici ne sustinem unul pe celalalt sa depasim momente mai tensionate , mai bune si mai rele din viata , momente care ne-ar putea duce catre pahar.
O sa ma folosesc de cuvintele unui prieten de aici , Proco(salut Procolino) sa spun ca nu exista o pastila magica sa putem bea "normal" , cu masura. Singura modalitate care functioneaza este doar abstinenta totala .
Sica , cred odata ce ai ajuns aici ai probleme cu aceasta substanta , asa ca pot sa iti spn ca pe mine m-a ajutat la inceput sa citesc povestile celorlalti prieteni si aici , pe acest site sunt destule de citit si sa scriu daca se poate zilnic, uneori si de mai multe ori pe zi.
Te salut Sica si te astept sa ne scrii cat de des .
Colea , alcoolic.
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
gabi168
Boboc
Boboc
Mesaje: 73
Membru din: 30 Oct 2012, 14:11

Re: Va salut si mult respect!

Mesaj de gabi168 »

Salut Sica,
Ce sa zic, la sfaturi ne pricepem toti, problema este daca iti doresti cu adevarat sa renunti la alcool. Nu stiu citi ani ai, dar daca esti tinar ai putea sa te scutesti de citiva ani de chinuri, suferinta si autodistrugere. Eu am baut cu aproximatie 25 de ani si pot spune clar ca alcoolul pentru mine a avut o singura directie : spre autodistrugere.
Ai putea sa incepi cu programul de 24 de ore sa iti spui in fiecare zi, dimineata, la pranz, seara, ori de cite ori ai nevoie "AZI NU BEAU", si chiar sa nu bei. Astfel vei mentine permanent contactul cu realitatea, nu va interveni "uitarea". Odata facut primul pas nu ramine decat sa mergi inainte, sa termini ce ai inceput. Nimic nu este usor dar sigur este posibil.
Iti doresc sa faci alegerea corecta.
Oricind ai nevoie de sprijin, noi, prietenii tai suntem aici pentru tine.
O zi buna
asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Braila
Contact:

Re: Va salut si mult respect!

Mesaj de asido1973 »

Bine ai venit , draga sica pe acest forum. In primul rand ca sa faci ceva , trebuie sa vrei. Sa constientizezi ca esti bolnav, apoi sa ceri ajutorul. Daca ai timp, primul lucru pe care te sfatuiesc sa-l faci, este sa intri aici : http://www.alcohelp.ro/ro/sedinta-1/ , si sa urmezi toate cele 10 sedinte, iti vor fi de mare ajutor. Scrie administaratorului sau contacteaza un specialist, apoi ramai cu noi aici pe forum, sigur vei gasi ajutor. inca o data , BINE AI VENIT!
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Va salut si mult respect!

Mesaj de dani »

Buna Sica
Bine ai venit pe acest forum.Daca se poate povesteste-ne mai mult despre tine si consumul tau de alcool pentru a putea sa-ti oferim sfaturi corecte.
Cu respect Dani
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
sica072
Boboc
Boboc
Mesaje: 9
Membru din: 19 Dec 2012, 17:07

Va salut!

Mesaj de sica072 »

Buna ziua,

Nu stiu ce s-a intamplat, insa nu pot sa raspund si sa multumesc persoanelor ce mi-au raspuns la mesajul meu de ieri. Sper sa o pot face acum

Sa va spun cateceva despre mine: am 31 de ani, necasatorit. din Bucuresti, si sigur am simptomele unei persoane bolnave de aceasta boala. Cu greu am reusit sa recunosc acest lucru, si drept urmare reusesc sa scriu aici cateceva despre mine; in plus, mi-am facut programare la un specialist psihoterapeut. Sper sa ajung.

O zi buna,
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: Va salut si mult respect!

Mesaj de admin »

Buna sica072. Ai scris in alta sectiune a forumului si am "lipit" eu mesajul tau aici. Continua sa scrii in topicul acesta. (topicul tau "Va salut si mult respect!" din sectiunea PREZENTATI-VA.). Succes.
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Va salut si mult respect!

Mesaj de Relus »

Daca la varsta ta as fi avut aceasta sansa ,forumul,acesti oameni minunati,eu eram mult mai fericit decat sunt acum,dar fiecare cu sansa si norocul lui!.
Dacă dorinţa de a bea este foarte puternică, mulţi dintre noi „tranşăm” cele 24 de ore în „felii” mai mici. Decidem să nu bem, să zicem, cel puţin o oră. Putem îndura disconfortul temporar al nebăutului timp de numai încă o oră; apoi, încă una şi aşa mai departe. Mulţi ne-am început recuperarea exact în acest fel. De fapt, fiecare caz de recuperare din alcoolism a început cu o oră de abstinenţă.
O variantă a acestei metode este amânarea următorului pahar.
Vom putea bea următorul pahar mai târziu, dar în clipa de faţă îl amânăm pentru o zi sau pentru un minut (să zicem, până terminăm de citit restul paginii).
Planul de 24 de ore este flexibil. Îl putem începe iar şi iar, oricând, oriunde ne-am afla. Acasă, la serviciu, într-un bar sau într-un salon de spital, chiar atunci, la ora 16:00 sau la 3:00, putem decide să nu bem în următoarele cinci minute.
Reînnoit continuu, acest plan nu mai are carenţele metodelor cu lăsatul de băut sau cu angajamentele. Perioadele de lăsat de băut şi cele de abstinenţă prin angajamente solemne – toate au ajuns la termenul stabilit, cum plănuiserăm, aşa că mereu ne-am simţit liberi să bem din nou. Dar astăzi este mereu prezent. Viaţa este zilnică; astăzi este tot ce avem; şi oricine poate trăi o zi fără băutură.
Încercăm înainte de toate, să trăim în prezent, numai cu scopul de a ne menţine abstinenţi – şi metoda se dovedeşte a fi bună. Odată ce ideea a devenit parte din modul nostru de a gândi, descoperim că trăitul în segmente de 24 de ore este o cale eficientă şi satisfăcătoare pentru rezolvarea majorităţii problemelor noastre de orice natură.
ITI DORESC SA REUSESTI SA ITI RECUNOSTI NEPUTINTA IN FATA ALCOOLULUI,dupa totul va fi mult mai usor,tine aproape de noi.
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Va salut si mult respect!

Mesaj de Relus »

Simptomul: Solicitarea ajutorului medical.
Deteriorarea fizică şi mentală ce urmează băutului necontrolat îl “conduce” pe alcoolic la spitale, doctori şi psihiatri. Dar, pentru că nu recunoaşte cât de mult bea, rareori primeşte beneficii de durată de pe urma tratamentului oferit de aceşti profesionişti. Chiar atunci când devine onest faţă de medic, nu urmează instrucţiunile acestuia, iar rezultatul este acelaşi. Medicii pregătiţi în identificarea şi tratarea alcoolicilor au un rol deosebit de important atunci când întâlnesc un alcoolic care caută sprijin pentru a înceta băutul.
De asemenea, şi programele de tratament sunt importante, iar medicii care îi îndrumă pe pacienţi către acestea adaugă un plus de energie în intervenţie. Acelaşi lucru este valabil pentru preoţii care întâlnesc alcoolici în parohia lor. Preotul are un avantaj mai mare în ajutorarea alcoolicului decât medicul, pentru că preotul ştie, de obicei, mai multe despre cel în cauză. De asemenea, relaţia cu preotul va continua după ce alcoolicul va termina tratamentul. Aceasta îi va permite preotului să-l asiste pe client în programul de recuperare, dacă clientul doreşte acest lucru.
Ai multe variante important este sa te hotarasti ce vrei sa faci cu viata ta,
Scrie răspuns