021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Buna! Eu sunt Maria!

Aici puteti povesti experientele personale.
demo
Boboc
Boboc
Mesaje: 11
Membru din: 23 Feb 2011, 08:47

Re: Buna! Eu sunt Maria!

Mesaj de demo »

da, stiu ca numai Dumnezeu poate face aceasta minune. Culmea este ca am cazut tocmai dintr-o biserica, mi-e si teama sa ma intalnesc cu oameni de acolo, eu nu merg decat din cand in cand si mereu plang cand vad cat de milostiv si ce mare este harul lui Dumnezeu si cat de pacatoasa sunt eu.
Da, poate te voi suna. Acela este nr tau?
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Buna! Eu sunt Maria!

Mesaj de Relus »

Nu,nu este nr. meu,te rog suna,daca vrei vei afla si nr. meu,Tu doar incearca,tot de aici poti afla si numarul meu.Astept sa te aud.SIi eu ma simt bine in biserica,plang tot timpul
Adorable
Veteran
Veteran
Mesaje: 318
Membru din: 30 Ian 2010, 23:00
Zile de abstinență: 20,07,2011
Ani de abstinență: 2 ani

Re: Buna! Eu sunt Maria!

Mesaj de Adorable »

Maria gandeste-te la fetita ta .Pe mine gindul ca copilul meu va avea soarta mea ma ingrozit si am gasit puterea sa ma ridic din mizeria in care traiam de peste 15 ani.Si eu am avut o copilarie grea cu un tata alcoolic care mi-a afectat intreaga viata.Primul pas l-ai facut deja,faptul ca ai scris aici.Incearca sa eviti locurile de unde cumperi bautura o perioada.Poate asta iti va ajuta.Eu la inceput nici nu mai ieseam pe balcon sa fumez(acolo era locul unde consumam),ma duceam in baie.Evitam acel loc.Am invatat sa traiesc cu bautura linga mine si sa nu ma ating de ea.Sotul meu e alcoolic si el si aduce mereu bautura in casa asa ca la mine e o lupta si mai grea.Vei reusi si tu,ai pornit deja la drum si e important sa nu renunti.E normal ca orice inceput sa fie mai greu dar cu timpul ai sa vezi schimbarile in bine.Nici eu nu am reusit din prima.Am descoperit acest forum anul trecut si de atunci am realizat ca sufar de aceasta boala cumplita.Am avut si recaderi dar am invatat multe din esecurile mele,deci pe o parte mi-au folosit.Acum am 4 luni de la ultimul pahar de bere(de fapt singurul pe anul asta).Poti citi povestea mea la "Cuplu alcoolici".
Adorable
Veteran
Veteran
Mesaje: 318
Membru din: 30 Ian 2010, 23:00
Zile de abstinență: 20,07,2011
Ani de abstinență: 2 ani

Re: Buna! Eu sunt Maria!

Mesaj de Adorable »

Ai si un mesaj privat de la mine.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Buna! Eu sunt Maria!

Mesaj de tudor »

Buna MARIA !

DORINTA DE A NU MAI REPETA LA NESFIRSIT PROPRIUL COSMAR SI DE A IMI REGASII ECHILBRUL SUFLETESC M-A AJUTAT SA IMI REGASESC DRUMUL CEL BUN!

Postez din nou un mesaj mai vechi DAR ATAT DE ACTUAL!

Putem porni de la citate precum: “de maine ma las de tigari”, “asta e ultima oara cand beau atat de mult”, “saptamana viitoare imi fac abonament la sala”, “de saptamana viitoare ma duc la sala la care am abonament ca sa slabesc”, “am sa mananc mai putin si mai sanatos”, “o sa petrec mai mult timp alaturi de copiii mei”, “o sa imi vizitez parintii mai des”, “o sa citesc cartea aia” si lista poate continua la nesfarsit.
Mi-e teama sau am asteptari gresite?


Nicăieri nu este exprimat mai bine faptul că avem nevoie să ne restabilim echilibrul în viaţă decât în Rugăciunea pentru Seninătate.

Doamne dă-mi seninătatea …
Seninătatea înseamnă că nu mă mai agăţ de trecut, nu mai sunt în pericol datorită comportamentului meu prezent sau să mă îngrijorez de viitorul necunoscut. Caut periodic timp să mă reculeg şi să evit epuizarea care mă face vulnerabil la disperare şi la vechi tipare auto-distructive.

Să accept ceea ce nu pot schimba…
Acceptarea schimbării înseamnă că nu îmi mai cauzez suferinţă, agăţându-mă de ceva ce nu mai există. Mă pot baza doar pe faptul că nimic nu va stabil – cu excepţia modului în care răspund la transformările ciclice din viaţa mea, naşterea, creşterea şi moartea.

Curajul să schimb ceea ce pot…
Renunţarea la încercările de control, nu înseamnă să renunţ la limitele mele sau să nu încerc să fac ce e mai bine. Înseamnă doar ce mai onestă limitare la ceea ce pot face.

Şi înţelepciunea să fac diferenţa.
Înţelepciunea este recunoaşterea acelor lucruri când mi s-a părut că nu există o cale de scăpare, şi a noilor căi care mi s-au deschis ca nişte miracole în viaţa mea.



Pasul Unu: „ Am admis ca eram neputincioşi in fata alcoolului - ca nu mai eram stăpâni pe viata noastră”
• Nimănui nu ii place sa admită înfrângerea totala, cu toate ca este necesar înainte ca orice progres real sa se producă.


Acceptarea Pasului Unu, pavează drumul spre recuperare. Pe măsură ce evoluezi în înţelegerea neputinţei şi cât de lipsită de control a devenit viaţa ta, în încercarea de a controla dependenţa, vei începe să înţelegi puterea pe care dependenţa o are asupra ta. Conştientizarea neputinţei şi recunoaşterea lipsei de control din viaţa te va pregăti să poţi folosi restul celor 12 Paşi.

Pasul Unu necesită recunoaşterea lipsei de putere faţă de traiul în extremităţi. Ca parte a pasului, vei prezenta evidenţe care să ateste atât neputinţa cât şi lipsa de control asupra vieţii. Acesta este începutul înţelegerii poveştii bolii tale. Specificarea clară a istoriei devine o parte esenţială în despicarea părţilor poveştii.

NU POŢI FOLOSI, NU TE POŢI OPRI

Dacă aţi înţeles acum şi cu mintea şi cu sufletul că nu puteţi înceta băutul singur, prin voinţă – aţi încercat tot ce v-a stat în putere să vă schimbaţi viaţa, dar tot e scăpată de sub control - atunci aţi făcut Pasul 1 în programul d-voastră de recuperare.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
dudaev
Senior
Senior
Mesaje: 134
Membru din: 05 Feb 2010, 21:21

Re: Buna! Eu sunt Maria!

Mesaj de dudaev »

Buna Maria si eu sint alcolic abstinent de 3 luni totul este sa te hotarasti din toata inima si cind vine seara gasesteti alta ocupatie o sati fie greu 3 zile dupa acea mai bine ,cautati obiceiuri noi si renunta la cele vechi .cu stima
Scrie răspuns