021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Viata e un dar… bucura-te!

Materiale folositoare, filme, texte, AA.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Viata e un dar… bucura-te!

Mesaj de tudor »

Viata e un dar… bucura-te! :D
Ma gandesc cu placere la acele versuri care spun ca «nu trebuie sa inveti o samanta sa creasca« Miracolul vietii se intampla indiferent daca tu accepti sau nu ca esti o parte din el. Pentru ca viata pur si simplu… este. De ce nu putem in loc sa fim in viata sa fim viata? In loc de in-dragostit, sa fii dragoste? Poate pentru ca trecem totul prin filtrul ratiunii si uitam ca nu este de fapt nevoie de ratiune pentru a ne bucura. Ratiunea ne este data pentru altceva.
Am fost invatati sa ne bucuram doar atunci cand avem un motiv bine intemeiat. De regula acel motiv e un fenomen din exteriorul nostru, nu din interior. Cu cat cautam mai multe motive in ceilalti pentru a ne bucura, cu atat ne vom simti mai dezamagiti si mai tristi cand ei ne dau «motive» de suparare.
In realitate, nu avem nevoie de factori externi (bani, confort, partenerul ideal, etc.) pentru a fi fericiti, pentru ca tot ceea ce exista deja te poate face fericit. Nu conteaza atat de mult ce se intampla in afara ta, cum conteaza atitudinea ta fata de acel lucru. Pentru ca daca ceea ce se intampla in afara ta e negativ, atunci risti sa te transformi intr-o eterna victima.
Daca azi te-ai hotarat sa fii fericit, atunci nimeni si nimic nu te poate impiedica pentru ca in tine e deja stabilit acest lucru. Daca ai luat aceasta hotarare, vei gasi bucurie si zambet in acele lucruri aparent «marunte» pe care in general oamenii le ignora pentru ca se cred prea importanti. Acele lucruri ar putea fi …albastrul cerului senin, prospetimea diminetilor de vara, o raza de soare in parul tau, un melc care vrea sa-ti taie calea, un trandafir pe marginea drumului, sunetul ploii in geamul tau, o stea cazatoare in timpul noptii, un curcubeu dupa ploaie si multe altele.


Tot ce ai de facut e sa-ti deschizi ochii pentru frumusete. Spun asta pentru ca parca am fi programati sa vedem doar raul in orice si in oricine, fete posomorate pe strada, oameni care alearga in disperare fara sa stie de ce, oameni care se inghesuie, claxoane in trafic, insulte, nemultumiri, barfa… Ciudat, nu-i asa? Cineva imi zicea ca se afla pe trotuar intr-o zi cu un trafic mare in oras, cu toata lumea agitata si cu toate astea a auzit o pasare cantand. Cati dintre noi auzim pasarile? Cati dintre noi ne oprim sa inspiram parfumul unui cires inflorit sau a unui trandafir cu roua pe petale?
Acea floare nu are nevoie ca noi sa o observam ca sa fie frumoasa, nu are nevoie de motive pentru a imprastia parfumul sau.. Tu de ce ai avea ? O pasare canta…indiferent daca o asculta sau nu cineva, ea nu are nevoie de confirmarea nimanui. Tu de ce ai nevoie de confirmarea celorlati pentru a te bucura? Acea pasare canta pentru ca asa e modul ei de a se bucura de viata. Ea nu poarta grija zilei de maine pentru ca are incredere ca acea forta care a creat-o o va hrani. Tu de ce porti grija zilei de maine?
Pasarea primeste hrana, dar asta nu inseamna ca leneveste sau ca asteapta sa-i pice din cer (desi poate uneori ii pica ). Ea stie ca are aripi care s-o ajute sa gaseasca tot ce natura ii ofera. Oare oamenii n-au aripi? Omul e o pasare cu aripi interioare… pacat ca nu le foloseste.
Asa ca pentru a te bucura de viata e suficient sa fii. Dar a fi nu e sinonim cu a avea, chiar daca societatea de consum asta ne invata. Sa luam exemplu de la natura si sa fim iubire, sa fim viata, sa fim bucurie, sa fim compasiune si lumina pentru noi insine si pentru cei din jurul nostru. Pentru ca totul porneste din interior spre exterior si niciodata invers. Cand te-ai bucurat ultima oara fara un motiv anume?

Clarificati-va ideile mereu si mereu. Practicati introspectia in singuratate. Purificati-va gandurile, apoi linistiti-le. Nu permiteti mintii sa hoinareasca. Concentrati-va asupra unui singur gand, acela va va linisti mentalul. Abia apoi ingaduiti altui gand sa patrunda-nel, eliminand oricare alte valuri mentale ce nu au o legatura directa cu el.
Un gand de bucurie creaza prin rezonanta ganduri similare si in mintea altora. Nasterea unui gand pozitiv este un antidot puternic ce poate contracara orice gand negativ. De aceea, practicand gandirea pozitiva vom dobandi o mare putere creatoare.
Pacea si calmul mental pot fi atinse numai prin eliminarea deplina a mandriei si grijilor. Prin luciditate si discernamant toate grijile inutile pot fi evitate. Asezati-va relaxati timp de 15 min. intr-o postura confortabila si meditati asupra curajului, bucuriei, beatitudinii, pacii si voiosiei.
Zambiti florilor si ierbii, imprieteniti-va cu vecinii, cu cainii, pisicile, vacile, oamenii, copacii, cu orice creatura a naturii. Viata voastra va deveni atunci perfecta si bogata in infinite satisfactii,
Adoptand o atitudine de genul: " In vocabularul meu mental nu exista expresii precum nu pot, imposibil, dificil etc. Totul e posibil sub soare. " -- nimic nu vi se va mai parea dificil. Vointa va va deveni din ce in ce mai puternica si va va aduce un succes fulgerator in tot ceea ce veti intreprinde si mai ales in incercarea voastra de a va cucerii propria minte.


VA urez sa aveti un sfarsit de saptamana placut ! :)
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Scrie răspuns