021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Buna ! Sunt Victor, alcoolic abstinent

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
dudaev
Senior
Senior
Mesaje: 134
Membru din: 05 Feb 2010, 21:21

AM AVUT IARASI O RECADERE

Mesaj de dudaev »

Dupa citeva luni de abstinenta iarasi am avut o recadere de citeva zile de sprituri naspa si nasol ,nustiu lucrurile astea nu sint bune trebuie sa lucrez mult la RECADERE .
Acuma iarasi nu am baut de citeva zile am remuscari si ma tot gindesc ce ma facut sa beu sau ce ma tentat sa beau ,cred ca am fost eu sigur pe mine ca o sa beau decit un pahar de vin si gata , dar nu a fost asa si , asta nu este prima data deci INVATARE DE MINTE nu te atinge de primul pahar astai cheia pentru mine cu stima si o luam din nou de la capat va multumesc si nu va pierdeti
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: MA NUMESC VICTOR

Mesaj de tudor »

Salut Victore !

Imi pare RAU ! Iti sugerez sa te documentezi despre dependenta de alcool !

http://www.alcoolism.org/alc_strat.html

Citeste cu atentie si cunoasteti boala ! Si mai ales nu te mai mintii ! scrie aici si constientizeaza zilnic ca nu ai voie sa bei !Victore du-te la oglinda si intreaba-l pe cel de acolo cite mai are de gand sa mai piarda !Iti mai poti permite sa pierzi ceva?


Comportamentul nostru în faţa primului pahar este tot atât de absurd şi de neînţeles, precum acela al unui om care, de exemplu, ar avea pasiunea de a traversa carosabilul în plin trafic, găsind plăcere în a sări în calea maşinilor aflate în viteză. În ciuda oricăror atenţionări prieteneşti, aceasta rămâne distracţia lui câţiva ani de zile. Până aici, l-am putea eticheta drept un nerod, cu idei stranii despre distracţii.
Apoi, norocul îl părăseşte şi este accidentat uşor de câteva ori consecutiv. Dacă ar fi un om normal, ne-am aştepta să se astâm¬pere. Dimpotrivă, el continuă, este lovit din nou şi se alege acum cu capul spart. În prima săptămână de după externarea de la ortopedie, un tramvai în viteză îi fracturează un braţ. Promite că s-a hotărât să renunţe definitiv la traversatul străzii prin trafic, dar doar la câteva săptămâni după aceea, îşi rupe ambele picioare.
Acest comportament persistă de-a lungul mai multor ani, iar el face continuu promisiuni că va fi mai prudent sau că nu va mai ieşi deloc în stradă. În cele din urmă, nu mai poate lucra, soţia dă divorţul şi el rămâne de batjocura lumii. Încearcă, prin toate metodele cunoscute, să-şi scoată din cap ideea traversatului prin trafic. Cere să fie internat într-un azil, cu speranţa că se va îndrepta. Dar, în ziua externării, aleargă în faţa maşinii pompie¬rilor, care-i fracturează spinarea. Numai un nebun poate face aşa ceva, nu?
Vi se pare cumva că exemplul acesta ar fi exagerat de ridicol? Oare aşa să fie? Cei care am trecut prin acelaşi gen de "storcător"
psihic trebuie să admitem că, dacă înlocuim boala traversatului prin trafic cu alcoolismul, exemplul de mai sus ne descrie pe noi. În mod bizar, oricât de inteligenţi am fost în alte privinţe, în faţa alcoolului ne pierdeam minţile. Limbajul este dur, dar cât de bine prezintă el adevărul!

Psihologii par să fie de acord cu noi când spunem că am chel¬tuit sume imense pentru examene medicale, dar fără să le dăm medicilor prea multe şanse de a ne ajuta. Rareori le-am spus în¬tregul adevăr, rareori le-am urmat sfaturile. Nedorind să fim oneşti cu aceşti oameni înţelegători, nu puteam fi oneşti cu nimeni altcineva. Nu este de mirare de ce atâţia medici au aşa o părere proastă despre alcoolici şi atât de mari îndoieli cu privire la şansele lor de însănătoşire!
Trebuie să ne deschidem cu desăvârşită onestitate în faţa cuiva, dacă nădăjduim să trăim mult sau fericiţi în această viaţă.
Alcoolicul este precum un uragan care face ravagii în vieţile altora, lăsând în urmă inimi zdrobite, ucigând relaţii frumoase, smulgând din rădăcini sentimentele de afecţiune. Familia i s-a dez¬integrat din cauza obiceiurilor lui egoiste şi lipsite de consideraţie. Considerăm că cel care spune că abstinenţa este singura necesitate, vorbeşte fără să gândească. Este precum fermierul care iese din adăpostul subteran, după ce a trecut ciclonul, constată că ferma este o ruină şi tot ce are de spus soţiei este: "Nu-i aşa, dragă, ce lucru mare c-a stat vântul? În rest, nu-i nici un necaz!"
Da, avem în faţă o lungă perioadă de reconstrucţie şi iniţiativa trebuie să fie a noastră. Este departe de a fi suficient să bolboro¬sim câteva scuze. Este nevoie să ne aşezăm la masa împăcării cu întreaga familie, ca să analizăm trecutul cu onestitate.
Nu ne luptăm cu alcoolul şi nici nu evităm tentaţia. Ne simţim de parcă am fi plasaţi într-o po¬ziţie de neutralitate - protejaţi, în afara primejdiei. N-am rostit nici un jurământ de abstinenţă. Problema a fost eliminată. Toate acestea fac parte din experienţa noastră actuală. Nu suntem nici plini de sine, nici timoraţi. Şi aceasta ne este mereu atitudinea, câtă vreme ne păstrăm vigoarea spirituală. Nu este deloc greu să ne neglijăm programul spiritual de acţiune şi să ne culcăm pe lauri. Dar, dacă o facem, ne îndreptăm spre necazuri, deoarece alcoolul este un duşman subtil. Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o graţiere zil¬nică, posibilă numai atunci când ne menţinem într-o formă spirituală bună. Fiecare zi este o zi în care trebuie să transpunem în fapte voia lui Dumnezeu, în toate activităţile noastre. "Cum Te-aş putea sluji cel mai bine? Facă-se voia Ta, nu a mea" - sunt gânduri care trebuie să ne însoţească în mod constant. În direcţia aceasta ne putem exersa voinţa după voia inimii, pentru că este modul sănătos de folosire a voinţei.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: MA NUMESC VICTOR

Mesaj de tudor »

...alcoolicul nu are nici cea mai vagă idee de ce a băut acel prim pahar. Unii băutori îşi găsesc scuze pentru a bea, cu care sunt mulţumiţi o vreme. Dar, în adâncul inimii, ei habar n-au de ce o fac. Odată ce boala pune stăpânire pe ei, alcoolicii sunt cei mai derutaţi dintre toţi şi trăiesc cu obsesia că într-o zi vor ieşi învingători, dar adesea şi cu bănuiala că sunt definitiv învinşi.
Puţină lume ştie cât de adevărat este acest lucru. Familia şi prietenii alcoolicului simt vag că el nu este un băutor normal, dar toţi trăiesc cu speranţa că va veni ziua în care suferindul se va ridica din letargie şi îşi va pune voinţa la bătaie.
Tragicul adevăr este că, dacă omul este alcoolic cu adevărat, fericita zi s-ar putea să nu mai vină. El a pierdut orice control asupra situaţiei. Fiecare alcoolic ajunge să treacă un prag dincolo de care chiar şi cea mai puternică dorinţă de a înceta băutul se dovedeşte zadarnică. În cele mai multe cazuri, această tragică situaţie se instalează cu mult înainte ca cineva să o bănuiască măcar.
Realitatea este că, din motive încă necunoscute, majoritatea alcoolicilor îşi pierd puterea de a alege dacă să bea sau să nu bea. Aşa-zisa noastră putere a voinţei devine practic inexistentă. În anumite momente, suntem incapabili de a ne aminti suficient de puternic toate suferinţele şi umilirile îndurate doar cu o săptămână sau o lună în urmă. Suntem fără apărare în faţa primului pahar.
Consecinţele aproape sigure pe care le aduce chiar şi un "nevinovat pahar de bere" nu ne vin în minte, ca să ne abată de la băut. Chiar dacă apare un astfel de gând, este ceva neclar, care face loc imediat vechii idei că, de data aceasta, vom bea şi noi ca alţii.
Ne lipseşte cu desăvârşire acel instinct care îl opreşte pe om de la a pune mâna pe o sobă încinsă. Poate că alcoolicul îşi spune în sinea sa: "De data asta n-o să mă frigă, fiindcă ştiu cum s-o fac". Sau poate că nici nu gândeşte deloc. De câte ori nu ne-am apucat de băut fără nici un gând anume, ca după al doilea sau al treilea pahar să batem în tejghea, întrebându-ne: "Pentru numele lui Dumnezeu, cum de-am început iar?" Şi, imediat după aceea:
"Las' c-o să mă opresc după al şaselea pahar" sau "Oricum, ce mai contează?"
După ce un asemenea mod de gândire a pus stăpânire pe un om cu tendinţe alcoolice, el se află probabil în afara oricăror posibilităţi de ajutor omenesc . Aceste lucruri hidoase şi dure au fost confirmate de legiuni întregi de alcoolici, de-a lungul istoriei. Fără îndurarea lui Dumnezeu, ar mai fi existat mii de astfel de demonstraţii convingătoare. Sunt foarte mulţi cei care vor să înceteze băutul, dar nu pot!
Există o soluţie. Rari au fost aceia dintre noi cărora ne-a plăcut să ne auto-examinăm, să ne dezumflăm orgoliul, să ne mărturisim defectele - ca cerinţe ale unei însănătoşiri reuşite şi depline. Dar am văzut succesul altora prin această metodă.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
dudaev
Senior
Senior
Mesaje: 134
Membru din: 05 Feb 2010, 21:21

Re: MA NUMESC VICTOR

Mesaj de dudaev »

Salutarile mele am avut o recadere dupa 5 luni de abstinenta iar acum sint ok regret si imi pare nespus de rau .
Sper aceasta lectie sami faca bine
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Prietenia noastră cu alcoolul

Mesaj de tudor »

Salut !

Victore ! continua sa fi abstinent si vei uita de necazurile pricinuite de alcool ,in schimb vei vedea ca vaita este frumosa si merita traita si fara sa bem alcool .Ti-o spun eu,Tudor ,dupa o abstinenta mai mare de trei ani !Nu conteaza exact cit a abstineta am cit conteaza cum ma simt si mai ales ce simt sufleteste eu si membrii familiei mele !



Prietenia noastră cu alcoolul


Am băut de fericire şi am devenit nefericiţi.

Am băut pentru veselie şi am devenit trişti.

Am băut ca să uitam de noi şi am devenit preocupaţi exclusiv de propria persoană.

Am băut ca să devenim sociabili şi am devenit arţăgoşi.

Am băut ca să uităm de durere şi ne-am bălăcit în autocompătimire.

Am băut ca să putem dormi şi am cunoscut insomniile şi oboseala.


Am băut ca să fim tari şi am devenit slabi.

Am băut pentru virilitate şi am pierdut potenţa.

Am băut pentru că serviciul ne-o cerea şi ne-am pierdut postul.

Am folosit băutura ca medicament şi ne-au copleşit bolile.

Am băut ca să ne relaxăm şi a pus stăpânire pe noi tremuratul incontrolabil.

Am băut ca să înţelegem viaţa şi am ajuns să ne îndoim de noi toţi şi de toate.

Am băut ca să ne stimulam gândirea şi ne-am pierdut controlul în „filme rupte”.

Am băut ca să putem face conversaţie şi am ajuns să borborosim doar.

Am băut ca să ne încălzim şi ne-am pierdut căldura.

Am băut ca să ne simţim ca-n rai şi am cunoscut iadul.

Am băut ca să ne simţim liberi şi am devenit robi.

Am băut pentru putere şi am devenit neputincioşi.

Am băut ca să ne lichidăm problemele şi le-am văzut crescând şi înmulţindu-se.

Am băut ca să facem faţa vieţii şi ne-am învăluit în moarte.




In abstinenta toate astea vor disparea
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
dudaev
Senior
Senior
Mesaje: 134
Membru din: 05 Feb 2010, 21:21

Re: MA NUMESC VICTOR

Mesaj de dudaev »

Buna TUDORE !

Mersi mult pentru articole , sint foarte adevarate mesajele care le transmiti pe acest forum ! MA SIMT MINUNAT ABSTINENT AM ALTA VIATA A SI ALTE PRINCIPII !!!! VA DORESC TOT BINELE DIN LUME !!!
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: MA NUMESC VICTOR

Mesaj de tudor »

Salut ,Victore !

Ma bucur ca esti bine si tine-o tot asa ,abstinent !.Continua sane scri despre tine si sa ne spui cum esti !Aici pe forum vei fi inteles de toti cei care au aceiasi problema ca mine ca tine ,adica sint dependenti de alcool dar care sin abstinenti si se sustin reciproc in abstinenta !

Toate urarile mele de bine pentru tine si pentru toti care citesc pe acest forum !
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Adorable
Veteran
Veteran
Mesaje: 318
Membru din: 30 Ian 2010, 23:00
Zile de abstinență: 20,07,2011
Ani de abstinență: 2 ani

Re: MA NUMESC VICTOR

Mesaj de Adorable »

Eu si Victor ar trebui sa ne luam de mina.Am recazut si eu tot dupa 5 luni din pacate si celor ce si-au facut griji pentru mine ca am disparut de aici li s-au confirmat gindurile.Nu stiu daca e drumul spre recadere dar in ultima luna am baut sa zic in jur de 8 beri in total(la doza) in zile diferite si niciodata mai mult de 2.A venit vara si pofta e mai puternica dar voi incerca sa imi revin si sa nu ma afund inapoi de unde am pornit.Nu m-am imbatat dar cu toate astea nu-mi place ca am inceput iar sa beau .Ba chiar am bautura la dispozitie tot timpul si au fost zile cind am baut un singur pahar dar au fost si zile cind am baut 2 doze.Deci e tragic dar adevarat.Si ma mai bate si gindul ca eu nu sunt alcoolica,poate si asta ma facut sa alunec .Care e definitia dintre un alcoolic si un bautor abuziv?De exemplu eu beam dar a doua zi nu imi mai trebuia pentru ca imi era rau,poate beam a treia zi seara cind ma simteam mai bine.Nu cautam bautura dimineata cum am vazut ca multi dintre voi ati scris aici ca stateati sa deschida barul ca sa puteti sa va procurati alcool.Nu ma fost internata la dezalcoolizare .Nu tremuram foarte tare,decit a doua zi cind imi era mai rau dar in rest nu tremuram.Nu stiu oricum chiar daca sunt sau nu alcoolica e clar ca am o problema grava cu bautura si voi incerca sa o gestionez mai bine.Nu am decit sa pornesc de la 0 acum cit inca am timp si nu ma prins prea tare incit sa imi pierd rationamentul.Stiu Tudor ca tu imi vei spune de AA dar eu am cel putin 3 cazuri reale pe care le stiu si au reusit singuri si au stat abstinenti ani si ani.Eu de ce nu asi putea?Poate sunt mai slaba acum,mai pic din cind in cind dar cred ca important este faptul ca stiu despre boala mea si nu pun armele in cui.Adica voi lupta mereu chiar daca mai fac greseli.Desi ma urasc pentru asta si ma simt foarte vinovata ca am baut iar.Si apropo mai stie cineva ceva despre Maria?Tudor tu crezi ca cele 3-4 sedinte pe care le-a avut la AA au ajutat-o sa devina abstinenta total?mai vine la sedinte?Sint foarte curioasa.Va pup pe toti si ma puteti critica daca vreti ,poate imi va fi de folos.
asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Braila
Contact:

Re: MA NUMESC VICTOR

Mesaj de asido1973 »

"cum putem face imposibilul? cu entuziasm!- Paolo Coelho - Al cincilea munte"

nu intamplator, aceasta este si deviza mea de viata.
din pacate, ceea ce se intampla mai mereu in viata se intampla si aici. zile bune, zile rele, zile mai putin bune si zile imputite de-a dreptul.
dar, daca ar fi doar atat s-ar repara repede, insa din pacate pe langa zilele negre mai sunt si oamenii care naiba sa ma ia daca stiu de ce, dar le face o placere deosebita sa le imputa si mai rau.
nu inteleg si nu am sa inteleg niciodata de ce nu incap unii oameni de altii si de ce unii tin cu dintii de "adevarul" lor pana la epuizarea celorlalti. nu inteleg de ce exista unii oameni care musai pe unde trec sa dea cu piatra, sa arate cu degetul, sa exemplifice, sa se dea rotunzi si bineinteles mai destepti decat sunt.

si...nu inteleg de ce mama naibii ii lasam sa ne afecteze!!!

in realitate i-as ocoli. aici insa se pare ca lucrurile stau altfel. nu ai cum sa depistezi astfel de persoane decat dupa un timp, iar apoi lucrurile se complica:

daca nu le raspunzi si ii ignori continua sa existe in grandomania lor si sa improaste cu prostie si noroi pana cand un nou venit are impresia ca si acest forum este unul ca toate celelalte si nu merita sa dea ce are mai bun.

daca le raspunzi incep sa se infoaie in pene ca li s-a dat importanta, iar ei in snobismul lor cred ca importanta li se cuvine si si-o asuma si mai mult decat o percep... si iarasi cadem in extrema de-a improsca forumul cu porcarii, pentru ca astfel de oameni nu vor ceda niciodata!

..........

ce e de facut?


eu cred insa ca aceasta "ploaie de vara" cu tampenii si prostii va trece, dar...am o rugaminte pentru cei care vreti sa luptati : VOI ati ridicat standardul! VOI ati facut aici o gradina frumoasa cu suflete deosebite, cu triluri de poezii si soapte de proza... CE MAI ASTEPTATI???

haideti sa lasam smiorcaiala si sa punem mana pe tastatura sa scoatem calitatea la iveala.

celor care ataca si improasca...nu le inapoiati noroiul pentru ca vor da iar. incercati sa ignorati! se vor satura sa vorbeasca singuri sau in doi!

eu iubesc acest forum
frumosul nu trebuie sa piara pentru cativa ciulini!

hai...sus , colegi de suferinta ...

P.S . In mod special , iti este adresat Alexa ! ( intelegi tot , ce vreau sa spun )
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
dudaev
Senior
Senior
Mesaje: 134
Membru din: 05 Feb 2010, 21:21

Re: MA NUMESC VICTOR

Mesaj de dudaev »

Buna ALEXA mare grije acestea sint semnele recaderi acuma tu crezi ca poti controla situatia asa am patit si eu de nenumarate ori am crezut ca daca am stat 3, 4, sau 5 luni abstinent fara alcol am crezut ca pot sa controlez situatia dar nu este asa cel putin asa sa intimplat la mine eu am avut mai multe recaderi cred ca 4, su 5 pe an ,tot asa am patit si eu de nenumarate ori beam 1, 2 beri azi asa mine asa totul era ok si pofata venea tot mai mare si odata venea euforia si citeva zile mortaciune frate ziceai ca se termina bautura , eu te sfatuesc sa te opresti de tot acuma cit poti credema asa am patit eu multumesc ui dumnezeu ca ultima recadere nu a durat decit 3 zile AI GRIJE SINT SEMNALE DE RECADERE ai nevoie de ajutor acuma gindeste altcumva este pacat dupa 5 luni sa pici credema cu stima VICTOR
Scrie răspuns