021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Definitia alcoolismului

Aici puteti propune teme de discutii.
boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48

Definitia alcoolismului

Mesaj de boboc »

Nu-mi este prea clara definitia alcoolismului si nici cea a alcoolicului. De exemplu cand am fost in concediu timp de zece zile undeva unde nu se bea, nu se fumeaza,nu se priveste la tv. nici nu se asculta radio, se mananca vegetarian etc, nu am simtit deloc nevoia sa beau (am mai furat eu cate un fum de tigara pe ici pe colo, dar de la 20 tigarete pe zi la 2-3, orisicat!).
-Eu credeam ca un alcoolic in aceste conditii ori ar fi intrat intr-o criza de delirium tremens, ori fugea cat il tineau picioarele la prima crasma din satul din apropiere. Ori, nu a fost cazul! Atunci eu ce sunt? Bautor de cursa lunga cum spunea tata, sau ce? Nici medicul de acolo de unde am fost in concediu nu a avut vreo explicatie(nu ca ar fi fost vre-un specialist in asa ceva, sau in oricealtceva!). Dar ma rog are bunavointa sa invete.
-Apropos, daca cineva vrea sa mearga in concediu 9 zile intr-un loc ca acesta (dar fara tratamente specifice pentru consumatorul de alcool, ci numai regim, liniste, gimnastica in aer liber sau la bazin, plimbari relaxante in natura, ma poate contacta pt. relatii. Nu ca le-as face reclama, mai au multe de pus la punct in ceea ce priveste tratamentele fizioterapice, dar per total e bine!)
-Ma bucur ca in sfarsit am intrat si eu in aceasta comunitate, care este mult mai mare decat ceea ce vedem noi pe acest forum!
-Oamenii nu stiu de el
-Daca sunt ca mine si l-au pus de-abia acum, sau inca nu l-au pus(la internet ma refer), nu putem decat sa ne rugam pentru ei ca Dumnezeu sa le lumineze mintea
-Daca aceasta este modalitatea moderna pentru a primi ajutor si suport ,,weel so bee it,,(nu le am cu engleza dar asa suna ce am vrut sa spun!)
boboc

Mesaje: 4
Membru din: Mie Noi 18, 2009 2:48 pm
Mesaj privat :?: :?: :?
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: definiti

Mesaj de admin »

Cuvantul "alcoolism" nu exista in medicina si in psihiatrie. El mai apare, uneori, in textele medicale, dar numele corect si mentionat in tratatele de specialitate este de "tulburari legate de consumul de alcool". Ne putem imagina aceste tulburari ca un interval larg in care la un capat se afla cei care beau si nu au probleme, iar la capatul opus se gasesc cei care sufera de o dependenta severa si cronica de alcool. Intre aceste doua extreme se gaseste o plaja foarte larga de moduri de a consuma problematic alcool. De exemplu, un student care consuma la o petrecere 10 beri si apoi se suie la volan are un consum problematic de alcool (abuz) fara insa a fi dependent de alcool.

Ceea ce oamenii inteleg in general prin "alcoolic" (o persoana dependenta de alcool, care are nevoie sa bea in fiecare zi pentru a putea functiona cat de cat normal, care are probleme grave de sanatate si/sau sociale) nu caracterizeaza decat o parte din populatia care are probleme cu alcoolul. Foarte multi sunt oameni care sunt relativ bine inserati in societate, dar care consuma in exces alcool si au probleme din cauza asta.

De asemenea, termenul "alcoolic" este important in terminologia Alcoolicilor Anonimi (AA) - un tip de tratament bazat pe grupuri de sprijin formate exclusiv din oameni care au sau au avut probleme cu alcoolul. Filosofia AA pune accentul pe autoidentificarea persoanei ca "alcoolic" si urmarea unui program format din 12 pasi.

Ne dorim sa oferim aici, pe www.alcohelp.ro un spatiu pentru toata lumea si pentru toate formele terapeutice disponibile si demonstrate ca eficiente.

Echipa AlcoHelp
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48

Re: definiti

Mesaj de boboc »

va multumesc pentru rabdare. intr-adevar am gasit in alt loc pe un forum o intreaga brosura postata de junelul (sau asa ceva!) deocamdata inca explorez
anca
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 22 Noi 2009, 10:00

Re: definiti

Mesaj de anca »

Buna, poti sa-mi dai si mie niste detalii despre acel loc unde ai fost in concediu?
Daca vrei sa afli povestea mea o poti citi ca raspuns la sectiunea "prezentati-va ", subiectul "salut"
boboc
Veteran
Veteran
Mesaje: 265
Membru din: 18 Noi 2009, 14:48

Re: definiti

Mesaj de boboc »

Buna anca :D
În urmă cu 4-5 ani am fost la un Centru de sănătate. Locaţia este într-un peisaj mirific fără nimic perturbator în jur. Linişte, aer curat,pădure de stejar, etc . Acest centru nu era pe atunci neapărat un centru pentru terapii (clasice sau complementare) .Practic cei de acolo erau promotorii schimbarii stilului de viaţă (nesănătos).
Astfel sunt interzise fumatul, băuturile alcoolice, precum şi altele(nu există,televizor,radio,ziare,...nimic). Eu am aflat de acest loc din revista Viaţă+Sănătate şi ştiam la ce merg, spre deosebire de câţiva cărora nu le era prea clar ce caută acolo :!: Dealtfel programul destul de bine structurat de la 6,30 la 22 nici nu-ţi lasă timp să te gândeşti la ziare reviste şi mai ştiu eu ce. Una peste alta m-am simţit foarte bine şi ceea ce este curios în acele zile nu am simţit deloc nevoia să consum alcool. Este adevărat că am mai "fumegat" eu pe ici pe colo câte o jumătate de ţigară în pădure ,dar cât de des poţi fugi la pădure ca să te intoxici cu bună ştiinţă :?: :!:
Trebuie să specific pentru cine nu ştie că acest centru a luat fiinţă la iniţiativa Bisericii Adventiste şi că programul începe şi se termină cu o rugăciune sau un imn dedicat lui Dumnezeu. Dar cum oamenii de acolo nu au încercat nici o secundă să facă prozelitism sau să-şi proclame superioritatea credinţei lor asupra altora şi cum, deasemenea nu am crezut niciodată că o rugăciune îndreptată Creatorului ar putea omorî pe cineva, mie personal aceste începuturi şi finaluri de zi mi-au făcut mare plăcere. (între timp nu mi-am scimbat orientarea religioasă!).
Cam lungă introducerea.
Una peste alta fiindu-mi cam peste ,,deal", şi aflând că un astfel de centru se va deschide şi în Moldova(noastră) am tot aşteptat să se înfiinţeze şi din păcate nu am mai mers. Spun din păcate deoarece acolo lucrurile au continuat să se dezvolte într-un mod benefic pentru toţi iar eu am pierdut din nou timpul aşteptând ca ceva să se întâmple :!:
În orice caz anul acesta am fost la Podiş. Şi la Podiş am păţit la fel ,10 zile nu m-am atins de alcool şi te rog să mă crezi nici nu mi l-am dorit măcar o frcţiune de secundă. Dacă mai citeşte cineva acest ,,articol" poate îmi explică şi mie misterul. Deasemenea cu mâncarea vegetariană m-am înţeles perfect (chiar mai mult ca perfectul :!: pentrucă este foarte bună dar şi foarte hipercalorigenă).
anca
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 22 Noi 2009, 10:00

Re: definiti

Mesaj de anca »

Multumesc, boboc!
lummy
Boboc
Boboc
Mesaje: 2
Membru din: 23 Mai 2011, 21:45

Re: definiti

Mesaj de lummy »

Un alcoolic nu bea neaparat mai mult decat altii, dar , de obicei, o face in situatii complet neindicate. (la serviciu, la volan sau cand ar fi bine sa nu o fi facut)
asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Braila
Contact:

Re: definiti

Mesaj de asido1973 »

ai mare dreptate lumy !
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: definiti

Mesaj de tudor »

Salut !

Bina ai venit pe forum LUMMY !

Eu ma incadram perfect in acest "tipar" sau definitie a alcolicului .Niciodata nu am reusit sa beau mai mult decit altii si de aceea beam singur ca sa nu imi bea altii bautura .Piteam bautura ca pina la urma nici eu nu o mai gaseam .Cind lumea pleca la munca eu "plecam in " excursie " "diplomatul la mine " avind un "telefon rapid " si unul"de cursa lunga " . ETC .Sint multe de spus ce am fost insa ii multumesc lui Dumnezeu ca au trecut acele zile .POATE noul venit,Tudor, va fi tentat sa compare insa daca va citi definitia atent poate se va regasii pe acolo !
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Geo
Boboc
Boboc
Mesaje: 49
Membru din: 16 Aug 2011, 14:11

Re: definiti

Mesaj de Geo »

Buna,
sunt nou pe aici...
am si eu o intrebare..
cineva care consuma in medie 7 beri pe zi (total : 3,5 litri), constant zi de zi, cel putin in ultimii 4 ani...este alcoolic?
Scrie răspuns