021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Buna ziua. Sunt Tudor

Aici puteti povesti experientele personale.
proco
Veteran
Veteran
Mesaje: 848
Membru din: 25 Mar 2010, 17:14

Re: buna ziua

Mesaj de proco »

Salut Tudor! Sper ca nu m-ai inteles gresit cu medicamentele. In primul rand furazolidonul se ia pentru scaune moi etc, pe cand disulfiramul are o reactie specifica in combinatie cu etanolul. Acest medicament se prescrie de dr. psihiatru si trebuie sa-i oferi garantia ca NU CONSUMI ALCOOL PE PERIOADA cat il iei. Eu iti pun o problema, te las sa te gandesti la ea nu prea mult ca "oxideaza" si apoi consulta-l pe Tudor no.ONE. Tu ai scris mai sus ca seara esti ca un leu in cusca cand nu ai "alcool pe circuit". Stau si ma intreb Tudore, exact ce ti-am scris aseara, TU VREI SA RENUNTI LA ALCOOL? Sau vrei sa o "trantesti" asa,o zi beau, o zi nu mai beau, azi e ziua cand beau. Unul din cei mai mari doctori psihiatri din Romania cand mi-a dat antalcolul mi-a spus: "ne apucam de treaba sau o tinem langa tot asa? Dimineata luam antalcol si seara coboram la "piata" si ne intoarcem facut pachet!" NU MERGE ASA! NU EXISTA JUMATATI DE MASURA! Deci iau antalcol SI NU MAI BEAU! Stiu ca este extrem de greu dar incearca macar o saptamana iti trimit 7-10 pastile/ o pastila pe zi. Sa sti ca asa te duci f. usor pe topogan, organismul incepe sa ceara din ce in ce cantitati mai mari de alcool, renunti rapid la vinuri si incepi cu taria, de la 100ml. la 1500ml. PE ZI!! CE ZICI CAM CAT DUREAZA!!?? Iti spun eu in 2-3 luni esti de nerecunoscut. Si sti de ce pt. ca deja ai seara usor tendinta de nervozitate, care se transforma fara sa simti in SEVRAJ! Daca ajungi acolo incep probleme majore pe care o MARE parte din cei prezenti aici pe forum le-au trait si nu mai vor sa se intoarca acolo. DE CE? Simplu ! Pentru ca daca te-ai intors la sevraj, mai la fundul sacului te duci. Este si mai grea revenirea la abstinenta! Uite cum facem daca vrei sa ne asculti, intram si cu Tudor in discutie poate pe mess si cautam o solutie de mijloc accesibila tie. Pana la ora 21:00 cand incepe finala cupei Romaniei ne mai putem auzi. Discutam aseara cu Tudor sa-mi postez povestea si abstinenta dupa 1an si 2 luni. Cred ca ar trebui sa scriu o seara intreaga. Asa cum Asido are motto-ul lui si eu as spune ca"pretul la un pahar sau o sticla de alcool NU ESTE CEL DE LA RAFT AFISAT!" ci neimaginabil mai scump.
Cu respect PROCO!
Tudor.
Veteran
Veteran
Mesaje: 1113
Membru din: 24 Mai 2011, 12:53
Zile de abstinență: 30,06,2016
Ani de abstinență: 4 ani

Re: buna ziua

Mesaj de Tudor. »

Bua seara,

Proco, furazolidonul e din aceasi clasa cu disulfiramul si se obtine fara retata. Eu sunt cadru medical. In fine, nu are importanta si apreciez gestul tau. Ideea e ca sub disulfiram nu bei ca ti se face rau, ori asta e o abstinenta fortata. Date fiind imprejurarile am avut periode de abstinenta si de 2 luni in care nu am depus efort, insa a urmat concediu, un eveniment sau nostalgia dupa dulcile amintiri si am recidivat. De aici am dedus ca timpul nu e o garantie si nici faza de latenta. Lucrurile sunt mai complicate pe termen lung. Trebuie sa imi schimb atitudinea, toleranta la frustrare si tentatii, etc.
Sa ne auzim de bine.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: buna ziua

Mesaj de tudor »

Salut Tudor ,


Nu sint nici doctor ,nici psiholog insa te inteleg foarte bine prin ce treci .Numele meu este tot Tudor si recunosc ca sint alcoolic si sint abstinent .

Te inteleg primn ce treci pentru ca eu am trecut pe "ACOLO " pe unde esti tu acum si stiu ce insemna sa te bati cu "CELALALT Eu" care zice:"- DOAR O STICLA SI GATA" .Am fost in iadul acela Este foarte greu sa iti recunosti neputinta de a bea normal si de a trai normal fara sa te gandesti la alcool sau fara sa bei mintindu-te ca te simti bine .Pe mine alcoolul ma mintea si ma minteam ca ma simt bine ca dupa aceea sa imi fie si mai rau .

Daca ai scris aici probabil ai incercat sa bei normal cum probabil ai putut sa bei cu 10-12 ani inainte insa continuind sa bem si din ce in ce mai multor ganismul uman capata o toleranta mai mare crescind si dependenta iar acest fapt din pacate este ireversibil iar dependenta odata capatata ramai cu ea dar continuand sa consumi te vei adinci si mai mult .

AI CONSTIENTIZAT ! Felicitari !
Alegerea pe care o vei face te va duce la o recuperare si o viata normala fara sa fi sclavul alcolului sau de vei afunda .

Un dependent de alcool care isi da seama ca are o problema cu consumul de alcool si continua sa bea ,va avea o problema si mai mare si va pierde si mai multe ,totul depinde de el cit este dispus piarda bind !Inca ai servici , esti sanatos , poate nu te-au parasit inca prietenii ,familia .

Numai de tine depinde recuperarea ta . Documenteaza-te ,citete despre dependenta ,autoanalizeaza-te ,analizeaz-ti comportamentul vis a vis de consumul tau de al alcool si vezi pe unde te afli !

Iti urez sa faci alegerea corecta!

DA clic pe link-uri si poate te vei regasi in textele postate ,daca nu te-ai regasit inca in "povestile noastre".
viewtopic.php?f=4&p=2905#p2905
viewtopic.php?f=4&t=918
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
proco
Veteran
Veteran
Mesaje: 848
Membru din: 25 Mar 2010, 17:14

Re: buna ziua

Mesaj de proco »

Salut Tudor1 cat si Tudor2! Din pacate alcoolul nu selecteaza persoana, inteligenta, socializarea, etc. ci taie in carne vie si acolo unde gaseste terenul slab actioneaza cat mai adanc. Am, 2 amici, care vin la grup nu i-am convins greu, care au probleme cu alcoolul, si sunt... amandoi asistenti la psihiatrie!!! in locatii diferite. Deci pur si simplu "lucreaza" cu alcoolici care vin in ultimul stadiu carora le administreaza tratamente de dezintoxicare. Oare de ce tocmai ei nu se pot rezolva? Unul dintre ei chiar m-a tratat direct ca o ironie a sortii iar celalalt pur si simplu mi-a cerut ajutorul sa iasa din necaz. Sunt la nivelul in care au fost avertizati de sefii lor (medici sef de sectie) sa lase alcoolul sa nu mai bea sau sa miroasa a alcool la servici, INCA mai au sotii si familii, unul a ramas de curand fara permis fiind prins baut la volan (nici nu-si da seama ce inseamna asta). De fiecare data ma intreaba cum am reusit aceasta performanta si ma felicita dar sincer am un sentiment de regret ca nu-i pot ajuta. Chiar ieri, unul mi-a zis ca nu mai bea inainte de a pleca la servici a prins teama ca va fi dat afara. Eu am luat antalcol fiindca NU MA MAI OPREAM DIN BAUT! Si apoi cu VOINTA SI CREDINTA IN DUMNEZEU CU LUNGI DISCUTII CU TUDOR incet dar SIGUR am pornit pe abstinenta. Voi mai scrie despre caderile mele DAR SA STI CA DE FIECARE DATA CAND AM LUAT-O DE LA CAPAT MI-A FOST SI MAI GREU! Despartirea de alcool parca nu mai exista. Momentan nu-ti pot descrie PIERDERILE MAJORE avute in 6 ani de alcoolism si nu am cum sa-ti descriu momentele de internari avute in diferite locatii. AI UN MARE AVANTAJ pe care nu-i da cu piciorul faptul ca ai constientizat la timp, ca ai familie si servici. Tine cu dintii de tot ce te inconjoara si-ti este favorabil. DAR ATENTIE CA TOT CE-TI ESTE CA UN SCUT PT.TINE ACUM SE POATE INTOARCE IN ORICE MOMENT IMPOTRIVA TA FARA SA FI IERTAT!

Cu respect PROCO!
Tudor.
Veteran
Veteran
Mesaje: 1113
Membru din: 24 Mai 2011, 12:53
Zile de abstinență: 30,06,2016
Ani de abstinență: 4 ani

Re: buna ziua

Mesaj de Tudor. »

Buna dragi prieteni,

Sa va spun ce s-a mai intamplat de cand nu am mai postat. Am rezistat 2 saptamani, dupa care am baut din nou. Nimic nou pana aici. In iulie am concediu, de care m-a bucur pe de-o parte ca ies din mediul unde lucrez, pe de alta parte ma gandesc ca o sa fac excese. V-am mai scris ca serviciul ma cenzureaza. Eu am tabieturile mele sa beau seara casa sau pe terase si sa ma fac praf la domiciliu, ferit de ochii lumii.
Nu am mai baut de o 5 zile. Ieri am fost in tura de noapte si m-a luat o sete nebuna. Asteptam sa ies cu gandul sa beau dimineata cand ajung acasa. Pana dimineata pofta mi-a trecut, eram si obosit iar dimineata nu am cadrul intim sa beau si cu cine sa povestesc bautura. Setea asta e foarte ciudata. Neurovegetativ nu aveam niciun simptom insa gandul parsiv era ata de viu acolo.
Totusi exista si o latura organica a dependentei psihice. Va trimit un filmulet despre cum se vede setea (craving-ul) la RMN si ce medicament calmeaza centrii nervosi responsabili de pofta obsesiva de drog (valabil si pentru alcool). Atentie vorbesc de dependenta psihica, nu de sevraj. Este un medicament miorelexant. Un medic francez alcoolic fara sperante isi trateaza setea eficient de 5 ani de zile sub medicatia mentionata.
http://www.youtube.com/watch?v=byain0Vo5mo
O sa il incerc si eu si va tin la curent. Siu ca, cauza e ascunsa mai adanc. Stiu ca este un comportament dobandit pe o anumita personalitate si caracter, dar mai stiu ca suntem si chimie.
Va doresc o zi buna.
proco
Veteran
Veteran
Mesaje: 848
Membru din: 25 Mar 2010, 17:14

Re: buna ziua

Mesaj de proco »

Salut Tudor2! M-am speriat si am crezut ca a postat Old Tudor! Nu stiam ce sa cred, ai fost cumva in tura de noapte?

Cu respect, PROCO!
Tudor.
Veteran
Veteran
Mesaje: 1113
Membru din: 24 Mai 2011, 12:53
Zile de abstinență: 30,06,2016
Ani de abstinență: 4 ani

Re: buna ziua

Mesaj de Tudor. »

Salut Proco,

Da am fost de servici in tura de noapte. Asta m-a cenzurat.
Ca sa nu mai existe confuzii intre mine si old tudor pote reuseste administratorul sitului sa imi schimbe username-ul in rica.
Va tin la curent.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: buna ziua

Mesaj de tudor »

Salut , TUDORE ,Salut proco .!

Ture de noapte mai faceam eu Old tudor .Pe la 3 noaptea ma trezea din somn cite o sete nebuna sii doar ca travesam strada in halat de baie ,papuci si asa mergand prin zapada(cheile nu mi le uitam )imi faceam tura de noapte la buticul de peste drum de bloc .Ciocaneam la gemulet si vanzatorul ma servea , fara sa deschida ochii .Stia cine este clientul.Imi aduc aminte si nu pot sa nu rad cit de sluga la stapan (alcool) Eram .Nu trebuie sa uit caci s-ar putea sa repet.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
proco
Veteran
Veteran
Mesaje: 848
Membru din: 25 Mar 2010, 17:14

Re: buna ziua

Mesaj de proco »

Salut Old Tudor si Tudor! Diferenta este la username, la Old Tudor este cu "t" iar la Tudor este cu "T". La intrebarea daca ai fost in"tura de noapte" a raspuns corect si la obiect, Old Tudor. Tu ai dat-o cu cenzurarea. Dar daca iesi la non-stop noaptea pe furis, nu iei cheia la tine si cand te intorci gasesti usa inchisa? Ti se deschide si te intreaba ostentativ: "unde ai fost?" NU AVEAM AER! (sic).

Cu respect, PROCO!
demo
Boboc
Boboc
Mesaje: 11
Membru din: 23 Feb 2011, 08:47

Re: buna ziua

Mesaj de demo »

buna
nu am mai intrat de multicel
sunt maria
poti sa mai imi dai nr tel al lui stefan? nu l mai am si nici pe al tau
multumesc
Scrie răspuns