021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Alcoolul, un drog legal si letal

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Pajero82
Boboc
Boboc
Mesaje: 48
Membru din: 17 Dec 2013, 11:44

Alcoolul, un drog legal si letal

Mesaj de Pajero82 »

Salut sunt Florin si sunt alcoolic. Nu beau zilnic dar cand beau o data la 5-7 zile o fac pana bu mai stiu de mine. Am incercat sa stau fara dar dupa o saptamana maxim doua am intrat in magazinul de bauturi si nu am iesit fara 6-8 litri de bere sau 4-6 litri si 375ml tarie. Poate ca pt unii nu e mult dar pe mine ma imbata acessta cantitate din cauza ca si fumez 4-5 tigari atunci cand beau alcool. Cand nu beau nu fumez deloc. Sunt disperat. Nu vreau sa-mi pierd familia. Am o sotie minunata care ma iubeste enorm si avem o fetita de 1 an si doua luni dupa care sunt topit. Am inceput sa beau pe la 15-16 ani si ma imbatam aproape de fiecare data. In ultimi 15 ani nu cred ca a trecut mai mult de 10 zile fara sa fiu beat crita. Nu pot sa beau putin. Cand incep nu ma mai pot opri. Ma duc noaptea la 1 la bar sa mai beau. In statul in care locuim magazinele de bautura se inchid la ora 10 seara. Lucru bun pt mine ati zice dar ma duc la bar care e deschid pana la 2am si cheltui de 5 ori mai mult pt ca e bar. Bautura e scumpa. Cheltuiesc in jur de 300$ pe luna pe bautura di tigari combinate. O masina decenta noua costa 300-350$ pe luna. Deci eu beau o masina noua in 5 ani. Am 31 ani si nu stiu cum e o iesire in oras sau o petrecere fara bautura multa. Devin si violent la bautura verbal si fizic cateodata. Sotia a vrut sa plece de multe ori inainte de a avea copil. Am promis ca ma las dar am cazut inapoi in patima de fiecaredata. Sunt constient ca imi distruge viata casnicia si sanatatea. Nu vreau ca fetita mea sa ma vada beat niciodata. Acum e mica si nu stie dar va creste. Vreau sa renunt la bautura. De multe ori am cheltuit ultimii bani din casa pt bautura si ma simt vinovat. Sotia imi spune ca sunt aproape un sot perfect cand nu beau dar ma uraste cand sunt beat si o inteleg. Am pierdut joburi, prieteni, bani, respect si multe fete cand am fost burlac din cauza bauturi. Tatal meu nu e un alcoolic, se controleaza cand bea dar eu nu ma pot controla. Sunt departe de parinti si de singura sora care o am. Singura mea familie este sotia si fetita. Urasc bautura si imi e frica ca ma va chema din nou sa ma imbat in weekend. O sa incep sa spun rugaciuni ca sa imi dea Dum putere in fata ispitei dar am nevoie si de sprijin moral. Va multumesc. O sa mai postez. Visul meu este sa petrec craciunul cu familia treaz fara pic de bautura. Sotia nu bea si nu fumeaza deci in ea am un aliat dar mai imi trebuie ceva terapie. Nu imi permit acum sa plates un pshiholog 100-150 $ pe sedinta sau poate ca pot cu banii de bautura pe care sper din toata inima sa nu o mai pun in gura toata viata mea. Doamne ajuta
asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Braila
Contact:

Re: Alcoolul, un drog legal si letal

Mesaj de asido1973 »

Bine ai venit pe forum. Aici ai gasit locul potrivit si sa stii ca se poate:

http://www.simonatache.ro/2012/09/20/bomba-patru-roti/

Mai sus e povestea mea spusa pe scurt. Vad ca vorbesti de dolari sa inteleg ca esti plecat peste ocean. Ok , acolo il avem pe prietenul ilie care cu ajutorul acestui forum acusi face 2 ani de abstinenta.
Eu am facut 4 , dani acusi 2 , relus 3, freedom 2 si tot asa ...
Toti am pierdut si am trecut prin multe dar am aflat ca se poate si ca viata fara bautura este minunata.
Bine ai venit!
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: Alcoolul, un drog legal si letal

Mesaj de admin »

Bine ai venit Pajero pe forumul nostru.
Ia din sfaturile colegilor de forum pentru ca multi au fost acolo unde esti tu iar acum sunt abstinenti. Dependenta de alcool este o boala si trebuie tratata cu multa seriozitate. Ai colegi de forum care au reusit si fara bani dati la specialisti. Dar asta inseamna o munca mai sustinuta din partea ta.
Ramai aproape de noi.
Cu respect
Admin
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
Pajero82
Boboc
Boboc
Mesaje: 48
Membru din: 17 Dec 2013, 11:44

Re: Alcoolul, un drog legal si letal

Mesaj de Pajero82 »

Multumesc mult de primites calduroasa. Sper sa reusesc si eu sa ma abtin pt totdeauna. O sa mai postez. Acum citesc multe din povestirile de pe forum si ma regasesc in multe din ele din pacate. Alcoolul mi-a adus numai necazuri si lucruri rele. Nimic bun nimic. Doar 2 ore de asa zisa fericire cand beau ca dupa nu mai tin minte ca de obicei beau/beam pana eram in genunghi
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Alcoolul, un drog legal si letal

Mesaj de Relus »

multi dintre noi isi pun intrebarea daca sunt sau nu alcoolici,tu ai inceput cu dreptul,ai aflat si acceptat acest crud si dureros raspuns.
Da,este o forma de alcoolism avansat,dar exusta solutia,exista salvarea si banii sunt cei care nu iti trebuiesc in aceasta terapie.
Din contra vei economisi si nu vei cheltui pentru restabilirea ta.
Prea putini sint aceia care ar putea masura cit de adevarat este acest lucru. Familia si prietenii bolnavului simt vag ca el este anormal, dar toti asteapta ziua in care omul se va lepada de letargia aceasta si-si va regasi puterea vointei.
Tragicul adevar este ca, daca intr-adevar avem de-a face cu un alcoolic, acea zi s-ar putea sa nu mai vina niciodata. Situatia ii scapa, nu mai e stapin pe nimic. Fiecare alcoolic atinge stadiul in care nici cel mai mare efort de vointa nu-l mai ajuta sa se lase de baut. In aproape toate cazurile, acest tragic moment apare mult mai repede decit poate banui cineva.

Ne vedem obligati sa recunoastem ca majoritatea dintre noi, alcoolicii, din motive necunoscute, ne-am peirdut libertatea de alegere in fata alcoolului; pretinsa noastra vointa nu mai exista, ca sa zicem asa. Uneori, sintem incapabili sa ne reamintim destul suferintele si umilirile indurate cu o luna sau chiar cu o saptamina in urma. Sintem fara aparare in fata primului pahar.

Pur si simplu nu ne vin in minte consecintele aproape sigure pe care le va produce un singur pahar de bere. Dar si daca ni le-am aminti, ele sint undeva in ceata si sint repede inlocuite cu ideea veche si depasita ca, de data aceasta, vom bea ca toata lumea. Ne lipseste acel instinct care te face, de exemplu, sa nu atingi soba incinsa, ca sa nu te arzi.

" De data asta n-o sa ma frig si iata cum o sa fac!" se autoconvinge alcoolicul, prin cea mai obisnuita metoda. Uneori, nici nu gindeste deloc. De cite ori, dupa unprim pahar baut fara griji, nu ne-am intrebat, la al treilea sau al patrulea: " Pentru numele lui Dumnezeu, cum de-am luat-o iar de la inceput?" Apoi, ne spuneam imediat: " O sa ma opresc dupa al saselea" sau "Oricum, nici n-are rost sa ma mai opresc."

Citeste ne pe fiecare in parte,deocamdata incepe cu abtinerea fireasca,nu te apropia de alcool 24 de ore,si in fiecare zi la fel.
In biblioteca vei gasi carti,cartea mare a alcoolicilor anonimi iti va arata unele metode de a pasii mai usor pe drumul abstinentei.
Am citit ca incerci sa crezi in acel suport divin,sa sti ca este singurul care va produce minunea.
nu parasi acest forum.este sansa ta de reabilitare,este sansa sa de salvare.a ta si a minunilor de langa tine fica si sotia ta.
Pentru ele,pentru tine,pentru tineretea ta se merita sa incerci.
Nu este usor dar nici atat de greu ca durerea cauzata de efectul alcoolului,cel mai perfid si viclean "prieten>
Avatar utilizator
ghita1999
Veteran
Veteran
Mesaje: 864
Membru din: 23 Iun 2013, 23:24
Zile de abstinență: 24,07,2012

Re: Alcoolul, un drog legal si letal

Mesaj de ghita1999 »

Buna!
Povestea ta nu difera de a multora de aici.Eu am trecut prin faza la care ai ajuns tu acum aproximativ acum vreo 5-7 ani.Inca mai reuseam sa stau cateva zile,saptamani,luni.Cu greu dar inca imi iesea.
Faprul ca esti categoric atunci cand afirmi ca nu te mai poti opri atunci cand te apuci de baut deja e o confirmare a faptului ca ai o mare problema cu bautura.Pentru un test complet si o diagnoza corecta,poti gasi testul pe siteul AA Romania.
Acum,am remarcat ca te exprimi in dolari,ceea ce ma face sa cred ca nu esti in Romania.Oriunde ai fi,sa stii ca exista in apropierea ta un grup de AA,alcoolicii anonimi.In plus,aici gasesti suport 24/7 live,ca avem si bufnite pe aici :D :D
Un ochi rade celalalt plange.Imi pare rau ca ai ajuns atat de tanar in situatia asta.Imi pare bine ca ai cerut ajutor atat de repede.Unora le trebuie 10-15 ani sa recunoasca simplul fapt ca sunt alcoolici si sa ceara ajutor.Majoritatea insa nu o fac deloc si mor asa cum au trait.
Stai conectat aici,da-ne mai multe detalii despre rezultatele testelor,mai citeste din biblioteca si daca vrei putem lua legatura cu cineva de la AA din zona unde locuiesti.
Ai facut un pas urias inainte.Urmeaza restul.
Nici nu iti imaginezi ce norocos te poti considera deja pentru ca ai intrat aici.
Pajero82
Boboc
Boboc
Mesaje: 48
Membru din: 17 Dec 2013, 11:44

Re: Alcoolul, un drog legal si letal

Mesaj de Pajero82 »

Multumesc mult la toata lumea pt raspunsuri si incurajari. Acum stiu ca pot sa stau 5-7-10 zile fara bautura dar imi e frica de perioda dupa. Stiu ca o sa am un chef nebun sa ma imbat. Ma cunosc destul de bine. Sper ca o sa am vesti bune de Craciun ,anul nou si ziua mea care cine in ianuarie. Vreau sa ma las acum exact cand e tentatia mai mare nu dupa ziua mea etc. motive doar ca sa beau mai mult. Da sunt in statele unite de 7 ani si vreau sa ma intorc in Ro definitiv in viitor. Am fodt la o sedinta AA acum un an si nu mi-a placut.cred ca aici pe forum ma simt mai bine. O sa va tin la curent cu abstinenta. Multumes mult
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Alcoolul, un drog legal si letal

Mesaj de dani »

Bine ai venit pe forum,Florine!
Da,alcoolul este un drog legal si letal,iar alcolismul este o boală incurabilă, progresivă, fatală.Exista un singur tratament,nu costa nimic si acesta este abstinenta.Nu spunem ca nu mai bem niciodata,e greu de dus la inceput acest gand si atunci ne impartim ``sarcina``in felii mici de cate 24 de ore.Nu traim nici resentimentele din trecut,nici grijile din viitor.Traim plenar prezentul zilei de azi,iar AZI NU BEAU,este axioma de baza.
Spuneai:
Urasc bautura si imi e frica ca ma va chema din nou sa ma imbat in weekend. O sa incep sa spun rugaciuni ca sa imi dea Dum putere in fata ispitei dar am nevoie si de sprijin moral. Va multumesc. O sa mai postez. Visul meu este sa petrec craciunul cu familia treaz fara pic de bautura.
Una din rugaciunile ce ne ajuta foarte mult pe noi alcoolicii este:

RUGĂCIUNEA DE SENINĂTATE

Doamne, dă-mi seninătatea să accept ceea ce nu pot schimba,

Curaj să schimb ceea ce pot

Şi înţelepciune să le deosebesc.

Fie voia Ta şi nu a mea.


Daca noi am reusit si tu poti Florine!Citeste aici Big Book,e cartea de capatai a alcoolicilor:
http://www.aatransilvania.eu/ro/node/6

„Dacă nu te atingi de primul pahar, nu te poţi îmbăta”

„Un pahar e prea mult, iar douăzeci nu sunt destule”


Cu sinceritate,Dani
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
nelida
Veteran
Veteran
Mesaje: 270
Membru din: 21 Mai 2013, 21:45
Zile de abstinență: 17,05,2013

Re: Alcoolul, un drog legal si letal

Mesaj de nelida »

Bine ai venit Florine.
Tine aproape de acest forum si vei gasi multe raspunsuri.
Avatar utilizator
rian
Senior
Senior
Mesaje: 160
Membru din: 21 Oct 2013, 22:12

Re: Alcoolul, un drog legal si letal

Mesaj de rian »

Mult succes! Cu vointa poti reusi.
I'm just a social drinker .. but I'm very very social!
Scrie răspuns