021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Sotie a unui alcoolic

Aici puteti povesti experientele personale.
dpatrusel
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 20 Mai 2014, 09:45

Sotie a unui alcoolic

Mesaj de dpatrusel »

Buna , ma bucur ca tratati cu atata seriozitate problema alcoolicilor care intradevar distruge toata armonia si integritatea ubei familii. De vreo 3 ani ne confruntam si noi cu aceasta problema . Suntem tineri , eu 30 sotul 35 de ani , ne-am casatorit din dragoste, acum 10 ani , sotul nu consuma deloc alcool , avem tot ce ne trebuie : casa frumoasa , servicii bune si doi copii unul 3 ani iar altul se va naste peste doua luni . Anturajul dubios care l-a acaparat pe sotul meu l-a transformat intr-un om de nerecunoscut : bea zilnic , in fiecare seara deabea gaseste patul , in conditiile in care de curand este si diabetic ( evident nu tine regim , nu isi face analize si bea orice ) Am increcat sa discut cu el dar degeaba , nu recunoaste ca are o problema iar seara e din nou beat . Nu bea in timpul zilei dar seara isi face de cap pana la ore tarzii, nu e violent fizic dar verbal ma agreseaza . Vreau un sfat din partea voastra , cum sa procedez ? Il iubesc foarte mult , are f multe calitati dar totusi trebuie sa ma gandesc si la noi ! Incurand voi naste si nu imi este usor cand ma gandesc ca cel care ar trebui sa ma sprijine va fii probabil mort de beat pe undeva ! Mai are sanse o astfel de casnicie sa reziste sau sa ma gandesc deja la separare ? Astept sfaturi si sugestii!! Va multumesc!
pisicaneagra
Boboc
Boboc
Mesaje: 52
Membru din: 16 Mai 2014, 13:00

Re: Sotie a unui alcoolic

Mesaj de pisicaneagra »

Buna,
ce povestesti tu, e ceea ce am patit eu in iarna.
sfatul meu, din experienta, e sa nu te bazezi pe el. nu iti pune asteptarile in el.
sa nu crezi promisiunile lui. de fiecare data cind le crezi, vei fi dezamagita.

urmeaza sa fii foarte vulnerabila, noul copil iti va cere toata atentia, cel mai mare o sa se simta amenintat de cel mic si iti va cere si el toata atentia.
nu vreau sa te speriu, sau sa te deprim, vreau doar sa iti spun sa te pregatesti psihic de pe acum, si sa nu contezi pe sotul tau.
fa-ti un plan de rezerva, gaseste pe cineva care sa iti fie aproape in preajma nasterii, sa aiba grija de cel mare cit vei fi in maternitate, sa te ajute imediat dupa.
altfel, vei claca. cu hormonii din sarcina si cei de dupa nastere nu e de joaca. nici daca ai fi cea mai rabdatoare femeie din lume, nu ai reusi sa te controlezi mereu.
Ai nevoie de ajutor.
din ce ai scris aici, mi se pare ca vrei sa il ajuti pe el...
trebuie sa renunti la asta. trebuie sa te ajuti pe tine. atit... pentru moment, pentru un timp, trebuie sa iti centralizezi toata energia asupra ta si a copiilor tai.

Imi pare rau daca pare dur si ingrozitor ce iti spun, dar ... am trecut prin asta in decembrie, si e totul foarte proaspat.
eu am sperat pina aproape sa nasc, ca va gasi taria sa se abtina, sa nu mai bea, sa pot conta pe el.
cu o saptamina inainte sa nasc, mi-a dovedit ca nu numai ca nu voi putea conta pe el, dar ca, daca imi mai indrept atentia spre el, copila mea cea mare va avea enorm de suferit, iar cea inca nenascuta va fi in pericol.

asa ca, ma repet.
incepe de acum, sa renunti la a te mai concentra pe nevoile lui.

daca crezi ca separarea fizica e solutia, fa-o.
dar din experienta, iti spun ca deciziile luate de o femeie gravida, nu sunt intotdeauna cele mai bune.
dpatrusel
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 20 Mai 2014, 09:45

Re: Sotie a unui alcoolic

Mesaj de dpatrusel »

Sunt intrutotul deacord cu sugestiile tale si imi pare rau ca a trebuit sa treci si tu printr-o astfel de situatie extrem de dificila . O sa imi captez toata atentia si energia asupra copiilor si sper sa trec cu bine peste nastere si starile depresive . Asta e o solutie din pacate pe termen scurt, daca lucrurile merg tot asa ce o sa fac? Am studii in psihologie si lucrez cu copiii si stiu cat de important este mediul familiar adecvat pt dezvoltarea psihica si comportamentala armonioasa , ori cu un tata alcoolic nu putem vb despre un asfel de mediu . La tine s-a rezolvat in vreun fel sau tot asa stau lucrurile?
pisicaneagra
Boboc
Boboc
Mesaje: 52
Membru din: 16 Mai 2014, 13:00

Re: Sotie a unui alcoolic

Mesaj de pisicaneagra »

daca ai si studii in domeniu, ai mai multe atuuri decit mine.
la mine nu s-a rezolvat inca nici cum.
suntem intr-un soi de status quo, foarte fragil.
aseara l-a incalcat.

eu nu prea am unde sa ma mut, si asta imi limiteaza foarte mult optiunile.
dar sigur o asemenea atmosfera familiala nu e propice pentru copii.
cea mare a mea era cel mai vesel copil din lume. acum e.... plina de spaime si frustrari, traumatizata, desi n-a lovit-o nimeni niciodata, dar psihic e afectata si se vede pe ea.
somatizeaza foarte usor orice emotie negativa, si ma straduiesc mult sa ii ofer constanta, si echilibru.
dar cu un alcoolic alaturi, e aproape misiune imposibila...
Divortul e si in mintea mea, dar simt ca trebuie sa pregatesc terenul, sa fac actele cind am locul pregatit sa plec.
sa divortez si sa locuiesc tot in preajma lui, e o reteta de dezastru.

Tie ti se pare o solutie viabila despartirea? Crezi ca el o va accepta?

mie de reactia lui imi e teama. pentru ca deja nu mai sper sa fim o familie, doar ca nu am curajul sa ii spun asta.
dpatrusel
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 20 Mai 2014, 09:45

Re: Sotie a unui alcoolic

Mesaj de dpatrusel »

E greu pt o mama cu doi copii asa de mici sa se descurce singura . Divortul atrage dupa sine traume asupra copiilor si asupra noastra . Eu material cred ca m-as descurca dar nu cred ca as putea suplinii lipsa tatalui , copii au foarte mare nevoie de ambii parinti . Mi-ar parea f rau sa il parasesc ca altfel e un om f bun , ne face toate poftele , ne cumpara detoate , se joaca cu copilul , e atent cu noi , ziua ma pot baza intrutotul pe el dar seara isi gaseste parteneri de pahar si uita de toate . Oricum nu pozeaza intr-un om alcoolic , nu bea prin baruri nici cu aceleasi personaje in fiecare seara ( azi cu finu , maine cu vecinu , cu colegii , etc , la mine , la tine , la restaurant , etc} numai ca pe mine nu ma incalzeste cu nimic ca <<de afara >> nu se vede problema lui . Acum doi trei ani cand a inceput era o seara pe saptamana , apoi doua , tot asa pana au ajuns sa se repete zilnic de cateva luni. Comunicarea e deficitara datorita programului de lucru al fiecaruia iar seara cu cine sa mai vb. Nu sunt hotarata sa il parasesc deocamdata , copilasul nu este afectat inca deoarece nu e agresiv cand e beat ci dincontra vesel iar copilul nu realizeaza inca de unde vine atata veselie . Verbal ma agreseaza doar daca eu incep si oricum incerc sa ma abtin mai ales in preajma copilului . Mi-e frica ca odata cu trecerea timpul lucrurile se vor degrada si mai mult si de aceea increc sa gasesc cateva solutii practice care sa ma ajute sa ies din acest impas, teoretic am studiat acest subiect destul de minutios .
Avatar utilizator
Ovidiu73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1196
Membru din: 04 Dec 2011, 09:19
Zile de abstinență: 09,01,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Sotie a unui alcoolic

Mesaj de Ovidiu73 »

Dpatrusel bine ai venit pe forum!

Deja ai gasit pe cineva cu o problema asemanatoare cu a ta. Avand cu cine sa comunici, vei gandi mai limpede si vei lua decizii optime.
Imi pare rau ca treci prin asa ceva. Cand sunt implicati copii mici, e o situatie si mai grea.
Ramai pe forum. Ceva imi spune ca, numarul persoanelor aflate in situatii similare, va creste aici. Impreuna e mai usor, valabil si pentru alcoolici si pentru codependenti.
Ai grija de tine.
Doamne ajuta!
lety71
Boboc
Boboc
Mesaje: 61
Membru din: 25 Aug 2013, 19:30

Re: Sotie a unui alcoolic

Mesaj de lety71 »

Bună seara! M-am hotărât să vă scriu… amintindu-mi propria disperare din urmă cu aproape un an când am descoperit acest forum, dragostea cu care am fost înconjurată de acești oameni minunați pe care îi citesc mereu chiar daca nu sunt activă pe forum. De atunci, am reușit să înțeleg și eu foarte multe lucruri, am citit mult pe tema alcolismului și a codependenței, am participat la ședințe Al-anon din păcate mai rar pentru că distanța nu-mi permite. Viața mea s-a schimbat chiar dacă situația s-a înrăutățit…zi de zi încerc sa-mi trăiesc propria viață, să mă bucur de ceea ce am…să accept lucrurile pe care nu le pot schimba. Deci, sunt tot o soție de alcoolic…Nu vreau sa vă vorbesc despre suferințe, umilințe….și tot tacâmul pe care îl trăiți și voi. Vreau sa vă vorbesc despre durerea fiului meu…despre remușcările mele privind hotărârile pe care le-am luat. Aveam dreptul sa hotărăsc pentru mine…dar nu și pentru copilul meu…Nu aveam dreptul să-l supun la o astfel de viață. În urmă cu mulți ani am considerat ca fiul meu are NEVOIE DE TATĂ!!! Am ales să trăiesc lângă un om care a încetat demult să fie TATĂ! Dintr-un om care și-a iubit enorm copilul nu-l mai cunoaște deloc…habar nu are ce-i în sufletul lui, ce gândește, ce-i place…efectiv e un străin pentru el. Azi, mă doare sufletul pentru el. Are 21 de ani…își iubește tatăl și-l urăște în egală măsură. Se simte respins, neiubit…aleargă acasă atunci cînd soțul meu e bolnav…doar pentru a pleca înapoi la facultate mai lovit, mai dezamăgit. Nu vine niciodată cu prieteni acasă…îi e rușine! A făcut numeroase atacuri de panică. Se simte atât de neputincios. E foarte închis în el, nu vorbește cu nimeni despre situația noastră…tace și suferă! Ani de zile am sperat și ne-am rugat…în zadar. Și-a văzut tatăl internat prin diferite spitale de câteva ori pe an, perfuzii luate acasă mereu în perioadele de sevraj, s-a transformat și el alături de mine în infirmier pentru tatăl lui…și după câteva zile să intre în disperare vazându-l beat, înjurând și agresându-ne verbal. Și atunci…mă întreb și vă întreb: avem dreptul să ne supunem copii la o astfel de viață??? Uneori mă întreb: oare ce gândește ? Mă judecă pentru că l-am obligat să trăiască o astfel de viață??? EU am avut posibilitatea unei alegeri…el n-a avut-o. Evident că nu-mi spune…nu vrea să mă supere cu nimic. Gândiți-vă foarte bine la ce aveți de făcut! Eu v-am expus puțin din viața noastră. Fiecare facem propriile alegeri în viață, propriile greșeli. Învățați din ale mele…Sunteți tinere, aveți copii mici…NU-I SUPUNEȚI LA O ASTFEL DE VIAȚĂ! Uneori se mai întâmplă minuni…dar… Citiți aici poveștile unor oameni care ȘI-AU DORIT EI să trăiască, să-și schimbe viața. Noi nu vom reuși niciodată să-i schimbăm, doar să le fim alături DACĂ ei doresc să se schimbe! Acum soțul meu e ff bolnav…NU-L POT PĂRĂSI!!! Dacă n-am făcut-o atunci când trebuia…acum n-o pot face. Pentru mine…nu mi-aș ierta-o niciodată!!!
Dragele mele…vă doresc multă putere și înțelepciune! Rugați-vă Lui Dumnezeu să vă lumineze calea pe care s-o urmați! Vă îmbrățișez!!!
ionut 13
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 06 Iun 2014, 17:39

Re: Sotie a unui alcoolic

Mesaj de ionut 13 »

imi pare rau sa aud ca multa lume are pe cineva in familie care are probleme cu alcoolul.eu m am inscris aici in speranta ca pot sa ajut oamenii cu probleme cu informatii.cunosc personal o doamna care trateaza dependentele de tot felul deci si cea de alcool.daca pot fi de ajutor si cineva vrea sa vorbeasca mai mult cu mine despre acest subiect las aici mailu meu.[...]
dpatrusel
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 20 Mai 2014, 09:45

Re: Sotie a unui alcoolic

Mesaj de dpatrusel »

in sfarsit mi-am convins sotul sa increrce sa se trateze . suntem din tg mures si as vrea sa imi dati date de contact mai precis nr de telefon si persoana cu care sa luam legatura pentru a programa o prima intalnire
sa1548
Veteran
Veteran
Mesaje: 276
Membru din: 13 Noi 2009, 21:42
Zile de abstinență: 01,04,2014

Re: Sotie a unui alcoolic

Mesaj de sa1548 »

Doamne ajuta,

Sa va dea D-zeu puetere si intelepciune sa treceti cu bine pezste toate aceste probleme !

Cu drag,
Alin
Scrie răspuns