021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Eu sunt Ilie!

Aici puteti povesti experientele personale.
Încuiat
Mia
Senior
Senior
Mesaje: 192
Membru din: 27 Apr 2014, 12:57
Zile de abstinență: 11,01,2015

Re: Eu sunt Ilie

Mesaj de Mia »

Te pup ilyuta, tare tăcut mai ești ...eu te salut cu drag de la sâmbăta si sper ca esti bine!
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Eu sunt Ilie

Mesaj de ilyuta »

Buna Miutza, stai linistita pentru ca stiu si deja am vorbit cu mititica ta. :lol:
Eu si Alinutzu eram ingrijorati ca nu prea ne mai scriiai tu :lol:

Ma intorc numai cu Ovidelu de minuta, pentru ca el este impartial si ma apara si sunt in siguranta . :lol:
Ti pup cu mult drag si distractie placuta in continuare,iti doresc! :cuminte:
Vorbim cind te intorci ,la telefon. :zambetoi:
ilutza :lol: :hug:

526017_276127049175880_604115216_n.jpg
Nume anterior: ilyuta
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Eu sunt Ilie

Mesaj de ilyuta »

Catl, ce ma bucur sa vad ca dai un sem! :zambetoi:
Ma bucur mult de toti cei care au ptrecut la Simbata si fiecaruia cu care am vorbit la telefon, le-am spus cit de rau imi pare ca nu mai scrii pe forum si sincer si adinc, m-a impresionat povestea ta. :surprins:
Fara a dori sa fiu altfel decit ceilalti, eu sunt asa cum sunt si nu ma pot schimba si nu pot sa nu ma gindesc si la cei ca tine, chiar daca mie este bine.
Se spune ca suntem aici pe forum numai pentru noi dar eu nu simt asta si ma induioseaza foarte mult povestile voastre.
Te rog mult sa te mai gindesti cu inchiderea topicului si nu este nici-o rusine daca il redeschizi sau iti faci altul pentru ca nimeni te va judeca si eu unul, as dori din suflet sa mergi alaturi de noi mai departe.
Eu voi mai scrie cind se va intoarce Ovidelu , pe forum dar acum ca te-am vazut, nu m-am putut abtine ca sa nu-mi exprim bucuria si Danisor iti poate confirma spusele mele pentru ca adineori, a fost ultimul cu care am vorbit la telefon. :zambetoi:
Te inbratisez cu mult drag Catl si am apreciat sufletul tau si incercarea de a-i intimpina pe fiecare (vb si de pe celalat forum) :zambetoi:
Nu te pripi si nu uita ca "nu poti trai miine ceea ce nu traiesti azi".
Cu drag si sperante,
iliuta :cuminte:

224447_290509297737655_1539254785_n.jpg
Nume anterior: ilyuta
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Eu sunt Ilie

Mesaj de dani »

No,ca iar ai recazut in scris :ranjet: Ti-am zis ma Ilie ca trebuie sa ai grija sa nu bei...pardon sa nu scrii prima postare ca dupa aia nu te mai poti opri :ras:
SUA-Portugalia 2-2...bravo nene!
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Eu sunt Ilie

Mesaj de ilyuta »

Mai Danisor, asa-i si am si scris ca am recazut... la scris :lol: si-i exact ca la primul pahar dar recaderea asta nu te omoara si chiar face foarte bine :lol:
Da di ce nu te uiti la meciurile mele , pentru ca te-am sunat la 2-1 (sunt un suporter galagios :lol: ) si nu ai raspuns la telefon, semn ca dormeai. :lol: Vezi sa nu se mai repete.Ar fi fost o victorie istorica impotriva Portugaliei si ce m-am ofticat sa primim gol in ultimile 30 de sec. :ranjet:
Ti pup, Danisor si sa ai o zi faina in continuare. :zambetoi:
iliuta :hug:

images.jpg
:lol:
Nume anterior: ilyuta
Avatar utilizator
almaM
Veteran
Veteran
Mesaje: 1349
Membru din: 28 Mai 2012, 10:49

Re: Eu sunt Ilie

Mesaj de almaM »

Iliutule iubit, iti marturisesc ceva. Am adormit si nu am stat sa vad meciul, dar sa stii ca am tinut cu tine, asa cum ti-am promis. Am avut ceva controverse cu sotul, pe care il parasc acuma si te rog sa-l banezi de la telefon. El a zis ca tine cu Portugalia ca este din Europa.
Pana la urma nu stiu cu cine a tinut, ca a adormit in fotoliu cu telecomanda in mana.
Te pup cu drag,
Alma
Nu-mi dați sfaturi, decât dacă le cer, în mod expres! Am capacitatea de a greșii și de a mă critica destul de sever și singură! Prefer să aleg în funcție, de ceea ce sunt și,nu de ceea ce par a fi! Mulțumesc!
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Eu sunt Ilie

Mesaj de ilyuta »

:lol: Almisor, draga mea, am crezut ca mi-a raspuns Danisor si cind am vazut ca incepe cu 'iliutule iubit" mi-a trecut somnul de ris :lol:
Las' ca nu-i bai daca sotul a tinut cu Portugalia si are si el dreptate, important este ca tu tii cu mine :hug: Este un echilibru asta si n-ar avea miza jocurile altfel.Go USA! :lol:
Te imbratisez cu mult drag si va pupa prietenul familiei,
iliuta :hug:

Ps Am sa scriu cind ma trezesc ,ceva foarte fain, apropos de echilibru. :cuminte:

Si sunt sigur ca o sa-ti placa asta(da clicK pe pozisoara ca sa vezi scrisul mai bine):

391832_298859946902590_585798298_n.jpg
Nume anterior: ilyuta
sa1548
Veteran
Veteran
Mesaje: 276
Membru din: 13 Noi 2009, 21:42
Zile de abstinență: 01,04,2014

Re: Eu sunt Ilie

Mesaj de sa1548 »

:-)

Referitor la echipele din Europa vs. America ... au am o teorie ca americanii (gazdele in general) sunt avantajati ... jucand cumva "acasa". Eu stiu cand am fost odata pe noul continent ce-am patit ... n-am fost bun de nimic o saptamana pana m-am obisnuit :-) Cand m-am obisnuit destul de bine a trebuit sa plec :-)))))


Alin
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Eu sunt Ilie

Mesaj de ilyuta »

Mesajde ilyuta » 24 Iun 2014, 14:32
Almisor , draga mea, are dreptate Ovidelu ca am hibe cu cititul , haha
Pai eu m-am cam "besicat" pentru ca am interpretat ca numai cei care se cunosc face-a -face , au o anumita comunicare si simtire intre ei si ai perfecta dreptate, pentru ca eu, cind vorbesc cu voi la telefon, este ca si cum v-am intilnit si va cunosc de cind lumea. :hug: Nu neg ca au si intilnire rolul lor dar ca si in cazul meu, daca nu le pot onora, nu inseamna ca nu rezonam intre noi.Stiu foarte bine asta, deoarece stiu cum este cu ambalajul stralucitor in societate(emoticon trist).
Toti cei pe care i-am intilnit si personal(si am intilnit cam multisori, spre bucuria mea), mi-au intarit impresiile pe care mi le formasem anterior la telefon si repet ca am acesta abilitate de a cunoste foarte bine oamenii si niciodata nu m-am inselat si nu ma poate pacali nimeni.
Chiar ma gindeam, as avea eu alta rezonanta cu Danisorul , cu care vorbesc aproape zilnic,daca l-as intilni si in realitate? :surprins: No way! Nu poti fi intr-un fel la telefon si altfel in realitate deoarece , ti-am spus, mie nu-mi trebuie mult ca sa cunosc un om iar acolo unde unde rezonam, nu insist si-mi vad de ale mele.
Pai eu cind vorbesc cu Relus si-i simt caldura sincera , parca ar fi linga mine,Gladisorul,Miutza la fel(am dat doar citeva exemple si asta este perceptia si cea ce simt si eu, cind vorbesc la telefon cu voi. :cuminte: )
Mama ta, parca este si mama mea, asa de duioasa ,calma, sfatuitoare este si-mi transmite dragostea ei prin toti porii, asa cum numai o mama poate sa emane.
Are dreptate Ovidelu si cu faptul ca nu trebuie sa mai interpretez ci sa iau lucrurile asa cum sunt. :cuminte:

Almisor draga mea, am lucrat ieri la caracterul meu o gramada si am reusit...sa-mi pun "bousorul' la avatar :lol: Mda, sunt mindru nevoie mare si mi se potriveste manusa caracterul.haha
Cit s-a chinuit jumatatea mea sa ma faca taurul fioros care lupta in arena dar eu am ramas si-mi place sa fiu, taurasul nevinovat care miroase floricele. :zambetoi:
Va imbratiseaza cu mult drag si va pupa, prietenul familiei (incepind cu mama ta) ,
iliuta :hug:

http://www.youtube.com/watch?v=0nSBxrFsLTY
Nume anterior: ilyuta
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Eu sunt Ilie

Mesaj de ilyuta »

BRAVO, Catl, ma bucur mult sa vad ca ai luat cea mai inteleapta si buna DECIZIE. :zambetoi:
M-am intristat cind ti l-ai inchis si acum vad ca faci ceea ce trebuie sa faci.Nu putem fii singuri in acesta boala si este mult mai usor "sa zburam in stol". :zambetoi:
Citeste pina atunci la buna si inteleapta noastra Relus, ceea ce a postat ieri, "cum sa facu un prieten sa se lase de baut' si chiar m-am mirat ca nu au comentat mai multi.Te va ajuta si mai mult sa intelegi lucruri care pentru mine erau de neinteles inainte.
Uite , ca sa-ti usurez cautarea, copii eu la mine.Este pentru tine, Catl. :zambetoi:

Fantastica postarea ta Relus si iti multumesc pentru abstinenta mea. :cuminte:
Cu mult drag, va pup.
iliuta :hug:

Mesajde Relus » 19 Iun 2014, 17:03
CUM POATE FI AJUTAT UN DEPENDENT DE ALCOOL

[b][b]Încercând să convingi cu argumente logice pe cineva dependent de alcool este ca şi cum ai vrea sa te aperi de un urs turbat cu o scobitoare: este o bătălie pierdută din start! Este iluzoriu să ne imaginăm că putem obliga pe cineva să înceapă o cură de dezintoxicare, şi apoi să participe la un grup de sprijin, sau un grup AA, dacă persoana respectivă nu este suficient de motivată în acest sens. Este o bătălie pierdută din start. O persoana dependentă de alcool nu poate fi ajutată dacă ea nu vrea. Chiar daca nu aveți cum să vă ajutați prietenul dependent de alcool dacă nu vrea şi el acest lucru, este foarte important să vă implicaţi în a-l ajuta să îşi asume situaţia în care se află, şi asta încă de la început. Dar cum? Cum să găsim linia de mijloc între a ajuta si a nu da buzna în intimitatea celui de lângă noi? Cum să vă alăturaţi medicului curant, fără a da impresia că trădaţi persoana dependentă?
Într-o primă fază, va trebui să faceţi ceea ce se numeşte „bilanţul stării de fapt’’, cu alte cuvinte o analiză a situaţiei.
Într-o a doua fază, va trebui să rupeţi clasicul cerc vicios care se instaurează în astfel de situaţii: domnul bea, doamna ţipă, iar domnul bea şi mai mult, deoarece se simte neînţeles şi respins. Ar fi mult mai util, să rămâneți stăpân pe propriile sentimente – mai ales păstrându-vă calmul. Evitaţi orice dispută! – analizaţi care sunt aspectele negative ale faptului că cel în cauză bea. O astfel de discuţie nu este posibilă de cât in momentul în care prietenul, este treaz.
De asemenea , nu ezitaţi să îi arătaţi ce anume vă îngrijorează: nu îl ameninţaţi că soţia îl va părăsi, spuneți-i că sunteţi îngrijorat pentru viaţa lui, dacă lucrurile nu se schimbă. Şi invers, insistaţi pe lucrurile pozitive care se pot întâmpla, dacă atitudinea sa faţă de alcool se va schimba în mod radical.
Într-o a treia fază, pentru a-l ajuta să conştientizeze ceea ce se întâmplă, împărtăşiți-i neliniştea şi experiența şi că ar fi bine ca să ceara ajutorul unor specialişti. In loc sa-i reproşaţi lipsa lui de voinţă, repetaţi-i cat mai des că aveţi încredere în el şi în capacitatea lui de a reuși. Vor trece poate luni până când persoana respectiva va accepta să consulte un medic, atunci când este treaz, un alcoolic beat care va cere la trei dimineața sa fie internat va fi respins întotdeauna. O astfel de decizie trebuie bine gândită si determinată de o motivaţie puternică care este esenţială. Trebuie să-l ajutaţi să cântărească importanţa reală a beneficiilor şi a inconvenientelor consumului de alcool. Trebuie să îi întăriţi sentimentul că libertatea de a alege îi aparţine lui şi nu altcuiva.
Pentru ca cineva dependent de alcool să accepte si apoi să facă progrese în procesul de dezintoxicare, este esenţial ca persoana respectivă să fie conştientă de obiceiurile sale de zi cu zi. Instrumentul ideal este o agendă cu toate momentele în care a băut si de ce, intr-o perioadă dată, de exemplu o săptămână. O dată identificate aceste situaţii va trebui sa încercaţi să-l lămuriţi că pentru început e bine să le evite, fără să insistaţi neapărat. Dar îi puteţi propune ca in acele situaţii să staţi de vorba sau să vă dea un telefon dacă se simte neliniştit în loc să se năpustească asupra sticlei.
Dominarea dorinţei de a bea necesită o anumită tehnică şi unele precauţii. Trebuie evitate situaţiile favorizante: de exemplu , compania altor băutori, amicii de cârciumă, evitarea unor momente de singurătate şi de nelinişte. Trebuie să ştiţi că nevoia de a bea este foarte puternică, si la început poate apărea in orice moment al zilei, ca un impuls irezistibil.
Al ajuta pe soţul, ruda , prietenul dependent de alcool nu înseamnă că voi trebuie să gestionaţi totul în locul său, şi nici să acceptaţi tot ceea ce vine de la el. Este important să-i fiţi alături fără să-l mânaţi de la spate. Sprijinul pe care îl acordaţi trebuie să urmărească un singur scop: să-l stimulați pe cel în cauză să devină şi să rămână abstinent.
ca fiecare caz are specificul său.
Cura de dezintoxicare îi va permite persoanei dependente de alcool ca, sub supraveghere medicală să nu mai bea de loc. Aceasta cură se poate face acasă sau în spital. Acasă se poate face atunci când există refuzul categoric al persoanei de a se interna, o motivaţie clară a persoanei în cauză, o stare fizică şi psihică satisfăcătoare si o disponibilitate a unei persoane care să poată face tratamentul prescris.
Trebuie să ştiţi câteva lucruri despre persoana în cauză, cum ar fi: De când este consumator de alcool, ce cantităţi consumă, dacă a mai încercat să renunţe la băutura , sau dacă are probleme medicale.
Dacă nu este pregătit oferiți-i câteva sfaturi, broșuri de informare despre alcoolism şi grupuri de suport. Dacă ezită purtaţi discuţii şi în continuare, nu îl abandonaţi. Dacă este pregătit acţionaţi imediat, nu rataţi prilejul. Oricum medicii nu vor pierde prea mult timp cu acele persoane care nu sunt în mod evident dornice să renunţe la alcool.
Nume anterior: ilyuta
Încuiat