021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Mama mea, alcoolica

Aici puteti povesti experientele personale.
iulianab
Boboc
Boboc
Mesaje: 2
Membru din: 04 Aug 2014, 15:09

Mama mea, alcoolica

Mesaj de iulianab »

Bună! Nici nu stiu daca am facut bine deschizand un subiect nou dar va rog sa ma intelegeti, niciodata nu am intrat pe un forum. vreau sa incep cu inceputul: sunt in clasa a 11-a, am 16 ani. Sunt singura la parinti iar viata mea a fost ferita mereu de lucrurile nepotrivite sau agresive, am fost mereu o rasfatata, iubita de toata lumea. Am avut mereu tot ce-mi doream si am avut parte de niste parinti la care unii copii nici nu aspirau. Cand aveam vreo 12 ani am vazut-o pentru prima oara pe mama mea beata, a fost crancen! Era violenta, ne-a scos din casa pe mine si tata. Tatal meu este un om special, dar intr-o clipa de slabiciune a imbrancit-o. sa va spun ce am simtit? am urlat, am tipat, am cazut pe jos. in fine, toate s-au terminat atunci si am luat-o de la capat cu "familia perfecta" . dar lucrurile s-au reintamplat, rar, e drept, dar ma dureau atat de tare incat nici nu am avut curajul sa marturisesc vreodata. acum tatal meu este plecat in strainatate iar eu am ramas cu mama. este o mama atat de iubitoare, buna, pur si simplu mi-as da viata pentru ea dar de un an bea mai mult decat am vazut eu pana acum. Am vazut-o cazuta pe jos, inconstienta, in timp ce varsa si multe multe altele. tatal meu stie doar o parte din astea pt ca nu as vrea ca lucrul acesta sa-i indeparteze dar nu stiu ce e de facut, mi-a promis ca se lasa dar vad cum asteapta sa ies din casa ca sa-si puna un pahar de bautura si de ar fi doar unul... ce pot sa fac eu? cum sa o ajut pe scumpa mea ,mama?
Avatar utilizator
freedom
Veteran
Veteran
Mesaje: 2923
Membru din: 26 Ian 2012, 08:46
Ani de abstinență: 4 ani

Re: mama mea, alcoolica

Mesaj de freedom »

Draga domnisoara Iuliana,

Postarea ta este foarte sensibila si speciala si iti multumesc ca ne-ai scris. Ceea ce i se intampla mamei tale poate fi o perioada de consum abuziv din diverse motive, sau poate fi momentul declansarii bolii de adictie, adica a unei dependente, insa ambele variante au solutii pozitive.
Daca cumva esti din Cluj sau din imprejurimi, pot sa te ajut concret, iar daca nu, as putea sa te recomand cuiva, fiindca este posibil ca mama ta sa aiba nevoie de terapie si de un grup de suport, daca va considera si ea ca doreste sa participe.
Ca adult si ca mama, pot sa-ti spun doar ce mi-as fi dorit sa faca fiica mea care este doar putin mai mica decat tine si pe care am reusit s-o protejez in perioada mea de dependenta activa. Mi-as fi dorit sa-i spuna tatalui ei, iar acesta sa procedeze asa cum ar fi fost mai bine pentru ea, indiferent ce-ar fi insemnat asta pentru mine. Mi-as fi dorit sa NU ma ocroteasca, fiindca pentru un dependent, ceea ce pare masura aspra, poate fi declick-ul salvator si pe unii, cum am fost si eu, teama de a-si rani copiii ii trezeste.
Daca doresti sa vorbim la telefon, poti sa-mi dai un semn pe mailul din subsol si povestim despre de toate, dar important este sa ai grija de tine si sa nu-ti asumi greselile si suferintele altora, fie chiar si daca e mama ta. Noi parintii, uneori suntem coplesiti de responsabilitatile adultului, iar copilul din noi are nevoie de acel univers paralel in care lucrurile sunt estompate, calme si blande. Si fiindca la noi nu mai tin povestile cu zane si spiridusi, ne alteram starea de constienta cu diverse substante.
Sa stii ca mama ta nu este un om pierdut sau cu care sa-ti fie rusine. Ea trece printr-o perioada dificila a vietii sale, iar pentru tine ca fiica, este ideal sa te sprijini acum pe tatal tau, mai ales ca spuneai ca ambii tai parinti sunt frumosi sufleteste si foarte iubitori fata de tine.
Eu te imbratisez cu drag si iti ofer, in masura in care vei dori si vei avea nevoie, prietenia si experienta mea de "matusa" a unor tineri aflati in situatia ta si care frecventeaza grupul de suport pentru apartinatori din Cluj :zambetoi: , dar si pe aceea de mama unei domnisoare de varsta apropiata de a ta.
:hug: Free
“Creand lumea perfecta in inima noastra,
putem sa o vedem luand forma si in exterior.”
staval
Veteran
Veteran
Mesaje: 1153
Membru din: 16 Ian 2011, 22:06

Re: mama mea, alcoolica

Mesaj de staval »

Iuliana, trista poveste ai...
Nu pe mama trebuie s-o ajuti ci pe tine . cum? Informandu-te despre cum afecteaza alcoolismul viata tuturor, nu doar pe a alcoolicului. Mamei sa-i spui sa intre aici, sa discute cu alcoolici in recuperare, oameni valorosi care au ales sa lase alcoolul departe de viata lor. Tu cauta sa citesti despre codependenta si despre copiii adulti ai alcoolicilor. Cauta aceste subiecte pe internet si te vei lamuri...Ai grija de tine, caci trauma cea mai mare tu o vei avea...Stii ceva? Daca alcoolicul nu coopereaza, nu ai cum sa-l ajuti...Deocamtata trimite-o pe mama aici, iar tu sa stii ca nu ai nicio vina, nu trebuie sa te rusinezi, alcoolismul e o boala grea, singura in masura sa faca ceva pentru a se salva e mama...
Cu gandul si ruga la tine, te imbratiseaza o sotie de alcoolic!
Avatar utilizator
HOPE
Veteran
Veteran
Mesaje: 1692
Membru din: 21 Mar 2013, 22:14
Zile de abstinență: 24,02,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: mama mea, alcoolica

Mesaj de HOPE »

Of, draga copila! :hug: Tu n-o vei putea ajuta decat daca ea se va lasa ajutata, constientizand ca are un consum abuziv de alcool, ca-si face rau singura si celor dragi.
Iuliana puiule, nu stiu ce sfaturi sa-ti dau decat sa te rogi la Dumnezeu sa-i dea gand bun mamei tale sa se opreasca din baut. Numai ea singura poate face asta.
Tu traieste-ti copilaria si ca sa intelegi cu ce se confrunta mama ta, intra la biblioteca si vei gasi acolo materiale si carti despre alcoolism. Mama ta sufera de aceasta boala, iar vindecare nu exista. Doar opritul din baut, ajutorul specializat si abstinenta o pot ajuta sa se recupereze.

Dumnezeu sa va ajute! :hug:
Fa Rai din ce ai!
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: mama mea, alcoolica

Mesaj de Relus »

Scrie-ne din ce oraș ești,îți voi sugera variante de contact,nu îți fie teama,nu îți cer numele,vreau doar sa te ajut.Si eu am fost ca mămica ta,o femeie bolnava,si eu am avut si am o familie frumoasa,doi fii frumosi la suflet ca si tine,eu am reușit,sunt abstinenta de aproape 4 ani,si scumpă ta mana își va afla locul in lumea minunata. A i avut un curaj nemaipomenit ca ne ai scris,lăsa te ajutata ,prinde orice mana care ți se întinde,suntem aici pentru ca te Înțelegem si pentru ca știm ce este Suferința.Pentru ca freddom are adresa de email scrisă pe forum,te rog ai curajul si caut o,prin ea m-a vei putea contacta si pe mine dacă vrei,voi încerca sa te ajut,sa vorbesc cu mama ta.NU renunța la dorința aceasta de a va ajuta,menține Frumusețea pe care ai simtito in familia ta.Nu este ușor dar se poate,DUmnezeu face minuni.
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: mama mea, alcoolica

Mesaj de admin »

Bine ai venit Iuliana,

Imi pare rau de situatia prin care treci :trist: . Trebuie sa intelegi ca dependenta de alcool este o boala iar mama ta poate ca este un om bolnav care are nevoie de un tratament, atat sufletesc (prin psiholog, psihoterapeut sau Alcoolici Anonimi) cat si fizic (prin medic de familie, medic psihiatru, medicina de urgenta) daca este in etapa in care bea pentru a nu resimti sevrajul. Sevrajul apare la persoanele care opresc consumul si se manifesta destul de urat (frisoane, insomnie, anxietate si alte manifestari fizice si mentale).

Ce poti tu sa faci este sa ii spui ca esti ingrijorata pentru sanatatea ei, ca o iubesti, ca exista solutii de tratament pentru aceasta boala si ca esti alaturi de ea. Poti sa ii dai adresa acestui site si forum, poti sa ii dai datele de la AA, poti sa ii dai numarul de telefon de la ALIAT pentru o evaluare gratuita 021.334.84.06 daca esti din Bucuresti/Campulung Moldovenesc/Craiova/Miercurea Ciuc.

Si eu te sfatuiesc sa ii spui tatalui tau de aceasta situatie pentru ca nu este nevoie sa duci aceasta povara singura. Tu nu esti de vina pentru ce i se intampla mamei tale iar consumul abuziv de alcool sau dependenta nu este ca o mica minciuna care poate fi ascunsa si va ramane acolo. Este in regula sa vorbesti despre asta si cu cineva apropiat tie sau cu o ruda apropiata mamei tale.

Trage aer in piept, capul sus si o sa iesi cu bine si din asta. Pe noi stii unde sa ne gasesti.

Cu drag
Admin
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
Avatar utilizator
almaM
Veteran
Veteran
Mesaje: 1349
Membru din: 28 Mai 2012, 10:49

Re: Mama mea, alcoolica

Mesaj de almaM »

Iuliana draga mea, probabil te simți bulversată de atâtea răspunsuri. Tot ce s-a scris este din suflet, însă cred că, ceea ce va fi de făcut pe viitor, depinde foarte de decizia pe care o va lua tatăl tău în urma mărturisirilor pe care i le vei face. Ești încă minoră, ai un părinte responsabil, așa că eu cred că în primul rând ar trebui să-i faci cunoscută starea în care se află mama ta și împreună veți găsii soluția optimă.
Ai primit sfaturi pertinente, în special postarea adminului, dar eu cred că în primul rând ar trebui sa-i spui tatălui tău, temerile tale. Poate că ar fi bine ca înainte să îi sugerezi să facă o recenzie a acestui forum, ca să înțeleagă mai bine boala mamei tale.
Te îmbrățișez cu drag!
Nu-mi dați sfaturi, decât dacă le cer, în mod expres! Am capacitatea de a greșii și de a mă critica destul de sever și singură! Prefer să aleg în funcție, de ceea ce sunt și,nu de ceea ce par a fi! Mulțumesc!
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Mama mea, alcoolica

Mesaj de ilyuta »

Buna, draga copila si m-a induiosat extrem de mult grija si dragostea pe care o ai fata de mama ta.Esti o fiica speciala si ce matura esti si gindesti pentru virsta ta si as dori din suflet ca mama ta sa se faca bine si tu sa nu mai suferi atit.
In primul rind, vreau sa stii ca desi mama ta bea din cind in cind, merita iubirea si respectul tau de fiica deoarece inteleg ca nu te-a neglijat iar noi, alcoolicii ne iubim cu disperare copii si stii tu ce face un parinte pentru copilul sau? :surprins: Pentru noi, copii nostri merg ca pe un pod toata viata lor, iar noi stam acolo dedesupt, in caz ca se impiedica, sa-i prindem.(am citit asta undeva si m-am regasit si eu in cele scrise)
Deci Draga Iuliana, sunt sigura ca ai primit aici sfaturi nenumarate si cred ca un prim pas ar fi ca mama sa constientizeze cit de cit ca are o problema cu alcoolul.Sa n-o judeci in continuare si sa stii ca, din pacate, acesta boala legata de alcool, atinge orice categorie sociala de oameni, nu conteaza sexul, religia, pregatirea intelectuala, statutul social sau material etc. si atinge toti oamenii la fel, care sunt predispusi spre acest obicei.Si poti fi cu sperante pentru mama ta, deoarece si aici pe acest forum, avem o gramada de doamne minunate, distinse si valoroase (toate) care si-ai recunoscut problema si care au devenit abstinente.
Sa stii ca o fericesc pe mama ta pentru ca are asa o fiica minunata ca tine (si pe tatal tau) si pe ei ii felicit pentru aleasa educatie pe care ti-au oferit-o.
Iti doresc din suflet sa redeveniti familia fericita, de care fiecare copil are nevoie.
Te imbratisez cu drag si suntem aici toti, pentru intrebarile tale.
Cu drag,
ilie

10491144_471912799578853_4472443247852431048_n.jpg
Nume anterior: ilyuta
iulianab
Boboc
Boboc
Mesaje: 2
Membru din: 04 Aug 2014, 15:09

Re: Mama mea, alcoolica

Mesaj de iulianab »

Buna , din nou! am fost uimita intr-un mod placut cand am vazut cata lume ma incurajeaza. va multumesc din suflet si sper sa mentinem o oarecare legatura pentru ca atunci cand simt ca ma prabusesc si nu o mai pot sustine pe mama, nu vreau sa ies in strada si sa-mi spun povestea... poate este bine sa mentionez ca nu o consider o alcoolica in sensul dur al cuvantului caci trec zile in care ea reuseste sa nu puna gura dar vad ca e fericita cand are cate un paharel. Dumnezeu este mare si sunt convinsa ca ma ocroteste si bineinteles pe noi toti. am vazut ca dv, cei care au postat, au avut/au probleme cu alcoolul deci va doresc tuturor ceea ce imi doresc si mie: iubire in sanul familiei, multa, multa liniste si pace. va imbratisez si va multumesc din nou pentru ca ma faceti sa simt ca nu sunt singura :hug: In plus, o voi convinge pe mama sa mearga la un psiholog, cred ca este un lucru bun pentru ca si eu am fost.
sa1548
Veteran
Veteran
Mesaje: 276
Membru din: 13 Noi 2009, 21:42
Zile de abstinență: 01,04,2014

Re: Mama mea, alcoolica

Mesaj de sa1548 »

Draga Iuliana,

iulianab scrie:nu o consider o alcoolica in sensul dur al cuvantului caci trec zile in care ea reuseste sa nu puna gura dar vad ca e fericita cand are cate un paharel.


Cred ca toti cei de aici am fost fericiti ca alcoolici activi cand aveam cate un paharel. Problema e ca la un moment dat nu te mai poti opri. Corpul e dat peste cap ... si nu mai reactioneaza corect fara alcool. Mama ta nu vrea sa fie dependenta ... nimeni nu vrea ... da' din pacate asta se intampla.

iulianab scrie: Dumnezeu este mare si sunt convinsa ca ma ocroteste si bineinteles pe noi toti.


Eset foarte mare D-zeu. Incearca sa te linistesti cand nu mai poti rostind o rugaciune. Te va ajuta si pe tine si pe mama ta.

iulianab scrie: In plus, o voi convinge pe mama sa mearga la un psiholog, cred ca este un lucru bun pentru ca si eu am fost.


Daca reusesti sa faci asta ... mama ta e ca si salvata!

Cu drag,
Alin
Scrie răspuns