021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Canapeaua specialistului

Aici puteti propune teme de discutii.
Scrie răspuns
vlad mihai
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 25 Aug 2014, 11:11

Re: Canapeaua specialistului

Mesaj de vlad mihai »

Sunt o mama disperata baiatul meu, student in Iasi, are o problema cu alcoolul desi nu recunoaste asta. De ziua lui , de revelion si la alte petreceri bea pana cand adoarme. Toti prieteni lui au incercat sa-l atentioneze, au facut glume, au vorbit serios dar degeaba. A venit in vacanta si in fiecare seara merge intr-un anume club si bea. Orice incercare de a vorbi cu el s-a lasat fara rezultat, imi repeta ca nu are nici o problema, a descoperit cum sa nu mai adoarma si se poate opri cand vrea. Imi spune ca in timpul scolii nu bea, dar eu stiu, pentru ca am aflat de la prieteni lui, ca nu este asa.
Va rog sfatuiti-ma cum ar trebui sa procedez! refuza ajutorul unui psihoterapeut.
sa1548
Veteran
Veteran
Mesaje: 276
Membru din: 13 Noi 2009, 21:42
Zile de abstinență: 01,04,2014

Re: Canapeaua specialistului

Mesaj de sa1548 »

Intradevar acum probabil ca nu are o problema ... da' finalul, caii pe care se indreapta este alcoolismul. Exact asa am inceput si eu !!! ... in fiecare seara ieseam si beam ... si la un moment dat s-a intamplat asta si in timpul scolii nu doar in vacanta. Daca el nu accepta psihoterapeutul ... e cam nasol ... pentru ca nu prea ai ce face. Trebuie sa-si dea el seama ca are o problema. :-( Incearca sa0ti deschizi un topic nou pentru a fi mai usor de vizionat !

Cu drag,
Alin
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: Canapeaua specialistului

Mesaj de admin »

Bine ati venit pe forumul nostru. Imi pare rau pentru situatia prin care treceti si sper sa o depasiti cu bine asa cum au reusit si multi altii. Pentru a fi mai "vizibila" va recomand si eu deschiderea unui topic in sectiunea PREZENTATI-VA.

Multi studenti consuma foarte mult in timpul facultatii dupa care revin la un consum moderat/controlat. Sfatul meu este sa nu fiti acuzatoare, cicalitoare sau imperativa cu el, pe acest subiect al consumului lui de alcool. Comunicati-i cu toata afectiunea Dvs. ca sunteti ingrijorata pentru sanatatea lui si informati-va cat mai mult cu privire la efectele si bolile cauzate de consumul abuziv de alcool astfel incat sa il ajutati sa ia o decizie informata. Ar fi foarte bine daca si-ar face testul audit de evaluare a consumului personal de alcool (http://www.alcohelp.ro/ro/audit/) astfel incat sa afle singur care este severitatea consumului lui. Testul contine 10 intrebari si dureaza 5 minute.
Acordati-i timp atat lui cat si Dvs. pentru ca aceste lucruri nu se rezolva peste noapte. Tineti-l aproape evitand reprosurile si cicaleala si spuneti-i ca il sprijiniti.
Va urez tot binele,
Admin
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
25Ada
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 31 Aug 2014, 05:43

Re: Canapeaua specialistului

Mesaj de 25Ada »

Buna dragilor,
Eu ma numesc Ada, am 27 de ani si tare ma bucur ca v-am găsit. Sper sa ma puteți ajuta cu un sfat. Eu m-am confruntat de-a lungul timpului cu numeroase episoade depresive(unele mai grave, altele trecătoare). De aproximativ un an, dupa sedintele avute cu un psihoterapeut, starea si implicit stilul de viața mi s-a imbunatatit. Insa, in prezent, datorită situației financiare, sunt nevoită sa locuiesc cu părinții mei. Nu am mai locuit împreuna de ceva timp si poate nici eu nu mi-am dat seama pana acum de situația lor. Ambii consuma alcool zilnic, in cantitati mari. In fiecare seara se ivesc discuții. Lucruri care in mod obișnuit nu ii deranjează, in urma consumului de alcool se transforma in adevărate drame. Transformarea lor este atât de vizibila si de dureroasa. In timpul in care sunt sobri sunt niște oameni minunați, dar alcoolul ii transforma in niște persoane de nerecunoscut. Problemele mele sunt doua: cum ii pot opri/schimba?-de fiecare data când încerc sa fac asta se ajunge la certuri si violenta. Niciun motiv nu este coerent. Ei invoca in permanenta scuze sau motive, iraționale desigur-ex.sunt supărat/obosit, merit sa consum alcool dupa o zi de munca, am trecut prin multe in viața etc. A doua mea problema este ca am început sa clachez. Ma simt eu neputincioasa pt ca nu ii pot ajuta. Ma simt de parca nu contez suficient încât sa ii motivez sa se schimbe. Certurile constante ma duc din nou cu gândul la sinucidere. Nu pot sa ma detasez. Am încercat sa ii rog sa meargă sa caute ajutor la un specialist, insa ei nici măcar nu recunosc ca au o problema. De locuit in alta parte nu pot momentan. Zău ca nu știu ce as mai putea face.
Cautaridesine
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 12 Noi 2014, 13:06

Re: Canapeaua specialistului

Mesaj de Cautaridesine »

buna seara...
Cautaridesine
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 12 Noi 2014, 13:06

Re: Canapeaua specialistului

Mesaj de Cautaridesine »

As mai mentiona o situatie de risc...atunci cand iti merge bine, ai de toate, esti cu multi prieteni in jur...poate nu credeti, dar mi se pare la fel de mare pericolul de a aluneca...poate domnii/doamnele psiholog ne pot da cateva detalii...desi eu cred sincer ca pe undeva in interiorul nostru nu dorim cu adevarat sa facem alegerea corecta...de ce? poate pentru ca uneori viata normala pare monotona, uneori alcoolul este cel mai la indemana anxiolitic, sau pur si simplu ne consideram liberi sa alegem...si alegem gresit. O alta provocare, daca imi permiteti: daca alcoolul nu ar fi nociv pentru sanatate, cine ce ar alege? tare mult as dori sa nu fiu gresit inteles, nu vreau decat sa gasim cu adevarat radacina raului si sa nu ne ascundem dupa deget, ca sa putem invinge....nu-i asa?
am vorbit cam mult astazi si este pt prima data, asa ca imi cer scuze...daca ma mai acceptati, sper sa ne reintalnim.
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Canapeaua specialistului

Mesaj de colica zis alcoolica »

Buna Cautaridesine si Ada ,
Intrati in sectiunea ,, Prezentativa " care se face doar in modul logat si acolo prietenii nostri va vor spune mai multe , aici pe canapea nu prea mai intra nimeni de ceva timp.
Pe site-ul Alcohelp sunt si zece sedinte f utile , inclusiv situatiile de risc .Se face maxim o sedinta pe zi .
O seara frumoasa va doresc !
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
Cautaridesine
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 12 Noi 2014, 13:06

Re: Canapeaua specialistului

Mesaj de Cautaridesine »

ok, multumesc...
ana popescu
Boboc
Boboc
Mesaje: 5
Membru din: 26 Mar 2015, 17:22

Re: Canapeaua specialistului

Mesaj de ana popescu »

Buna ziua.sunt ana si sunt sotia unui alcoolic.l-am parasit dupa 19 ani si am intentat divort care este in desfasurare.nu o sa pot participa la sedinta de maine ca nu am posibilitatea.acum sunt supusa presiunilor de tot felul de la santaj emotional la amenintari plans .in momentul de fata este in perioada continua de negare bea de stinge nu mai stie daca este zi sau noapte .este un manipulator feroce al tuturor incepi sa iti prezinti o idee a ta si dupa ce te bate la cap ajungi sa te indoiestinca tu gandesti bine.pe mine a ajuns sa ma faca sa ma cred nebuna eu sunt cea cu probleme se foloseste de religie in mod ipocrit el se considera un ales a avut viziuni intalniri cu satana si cu sfinti dupa atatia ani traiti impreuna in singuratate fara prieteni fara viata sociala am dezvoltat un comportament anormal de teama de nesiguranta de neincredere in mine insumi.doresc sa intreb specialistul cum sa fac sa scap de sentimentul de vina de raspundere de manipulare pana acum am inchis caile de comunicare directa adica telefonul ma mai asalteaza cu mesaje fel de fel sau o suna pe fiica noastra pentru a se plange de mina.acum si ea a renuntat sa mai raspunda .in acest moment doresc doar sa se termine cumva toata aceasta presiune sa ne lase in pace sa-si vada de viata lui.parca suntem niste animale haituite mental.apeleaza la tot felul de strategii care te lasa masca cred ca am reusit sa descriu cat mai bine situatia si sa formulez inteligibil intrebarea va multumesc
caremina
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 06 Aug 2015, 19:49

Re: Canapeaua specialistului

Mesaj de caremina »

Buna seara! Bine v-am gasit as avea si eu nevoie de un sfat va rog. Prietenul meu bea si in opinia mea este o problema foarte grava bineinteles in opinia lui el nu are nicio problema, eu sunt invidioasa pe el ca se simte bine, ca isi traieste viata, sunt cea mai rea femeie ca ii spun sa bea ponderat intr-un cuvant eu sunt omul negru. L-am dus la Aliat, la alcoolici anonimi nu a vrut a mers o singura data si nici ca a mai calcat pe acolo. Noi locuim in acest moment cu parintii lui tatal lui bea de stinge iar mama lui care teoretic ar trebui sa fie mai cu capul pe umeri ii cumpara bautura, zice ca sunt cel mai rau lucru pentru fiul ei ca ce ii stric eu distractia fiului ei. A fost o perioada cand nu a avut loc de munca si nu a fost zi sa nu se imbete, acum ca are loc de munca in timpul saptamanii nu bea dar de vineri pana duminica incepe calvarul bea pana nu mai stie de el, cade din picioare, e violent verbal, varsa bautura pe calculator, covor peste tot, tipa, urla, da muzica la maxim, nu mai ajunge la toaleta, tranteste da ce nu face. De luni pana miercuri ii e rau, il doare ficatul, burta ai zice ca orice om intreg la minte daca ceva ii face rau se opreste el nu. Eu vreau sa plecam de acolo i-am zis ca si cu el si fara ma mut cu chirie, l-am luat cu argumente logice, blandete, l-am amenintat ca il parasesc, nu merge promite ca nu mai bea dar nu se tine de cuvant. M-a adus la capatul puterilor ce vreau eu sa va rog daca imi puteti da cateva sfaturi sa il fac sa constientizeze ca are o problema, sa accepte ajutor specializat. Ce ma opeste sa plec faptul ca atunci cand e treaz e un om atat de bun, sensibil, grijuliu a fost alaturi de mine in cele mai grele momente vreau macar sa am constiinta impacata ca omeneste am facut tot ce am putut sa il ajut. Credeti ca are vreo sansa sa isi revina sau ma lupt cu morile de vant si ar trebui sa imi fac bagajul sa plec si sa il las cu minunata lui familie? Va multumesc!
Scrie răspuns