021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Va salut ... cu respect

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de ilyuta »

Lupica, salut si iarta-ma ca scriu in graba dar trebuie sa fug la lucru.
Esti grozav, dom'ne!ESTI GROZAV! :jos-palaria: Ce bine le spui si ce frumos le formulezi si n-as fi crezut vreodata ca ai un asemenea talent. :jos-palaria: Felicitari si esti exact cum trebuie sa fii Lupica si sa nu-mi spui tu mie Iliuta si de data asta iti prezic ca nu ai sa mai ai "pofte" pe viitor deoarece vad ca ai inteles ce si cum,trebuie sa faci si cel mai important lucru, sa nu mai fii atit de dur cu tine si sa TE PRETUIESTI.
O zi frumoasa si ABSTINENTA in continuare, iti doresc cu mult drag, Lupica. :zambetoi:
iliuta :hug:
Nume anterior: ilyuta
Avatar utilizator
freedom
Veteran
Veteran
Mesaje: 2923
Membru din: 26 Ian 2012, 08:46
Ani de abstinență: 4 ani

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de freedom »

lupica scrie:Pentru prima data in viata am inteles ca nu trebuie sa fiu prea dur cu mine. De cand ma stiu pe acest pamant, nu am fost niciodata multumit de mine, de realizarile mele; mereu am vrut mai mult de la mine incat nu am stiut cum sa accept esecurile in viata. La orice nerealizare am dat vina pe mine; numai eu eram vinovat ;mereu vedeam numai jumatatea goala a paharului. Probabil varsta la care am ajuns si experienta acumulata in timpul anilor trecuti m-au determinat sa vad viata altfel.
Da ...am inteles ca nu se merita sa-ti sacrifici sanatatea ,tineretea,viata pentru realizarea unor idealuri sau tinte greu de atins, peste limitele personale. Intr-un final am inteles ca trebuie sa accept lucrurile pe care nu le pot shimba in viata, sa nu ma amagesc cautand un refugiu in alcool; trebuie sa accept lucrurile asa cum sunt. Cand aveam 20 de ani ma simteam in stare sa mut muntii din loc. Acum, la 40 de ani, gandesc altfel: ce mi-au facut muntii? lasa-i domnule, in pace,acolo unde sunt.
Imi trebuie curaj sa schimb lucrurile pe care pot sa le schimb. Imi trebuie o schimbare radicala in viata, dar sa fiu in stare s-o realizez;sa am ambitie si perseverenta. Bineinteles, trebuie sa inteleg si sa deosebesc lucrurile pe care le pot schimba si lucrurile pe care nu le pot schimba.
Daca reusesc acest lucru, sunt un om salvat.


Asa este, perfect adevarat. Multumesc, Lupica.
“Creand lumea perfecta in inima noastra,
putem sa o vedem luand forma si in exterior.”
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de Relus »

Cât ma bucur ca îți doresti o schimbare in viata ta,persevereaza,insista,nu renunța.
Stai aproape de noi,scrie ceea ce poti ,da ți voie sa încerci sa ai încredere in oameni,nimeni nu te judeca ,toți am fost ca tine si te Înțelegem,împreună putem reuși.
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de ilyuta »

Draga Lupica, salut!
Reciteam ce ai scris tu, ce ti-au raspuns ceilalti(asa invat si eu) si ceea ce ti-am scris eu. :surprins: Am gresit cu punera unei virgule corect si mi-a venit in minte, "puterea unei virgule". :surprins: :lol:

"-Hai sa mincam bunica!
-Hai sa mincam, bunica!"

Asadar, ca sa o salvam pe bunica trebuie sa punem virgula corect 😉 :ras:
Te imbratisez cu mult drag si tine apropape Lupica.
iliuta :hug:
Nume anterior: ilyuta
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de Relus »

Azi ai avut o zi buna?
Încerci sa te simți bine,tu cu tine?
Simți ca viata are alt sens,simți ca poti trai fara gânduri negative ?
Sunt convinsă ca totul este ok.
:hug:
Avatar utilizator
lupica
Veteran
Veteran
Mesaje: 4400
Membru din: 04 Ian 2011, 14:18
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani
Contact:

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de lupica »

Am gasit cateva momente libere, sa va citesc postarile dumneavoastra pe acest forum si sa va salut. Ma bucur de faptul ca am reusit sa revin la o viata normala, sa ma eliberez de jugul alcoolului si sa traiesc liber. Acum sunt constient ca cel mai mic strop de alcool creeaza necazuri celui afectat de alcoolism. Numai stand departe de alcool, de a nu bea deloc, de a nu ne atinge de alcool, putem sa ne recuperam din alcoolism. Sunt convins ca fara alcool, viata nu este chiar asa de trista; cu siguranta poate fi mai buna decat cea dominata de alcool. Capacitatea mea de gandire nu va mai fi afectata sau schimbata de acel prim pahar de alcool crezand ca mai merge si al doilea pahar sau al treilea ...pentru ca nu ma ating de primul pahar. Numai asa putem controla aceasta boala numita alcoolism, pentru ca ea nu poate fi vindecata.
Pot sa ma abtin de la alcool, de la consumul primului pahar dar pentru mine principala problema ramane in pastrarea abstinentei, a trai o perioada cat mai lunga fara alcool. Trebuie sa gasesc metodele adecvate care sa ma ajute sa traiesc fara alcool, mereu ma documentez din carti, de pe internet si daca cineva dintre dumneavoastra imi poate recomanda o anumita sursa de informare va raman recunoscator. La mine mereu a existat o anumita legatura intre alcool si ceea ce se petrecea in mintea sau sufletul meu. Trebui sa invat sa ma feresc de momentele psihologice ,de obisnuintele vechi care ma determinau sa ma gandesc la alcool. Astazi, am trecut pe la agentia loto din cartier sa -mi cumpar un bilet; eram obisnuit sa intru si in locatia vecina,unde functioneaza o carciuma dar am rezistat tentatiei, am intrat intr-un magazin alimentar invecinat, am cumparat o sticla de racoritoarea si am mers acasa.
Sa avem parte de multa intelepciune, avem nevoie de ea.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de ilyuta »

Draga Lupica, salut!
Eu nu sunt in masura sa-ti recomand ce sa citesti deoarece nu stiu nici pentru mine dar ceea ce fac eu si ma ajuta , este simplitatea cum privesc acesta problema a mea:RESPECT ALCOOLUL, deoarece daca nu fac asta si ma mai pun cu el, incercind sa beau controlat, MA OMOARA si eu vreau sa traiesc, nu sa mor.
Ceea ce mai fac eu si ma ajuta foarte mult,este ca citesc aici pe forum la topicurile fiecaruia dintre prieteni si uite, chiar acum, reciteam topicul lui Mircea(hello Mircica !) si meditam la cit de frumos scria el si cit de adevrat si din suflet il sustineau cei citiva membri care erau in anul 2011 pe acest forum, printre care Relus, Staval, Adorable, Asido si Old TUDOR.
Redau aici o postare de-a lui old TUDOR, care poate te va ajuta si pe tine.Stiu ca "Viata fara bautura ai citit-o de 3 ori"
Te imbratisez cu drag si-ti doresc o saptamina minunata si binenteles ABSTINENTA.
iliuta :hug:

Mesajde tudor » 23 Dec 2011, 21:05
Salut Mircea !

"Eu consumam alcool de doua ori .La masa cu toata lumea si pe ascuns .
La primul Paste in abstinenta mi-am rugat parintii sa nu se fereasca sa puna bautura pe masa ca nu voi bea. Daca imi vine sa beau stiti ca nu ma puteti opri si ori cobor in pivnita pe ascuns ori plec "la plimbare"
Primul CRACIUN in abstinenta , petrecerea cu colegii de srervici am fost gratagiu sef si apoi PAHARNIC SEF :lol: .Nu m-a intrebat nimeni de ce nu beau pentru ca toti se bucura ca lor le ramanea mai mult de baut. :lol: Totusi m-a intrebat pina la urma un "soricel sef" de ce nu beau atunci toti si-au indreptat privirea spre mine curiosi sa afle raspunsul.
Eram pregatit sa mint si sa le spun ca iau medicamente asa cum am fost invatat la AA se ma salvez cu o minciuna.DACA MA AJUTA
Raspunsul venit in minte pe loc a fost altul : "- Nu beau ca pe urma nu o sa ma pot opri si o sa beau prea mult ,"o sa fac urat " si apoi nu ma voi putea opri.si la sfirsit o sa imi fie rau .Era PURUL ADEVAR.
I-a apucat rasul si abia s-au putut opri. :lol: :lol: :lol: :lol: crezind ca am glumit.
Apoi lumea s-a obisnuit sa ma tot timpul bind sucuri insa eu nu le-am spus niciodata ca sint abstinent.Azi nu s-a facut gratar ci s-a baut "pe bisericute "si nici mcar nu s-au sinchisit sa ma roage .In schimb eu la plecare eram singurul neparfumat .Bineinteles si soferii.

Ce să fac şi ce să spun la o petrecere la care se bea?
Să ţin băutură în casă?
Cum să le explic oamenilor de ce nu beau acum?
Ce să mă fac cu insomnia?
De ce se face că beau, în vis?
Să mai dau pe la baruri?
Ce pot face când mă simt singur?
Sunt în afara oricărei primejdii atâta timp cât sunt fericit?

Acestea sint intrebari care poate deja ti-au venit in minte sau posibil sa iti vina .

La prima vei gasi raspuns detailat dind clic pe lincul urmator: viewtopic.php?f=4&t=945&start=40

Pentru urmatoarele intrebari vei gasii raspunuri in cartea VIATA FARA BAUTURA Imagine text prescurtat aici pe forum :
viewtopic.php?f=4&t=945"
Nume anterior: ilyuta
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de Relus »

Dacă îți vei reciti postarea ,vei găsi răspunsul la întrebările tale,ți le ai dat deja singur.
Important este sa nu uiti,zilnic trebuie sa ți doresti o stare de bine,sa reusesti sa ți gestionezi stările de disconfort pe care ti le induci singur.
In biblioteca forumului sunt postate filme,documentare,cărți de dezvoltare personală,cărți din literatura AA,la fiecare dintre postările noastre vei găsi,pilde,sugestii,meditații,toate aceste te vor ajuta sa le adaptezi ,cauta metode care ți se potrivesc.
Suntem unici si ne putem personaliza dupa bunul plac orice idee care sa ne ajute.
Te rog cauta din orice nimic sa faci o plăcere,renunța imediat la gândurile negative care te duc la depresie,învață sa te apropii de oameni,sa le arati încredere,iubire,sa le arati ca ai nevoie de ei,lasa te înțeles,iubit.
E destul de greu dar rezultatele si efectul este nemaipomenit.
O zi plină de pace sufleteasca.
Avatar utilizator
lupica
Veteran
Veteran
Mesaje: 4400
Membru din: 04 Ian 2011, 14:18
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani
Contact:

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de lupica »

Va salut cu respect...trebuia sa va spun acest lucru acum, la o ora tarzie, dupa ce v-am citit ultimele postari.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
Avatar utilizator
lupica
Veteran
Veteran
Mesaje: 4400
Membru din: 04 Ian 2011, 14:18
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani
Contact:

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de lupica »

Buna seara si bine v-am gasit. Sunt la serviciu si va scriu cateva randuri...pentru ca mi-am cumparat un telefon mai performant cu acces la internet. De acum pot fi mereu langa dumneavoastra,pe forum unde am sa va salut in fiecare zi. Un castig mare pentru mine...luna asta nu am baut bere iar cu banii economisiti am achizitionat acest telefon de pe care va scriu. Vineri se organizeaza un mare chef la serviciu...unde se mananca ,se bea si se danseaza. Sa vedem cum ma voi descurca...cu siguranta nu voi bea ,dar voi manca si voi dansa cu doamnele colege.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
Scrie răspuns