021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Cei de langa noi

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Cei de langa noi

Mesaj de dani »

PLIMBARE IN PARC

Fetita mea are 3 ani. O iau de mana si pornim spre parc. Deja imi incoltise in minte gandul ca, ii voi lua ei o cutiuta cu suc si mie o doza de bere.
Desi experienta imi spune altceva, eu inca mai cred ca ma pot opri dupa o bere. Sau dupa doua. Asa ca, ma opresc la primul magazin si cumpar pentru amandoi. Fetita mea e multumita si imi spune ca sunt un tata bun. Eu sunt multumit ca am inceput sa beau din berea mea.
Din acest moment imi aduc aminte doar franturi. Am deviat de la traseu spre o crasma ordinara. Prin ceata imi vad copilul jucandu-se singur in jurul meu. Parcul este prea departe, la capatul lumii mele.

Eu stau rezemat de un gard si beau, habar nu am ce beau , dar e tare bun , exact ceea ce imi trebuie. Sunt in rand cu alti consumatori a caror infatisare imi arata ca , nu au mai avut o locuinta de multa vreme. Dar eu sunt om bun, nu ma tin cu nasul pe sus doar fiindca soarta mi-a fost favorabila.
Ceva imi spune ca ma scald intr-o mlastina puturoasa. Mofturi. Fiica-mea scanceste sa mergem acasa…care acasa?…adica locul de unde am plecat….
Nu stiu ce nu-i place aici. E drept ca nu sunt copii prin preajma si ca nu seamana deloc cu parcul promis. Dar este un colt de lume, incerc sa ii arat lumea. Incerc sa ma ridic in picioare. Greu. S-ar putea face un monument din cat plumb este in picioarele mele. Un monument inchinat noua , celor care ne luptam cu greutatile vietii. Mai si bem din cand in cand, dar asa e lumea facuta , nu am facut-o eu.

Imi iau copilul de mana si ma scurg inspre casa. Pot privi doar inspre pamant. Imi vad picioarele cum merg dezordonat. E explicabil , m-am imbatat. Nu stiu cum de am ajuns in halul asta, dar nici macar nu-mi mai bat capul…
Problema mea este sa ajung acasa , sa predau copilul , ca sa inchei misiunea cu succes. Imi apare gandul ca, fiica mea ma duce pe mine acasa…un gand absurd….Stiu ca urmeaza sa traversam o strada cu un trafic intens. Ne vom descurca noi cumva , am mai facut-o.
Urmeaza o zona in care mi se rupe filmul. Ma vad intrand in casa si citesc groaza de pe chipul sotiei. Incearca sa imi explice ce nenorocire se putea intampla. Prea le vede si ea pe toate in negru! Gandeste total aiurea.
Mama mea plange…” In ce hal ai ajuns..pentru ce am muncit si te-am crescut ? „….trag aer in piept….Chestia asta ma enerveaza cel mai tare! Trec si eu printr-o pasa proasta si ea…Hotarat lucru! Ma intorc la crasma !…acolo lumea ma accepta cu problemele mele….bineinteles ca iau masina….picioarele nu ma mai asculta…

Mi-e greata dar continui sa beau. Daca m-ar intelege cei de acasa !…macar sotia ca ea e tanara…dar nu…si doar i-am explicat de atatea ori!
Simt nevoia unei femei care sa ma inteleaga….beau….ma trezesc in pat langa o femeie pe care nu o cunosc, dar nu mai conteaza…ii vorbesc despre necazurile mele si ea ma asculta cu interes…de fapt, eu sunt un tip interesant si neinteles.
Iar beau intr-o bomba ordinara. Habar nu am unde ma aflu…si patul acela a disparut in noapte cu tot cu…o chema intr-un fel…nu mai conteaza..nu mai contez…
Toata casa doarme , e trecut mult de miezul noptii. Ma prabusesc in pat imbracat. Ma trezesc brusc. E tot noapte si am o arsita cumplita! Plec in noapte dupa o sticla cu bere…
Se crapa de ziua , oamenii merg la lucru. Fraierii. Trebuia sa ma duc si eu la serviciu. Momentan nu pot. Voi suna ca mi-a murit cineva. Rezolv eu problema.
Dorm pana seara. Am capul mare si ma simt ca dracul. Beau un pahar cu vin ca sa ma dreg. Simt cum ma cuprinde o ameteala placuta. Ma pun serios pe baut.
Iarasi e noapte..apoi, se face lumina pe afara…inseamana ca e zi….parca ziua trebuia sa muncesc…lasa, am timp sa muncesc toata viata…

Simt ca ceva nu este in regula…zilele astea am fost cu fetita mea in parc…inca o mai aud : „ De ce sucul meu e galben si al tau e alb ? de ce …tati ? „

Ma simt infrant. Absolut. Martie 2008.
Ovidiu73


Am scos de la naftalina acest topic si aceasta povestire pentru ca cei mai noi intrati pe forum sa intre un pic in universul lui Ovidiu si pentru ca acest ficior face maine 7 (SAPTE!) ani de abstinenta.Am avut multe de invatat de la el ( iar el de la mine a invatat o tzara de sah :ras:) ca-i destupat la minte (il las pe Ilie sa zica,ca-i frumos si destept :ranjet: )...poate da si el un Seven up la popor
Felicitarile,masa si dansul pe acilisea!
Felicitari Ovidiu !
Imagine
La multi ani!
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Cei de langa noi

Mesaj de ilyuta »

Ovideluuuu, uite ce te sarbatorim noi aici si-ti ducem dorul!!!Desi vreau sa fiu mereu primul, Danisorul ma intrece mereu si cu deosebitul lui simt al contabilizarii a tot ce misca pe forum,te-a felicitat deja .:zambetoi: Tu esti unul dintre Profesorii Doctori Docenti intr-ale abstinentei si eu am invatat de la tine a lot iar tu de la mine cum sa te superi :ras: :ras: :smecher: Ovidelu, eu si cu Moiras draga mea, avem atitea amintiri frumoase legate de tine si de munca fara de pret pe care o desfasori in orasul celor 7 coline si asa cum te cunosc, nu-mi vine sa cred ca tu ai fost alcoolic vreodata(de fapt nici de mine nu-mi vine sa cred :ras: ).Alcoolic activ, vreau sa spun de fapt. :wink:
Absolut impresionanta postarea ta , actualizata de Danisor si Ovidelu tu esti un OM complet si ma bucur sincer ca te-am cunoscut si-ti multumesc ca esti si tu prietenul meu si-ti multumesc pentru abstinenta mea!. :cuminte:
La Multi ani Ovidelu si ramine asa cum am spus mai demult:cind ma voi face "mare", vreau sa fiu ca si tine! :hug: :impreuna: :lumanari: :cuminte:

PS Uite, am venit sa si dansam la eveniment ! :wink: Nu-i asa ca suntem minunati? :zambetoi: :cuminte:

http://www.youtube.com/watch?v=vauo4o-E ... ture=share
Nume anterior: ilyuta
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Cei de langa noi

Mesaj de Relus »

La multi ani Ovidiu,abstinenta senina si o viata plina de bucurii.
:pupici: :salutare:
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Cei de langa noi

Mesaj de tudor »

Bună dimineața, Ovidiu!
Bună dimineața, Tuturor!
Draga Ovidiu, la împlinirea a 7 ani de absinenta Îți urez La mulți ani de sănătate, abstinenţă senină, continuă.
Îți mulțumesc pentru abstinenta ta și Îți sunt recunoscător pentru abstinenţa mea.
Cu drag,
Tudor
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Avatar utilizator
Ploicica
Veteran
Veteran
Mesaje: 1103
Membru din: 30 Mai 2013, 08:20

Re: Cei de langa noi

Mesaj de Ploicica »

Felicitari!!!

ai 7 anisori|? te asteptam la scoala, deci :joaca:
Asemenea unui copil, uita imediat orice jignire! Nu o pastra niciodata in inima,pentru ca va aprinde ura!
Shivananda
Avatar utilizator
almaM
Veteran
Veteran
Mesaje: 1349
Membru din: 28 Mai 2012, 10:49

Re: Cei de langa noi

Mesaj de almaM »

Felicitări Ovidiu! Mulți ani frumoși îți doresc!
Nu știu de ce ai decis să pleci de pe aici, însă sper ca maturitatea și înțelepciunea dobândită în cei șapte ani să te determine să dai mai departe și membrilor de pe acest forum, care au mare nevoie, de o un exemplu de abstinență ceva mai matură. Cred este mare nevoie de tine printre noi, măcar din când in când!
Te îmbrățișez cu respect,
Alma :pupici:
Nu-mi dați sfaturi, decât dacă le cer, în mod expres! Am capacitatea de a greșii și de a mă critica destul de sever și singură! Prefer să aleg în funcție, de ceea ce sunt și,nu de ceea ce par a fi! Mulțumesc!
Avatar utilizator
sorel
Veteran
Veteran
Mesaje: 1425
Membru din: 21 Iun 2013, 23:39
Zile de abstinență: 22,06,2013

Re: Cei de langa noi

Mesaj de sorel »

La multi ani nasule Ovidiu!Sa traiesti sa abstinesti multi ani inainte!Te imbratisez cu dor si drag! :hug:
Avatar utilizator
Ovidiu73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1196
Membru din: 04 Dec 2011, 09:19
Zile de abstinență: 09,01,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Cei de langa noi

Mesaj de Ovidiu73 »

Buna dimineata dragilor,

M-a sunat aseara Iliuta, tocmai de la el de peste garla cea mare, sa ma felicite. Si mi-a zis sa intru pe forum ca, a scris frumos de mine :zambet: Cum bine stiti, Iliuta e irezistibil, eu unul nu il pot refuza. :zambet:
Asa ca am citit ce mi-ati scris si mi-a placut si va multumesc foarte.

@ Dani. Pana voi implini 10 ani de astinenta, voi scrie un text mai puternic decat asta de l-ai postat matalutza. Dar sunt convins ca, matalutza tot pe asta il vei re-posta periodic, fiindca e despre inceput.
Iti multumesc ca mi l-ai re-amintit. :jos-palaria:

@ Iliuta. La multi ani pentru ziua de azi si pentru cea de maine!

@ Relus. La multi ani. Abstinenta senina si tie!

@ Tudor. Multumesc “old” :jos-palaria: Poate ne vedem diseara on-line, sa vezi muschi mi-am tras la aniversare. :ranjet:

@ Ploicica. Ne vedem la Grup, Basarabia colt cu Chisinau. Ca si la grupurile din Bucuresti ajung mai des ca matalutza! :foarte-amuzant:

@ Alma. Eu ce am avut de spus, am cam spus. Poate ca voi mai scrie, cine stie.
Si nu am uitat ca am o datorie la tine. :zambet: Poate ne intalnim prin tara pe la vreo Conventie, ca am intrat cu datorii in noul an. :wink:

@ Sorel. Finul meu favorit! :zambet: Acuma tre’ sa fiu sincer si sa marturisesc ca, asa ma adresez fiecaruia dintre finii mei. Si de fiecare data obtin un zambet. :zambet:
Astept sa ma chemi cand tai panglica la tine la Grup. Ca la inaugurari si taieri de panglici ma bag mai ceva ca primarul. :zambet: Te imbratisez cu drag.


De fapt, pe toti va imbratisez cu drag si va doresc sa aveti o abstinenta senina.
Doamne ajuta!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Cei de langa noi

Mesaj de styx »

La multi ani!, domnule Ovidiu te cunosc doar din ce ai scris pe forum acesta si pe cel AA, dar ma bucur sincer pentru abstinenta dumitale care o motiveaza si pe a mea si imi arata ca se poate s fara alcool. Va salut cu multa stima si cu tot respectul.
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Cei de langa noi

Mesaj de colica zis alcoolica »

La multi ani Ovidiu pentru cei 7 ani de abstinenta !
:ingeras:
Iti doresc sa fii abtinent in continaure zi de zi , sa scrii ca sa te pot citi :lol: , sa impartasesti din expierenta ta , sa ,,furi " de la "tineri,, disperarea ca sa nu uitam cum este acolo jos .
De fapt mai simplu : Abstineta senina in continuare frate Ovidiu ! :hug:
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
Scrie răspuns